Nauki, pisma, przekazy Mistrzów, wiedza tajemna i drogi odkrywania Świadomości.
JAMJEST mocmilosci napisał(a):cyt:" grzyb zrywała ? [-o< :D
jabco no tak, a trza było pozwolić aż samoupadnie, a dodatkowo przez taki brak cierpliwości...smak jest nie pełny."

oujuju...ale tera dałeś ludku po bandzie i co to bandzie...

Ano tak ... antonówki... jabca jak doczekały zbioru to są SŁODKIE

a mófią że to kwaśne jabłka , ale zbierałem z moniom co SPADŁO z drzewa
!
Tojest racja , cała racja!

Grzzybka zrywa jak potrzyba :-)
Kocham ją i inne kobitki co obudziły się z amoku , i czy muszą ...
NiE!
Mogą być pięknęm w życiu mężczyzny !
ale to ICH wola czy tańczą tego roc and rolla...

Za taką kobitke dasz sie zabić...

To podpucha , życie jest moje i najcenniejsze ,ale dając innemu szczęście , dajesz sobie PEŁNIE!
buziaki :)

fajnie,że kochasz :)
Ziarenko Kobieta

Droga życia: 5
wojnar napisał(a):...

on zaś świezośc nam przynosi,
czy go tutaj kto UGOSI ? :D

dla, Ciebie, TyśJest MocInspiracji; kulka, w sosie własnym:

Kształt ma doskonały
Pełnia treści w niej się mieści
Moc możliwości
Zanurzona jest w Miłości
Witaj, kulko Świadomości!

Smacznego!

:D

Jeszcze jedno wierszydło, może zdążę, nim się komp wyłączy :roll:

Przebudzenie? Nie, zwiedzenie
To pułapka jest!
Przebudzonam? etykietka - żyletka
Glejt stagnacji miły
Ego napasione
Serce zniewolone.

Kulką Świadomość jest
Promień nieskończony jej
Kędy jej kres?
Kres w Początku Jest!

:wink:
Pędząc komercyjne życie, pełne monitoringu siebie i otoczenia, zasuwa się truchtem w częstotliwości niewolnicze.
Życia kibic' przeginasz.
mIrna Kobieta

Imię: Grażyna
Droga życia: 4
Zodiak: kogut/bliźniak
Ziarenko napisał(a):...............

easy czy ty wiesz jak to brzmi odkąd pojawił się nowy :Jamjestmoc miłości

,że masz w nocy nieograniczony transfer .........:)

nie wytrzymam , rodzina się smieje zinnego powodu , a ja z obu powodów.:)
hm, no fakt :) . Można to na wiele sposobów " oglądać" . Dzięki za podpowiedź , chyba muszę nabrać dystansu. Zmęczenie jakieś się wkradło , ale za to mam już posadzkę i ścianę w łazience. :) . Zdrówka dużo
easy russian

Dzięki Łukaszowi trafiłem takie linki..........
a trafiłem bo prowadzi polemikę z kimś tutaj http://zmianynaziemi.pl/forum/slowiano- ... ment-94790

Aha - podstawowa sprawa , link też od Łukasza . Człowiek toczący dyskusje zabrał się za tłumaczenie Wed Aryjsko Słowiańskich . Wiele pytań o to było http://ag.108.pl/index.php/forum/3-foru ... skie#p1535
easy russian

GRY BOGÓW akt 6 " Słowiańskie nawyki".

Film już ponad rok temu zamieściłem u siebie na kanale ale w częściach . Trebor dołożył właśnie napisy do całości . http://www.youtube.com/watch?v=tueYeWO4954&feature=plcp .U mnie w tej chwili usunięto ten film z kanału bo jest za długi. mam jednak na razie sankcje.

