Conan Barbarzynca napisał(a):easy russian napisał(a): Tu link do części 2. Link do pierwszej podawałem już wcześniej http://www.youtube.com/watch?v=9CL3uIUHWcg
Oglądnołem, niezły i fajne obrazki, zainteresowało mnie to z tym Ruskim kalendarzem, ze liczy ponad siedem tysięcy lat od gwiezdnej świątyni, sprawdzałem czy jest coś w wikopedi o tym kalendarzu ale chyba nie, ale film kręcony dla Rosjan więc jeśli to było raptem 300 lat temu to napewno coś w ich świadomości przetrwało więc kitów by nie wciskali. O Piotrze I czytałem i rzeczywiście coś zmieniał i przewrócił wszystko do góry nogami,..................
Sprawy kalendarza są jak najbardziej prawdziwe. Ja jeszcze w szkole podstawowej się uczyłem o tych dwóch kalendarzach. Pamięć była na tyle żywa ,że wspominano o tym . Faktycznie Ruskie jeszcze niedawno obchodzili rok 7 tysięcy któryś tam .
O Piotrze - coraz więcej się mówi, i coraz więcej jest na to niemalże dowodów ,że gość został podmieniony we Francji . Powiadają nawet ,że po Niemiecku tylko gadał i ruski ledwie znał . Mówi się ,że słynna legenda o człowieku w żelaznej masce dotyczyła właśnie prawowitego cara . Zamknięto go dożywotnio w Bastylii z jakąś maską na twarzy.
- easy russian
Ania aylen....
starym jest ,ale to co zapodałaś na forumie walneło mnie po rozumnie...
Chodzi o odczucie energii, supero , teraz po twoich słowach zauważyłem że projekcja strachu dodaje innego zabarwienia dokłdnie temu samemu uczuciu co miłość , ale bez ości.
ciary są w zasadzie takie same , aż włos się jerzy bo tak należy , ale to NASZE ODCZUCIE ZMIENIA TO W COŚ co zwiemy strachem .
To tylko Energia emocjonalna która kierunkujemy swoim postrzeganiem .
Dzięki Ci Pani!
Dziś pierwszy raz poczytałem , bo coraz wiecej kasują takich opcji na innych serwerach , zobaczymy jak z WAMI
Zyczę radości bez ości i
"pusfiegda budiet sońce,....
pusfiegda budu JA"
RA-MA-JAMA
Na razie tyle ,sięgam do archiwum i poczytam ,trza poszerzać horyzonty ,poto istnie jemy...
A słowa to ... labirynt ? Wiedza!
"na poczatku było słowo"
,ja to nazywam ARKA No EGO
W słowach jest wsio zakodowane!
Buziaczki
Zsuiram
starym jest ,ale to co zapodałaś na forumie walneło mnie po rozumnie...
Chodzi o odczucie energii, supero , teraz po twoich słowach zauważyłem że projekcja strachu dodaje innego zabarwienia dokłdnie temu samemu uczuciu co miłość , ale bez ości.
ciary są w zasadzie takie same , aż włos się jerzy bo tak należy , ale to NASZE ODCZUCIE ZMIENIA TO W COŚ co zwiemy strachem .
To tylko Energia emocjonalna która kierunkujemy swoim postrzeganiem .
Dzięki Ci Pani!
Dziś pierwszy raz poczytałem , bo coraz wiecej kasują takich opcji na innych serwerach , zobaczymy jak z WAMI
Zyczę radości bez ości i

"pusfiegda budiet sońce,....
pusfiegda budu JA"
RA-MA-JAMA
Na razie tyle ,sięgam do archiwum i poczytam ,trza poszerzać horyzonty ,poto istnie jemy...

A słowa to ... labirynt ? Wiedza!
"na poczatku było słowo"
,ja to nazywam ARKA No EGO
W słowach jest wsio zakodowane!
Buziaczki
Zsuiram
JAMJEST miłość ,bez ości
-
JAMJEST mocmilosci
Kocham was , życie - Imię: ZSUIRAM
- Typ: king brusli karate miszcz
- Zodiak: strzeliłem golawrytmrokendrolA
A jeszcze jedno dla Was
ot mienia,
wiersz napisany kilka dni temu , jako odpowiedź na wierszyk frieedmana, ale to była powtórka z rozrywki,
tera ja
Wszystkie prawa odstrzeżone
i wystrzyżone
"słowiańskie serce"
Serce Słowiańskie zna szczęścia łzy,
Serce Słowiańskie to jesteś TY,
Przyszedł czas więc masz ziemię swą,
Ty wracasz tu, bo znasz i kochasz ją.
Rożnie bywało, że he he,
CIĄGLE się szło, teraz JUŻ wiesz gdzie,
I teraz kiedy to wszystko wiesz,
Zawsze wiedziałeś, że z Tobą jest:
Serce Słowiańskie, które wie
Co to gościnność,szacunek gdzie
Jeśli rytmicznie stuka w piersiach, to
Uśmiechnij się, bo wiesz że kochasz go.
Serce Słowiańskie, jak piękny kwiat,
Więc go jak wiatr po płatkach gładź,
I teraz znów, wiesz że jesteś TU,
Sercem patrzysz- TwA ZIEMIA jest TU!
JAMJEST mocmilosci
ot mienia,
wiersz napisany kilka dni temu , jako odpowiedź na wierszyk frieedmana, ale to była powtórka z rozrywki,
tera ja
Wszystkie prawa odstrzeżone

