Nauki, pisma, przekazy Mistrzów, wiedza tajemna i drogi odkrywania Świadomości.
Tak Conan, ale ta milosc przejawiajaca sie istota ktora laczy ducha i materie, objawia sie i przemawia zgodnie z rodzajem energii. Kobieta jest istota uczuciowa, mezczyzna rozumna. Jasne ze w praktyce nic nie funkcjonuje oddzielnie, i obie te sfery wspolpracuja ze soba, tym niemniej wlasnie ze wzgledu na roznice o ktorych mowisz - milosc uczuciowa jest blizsza swemu zrodlu- milosci bezwarunkowej, totalnej. Jedna jest wybiorcza i zalezna, druga- wszechogarniajaca i niezalezna od warunkow zewnetrznych.
Michal, tamas oznacza ignorancje- niewiedze. Zrodlem wiedzy o nas jednak jestesmy my, nie sadzisz? Przejrzalam ten blog. :)
Ania ayalen

Conan Barbarzynca napisał(a):A co do miłości to mnie osobiście się wydaje ze nadmierne dywagacje na ten temat są zawsze płytkie, miłość jest nieograniczona bez względu na to czy się wcieliła w męrzczyznę czy w kobietę, mimo róznic tak pod względem fizycznym jak i duchowym.

Tak, wystarczy, że kobieta odmówi seksu, mężczyzny nie interesuje z jakiego powodu... i po 'miłości' :D
Edit ; żeby nie robić OT, odpowiedzi proszę na PW, tylko mężczyzn, z zastosowaniem Zdrowomyślenia, oczywiście :D
Ostatnio edytowano 28 paź 2012, 19:36 przez mIrna, łącznie edytowano 1 raz
Pędząc komercyjne życie, pełne monitoringu siebie i otoczenia, zasuwa się truchtem w częstotliwości niewolnicze.
Życia kibic' przeginasz.
mIrna Kobieta

Imię: Grażyna
Droga życia: 4
Zodiak: kogut/bliźniak
Zupełnie obok na innym forum toczy się rozmowa . stamtąd mam linki jakie podałem uprzednio na blog KSZATRINI . Zacząłem sobie goolować po ruskim necie szukając znaczenia tego słowa . Trafiłem taką oto sympatyczną stronkę , którą pozwoliłem sobie przetłumaczyć .
Stronka takiej pani
http://prana.gloryonjournal.ru/zhena-ti ... tnosheniya
a na polski wykłada się to mniej więcej tak:
Żona. Rodzaje żon. Demoniczne, ludzkie i boskie relacje.

Temat ten, postanowiłam rozjaśnić, z jednym zamiarem: aby było to przydatne komuś w przywróceniu stosunków rodzinnych, ocalić choćby jedną rodzinę , w celu zapewnienia wiedzy, która opiera się na świętych pismach wedyjskich.
Cel: oświecić Glorion menedżerów , którzy są gwiazdą przewodnią dla wielu ludzi w zakresie zdrowego zycia . Idealna rodzina - to jest modne!

Od kobiet zależy bardzo dużo, więc będę tu rozpatrywać rodzaje żon . Być może ktoś rozpozna siebie, uświadomi sobie i dokona zmiany, uplecie przestrzeń miłości i szczęścia czego szczerze życzę wydając ten materiał.

Stosunki rodzinne bywają trzech rodzajów : demoniczne, ludzkie i boskie

Tkwiący w niewiedzy, typ demoniczny:

Żona: "Pani"
- domowy demon, nie prowadzi prac domowych, leniwa
-w domu wszystkie rozproszone, niechlujny stos brudnych naczyń ...
- rozwiazuje krzyżówki, dużo rozmawia przez telefon
- prostacka, wszystkim "przypina łatki" , każdego obmawia
- zawsze krytykuje męża za jego plecami, omawiając to z przyjaciółmi,
rodziną, a nawet obcymi ...
- mąż z taką żona traci szlachetność, traci odwagę,
zdrowie, pije ...
- Ta kobieta nieuchronnie traci wszystko: bogactwo, urodę, zdrowie,
sukces, a na koniec -męża .
- W następnym życiu, urodzi się kaleką: wiedzcie to, jeśli dziewczyna się rodzi się kaleką to w poprzednim życiu nie podołała być prawdziwą żona ...

