Nauki, pisma, przekazy Mistrzów, wiedza tajemna i drogi odkrywania Świadomości.
A Ty nawet boisz sie wlasnych slow.
Niestety potwierdza sie to ze Ty tak naprawde Stiopa jestes :
http://www.youtube.com/watch?v=C--CuGfRNcY

Dowody na jaszczurow prosze,twarow prosze i na nieorganiczne zycie na sloncu .
Ania Alayen to na Twara mi wyglada ,a Ty cos masz z zydka.
switezian

Imię: Borys
Droga życia: 7
Przecież już tego Fronczewskiego cytowałeś . Skoro jestem żyd to powinienem mieć choćby inteligencję - nie musisz mi powtarzać jak sobie samemu. :D

p.s. Tylko tchórz pluje zza rogu . Gdybyś wstawił swoje foto to może bym cię poważniej traktował . Na razie postępujesz jak zwykły trus .

p.s.2 Myślę sobie i myślę ...czym ja mogłem tak zasłużyć na twoje zainteresowanie . ... :-k ty ??? a może ciebie chłopaki interesują ? :shock:

idź ty już spać ........... :) Dobranoc
easy russian

easy, dziękuję Ci za twoje teksty,
po co minuty swoje przelewasz dla niezrozumienia człowieczego?

czasem warto nawet długo to robić i wspierać
poczułam to dzisiaj
z wdzięcznością cały czas o tym kimś myślę
ale tak sobie dodatkowo poczułam,
że trzeba być bardzo pewnym siebie
by tak czekać na czyjeś zrozumienie
i że ktoś wytrwa, że mimo twojej pomocy
nie odda Ci "w twarz"

wiem, że jesteś pewny siebie ale jeszcze bardziej
zadziwia mnie twoja determinacja
=D>
Ziarenko Kobieta

Droga życia: 5
Fronczewskiego juz raz cytowalem to fakt ,ale jak ktos Stiopa to trzeba mu drugi raz powtorzyc a i to nie jest pewne czy zajarzy
co do chlopakow to wiesz ja jednak odchylow nie mam ,a Ty z wiadomo dobrze wiesz ze szans z tym fajsem to masz male u kobiet .Zakladam oczywiscie ze jestes stright.
Tylko kobity Cie tu moga bronic .Faceci to jednak troche mysla.
switezian

Oj niekazdy zyd jest inteligentny.Przeciez ty easy rusion jestes tego dowodem.
switezian

A co to jest twara?:)
Switezianie, czy Ty nie widzisz ze uderzasz sam w siebie? Nie w Michala, nie we mnie ani nikogo o kim mowisz, a w siebie- czlowieka ?
Tylko tchorz nie ma odwagi powiedziec co tak naprawde go rani, szukajac smiesznych, nieprawdziwych powodow. Mam wrazenie ze ktos zburzyl Twoj dotychczasowy bezpieczny swiat pojec i czujesz sie nieco zagubiony. Stad takie zachowanie?
Ania ayalen

Ty przynajmniej umiesz sie kulturalnie zachowac ,ze spokojem ,a easy rusian to juz zupelnie co innego .Czemu wy go nienauczycie kultury. Zachowuje sie tak bo on mnie sprowokowal i obrazal .Przeciez przytoczylem fragmenty jego wypowiedzi.

EASY RUSIAN UCZ SIE KULTURY OD SWOICH OWIECZEK TO BEDZIE DOBRZE I SIE NAPEWNO DOGADAMY.

Czuje te jego zlosc i nienawisc do nas Slowian .skad mu sie to wzielo?
Moze to przez byla zone slowianke ma takie stany .
switezian

Nie Borys, to nie Michala zlosc czujesz. To jest Twoja zlosc ktora przerzucasz na innych. Co az tak Cie boli, masz odwage zmierzyc sie ze soba?
Ania ayalen

Przecież pisał prawdę. Ludzie, którzy dziś utożsamiają się z rodzimą wiarą to w dużej mierze degeneraci. Ich pojmowanie wiary przodków, to właśnie przebieranie się w ciuszki od święta i piwko na dniu przesilenia letniego. Ku chwale przodków, co nie ?
Sława Bogom Sławii!
wojnar Mężczyzna
Sława rodu !

Imię: Jaroslaw
Droga życia: 100
Typ: tak ma
Zodiak: rak
Witajcie czytelnicy :) . Co tam w dzisiejszym odcinku " Gry Bogów" ?
Jaką rolę trzeba dziś odegrać :D ? Zaczynam mieć DZIĘKI WAM - zdającym sobie sprawę na czym polega życie - wielką frajdę z tej zabawy. Kłaniam się nisko .

Dobra , trza dalej podjąć próby dotarcia do Borysa:
switezian napisał(a):Ty przynajmniej umiesz sie kulturalnie zachowac ,ze spokojem ,a easy rusian to juz zupelnie co innego .Czemu wy go nienauczycie kultury. Zachowuje sie tak bo on mnie sprowokowal i obrazal .Przeciez przytoczylem fragmenty jego wypowiedzi.

