Cóż, zachciało wam się grać to macie- gracie z Bogami ale i demonami, które Bogowie jako narzędzia gry sami stworzyli. Sami wymyślacie własne.
Chocholi taniec trwa.
Pora się jednak przebudzić (zabrzmiało, jak pewne pisemko badaczy pisma świętego wciskane na dworcu pkp we Wrocławiu
) i zacząć tworzyć, czyż nie?
Chocholi taniec trwa.
Pora się jednak przebudzić (zabrzmiało, jak pewne pisemko badaczy pisma świętego wciskane na dworcu pkp we Wrocławiu

-
zaganpolska
x-47/15
zaganpolska napisał(a):switezian napisał(a):masz tu odpowiedz:http://rodzimawiara.org.pl/forum-rodzimej-wiary/15-filozofia-rodzimowiercza/947-trehlebov.html?start=66
Glupie i bez sensu ,ale co zrobic.
Komus widocznie bardzo zalezy zeby nas osmieszyc.Nawet twierdzi ze na sloncu jest zycie.Serce boli.
Beda o nas mowic ze Slowianie to glupi ,ciemny ,tepy narod.
Pogadam z ludzmi moze bysmy stworzyli watek dla prawdziwych rodzimowiercow i
zaczeli prostowac te bzdury.
W Rosji jak to w Rosji pewnie brakuje miejsc w psychiatryku.
A wy sie dziwicie ze sie wkurzylem.To jest bardzo powazna sprawa.Nasi przodkowie nam tego niewybacza.
No i w tym linku, w "streszczeniu" komuś zależy aby ośmieszyć Trehlebova, ponad to co sam powiedział. Ja takich sensacji w filmikach Trehlebova, jakie przypisujecie mu na swoim forum nie słyszałem. Nie jestem też zawziętym zwolennikiem Trehlebova.
A już zupełnie mnie zaskoczyło jakoby on przypisywał giermańcom cechy aryjskie. Gdzie, kiedy? Chcielibyście mieć nad sobą niemieckiego pana? - no ale może kiedyś się dowiem, że tak stwierdził, to moje podejrzenia wycofam.
Inną sprawą jest np. fakt, że mówiąc o potrzebie specjalizacji, nie mieszania ludzi o różnych kolorach tęczówek oka.... sam stał się specjalistą od wszystkiego. Ale z innej strony mówił, że aby sprawdzić prawdziwość informacji nie można polegać na jednym źródle (nim samym) ale przynajmniej na trzech. O czym w waszym "streszczeniu" jakoś nic nie teges.
To tak samo jakbym miał wierzyć wam --> ale dlaczego? Skąd pewność, że wasza racja jest prawdą? Kupiliście licencję na prawdę na giełdzie samochodowej w Lubinie?
To Zaganpolska tak napisal easy russian ,dlatego tak naciskalem o te trzy dowody.
Ja tam nie wiem byc moze nie ma pojecia co mowi Trehlebow
a przez to go znieksztalca.
- switezian
- Imię: Borys
- Droga życia: 7
ech dowody dowody.. cieszy mnie ze 'przeczytales' o plasmie tak jak prosilam, napewno odkryles ze podczas roznicy temperatur, plasma tworzy struktury komorkowe.
Ah.. a z czym sie kojarzy struktura komorkowa? No? No? cieplo, cieplo? z zyciem organicznym! ah, coz za odkrycie.
Szkoda tylko ze plasmy jako takiej nie zobaczysz golym okiem. I dowod poszedl sie rypac
To moj ostatni post do ciebie switezian, bo nie mam czasu na pisanie o fizyce w tej chwili.
Ah.. a z czym sie kojarzy struktura komorkowa? No? No? cieplo, cieplo? z zyciem organicznym! ah, coz za odkrycie.
Szkoda tylko ze plasmy jako takiej nie zobaczysz golym okiem. I dowod poszedl sie rypac