Żona jako "złodziej"

- Nie rozumie zajęć męża, nie podtrzymuje lub krytykuje męża
- myślli tylko o swoich uczuciach: chce nasycić się na pierwszym miejscu, nawet w sprawach jedzenia ...
- rozrzutna w stosunku do dochodów męża, okrada go ( mąż odchodzi i wszystko pozostaje u niej)
- utracjuszka , trwoni nie zauważając, że on z trudem to zdobywa... kupuje masę niepotrzebnych rzeczy
- zarozumiała - lubi pokazać się przed ludźmi, że są ważni...

ŻONA - KILLER
- brudna duchowo, całkowicie wyobcowani w sensie duchowym ...
-nie ma szacunku nie lubi męża, nie widzi w nim ani jednej dobrej cechy
-stale zmienia, rzucając tego dla innego ... pozostawiając w smutku i złamaniu ...
- Mężczyźni umierają z tęsknoty bo bardzo kochali tę kobietę, a ona okazuje się mordercą ...

Relacje ludzkie:

ŻONA jako matka

- Opiekuńcza, kochająca jak dziecko własne
- roztropna do dochodów męża ,zawsze go poprawi, pochwali przy minimalnym wysiłku ...a sama pracuje na rodzinę i zapewnia jej byt.
- Kupuje mu rzeczy, które mu się nie podobają ...
- Wyciąga ostatnie oszczędności, które potem są wydawane na kino.
- wszędzie ochrania - to są niepełne relacje małżeńskie

Żona jak młodsza siostra
- Skromna, powściągliwa, prawdomówna
- służy mu z miłością młodszej siostry
- traktuje go jak brata, "Bracie, przesuń się, pójdę do ..."

Rola żony w dobroć i boskiej - to tylko wtedy, gdy zaczynają się poprawne stosunki rodzinne, prawdziwa żona!

ŻONA jako przyjaciel
- Szanuje męża, pełna szacunku dla jego działalności i jego dochodu
- mój mąż jest zawsze mile widziany jak stary przyjaciel, którego nie widziała po latach rozłąki ...chocby i 10 razy dziennie
- w odpowiedniej relacji z mężem: Rozpoczynają się elementy służenia mu

Żona jako pokojówka - Doskonale Żony tego typu

- Wiernie służyć mężowi
- szacunek: one są w stanie zobaczyć w mężu same najlepsze cechy.
- One są przekonane, że on robi wszystko, w najlepszy sposób
- chce, aby zawsze być na niższym pułapie niż mąż.
- bezkrytycznie słuchają dowolnego nakazu lub kaprysu - nie spowodują konfliktu. I on musi mieć pewność, że w pełni są mu posłuszne. On wtedy czuje bardzo silne poczucie wdzięczności i chce ją wziąć pod ochronę i przejawić swoje najlepsze cechy: odwagę, mądrość i hojność, za to że ona go tak kocha i jest gotowa do dokonania wszelkich głupot dla przeprowadzenia misji męża ...Budzi to w nim poczucie odpowiedzialności za swoje słowa w stosunku do żony, czułość i ochronę.
- nie gniewa się pod żadnym pozorem by nie rozwijać w mężu kompleksu niższości i niepełnej wartości.
- nigdy za nic się nie obraża, mężczyzna sam musi odgadnąć,że jest nie w porządku. On czułby się jeszcze bardziej zawstydzony gdyby musiał otrzymywać przebaczenie, Budzi się w nim umysł zachęcając do samorealizacji i własnej transformacji .
- czyni wszystko dla szczęścia swojego męża ... Jeśli mężczyzna nie może być szczęśliwy, nie może być małym bogiem w rodzinie - on szuka kobiety na boku ...
Ten typ kobiet jest właściwy według norm wedyjskich - ta jest zoną , a wcześniej wymienione - nie!
Mówi się, że czym wyższa świadomość swojej żony, wyższa inteligencja - tym bardziej rozumie ona potrzebę tej pozycji. Taką świadomość mają kobiety wyższych klas braminów (intelektualistów) i KSHATRINI (żołnierze, liderów, polityków)

Istnieje siedem poziomów boskich relacji w rodzinie, to napiszę następnym razem. Wiemy już do czego dążyć.
Stosunki rodzinne są nam dane dla przywrócenia relacji z Bogiem i ze wszystkimi jej manifestacjami- duchowej i materialnej.
Ostatnio edytowano 29 paź 2012, 12:23 przez easy russian, łącznie edytowano 2 razy
easy russian

Dziękuję, nie jestem pokojówką :D, ani żadną z tych zapodanych "Rozpoczynają się elementy służenia mu", :oops:
Kocham i chcę być kochana. Ale to za wiele, hm?
Ostatnio edytowano 28 paź 2012, 19:42 przez mIrna, łącznie edytowano 1 raz
Pędząc komercyjne życie, pełne monitoringu siebie i otoczenia, zasuwa się truchtem w częstotliwości niewolnicze.
Życia kibic' przeginasz.
mIrna Kobieta