EASY RUSIAN UCZ SIE KULTURY OD SWOICH OWIECZEK TO BEDZIE DOBRZE I SIE NAPEWNO DOGADAMY.

Czuje te jego zlosc i nienawisc do nas Slowian .skad mu sie to wzielo?
Moze to przez byla zone slowianke ma takie stany .

Borys : dam Tobie propozycję ( zauważ ,że zaczynam pisać z dużej litery - w tym dziale znajdziesz rozmaite moje " zagrania " - jeśli ktoś traktuje mnie z szacunkiem może liczyć na szacunek ) - ponawiam co napisałem nocą . Chciałeś na ubitą ziemię- masz okazję . Znający język angielski dobrze wiedzą ,że słowa " word" i "sword" są do siebie podobne .Zacząłeś po prostu bardzo kiepsko . Spełnij warunki początkowe a możesz liczyć na szacunek i uczciwą " potyczkę " . Wyjaśniam ( co czytelnicy tego działu już doskonale wiedzą ) ,że nie walczymy tu na " śmierć i życie " czyli na zmasakrowanie i podeptanie człowieka ( choć słowo jest bardzo skutecznym orężem i może jak najbardziej zabić- nieraz to miało miejsce ) . Walczymy tu ze swoimi słabościami - ze śmiesznostkami , które się każdemu z nas przytrafiają na rozmaitych etapach życia ( Łukasz to ładnie nazwał,że walczy o prawdę ) . Ja walczę ze sztuczna powagą na przykład -taką nie wynikającą z wewnętrznego oparcia na przekonaniach ale sztuczną , kreowaną . Jest takie bardzo cenny dla mnie film ( to a'propos miecza już) AME AGARU , ostatni film Akiro Kurosawy (skończony przez ucznia Kurosawy po śmierci mistrza ). jest tam scena w lesie gdzie samuraj tłumaczy młodzikom wyzywającym go na pojedynek, że miecz służy do wycinania głupoty z ludzkich serc. Bardzo mi się to spodobało.

Może na początek zauważ ,że wszyscy stali bywalcy tej przestrzeni tutaj powinni się na Ciebie obrazić bo wyzywasz ich od głupców nazywając "owieczkami " . Powtarzam-sądzisz po sobie . Prawdopodobnie na waszym forum są takie właśnie układy i przenosisz je tutaj . Nikt tu nie jest do niczego zmuszany ani manipulowany . Zasada jest miłość i sympatia a ja BARDZO sobie cenię tę trzeźwość i zdrowy osąd czytelników. dzięki temu sam mam możliwość trzymania równowagi bo wiem,że ktoś może mi szczerze zwrócić uwagę ( co bywało -prześledź dobrze dział ) a ja mam możność refleksji. . Pogrywamy sobie tak na prawdę z takich jak Ty bo trafiasz do grona ludzi , którzy się co nieco znają. Wymienili wiele maili - często pełnych bardzo osobistych spraw. Mamy jakąś otwartość wobec siebie i jak to bywa wśród przyjaciół czy nawet wśród rodzeństwa pozwalamy sobie oficjalnie wobec siebie na jakieś dobroduszne połajanki . Ani na przykład powiedziałem :" przestań jęczeć Kobieto " ( znajdź ten wpis- Kobieto było z dużej litery ) . Z Anią i kilkoma innymi dziewczynami pisujemy sobie na PW jak z siostrami .( Z chłopakami też są listy rzecz jasna- jest na przykład współpraca przy wstawianiu napisów , wymiany ciekawych linków itp .) Czasem zaczepiam , którąś tak jak @Sinsemillę nazywając ją gdzieś tam grzesznicą ( skojarzyło mi się słowo " sin" ) . To wszystko takie szczere żarty bo ten , kto faktycznie chciał mnie poznać miał już na to sporo materiału w tym dziale i w innych ( bo nie boję się podawać linków do innych moich wypowiedzi - co mi niedawno zarzuciłeś- używam wszędzie max. dwóch nicków - drugim jest michalxl600 ) . Cieszę się,że czuwająca tutaj dzielnie @Aletheia ( macham ręką :) ) wykazuje cierpliwość i dozwala jako moderator na te moje harce . @Tila też pozdrawiam dziękując za okazane zaufanie ,że nie "skasztanię" tego forum pozwalając sobie na zbyt wiele . .ojej ... no dobra . Tytułem wstępu staram się Tobie Borysie "oświetlić " nieco pokój w którym się znajdujesz.

Wypij spokojnie jakąś herbatę, weź parę oddechów , wstaw zdjęcie do awatara i możemy gadać . Ja jestem po prostu bardzo ciekaw ludzi , drapię w Twoim wnętrzu bo czuję ,że jesteś wartościowy człowiek ale skorupa i ta zbroja jaką z lubością pielęgnujesz ( prawdopodobnie od pokoleń -ja to dobrze znam ) uwiera Cie i przeszkadza w normalnym odbiorze rzeczywistości .