Dla nas Polaków ten film jest chyba jednym z najważniejszych w tej serii . Ogólnie dla wszystkich Słowian film obowiązkowy.
easy russian

Bez sensu są te wedy, skoro połowe tekstu z nich wycięto, same wielokropki są. Dali tylko to co pasuje do ich teorii, a niewygodny tekst wycieli zasłaniając się jakąś wiedzą tajemną, jak dla mnie zwykła manipulacja.
To co uznajecie za prawde stanowi wasze ograniczenie, dopiero gdy pozbędziecie się ograniczeń staniecie się wolni.
Avatar użytkownikaPlantator Mężczyzna
człowiek z nikąd

Imię: Jarek
Droga życia: 7
Typ: 9w1 - "Marzyciel"
Zodiak: strzelec, smok
A jak dla mnie to coś niesamowitego :twisted: Jest w tych Wedach taki fragment, że trzeba je czytać sercem i to jest bardzo ważna kwestia, bez tego to tylko suchy tekst. Ktoś kto po prostu odczuwa wiedzę zawartą w tych tekstach i potrafi wyłuskać racjonalne ziarno z tych tekstów, ten już ma "z górki". Łatwiej, prościej kierować się wtedy w życiu, ono, to życie staje się dużo prostsze. Trzeba tylko czuć ten temat. Ten kto tego nie czuje, to widocznie nie jest dla niego. A wielokropki i niekompletność tekstu, no nic, trzeba korzystać z tego co jest, a jest sporo wartościowej wiedzy, która potwierdza się w życiu.

Każdy może mówić za siebie, i ja mówię tylko i wyłącznie za siebie: - "Na mnie to działa i ten przekaz gra mi w duszy" i zapomniałbym... - nie wolno wierzyć tym tekstom i trzeba zachować nieufność - warto zastosować Zdrowo Myślenie, a czym ono jest to już w tym wątku zostało wyjaśnione. Trzeba Myśleć Zdrowo i doprowadzić trzy kryteria poznania świata do wspólnego mianownika i dobrze by było, aby uczynić to ze szczerego serca. Szczerość to podstawa.

Komu Wedy pomogą to super. Jeżeli wiedza w nich zawarta potwierdza się w rzeczywistości to warto z tej wiedzy skorzystać, ja mogę powiedzieć, że materiał zawarty w tych księgach ma zastosowanie, przynajmniej w moim życiu i mi pomógł zrozumieć pewne sprawy :idea:

I spytał Peruna Rodan da'Aryjski, Kodarad:
Powiedz-opowiedz nam,
Boże Wiecznieprzepiękny,
dlaczego wielu Mędrców składa śluby milczenia...
i mówią, że dążą do poznania Wed.
Czy jest prawda w ślubach milczenia?
W milczeniu przychodzi mądrość Mędrców...
Jest Nieme poznanie Prawdy czy nie?

2 (50). Odpowiedział Kodaradowi Perun wielomądry:
Nie ma sensu w ślubowaniu milczenia,
gdyż Stare Wedy poznajesz sercem,
milczący zrozumieć nie może...
i w serce jego Stare Wedy nie wnikają...
Stare Wedy tylko żywym Słowem dają się poznać,
i gdzie rozlegają się słowa Wed,
tam serca zaczynają poznawać
ich Wielką istotę...

3 (51). Myślą liczni ludzie,
kto pozna wszystkie Wedy - bezgrzesznym jest,
nawet kiedy postępuje źle...
Ale ni hymny z Mądrości Poznania Światów,
ni sentencje z Mądrości Świata Światła,
ni zaklinania z Mądrości Życia...
nie uratują czyniących złe czyny...
i każdy odpowie za swoje bezprawie...

4 (52). Święte hymny i pieśni,
nie uratują przed Krzywdą tego,
kto bezwolnie poddaje się omamom,
kto przebywa w Świecie czarów i własnych iluzji.

Jak ptaki porzucają gniazdo,
kiedy rosną u nich skrzydła,
tak i święte śpiewy porzucają człowieka,
kiedy następuje czas...

5 (53). Wedy nie uratują tych, którzy nie wypełniają
swojego Obowiązku wobec Życia,
one wskazują wam dwie drogi:
poświęcenie i składanie bezkrwawych ofiar,
przez ich znajomość osiągną czystość...
i tą czystością odpędzą grzech...
samooświeceni wiedzą Wed...