Witaj Mirna, fajnie ze boginie sie uaktywniaja bo by nam nasi boscy do cna skapcnieli i uschli w tych swoich rozumach.
Conan, kiedys juz to cytowalam, z pamieci wiec w wolnym przekladzie,, z chwila gdy probujesz zrozumiec Boga, tracisz mozliwosc dotarcia do Niego"...a Wedy bedace glosem Milosci wzieto na rozum i zagrzebano rozumem. Z glosu, brzmienia pozostaly suche beznamietne slowa, ubranie dla dzwieku. Zamiast koloru- jego opis. To o czym mowia Wedy mamy wpisane w nas, pytanie dlaczego potrzebujemy zrodel zewnetrznych by uslyszec samych siebie? Pamietasz: sluchaja nie slyszac...? Ech ognisci panowie bogowie, coz byscie zdzialali bez tych ktore sa zyciem? Tym ktore wy przenosicie...?
Ania ayalen

Ania ayalen napisał(a):... Wedy mamy wpisane w nas... coz byscie zdzialali bez tych ktore sa zyciem? Tym ktore wy przenosicie...?

=D>
Życia kibic' przeginasz.
mIrna Kobieta

Michalll...Ty na wszelki wypadek pamietaj ze kazdy wiedzmin najpierw byl wiedzma w zalazku. Proponuje w miejsce zony wstawic meza i wyjdzie to samo, kazdy kij ma dwa konce, zalezy za ktory sie trzyma. Phi, tez cos. Demon/czlowiek- aniol. Swietna trojca w Bogu:), w nocy demon seksu, za dnia czlowiek pozmywa gary, aniol poda gazetke i ukoi rozterki. No, boska milosc przejawiona kobieta. Zaraz mnie trafi ...;>
Ania ayalen

Ania ayalen napisał(a):Tak Conan, ale ta milosc przejawiajaca sie istota ktora laczy ducha i materie, objawia sie i przemawia zgodnie z rodzajem energii. Kobieta jest istota uczuciowa, mezczyzna rozumna. Jasne ze w praktyce nic nie funkcjonuje oddzielnie, i obie te sfery wspolpracuja ze soba, tym niemniej wlasnie ze wzgledu na roznice o ktorych mowisz - milosc uczuciowa jest blizsza swemu zrodlu- milosci bezwarunkowej, totalnej. Jedna jest wybiorcza i zalezna, druga- wszechogarniajaca i niezalezna od warunkow zewnetrznych.
Zaówarzyłem ze w tego typu tezach lubują się zarówno męrzczyżni jak i kobiety, przypisywanie sobię określonych ról i takie tam, to jest dobre dla zachowania harmoni w jakimś plemieniu społeczeństwie czy narodzie, ale do prawdy o ludzkiej naturze to nie przyblirza. Gdyby wszyscy męrzczyżni zaczeli szaleć to niewiem czy kobietom by się to spodobało, tak samo niewiem czy wszystkim męrzczyznom by się spodobało gdyby kobiety za bardzo zaczeły się afiszować ze swoją "rozumnością". Wynika to moim zdaniem z tego ze zarówno rozumu jak i serca nie brakuje ani facetom ani kobietom, tylko ze męrzczyżni mają męskie serca a kobiety rozum kobiecy, a to nie to samo co serce kobiece czy tez rozum męski :roll: Ja wiem ze męski rozum i kobiece serce nieżle się uzupełniają, być moze kobiecy rozum i męskie serce tez się sprawdzają, ale nie kazdy znowu taki kaleka zeby mu zaraz czegoś brakowało. Jeśli się mi zachce kiedyś zony to do kochania a nie zeby mnie tu w czymś uzupełniała i oświecała, bo od tego to mam własne serce i rozum, jedno i drógie oczywiście męskie, i naprawdę w tej akurat sferze partnerka mi do niczego potrzebna nie jest bo se sam do żrudła dotrzeć jestem w stanie :)
Ania aylen napisał(a): Ech ognisci panowie bogowie, coz byscie zdzialali bez tych ktore sa zyciem?
Ja tam zawsze szanowałem kobiety, tak samo jak i chyba inni panowie udzielający się w tym wątku łącznie z gospodarzem, a do takich co kobiet nieszanują zawsze miałem uprzedzenie, ale niewiem co się w tych kobiecych serduszkach czy tez męskich rozumkach uroiło, ze tylko przez nie wiedzie droga do żrudła czy tez Boskości, Boskości nie w sensie jakiejś wielkości czy coś, tylko poprostu szeroko pojętej wspaniałości, wydaje mi się ze kobiece serduszka mają skłonność do urojeń, no ale są kochane :D
Ostatnio edytowano 28 paź 2012, 20:15 przez Conan Barbarzynca, łącznie edytowano 1 raz
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
Zawsze u Trechlebowa drażniła mnie usłużna rola kobiety. Patriarchat, który właśnie teraz panuje na świecie. U mnie, na wsi nikt z mężczyzn nie poda ręki kobiecie, po prostu się ją omija, ale to ja jestem inwestorem ( ukłon w stronę Michała ) i ja płacę do kroćset :lol: Nie chodzi o jakieś specjalne względy, ale o RÓWNE TRAKTOWANIE !!! Ale nie, kobieta? :D :D :D
Życia kibic' przeginasz.
mIrna Kobieta

