Nauki, pisma, przekazy Mistrzów, wiedza tajemna i drogi odkrywania Świadomości.
Conan Barbarzynca napisał(a):Co do twarów [...]

twary bez wiary
w siebie
lecz
kto ich stworzył?
bóg twaróg ? :D

http://www.youtube.com/watch?v=Xag8E74b ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=I8UbxVF4 ... re=related

:)
Ostatnio edytowano 13 paź 2012, 17:42 przez sinsemilla, łącznie edytowano 1 raz
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]

sinsemilla napisał(a):
Conan Barbarzynca napisał(a):Co do twarów [...]

twary bez wiary
w siebie
lecz
kto ich stworzył?
bóg twaróg ? :D

:D :D :D Wiesz Sinsemilla, mnie to w sumie mało obchodzi kto ich stworzył, poprostu napisałem ze się z czymś takim stykałem, w takich sprawach trzeba maksimum ostrorzności bo moze być i tak ze się poprostu niepojmuje czyjejś duszy, a nie ze jej niema, albo się tym niezajmować zanadto :) Akurat wiara jest moim zdaniem sprawą drógorzędną, podstawą istnienia duszy jest zawsze miłość, fajna czy nie fajna, zrozumiała czy niezrozumiała, ale miłość.
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
Conan Barbarzynca napisał(a):mnie to w sumie mało obchodzi kto ich stworzył,

mnie też, ale rozkminiam pod wpływem barbarzyńskiej inspiracji :lol:
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]

easy russian napisał(a): http://youtu.be/6FIxJqpXcL4
Od drógiej minuty tego filmiku jest pokazany jakiś stary film, powiem wam ze jako prostak bez internetu miałem większe poczucie własnej oryginalności, a tu się okazuje ze kilkadziesiąt lat temu takie motywy w filmach się pojawiają :D O ile fajniej by było gdyby ten władyka powiedział "a więc sławimy tego samego Boga" :roll: Moze więc nie rzecz w tym ze ktoś ma czy niema duszy tylko ze są dusze niewolnicze i dusze wolne, a to juz jest widoczne jak diabli, tyle ze niepowinno się pozwolić zrobić z siebię czyjegoś pana bo to pułapka, ale fakt ze tacy osobnicy tego właśnie oczekują, a oni są własnością swoich "stwórców" któzy ich opuścili z jakiś blizej nieokreślonych powodów.
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
Conan Barbarzynca napisał(a):..................................., a tu się okazuje ze kilkadziesiąt lat temu takie motywy w filmach się pojawiają :D .......................................................Moze więc nie rzecz w tym ze ktoś ma czy niema duszy tylko ze są dusze niewolnicze i dusze wolne, a to juz jest widoczne jak diabli, ...........................................

Właśnie dlatego ja grzebię w Ruskim necie . U nas zaraza chrześcijańska ciśnie od 1000 lat . Tam raptem od 300 tak naprawdę bo kraj wielki i schrystianizowany tylko formalnie do 17 wieku . Dopiero w 17 wieku zaczęli klechy przykręcać śrubę . Nastał taki patriarcha Nikon - zaczęły się zsyłki za przestrzeganie starych obrzędów . Do tego czasu istniało na Rusi tak zwane " dwójwierje". Równolegle obok siebie cerkiewne hokus pokus i Starosłowiańskie zwyczaje kulturowe. U nas nie wyobrażam sobie nakręcenia takiego filmu - tam jak widzisz możliwe jeszcze było . Pamięć była na tyle silna ,że musieli władcy tolerować tego typu produkcje .

Masz rację - są dusze zamienione w zombie . Mam w rodzinie takie osoby . Normalni nasi - ale wyprani z godności i tego buntowniczego ognia . Czasem się dziwię skąd on się u mnie wziął gdy rosłem w takim gnieździe . Czarna owca :D . Podrzutek może ? :lol:
easy russian