Dobrego dnia wszystkim czytającym !
Ostatnio edytowano 14 paź 2012, 11:30 przez easy russian, łącznie edytowano 1 raz
easy russian

Dlaczego degeneraci? Mysle ze kazdy ma prawo pogubic sie pomiedzy soba- ktorego nie jest swiadomy, nie do konca, a tym co ma mu sluzyc do odroznienia siebie od innych. To ego tworzy swiat ustalonych pojec, swiat przyporzadkowany rytualom, swiat w ktorym moze wybic sie jako cos. Ktos. Ale wczesniej czy pozniej ten gmach wyobrazen rozpada sie, a to bywa bolesne,moze rodzic gniew, bunt, strach. Wystarczy uswiadomic sobie ze ten strach i gniew to ego, to ono sie boi. Zycie nie ma powodu by bac sie samo siebie. Strach budzi zrzucanie tej zewnetrznej warstwy, skory i z niej wyplywa gniew. Ale to normalne, kazdy inaczej przechodzi metamorfoze, a i tak, jakby sie nie przywiazywac do nie siebie, i tak albo samemu sie odwiazemy albo zycie nas oderwie.
Ania ayalen

Ziarenko napisał(a):easy, dziękuję Ci za twoje teksty,
po co minuty swoje przelewasz dla niezrozumienia człowieczego?
....................

bo ja sam pamiętam jak byłem cielęciem ;)

Dzięki za miłe słowa - lecę koty nakarmić a i samemu coś zjem .
easy russian

easy russian napisał(a): Czasem zaczepiam , którąś tak jak @Sinsemillę nazywając ją gdzieś tam grzesznicą ( skojarzyło mi się słowo " sin" ) . To wszystko takie szczere żarty bo ten , kto faktycznie chciał mnie poznać miał już na to sporo materiału w tym dziale i w innych ( bo nie boję się podawać linków do innych moich wypowiedzi - co mi niedawno zarzuciłeś- używam wszędzie max. dwóch nicków - drugim jest michalxl600 ) . Dobrego dnia wszystkim czytającym !

Jak śmiałeś ?? !
ja i te moje grzeszki ... :-k
co to grzech ? Kto to wiem, ale co ?

:)
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]

Zawsze warto pomoc swiatlu wygrzebac sie z tego co to swiatlo zakrywa:). Czesto jedynym sposobem jest lustro, ktorym stajac sie- mozna pokazac temu ktory zapomnial o sobie, ktory walczy ze soba- jaki nie jest. Odbic mu jego wlasna ciemnosc by dojrzal swoje swiatlo. A ono jest jedno, nasze. I mysle, jestem pewna ze slowa plynace z serca zawsze trafiaja do serca, choc nieraz musza dlugo czekac na odrobine ciepla by rozkwitnac w tym ktory ich umyslem nie zrozumial, i ktore odrzucilo ego, to nic. Czekaja w sercach na swoj czas:). I warto siac te ziarenka, wyrazy Milosci skierowane nie do nieczujacego rozumu, nie do zimnego ego a do Milosci. Do czlowieka nieswiadomego ze jest nia.
A wracajac do owieczek i baranow...wcale mile stworzenia te owieczki. Nie tak uparte jak barany, i moze laza slepe ale nie daja sie wlec jak baran na rzez:). O.
Ania ayalen

sinsemilla napisał(a):..............
Jak śmiałeś ?? !
ja i te moje grzeszki ... :-k
co to grzech ? Kto to wiem, ale co ?

:)

yyyy,, no tyn , ..no - Grzechu :D ?

Ania ayalen napisał(a):......................
A wracajac do owieczek i baranow...wcale mile stworzenia te owieczki. Nie tak uparte jak barany, i moze laza slepe ale nie daja sie wlec jak baran na rzez:). O.
nie wiem jak tam jest u baranów ale słyszałem,że kozioł :D ( no , no- ten z brodą ) wygląda na mądrego i kozy za nim idą " bo on zna drogę" :) ... no i okazało się ,że kozioł idzie po prostu tam gdzie się mniej kurzy :D Pasterze stad ( tych prawdziwych ) podobno znają to zjawisko. Taka jest podobno mądrość kozła.

Ziarenko napisał(a):..............

wiem, że jesteś pewny siebie ale jeszcze bardziej
zadziwia mnie twoja determinacja
.............

bo ja już wiem, kto za moimi plecami stoi. Były trudne chwile i trzymali mocno. Ja tylko miecz dzierżę - walczy już kto inny. Ja się dziś tylko naśmiewam ze swojej dotychczasowej głupoty :D
easy russian

Powrót do działu „Mistrzowie, Nauka”