6 (54). W sile wiedzy Starych Wed,
zbliża się Dusza wiedzącego do Świata Prawi,
gdy jednak zwykłych owoców Świata Jawy pragnie,
zabiera ze sobą
wszystko czego dokonał,
i w Świecie Nawi spożywa owoce czynów swoich,
niesie odpowiedzialność za każdy czyn swój
i znowu idzie drogą,
przez Ramha Wielkiego wyznaczoną...

7 (55). Dzieci Ludzkie poświęcenie
dokonuje się w Świecie Jawy,
a owoce wszystkich czynów spożywacie w Świecie Nawi,
dla Mędrców, Kapłanów i Duchownych,
oddających się wyrzeczeniom,
przeznaczono te wielkie Światy...
Bezgrzeszne poświęcenia uważa się,
za wyrzeczenie się zła;
takie indywidualne poświęcenie
bywa pomyślnym i niefortunnym.
Poświęceniem znawcy Starych Wed
dostąpili Nieśmiertelności...

8 (56). Ale jest i grzeszne poświęcenie...
Kto z ludzi owładnięty gniewem niesprawiedliwym,
i innymi szesnastoma wadami,
a także kto narusza Przykazania Bogów i Przodków,
szczególnie Przykazania Krwi,
kto popełnia trzynaście szkodliwości - grzeszny ten.
A kto posiada czystą Duszę i Ducha jasnego,
i żyje zgodnie z nakazami Praojców swoich,
ten bezgrzeszny...

9 (57). Gniew niesprawiedliwy, pożądliwość, chciwość,
urojenia, lubieżność, okrucieństwo,
pomówienie, próżność, czarnowidztwo, zboczenie, zawiść,
wstręt, rozpusta, pragnienie cudzego,
ucisk, złość - oto wady Dzieci Ludzkich,
ludzie powinni unikać tych szesnastu...

10 (58). Każda z nich czai się na ludzi,
pragnąc zawładnąć ich wnętrzem,
jak myśliwy czatuje na zwierzynę...
Chełpliwemu, pożądliwemu, wyniosłemu,
pamiętliwemu, chwiejnemu,
odmawiającemu zaszczytu obrony tych sześć grzechów,
czynionych przez nieprawych ludzi,
mimo większego ich zagrożenia...

11 (59). Pogoń za przyjemnościami, wrogość,
przechwałki swojej hojności, skąpstwo,
ucisk innych ludzi, kłamstwo, słaba wola,
rozsławianie swoich uczuć, nienawiść do współmałżonka,
oto dziewięć najgorszych wrogów człowieka...

12 (60). Zachowanie Przykazań, Praw Boga-Stwórcy Jedynego,
Praw Rodu waszego, szczerość, opanowanie,
poświęcenie, samokontrola, wstydliwość,
cierpliwość, wytrwałość, brak zazdrości,
składanie bezkrwawych ofiar,
przedłużanie Rodu, miłosierdzie, troska,
studiowanie Świętej Ra-M-Ha INTY i Starych Wed
oto szesnaście ślubowań wyznawców Wiary...

13 (61). Kto umocni tych szesnaście ślubowań
ten wyróżni się na całej ziemi;
kto przestrzega trzy, dwa lub tylko jedno z nich,
ten uznany jest za samostanowiącego;
w wyrzekaniu się wad Świata Jawi
jest klucz do Nieśmiertelności.
Mądrzy wyznawcy Wiary
ich nazywają wrotami Prawdy...

14 (62). W samorozwoju jest osiemnaście przymiotów:
powściągliwość w działaniu,
bezczynności i nastawieniu na wytyczony cel,
poskromienie niesprawiedliwości, osądzania, pychy,
niskich pragnień, gniewu niesprawiedliwego,
przygnębienia, chciwości, donosicielstwa, zazdrości,
złożyczenia, rozdrażnienia, niepokoju,
zapominalstwa, gadatliwości, zarozumialstwa.

15 (63). Tak człowiek pojmujący samorozwój...
staje się trzeźwym,
on posiada osiem cech: sprawiedliwość,
zdolność do rozmyślania,
zdolność do samopoznawania,
zdolność do badań, niewzruszoność,
uczciwość, niewinność, skupienie...

