Nauki, pisma, przekazy Mistrzów, wiedza tajemna i drogi odkrywania Świadomości.
easy russian napisał(a): Jest takie staroruskie powiedzenie :

" młodość je piernik złoty i myśli że to chleb powszedni "

Chodzi tu o to ,że młodzi maja zazwyczaj zapas energii i nie zauważają początkowo ubytków . To tak jakbyś miał skarbiec złotych monet - nie zauważysz jeśli ktoś ukradł by kilka garści czy nawet wiaderko . Problem zaczyna się później . Pogadaj ze starszymi facetami , którzy roztrwonili swoje życie . Niedawno z takim jednym rozmawiałem przy płocie ( były sąsiad z naprzeciwka ) . Otwierał piwo za piwem i :" ech .. gdybym ja kiedyś miał tą mądrość którą mam dzisiaj ".
Tu jest potrzebna ciągłość rodzinna i mądry przykład ojców i dziadków . Dziś młodzież " wychowuje " się sama ( tak im się wydaje ). Tak naprawdę są precyzyjnie sterowani reklamami , grami , książkami - rozbudzenie seksualnie za młodu bez żadnych innych alternatyw. Dawniej 15 letnie kobiety rodziły pierwsze dzieci - dziś szlajają się po dyskotekach mając za sobą doświadczenia z kilkoma co najmniej chłopakami i tak naprawdę zrytą psychikę przez głupie przypadkowe stosunki seksualne .
Słowianki doświadczają ze swoimi mężami ciągłych orgazmów cała noc -takie coś jest dziś niemal nieznane .

Lepiej pogadać ze starymi męrzczyznami niz starymi jełopami z wiecznie niezaspokojonym ego :) Znam starych prostolinijnych pijaczków któzy zawsze są weseli, niby taki nic w zyciu nie osiągnoł ale ani synek ani cureczka złego słowa o nim nie powiedzą, tylko jeszcze za nim latają i proszą zeby łaskawie wrócił na chatę, a drugi stary wiecznie narzeka, i albo się wywyrzsza albo zali ze gdyby nie był taki głupi za młodu to tez by się mógł powywyrzszać :wink: Masz rację ze młodziez wychowuje się sama, znaczy się głównie z rówieśnikami, temat dziewczyn to jest wogóle bardzo delikatny bo one są jeszcze bardziej chłonne, chłopaki jak się ze sobą skumają to mają wyrąbane na świat zewnętrzny, na zasadzie-"niech się dzieje co chce a my i tak jesteśmy najlepsi" to moze być niebezpieczne dla ich otoczenia i dla nich w sensie konsekwencji, ale raczej nie dla ich serc czy dusz(a przynajmiej nie az tak bardzo), zato dziewczyny częściej podąrzają za modą i ogólnymi wartościami, a to przecierz one rodzą potem dzieci :?
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
Conan Barbarzynca napisał(a):............. zato dziewczyny częściej podąrzają za modą i ogólnymi wartościami, a to przecierz one rodzą potem dzieci :?

same nie rodzą . Energetyka ojca ma taki sam wpływ na przyszłe dziecko jak matki .
easy russian

easy russian napisał(a):
Conan Barbarzynca napisał(a):............. zato dziewczyny częściej podąrzają za modą i ogólnymi wartościami, a to przecierz one rodzą potem dzieci :?

same nie rodzą . Energetyka ojca ma taki sam wpływ na przyszłe dziecko jak matki .

No napewno, wkońcu niema niepokalanych poczęć, ale jeśli i chłopak i dziewczyna są nieodpowiedzialni to mimo wszystko wychowanie spada na dziewczyne.

Conan Barbarzynca napisał(a):............
No napewno, wkońcu niema niepokalanych poczęć, ale jeśli i chłopak i dziewczyna są nieodpowiedzialni to mimo wszystko wychowanie spada na dziewczyne.
Conan- wychowanie koniec końców spada na nas wszystkich . Dziewczyny dziś nie mają wcale tak źle jak opowiadają . Jest masa przeróżnego socjalu , domów samotnej matki .... z głodu na ulicy nie padną ...ale nie o tym tu mówimy . Jak jest każdy widzi . Wszystko wokół jest wytworem NASZYCH myśli i zachowań . Wszystko co nam się przytrafia jest owocem naszych działań.
easy russian

Na pewno ktoś nie widział: http://apokalipsa-eden.bloog.pl/?ticaid=6e741
Blog dotyka dość znacznie tematu Słowian i ich pochodzenia. Teorie jak widać, są przeróżne. Wszystkie jednak teorie o Słowianach, które poznałem(Trehlebow, Sidorow, Białczyński, ten blog i inne) podkreślają ich wyjątkowość, od nich wywodzą największe odkrycia ludzkości(te pozytywne). Poczytajcie zwłaszcza o tych Epokach lodowcowych. Moim zdaniem bardzo ciekawie, i realistycznie, także o siedzibach wyższych kultur białych ludów u podnóży gór.
Sława Bogom Sławii!
wojnar Mężczyzna
Sława rodu !