"słowiańskie serce"
Serce Słowiańskie zna szczęścia łzy,
Serce Słowiańskie to jesteś TY,
Przyszedł czas więc masz ziemię swą,
Ty wracasz tu, bo znasz i kochasz ją.
Rożnie bywało, że he he,
CIĄGLE się szło, teraz JUŻ wiesz gdzie,
I teraz kiedy to wszystko wiesz,
Zawsze wiedziałeś, że z Tobą jest:
Serce Słowiańskie, które wie
Co to gościnność,szacunek gdzie
Jeśli rytmicznie stuka w piersiach, to
Uśmiechnij się, bo wiesz że kochasz go.
Serce Słowiańskie, jak piękny kwiat,
Więc go jak wiatr po płatkach gładź,
I teraz znów, wiesz że jesteś TU,
Sercem patrzysz- TwA ZIEMIA jest TU!
JAMJEST mocmilosci
JAMJEST miłość ,bez ości
-
JAMJEST mocmilosci
Eeee tam nuda, nic niema o tym ze pozabijamy Niemców i wogóle
Zartowałem oczywiście, fajny wierszyk, ja niestety niepotrafię pisać wierszy 

-
Conan Barbarzynca
- Imię: Grzegorz
- Droga życia: 8
- Zodiak: Lew
JamJest, bo ja jestem szkodliwa na rozum ale zdrowa na serce:p. Przekazujesz wazne tresci, nieco zaciera je forma. Nie przywiazuj siebie do slow, one sa przypisane do brzmienia a nie odwrotnie wiec pozwol by znajdowaly same swoje miejsce, niech plyna. Wiesz o czym mowie, prawda?
- Ania ayalen
Anya przeca wiesz że dzieciaczki lubia bawic się foremkami,
Tak im powiedziano , a moga lepić to włsnymi ręcyma
Buziaczki dla paczki
Tak im powiedziano , a moga lepić to włsnymi ręcyma

Buziaczki dla paczki

JAMJEST miłość ,bez ości
-
JAMJEST mocmilosci
Ania ayalen napisał(a):JamJest, bo ja jestem szkodliwa na rozum ale zdrowa na serce:p. Przekazujesz wazne tresci, nieco zaciera je forma. Nie przywiazuj siebie do slow, one sa przypisane do brzmienia a nie odwrotnie ........................
no i tu jesteśmy przy sekretnej tajemnicy rodzaju ludzkiego , która wyziera " ostatnimi strony "

Mężczyźni komunikują się by przekazać treść - konstrukcję , coś tam zbudować , coś tam naprawić . Oszczędzają słowa , mówią ile potrzeba i na tym koniec . Liczy się skutek jaki z tego wynika .
Kobiety natomiast komunikują się na emocje - treść ma dla nich drugorzędne a nawet dalsze znaczenie . Używają języka by wyrazić swój stan emocjonalny . Z logiką nie zawsze ma to wiele wspólnego . Inny sposób porozumiewania się . Dlatego mijamy się nieustannie tutaj w temacie . Tu jest wspaniała analiza tego fenomenu .
http://youtu.be/cHB130Nx2AA?t=12m56s . Tu link do całego fragmentu http://youtu.be/cHB130Nx2AA?t=12m13s
- easy russian
Zajefajnie to wyczaiłeś...ach ty też czaisz bazę...?!
Ja z Monią to tłumaczę tak Wiedza to INFORMACJA, kobitki jada po bandzie, ale czy tylko...BOG to INFORMACJA... my opinion! oczywizda!
bo wiedza zakłamana to bez te jabco z drzewa wedy...
po ki grzyb zrywała... o j rzesz ty ,ale jaja,
. a co do poprzednich jakichś to Kura była NAJPIERW niż JAJCO , ale jajca...
Buziaki

Ja z Monią to tłumaczę tak Wiedza to INFORMACJA, kobitki jada po bandzie, ale czy tylko...BOG to INFORMACJA... my opinion! oczywizda!
Buziaki
JAMJEST miłość ,bez ości
-
JAMJEST mocmilosci
No faktycznie, cos Wam sie pomyrdalo meskim szowinistom. Mezczyzna buduje konstrukcje- formy. Ale to kobieta jest trescia. Dom to nie jest rusztowanie, belki, ramy. To cieple i przytulne wnetrze. Phi, tak to jest jak ktos szuka logiki na zewnatrz nie widzac ze sam jest logicznym skutkiem przyczyny. Kura czy jajko psiakrew. 