Dusze dusze. Wszystkie formy zycia zanim stana sie materialne, musza zaistniec jako forma energii. Dusza. I wszystko co istnieje, istnieje z i dzieki woli zycia. A potem to juz proste: co zniewala wolna wole. Ludzka.
Michal, na pw to juz jutro. Ale wroce do tych jaszczurow; o twarach nic nie wiem. Ale cholera. Ja na wlasne oczy widzialam jak z twarzy czlowieka przeziera, przebija ...no- gadzia twarz? Dla mnie to juz nie jest kwestia wiary w tym momencie, tylko pytania jak jest to mozliwe. I wiesz- obserwuje walke gada z czlowiekiem, wspomagajac czlowieka. Ale to ciezka sprawa, wymagajaca przede wszystkim swiadomosci tego co sie dzieje, takze- tego ze nie zawsze prawda jest to co postrzegamy fizycznymi oczyma. Ciezka, ale warto. Dla czlowieka warto zawsze, a w kazdym gadzie kryje sie potencjalny czlowiek.
Ania ayalen

niewiele - rzadko pada to słowo gdyż mam do niego dystans. Odkąd zorientowałem sie ,że w Polsce masa czubów rozmaitej maści nazywa sama siebie Rodzimowiercami i swirują jakieś obrzędy czary-mary z miodem pitnym to mam już dosyć .

Nie żołądkuj się Świtezian bo ci na urodę zaszkodzi i zmień dział
switezian

Imię: Borys
Droga życia: 7
....hm czyżby za obecną granicą ( bo jest ona przecież raptem od około 1000 lat ) żyły zwierzęta niesłowiańskie ?? Rozumiem, że jedynie słuszni i "
czyści " Słowianie gromadzą się na wyżej zalinkowanym forum ? Rozbawiliście mnie od rana . Czytałem to forum - gromada dzieciaków -pozerów na co dzień zasuwających jak raby ( niewolnicy ) w zakładach pracy a chwile wolne ubierający się ładnie i udający na jakieś " obrzędy " by napompować swoje ego . Sekta jak hare kriszna czy wyznawcy Ole Nydahla . Pijecie tam na tych swoich zebraniach alkohol, żrecie mięso i napawacie się swoją wyjątkowością. Zdrowe poczucie dumy trzeba rozróżnić od pychy i głupoty
switezian

Słuchajcie no Świrezian . chcecie krytykować cokolwiek , najpierw to poznajcie . Piedrolicie Hipolicie 3 po 3 a filmów nie obejrzeliście . ............Prawdopodobnie "patrzyłes " na nie ale własne " zamaroczki"
switezian

. Czytałem to forum - gromada dzieciaków -pozerów na co dzień zasuwających jak raby ( niewolnicy ) w zakładach pracy a chwile wolne ubierający się ładnie i udający na jakieś " obrzędy " by napompować swoje ego . Sekta jak hare kriszna czy wyznawcy Ole Nydahla . Pijecie tam na tych swoich zebraniach alkohol, żrecie mięso i napawacie się swoją wyjątkowością. Zdrowe poczucie dumy trzeba rozróżnić od pychy i głupoty.
switezian

te ...dywersant na 3 kołowym rowerku w ciemnych okularach ? ...Ty nie powinieneś już spać ? Późno jest . :D

Rozumiem,że sobie powtarzasz treść bo za pierwszym razem nie zrozumiałeś ? Do tego sądzisz innych po sobie ,że też muszą 2 razy przeczytać ? taki kawał o Milicjantach mi przypomniałeś -im też trzeba było 2 razy powtarzać.
Ostatnio edytowano 14 paź 2012, 00:46 przez easy russian, łącznie edytowano 1 raz
easy russian

walnij sobie baranka w ścianę może się mózg ustawi.
switezian

mama wie,że ćpiesz ?? :D . Wyłącz chłopaku komp i pisz jak wytrzeźwiejesz.
easy russian

i o to cala kultura easy rusiana .Jak widzicie to on tak naprawde nie cierpi rodzimowiercow i nimi pogardza .Szkodzi nam Slowianom przejrzyjcie na oczy!
switezian

Już dobrze , dobrze . Mówiłem,żebyś ochłonął a Ty dobrej rady nie słuchasz . No to jak to jest ? Po co tracisz czas na te zabawy skoro nic nie znaczę w waszej bandzie ? :) Miałem jednak rację - ośmieliłem się krytyczną opinię o waszym kółku różańcowym = " mam złe zdanie o rodzimowiercach . Nie jest to przypadkiem jakiś mesjanizm czy inna mania wielkości ? Nie odpowiedziałeś na pytanie czy macie kapłanów- rozumiem z milczenia ,że macie .
easy russian

Powrót do działu „Mistrzowie, Nauka”