Imię: Jaroslaw
Droga życia: 100
Typ: tak ma
Zodiak: rak
Avatar użytkownikasiemargul Mężczyzna

Imię: Łukasz
siemargul napisał(a):A co do pochodzenia Słowian - My Wszyscy Bracia
A tu dowód :-k

.........
filmik zabawny . Mam nadzieję ,że to co oni tam pili to nie był alkohol . Słowianie owszem -pijali dużo wódki ale to nie była alkoholowa trucizna ale ziołowe napary . Stąd toasty :" na zdrowie " . Piwo też pijano ale nie tą truciznę jaką obecnie się piwem nazywa.
easy russian

wojnar napisał(a):Teorie jak widać, są przeróżne. Wszystkie jednak teorie o Słowianach, które poznałem(Trehlebow, Sidorow, Białczyński, ten blog i inne)

Białczyński -Teorie ??
EDIT: "http://apokalipsa-eden.bloog.pl/" ciekawe.
Treści zawarte w tym poście odnoszą się do odczuć i wiedzy w chwili obecnej. Nie mogą być wiążące wcześniej lub później.
Avatar użytkownikavan_halsing Mężczyzna
Ja tylko pytam

Imię: Arkadiusz
Zodiak: Aries
Ruszył pełną parą dzięki koledze z tut. forum (niech ci Łukaszu Bogowie w dzieciach wynagrodzą !!! :D ) kanał gdzie filmy robione ostatnim czasem poprzez system dodawania napisów You Tube mają już wtopione te napisy na stałe . teraz w wypadku zgrania filmu do siebie zachowuje on wartość tłumaczenia . Zapraszam na kanał Trehlebov PL http://www.youtube.com/watch?v=h_stvZ5I ... h_response
easy russian

Witam serdecznie!
Może wydać się to śmieszne, lecz założyłem tu konto właściwie tylko w jednym celu - by bardzo gorąco podziękować easy russian za włożoną pracę, trud oraz poświęcony czas na tłumaczenie filmów, którymi następnie dzieli się z innymi. Wstyd przyznać lecz pomimo, iż od przeszło 20 lat zajmuję się rozwojem duchowym, to dopiero kilka dni temu zwróciłem swą uwagę na własne korzenie; na tradycję moich przodków i... jestem w szoku. Przypadki nie istnieją i tak miało być. Jednak jest to cały zbieg okoliczności. Gdyby nie ten temat i film "Igry Bogov" pewnie nigdy bym nie zainteresował się tematem. Tak więc.. raz jeszcze wielkie dzięki.

A skoro już tu piszę... chciałbym czcigodnemu towarzystwu zwrócić uwagę, iż tego co mówi Trehlebov nie należy traktować jak "prawdę objawioną" i łykać jak pelikany. On sam wielokrotnie mówi o zdrowym rozsądku, o weryfikacji. Nie wiem czy celowo jednak w kilku miejsca wprowadza przeinaczenia.

Kolejna sprawa. Była mowa o kotach. Czy ktoś z Was ma lub miał koty? Obserwował je? Ich zachowanie, charakter, pewne cechy szczególne? Jeśli tak, to odnieście to do Polaków jako narodu. Zarówno z perspektywy historycznej jak i współczesnej. Piszę "do Polaków" nie z racji nacjonalizmu lecz z tej przyczyny, iż nie mam możliwości weryfikacji swych doświadczeń w kontekście innych narodowości słowiańskich.

Ostatnia uwaga. Kształt hełmów wojów czy też rycerstwa Bolesława. Kształt hełmów kniazi, o czym wspomina Trehlebov w jednym z filmów. Następnie proszę poczytać o eksperymentach Kozyrieva (zwierciadło Kozyrieva). Ciekawe wnioski ;)

Serdecznie pozdrawiam
N_one

Co do Białczyńskiego, widzę że wielu ma obiekcje. Nic dziwnego, jego próby łączenia wszystkiego ze Słowianami, czasem bywają śmieszne, poza tym panuje wielki chaos w jego pracach. Co chłopaki(których w temacie więcej) myślicie o rodowej osadzie ?
Sława Bogom Sławii!
wojnar Mężczyzna
Sława rodu !

http://www.youtube.com/watch?v=SbBnTozmVvE

Myśleliście o rodowych osadach ?
Sława Bogom Sławii!
wojnar Mężczyzna
Sława rodu !