16 (64). Bądźcie prawdziwi Duszą i Duchem,
Światy trzymają się Prawdy. Ich wrotami - Prawda;
gdyż powiedziane jest na Prawdzie opiera się Nieśmiertelność.
Odwracajcie się od grzechów,
wypełniajcie ślubowania i przykazania.
Takie postępowanie, stworzone w Jednym Bogu,
przez Prawdę prowadzi do Nieśmiertelności...
Zachowajcie ludzie niezmiennymi Święte Pisma:
Ra-M-Ha INTU i Stare Wedy.
… … … … … … … … … … … … … … … … … …

Tłumaczenie wykonał LordOfTheBots - http://zmianynaziemi.pl/forum/slowiano-aryjskie-wedy?page=4#comment-94790

Więcej pod adresemhttp://ag.108.pl/index.php/forum/3-forum-ogolne/16-nasza-sowiaska-spucizna/257-wedy-sowiasko-aryjskie#p1406

Poświęcenie, hmmm... - można poświęcić swoje życie dla dobra rodziny, dla dobra ojczyzny, dla dobra...

Obrazek
Avatar użytkownikasiemargul Mężczyzna

Imię: Łukasz
Plantator napisał(a):Bez sensu są te wedy, skoro połowe tekstu z nich wycięto, same wielokropki są. Dali tylko to co pasuje do ich teorii, a niewygodny tekst wycieli zasłaniając się jakąś wiedzą tajemną, jak dla mnie zwykła manipulacja.

Jeśli dostaniesz od kogoś część mapy jakiegoś kraju , o którym nie masz pojęcia to też tak powiesz ? Fragment jest fałszywy bo nie dostałeś całości ? A może na tych częściach , które pozostały nieujawnione są wąwozy, niebezpieczne wodospady ? Góry jakieś ? Stara przypowieść o szklance na w pół pełnej i pół pustej się kłania. Zamiast się cieszyć ,że coś jest narzekasz ,że połowy nie ma . Jest taki fragment w filmie ' Dzień świstaka " gdy bohater pije piwo w knajpie i jeden ze współbiesiadników mu to referuje .

Jesteśmy jak dzieci obecnie - ledwie raczkujemy . Dostajemy rower ale na trzech kołach i " buntujemy się ", że to oszustwo bo powinny być dwa koła i na ten 3 kołowy nie wsiądziemy by spróbować. Ja nie namawiam do żadnego skoku na głęboką wodę ale do rozważnego przyjrzenia się temu co jest. Komu to potrzebne , kto czekał całe życie na takie treści ten skorzysta . Reszta ma prawdopodobnie inną drogę - należy do innego rodu/ plemienia/ rodzaju / "gatunku" ( tu mam na myśli tę bajkę o misiu i zwierzętach jaką nie raz linkowałem "nieposłuszny niedźwiadek")
easy russian

Kurcze jestem zaskoczony, dzięki za te adresy Siemargul O:) Opory wydają mi się naturalne, zresztą mi tez ich nie brak bo "świętych ksiąg" jakoś nielubię, ale Easy Russian ma racje, nie wszystko jest dla wszystkich :wink:
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
A skad sie wziely Wedy?
Ania ayalen

Ania ayalen napisał(a):A skad sie wziely Wedy?

Pradziadowie Słowian spisali . Są wedy Pieruna spisane przez niego , przekazał je około 40 tys lat temu gdy po raz ostatni oficjalnie odwiedził Ziemię ( oficjalnie , bo krążą wiadomości ,że przed nastaniem galaktycznej nocy kilka razy przybywał już ....jak to rzec " z roboczą wizytą " ) . Są też inne Wedy pisane przez innych Przodków . Działów ( Sutr ) jest sporo . Są nawet Prawedy spisane ponad 100 tys lat temu . To jest w ogóle kosmos . Zajrzałem do tego ( mam ściągnięte z netu i wydrukowane - nie ma z tym problemu ) kiedyś w maju 2011 . Energia była wiosenna, taki wyż ( to istotne ) a ja po spacerze w lesie " łyknąłem" wyrywkowo kilka stron - niedużo . Pewnie złapałem tylko powierzchowne przesłanie ale kosmos niesamowity !! Kondensat taki , nieudolną kopią tego przesłania są sławne słowa z książki parazytów :" na początku było słowo itd. "
easy russian