zarozumialstwo, zarozumialstwo ,zarozumialstwo ...ech ... jak Wy nic nie pojmujecie dziewczyny. To co dziś panuje to żaden patriarchat ale ukryta manipulacja matriarchalna . Nie chce mi się jednak tego tłumaczyć. To o czym piszesz Mirna to jakieś zewnętrzne głupstwa. masa tych " chłopów" to domowe pantofle raz na tydzień wykrzykujące buńczuczne hasła gdy napiją się procentów..
Ostatnio edytowano 28 paź 2012, 20:14 przez easy russian, łącznie edytowano 1 raz
easy russian

Conan, do zmywania garow:@?
Nie odmawiam mezczyznom posiadania serca ale niech oni nie wmawiaja nam niedostatku rozumu, usilujac wpychac go przed serce amen.
Ania ayalen

Ania ayalen napisał(a):Conan, do zmywania garow:@?
Nie odmawiam mezczyznom posiadania serca ale niech oni nie wmawiaja nam niedostatku rozumu, usilujac wpychac go przed serce amen.

to nie rozum ale zarozumialstwo
easy russian

easy russian napisał(a):zarozumialstwo, zarozumialstwo ,zarozumialstwo ...ech ... jak Wy nic nie pojmujecie dziewczyny.

Tia, jasne, nie rozumiemy. Po 50-ce już się nieco zrozumiało, nie sądzisz? :twisted:

Edit: Ale i tak cię lubię i doceniam, Easy :)
Ha , kobieta się we mnie odezwała, powiesz? A ja na to, nie , Człowiek :thumbright:
Życia kibic' przeginasz.
mIrna Kobieta

easy russian napisał(a):Wy nic nie pojmujecie dziewczyny. To co dziś panuje to żaden patriarchat ale ukryta manipulacja matriarchalna . Nie chce mi się jednak tego tłumaczyć. To o czym piszesz Mirna to jakieś zewnętrzne głupstwa. masa tych " chłopów" to domowe pantofle raz na tydzień wykrzykujące buńczuczne hasła gdy napiją się procentów..

Dokładnie, jak powiedział AL Pacino w jednym filmie "TO NIE JEST ŚWIAT MĘRZCZYZN, ZADNYCH PRZYGÓD, TYLKO GRYZIPIURKÓW i URZĘDASÓW" :D I taka jest prawda.
Ania aylen napisał(a):Conan, do zmywania garow:@?
Przecierz napisałem ze do kochania, a jeśli będzie chciała se pozmywać to jej nie śmiem zabraniać :)
Ostatnio edytowano 28 paź 2012, 20:33 przez Conan Barbarzynca, łącznie edytowano 1 raz
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
Michal, drogi moj. Moze i my nic nie pojmujemy, ale wy nawet to nic pojmujecie opacznie, to nie wiem co lepiej? A temu ze to wlasnie rozumni panowie bogowie doprowadzili nasz swiat do skraju przepasci, co aby zauwazyc- nie trzeba byc geniuszem, temu nie zaprzeczysz chyba? Odwracajac sie od milosci w strone rozumu i wysuwajac go na pierwsze miejsce, a milosc degradujac do roli sluzacej rozumowi. Temu ktory bez milosci staje sie cyberrozumem na podzespolach ego, a pozbawiony zasilania zamiera. Wiec czas przywrocic te zachwiane proporcje: rozum sluzy milosci ktora go wspiera. I tyle, w czym widzisz zarozumialstwo?
Ania ayalen

Powrót do działu „Mistrzowie, Nauka”