- Ania ayalen
Phi Anya 
Złoty podział...
NO TO wypad z chaupy i nie grzć pod szowinistycznym rusztowaniem DUPY!
Zrób se sama SZAŁAS-
czy wolisz robić hałas?
buziaczki!
kocham cię za to że jesteś!

Złoty podział...

NO TO wypad z chaupy i nie grzć pod szowinistycznym rusztowaniem DUPY!
Zrób se sama SZAŁAS-
czy wolisz robić hałas?

buziaczki!
kocham cię za to że jesteś!
JAMJEST miłość ,bez ości
-
JAMJEST mocmilosci
O przepraszam Cie, szalas buduje mezczyzna. Ja moge podawac gwozdzie ewentualnie. 

- Ania ayalen
Do ukrzyżowania?
podawać ...gwoździe ...ops juz byłem ukżyżowany , a ta z którą jeste ootrafi i wbijać gwoździe wedle instrukcji - kocham ja więc aby się nie pierdykneła w palec.
To naprawde Kobita - wieta?
Ja mófie to wieta!
miast podawać amunicję
To se sama powbijaj ,jak sie pierdykniesz w palec to docenisz WIEDZE!
Buziaki
podawać ...gwoździe ...ops juz byłem ukżyżowany , a ta z którą jeste ootrafi i wbijać gwoździe wedle instrukcji - kocham ja więc aby się nie pierdykneła w palec.
To naprawde Kobita - wieta?
Ja mófie to wieta!
miast podawać amunicję
To se sama powbijaj ,jak sie pierdykniesz w palec to docenisz WIEDZE!
Buziaki
JAMJEST miłość ,bez ości
-
JAMJEST mocmilosci
GRY BOGÓW akt 5 cz 3 . Oglądajcie bo film może zniknąć .
Zablokowano mi go na Y. Tube . Wdałem się w spór . Rozstrzygnięty będzie za 3 tygodnie . Grożą mi usunięciem całego konta . Może się uda. http://www.youtube.com/watch?v=Shr55AvCeIo
Zablokowano mi go na Y. Tube . Wdałem się w spór . Rozstrzygnięty będzie za 3 tygodnie . Grożą mi usunięciem całego konta . Może się uda. http://www.youtube.com/watch?v=Shr55AvCeIo
- easy russian
JAMJEST mocmilosci napisał(a):Zajefajnie to wyczaiłeś...ach ty też czaisz bazę...?!![]()
![]()
Buziaki
No jedziemy na emocjach i to jakich, sama doświadczyłam w ostatnim roku aż powinnam się zapaść pod ziemię ale co dziwne gdy już tego kogoś zobaczyłam w realu to nie dał mi odczuć, że wogóle te emocje moje pamięta. Nie było tematu, a może hipnotyzuje? No też mogę pożartować. Za to Ja będę JEMU wdzięczna do końca życia za to , że mogłam przez te jazdy po bandzie dotrzeć w miejsce, w którym jestem.
Mam wrażenie, że gdybym była w takim stanie ducha jak przez ostatnie 35 lat też bym zerwała jabłko gdyby była taka okazja. Myślę, że przypowieść o jabłku i Ewie właśnie tym kluczem bym otworzyła. Każda kochana córka która potem staje się kobietą ma gdzieś jabłko, woli miłość czyli Adama. Bóg w tym wszystkim jest do zaciemnienia obrazu.
Pozdrowienia.
Użytkownicy, którzy podziękowali za post: aximia
-
Ziarenko
- Droga życia: 5
easy russian napisał(a):GRY BOGÓW akt 5 cz 3 . Oglądajcie bo film może zniknąć .
O co im chodzi z tym filmikiem Easy Russian? A co do samego filmiku to znowu powraca kwestia ROZUMU
To mnie tym bardziej utwierdza ze tez mityczny podział na rozum i serce jest brednią, to pomieszanie pojęć, no bo jak mozna się "kierować" rozumem zamiast sercem, zkoro rozum odpowiada za rozumowanie, albo się coś rozumie albo nie, niema zadnego konfliktu z sercem56:35-Uwazam ze umysł operuje symbolami a rozum obrazami

-
Conan Barbarzynca
- Imię: Grzegorz
- Droga życia: 8
- Zodiak: Lew