Dziekuje, ale uscislij: NA pisane czy S pisane. Napisac mozna z glowy/ wymyslhc. Spisanie/przekazanie- wymaga zrodla, wiec?
Mowiac o parazytach- uwazam ze nikt nie ma prawa mowic tak o ludziach bo to swiadczy o megalomanii albo zaslepieniu forma- czy uwzgledniasz ze kazdy przekaz, przeslanie przechodzi przez umysl, i tam jest transformowana na slowa? Dlatego czerpiac z jednego zrodla- powiedzmy wibracje przelozone na dzwieki i tu juz powstaja rozbieznosci- efekt koncowy w kilku wersjach bedzie zupelnie rozny w zaleznosci od osobniczej wrazliwosci przekaznika/ antenki i zdolnosci nieinterpretowania przekazu w mysl wyobrazen.
Do czego zmierzam: po pierwsze wszelkie przekazy zapisane w wielkich ksiegach sa zapisem praw zycia/ Boga/ milosci, niepotrzebne skreslic:p choc to jedno. Ich rozne brzmienie pochodzi z umyslu ktory ubiera w slowa dzwieki. I teraz pol biedy jesli przekazuje to co slyszy, nieszczescie zaczyna sie w chwili gdy czlowiek ktory stanowi ow przekaznik- stara sie zrozumiec ow przekaz, odrzucajac to czego nie przyswaja badz co badz ograniczony ludzki rozum, a reszte interpretujac zgodnie z tym co juz mu znane. W efekcie pozostaja smetne resztki.
Na moje wiedzmowate oko, najczystsze swiatlo zawiera Sefer Jacira, juz o tym mowilam, to sa krystaliczne informacje. Biblia to juz tylko przeblyski tego swiatla, zaslonietego tym co zostalo dodane z umyslu. A Wedy, coz, ja je czuje bardzo slabiutkio, sa jakies suche, to swiatlo jest przytlumione, przygniecione, czym? Wszystko pieknie i ladnie i uczepic sie nie ma czego ale zbyt wiele tam rozumu a zbyt malo serca, i nie jest to czysty przekaz ze zrodla, a raczej jakiegos poziomu pomiedzy, posredniego. A kazdy niesie zanieczyszczenia. Dlatego pytalam o prapoczatek Wed?
Ania ayalen

Ania ayalen napisał(a):Dziekuje, ale uscislij: NA pisane czy S pisane. Napisac mozna z glowy/ wymyslhc. Spisanie/przekazanie- wymaga zrodla, wiec?
..........?

źródem kochana jest ICH doświadczenie życiowe . Ja mogę napisać swoją biografię dla swojego syna i to dla niego będą w pewnym sensie Wedy. Wyszczególnię w tym pisaniu swoje wnioski i zalecenia , swoją PRAKTYKĘ .

MY SIĘ TU KRĘCIMY WOKÓŁ GŁÓWNEJ SPRAWY , którą po raz kolejny wyjaśnia na przykład ta blogerka . POLECAM http://nestorbst.blogspot.com/2012/10/k ... yczny.html Znajdziesz tam w jednym z "listów" zalecenie ,że Kobieta [postępuje według serca a mężczyzna ..........................WEDŁUG WED. To może tyle na ten temat. Z naszych rozmów w tym dziale wynika to wyraźnie . Mężczyźni szukają konkretów- mam wiele takich sygnałów gdzie wyrażają niezadowolenie ,że dział się rozmywa. Zauważ ,że kilku mężczyzn zniknęło nam z rozmowy ( zaganpolska na przykład ) . Kobiety potrzebują czego innego i mielenie tutaj w kółko tego samego jest tylko przysłowiowym laniem wody.