N_one napisał(a):Witam serdecznie!
Może wydać się to śmieszne, lecz założyłem tu konto właściwie tylko w jednym celu - by bardzo gorąco podziękować easy russian za włożoną pracę, .............

Serdecznie pozdrawiam

na zdrowie !!! :D Kłaniam się nisko . Dzięki za wpis i ciekawe wnioski .

Koty mam - wnioski Słowiańskie ?? No nie wiem , kot to kot :D . Koty mają energię Yin ( pies ma przewagę Yang ) . Koty starają się zwrócić na siebie uwagę jeśli mają taką potrzebę ( stają się pociągające jak to ma w zwyczaju piękniejsza połowa ludzkości ;) ) natomiast psy po prostu pchają się " ekspansywnie " :D jeśli chcą być dostrzeżone .

wojnar napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=SbBnTozmVvE

Myśleliście o rodowych osadach ?

nieustannie . :) ale jeszcze nie czas . tak jak ładnie w innym temacie napisała @Ziarenko - wszelka centralizacja i " odgórne planowanie " mamy już boleśnie przećwiczone . To się urodzi " oddolnie " - naturalnie . Muszą się narodzić zdrowe ( w sensie patrzenia na świat ) dzieci w rodzinach - w nowych rodzinach . Jeśli będzie takich więcej to sie powolutku połączą w klany , Rody ( a stąd wynikną osady -patrz wykład Trehlebova na temat pojęcia " ULICA " - skąd się ono wzięło ) > Z obcymi nic nie zbudujesz - przećwiczyli to już Anastazjowcy w wielu krajach .
easy russian

Mój najlepszy kumpel uwielbia koty, ma jakieś odkąd pamiętam i nigdy ich nie sterylizuje, dlatego stadko jest normą, jeden kocur jest taki ze kilka razy zniknoł z domu na ponad miesiąc i juz było przekonanie ze ponim, ale zawsze wracał, no i raz spotkałem go w leśnej drózce jakieś 5-6 kilometrów od domu, było juz dość ciemno i az się trochę wydygałem jak do mnie na chama podbiegł, dopiero po chwili poznałem ze to on, śmieszne to było jak taki brudny pokancerowany zwierzak domaga się aby go głaskać :) Zato jego stara mamusia ma taką dume w oczach ze ani myśli nakłaniać kogoś do głaskania czy zeby zwracać na siebię uwagę. Niewiem czy Słowianie mają coś wspólnego z kotami w sumie skłaniam się do tego samego stwierdzenia ze kot to kot :roll: Ale jedno wiem napewno, ja jestem Słowianinem i lubię koty, tak na siłe to mozna zwrócić uwagę na indywidualizm.
Kolejna sprawa. Była mowa o kotach. Czy ktoś z Was ma lub miał koty? Obserwował je? Ich zachowanie, charakter, pewne cechy szczególne?
Trehlebov gadał coś o kotach?

Dobra Ludzie !

"My Turn" - Oto materiał:

http://www.youtube.com/watch?v=KlQ-dXh7O14

Jeżeli się Wam spodobał to wasze zadanie polega na rozprzestrzenieniu Go !!!
Pokażcie go krewnym, znajomym, jeżeli macie konto na youtub'e, facebook'u to umieśćcie go tam. Macie możliwość pokazania go na innym forum - pokażcie.

O co w tym wszystkim chodzi ?
A, no o to, że Michał (easy russian ,michalxl600) wykonał świetną pracę, ale Jego Trud nie został jeszcze należycie doceniony i trzeba rozreklamować te materiały. Jeśli zgadzacie się z przesłaniem zawartym w tych wykładach i wierzycie, że rzeczywiście to jest prawda, nasze zadanie na dzień dzisiejszy to zwrócenie UWAGI społeczeństwa na te materiały.

Niech Świat się dowie Kto To Jest SŁOWIANIN i Czego Jest Wart.

Zdrowia
Avatar użytkownikasiemargul Mężczyzna

Imię: Łukasz

Powrót do działu „Mistrzowie, Nauka”