p.s. autorka blogu bardzo się pokrywa z wykładami Trehlebova . Widać tam wyraźnie wkręty z języka rosyjskiego , czasem niejasne pojęcia ( w podanym linku napisała " energia jań" -chodzi oczywiście o męską energię Yang. Poczytaj sobie Aniu ten blog bo warto. Przekonała mnie też ta pani wyjaśniając ( zadałem pytanie , a pojawiła się ta kwestia wcześniej przy wykładzie Czerkasowa) dlaczego ma w awatarze boginię Kali . jestem oczywiście ostrożny ( i ostrożność zalecam ) bo na każdym poziomie mogą być " uwiedzenia " i kolejne pułapki iluzji jednak na tę chwilę czytam ten blog z uwagą i rezonuje mi z moją praktyką ( na przykład żywieniową ) oraz z dotychczasową wiedzą uzyskaną między innymi od Trehlebova .

Pani też wyjaśnia dobrze pytania jakie tu zadajesz ( pasożyty ) . Myli się Tobie to wszystko i będzie mylić póki sama masz skażone postrzeganie Tamasem ( szczegóły na stronie w wielu wątkach . łatwo można sobie to poskładać http://nestorbst.blogspot.com/2012/10/j ... rweda.html
easy russian

Matyldo jedyna a co to jest Tamas???
Zajrze na ten blog, poogladam. A wlasnie Slonko potwierdziles moje przypuszczenia odnosnie Wed- sa to wnioski rozumowe wyciagniete z zycia. Z Zycia Michal. A Ty wiesz jak pracuje umysl- wnioskuje na podstawie juz mu znanych pojec, nieznane odrzuca. Dlatego Wedy aczkolwiek zawieraja Prawde Zycia, to jednak mocno splaszczona...taka plaskata, coz za cudne slowko, nie moglam sie oprzec. :). Ja nie mowie ze faceci nie maja serc, ale roznica pomiedzy miloscia kobiety a mezczyzny kryje sie w dwoch malych slowkach: pomimo, to kobieta, i za cos- faceci, a wiec kobieta kocha nie baczac na nic a mezczyzna zwazajac na wszystko. Idealne byloby zrownowazenie tego.
Mowisz ze glowy na resorach wymiekly wobec serca, coz- jesli chcesz bede siedziec cicho, to Twoje miejsce, a do pogaduszek mozna stworzyc nowy watek, o wszystkim wbrew ktoremu kocha kobieta i niczym za ktore kocha mezczyzna. Temat rzeka i jak sadze nie odstraszy a przyciagnie wielu, wszak w temacie milosci kazdy jest ekspertem. A Ty bedziesz mial swoj rozumny watek bez krzty zycia:D. Na baterie. I ja nigdy nie twierdzilam ze nie jestem wredna. Aha, mezczyzna kieruje sie Wedami z glowy, ciekawe co kreci ta glowa?:) no cichne juz, cichne.
Ania ayalen

Ania ayalen napisał(a):Matyldo jedyna a co to jest Tamas???
Zajrze na ten blog, poogladam. A wlasnie Slonko potwierdziles moje przypuszczenia odnosnie Wed- sa to wnioski rozumowe wyciagniete z zycia. Z Zycia Michal. A Ty wiesz jak pracuje umysl- wnioskuje na podstawie juz mu znanych pojec, nieznane odrzuca. Dlatego Wedy aczkolwiek zawieraja Prawde Zycia, to jednak mocno splaszczona...taka plaskata, coz za cudne slowko, nie moglam sie oprzec. :).

No Aniu a jak w jakiej kolwiek księdze, czy to będzie Biblia, Wedy Pieruna czy Sefer Jacira zakląć pełnię zycia? Księga jest zawsze tylko księgą, moze ona najwyrzej uruchomić coś co ludzie mają zapisane w sercach :wink: Ewentualnie mogą tam być zawarte pewne praktyczne informacje w stylu "lepiej nie skakać na twardą glębe ze 100 metrów bo się odwali kitę" :) A co do miłości to mnie osobiście się wydaje ze nadmierne dywagacje na ten temat są zawsze płytkie, miłość jest nieograniczona bez względu na to czy się wcieliła w męrzczyznę czy w kobietę, mimo róznic tak pod względem fizycznym jak i duchowym.
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew

Powrót do działu „Mistrzowie, Nauka”