To moj ostatni post do ciebie switezian, bo nie mam czasu na pisanie o fizyce w tej chwili.
- Eruanis
Ania ayalen napisał(a):Lukasz, i widzisz- ostatni post juz niesie swiatlo. Twoje swiatlo. Po co tracic energie na to czego byc nie powinno. Objasniaj, wyjasniaj, jasniej soba, ciemnota prysnie jak banka mydlana.
Switezian, nie licz na to ze zejde az do takiego poziomu. Po prostu lubie naturalne smaki, a to jest zdrowa zywnosc ktora oferuje sie w tym watku. Nie lubie natomiast plesniejacej wlasna zloscia.
Jak mozesz zejs nizej skoro juz jestes na dnie.easy russian napisal o nas bardzo zlosliwie ,
szkoda nawet tego komentowac .Mam wrazenie jakbys zatracila wiedze co to jest zlosc.
Mam prawo bronic naszej slowianskiej kultury ,zlosliwe to nie bylo.
jak o Tobie mowia niestworzone rzeczy to co ? dobrze jest Ci z tym?
Nie masz wtedy ochoty zeby cos wyjasnic ,sprostowac?
- switezian
switezian napisał(a):zaganpolska napisał(a):switezian napisał(a):masz tu odpowiedz:http://rodzimawiara.org.pl/forum-rodzimej-wiary/15-filozofia-rodzimowiercza/947-trehlebov.html?start=66
Glupie i bez sensu ,ale co zrobic.
Komus widocznie bardzo zalezy zeby nas osmieszyc.Nawet twierdzi ze na sloncu jest zycie.Serce boli.
Beda o nas mowic ze Slowianie to glupi ,ciemny ,tepy narod.
Pogadam z ludzmi moze bysmy stworzyli watek dla prawdziwych rodzimowiercow i
zaczeli prostowac te bzdury.
W Rosji jak to w Rosji pewnie brakuje miejsc w psychiatryku.
A wy sie dziwicie ze sie wkurzylem.To jest bardzo powazna sprawa.Nasi przodkowie nam tego niewybacza.
No i w tym linku, w "streszczeniu" komuś zależy aby ośmieszyć Trehlebova, ponad to co sam powiedział. Ja takich sensacji w filmikach Trehlebova, jakie przypisujecie mu na swoim forum nie słyszałem. Nie jestem też zawziętym zwolennikiem Trehlebova.
A już zupełnie mnie zaskoczyło jakoby on przypisywał giermańcom cechy aryjskie. Gdzie, kiedy? Chcielibyście mieć nad sobą niemieckiego pana? - no ale może kiedyś się dowiem, że tak stwierdził, to moje podejrzenia wycofam.
Inną sprawą jest np. fakt, że mówiąc o potrzebie specjalizacji, nie mieszania ludzi o różnych kolorach tęczówek oka.... sam stał się specjalistą od wszystkiego. Ale z innej strony mówił, że aby sprawdzić prawdziwość informacji nie można polegać na jednym źródle (nim samym) ale przynajmniej na trzech. O czym w waszym "streszczeniu" jakoś nic nie teges.
To tak samo jakbym miał wierzyć wam --> ale dlaczego? Skąd pewność, że wasza racja jest prawdą? Kupiliście licencję na prawdę na giełdzie samochodowej w Lubinie?
To Zaganpolska tak napisal easy russian ,dlatego tak naciskalem o te trzy dowody.
Ja tam nie wiem byc moze nie ma pojecia co mowi Trehlebow
a przez to go znieksztalca.
Odpowiem tak. Ja tam nie chcę żadnej z tobą polemiki prowadzić. Poćwiczyłem, sprawdziłem co tu się w tym wątku napisało, poszedłem pod prysznic, powoli, aby się nie zaciąć ogoliłem się, umyłem nawet zęby pastą z fluorkiem sodu i mogę teraz powiedzieć jedno.
Klapki na oczach porządkują życie, ale czy przez to czegoś czasem nie tracimy?
Wiara Słowian to była wiara przyrodnicza, fizyczna, można jeszcze dopisać ekologiczna, ale i pragmatyczna, a także 'bezbramińska', 'bezkastowa' i 'bezkleryklana'. Nie było zawodowców od wymyślania, czyli tzw.zajmowania się 'jażnią', czyli nie było to rozwijane, miało trzeciorzędne religijne znaczenie.
A u was tam chyba są jacyś kapłani, prawda?
Wart Pac pałaca a pałac paca.
p.s.
Chyba to nie jest moja klasa i moja lekcja, będę co najwyżej zapalał się od czasu jak kontrolka w samochodzie.
-
zaganpolska
x-47/15
easy russian napisał(a):
Od siebie mogę w tej kwestii powiedzieć ,że żyłem 14 lat w tak zwanym małżeństwie z twarem . Zanim trafiłem na to co pisze i mówi Trehlebov doświadczyłem dość boleśnie wielu opisywanych przez niego spraw . Do wielu wniosków ( istnienia dwóch typów istot ) doszedłem własnym doświadczeniem . Wiele ze spraw zdradziła mi ona sama w przypływach złości , w awanturach - poskładałem to sobie do kupy choć obrazek wydawał się zupełnie fantastyczny . Potem ( po swojej praktyce ) trafiałem na wiele książek , ...po szoku poznawczym gdy się już wszystko "ustało " trafiłem na Trehlebova oddychając już spokojnie bo upewniłem się,że nie zwariowałem i że ktoś ma podobne wnioski .
.
Uff masz cierpliwość chłopaku

To jest w konwencji bajki a te dotykają innej sfery niz materialna, lubię historie ale to zupełnie co innego, ja to rozumiem tak ze zdrowomyślenie jest najwarzniejsze, a i mam dość inteligencji zeby wiedzieć jak tako co jest czym.Tak czytalem jest zycie nieorganiczne ,tylko skad to wiadomo ze musi byc na sloncu?
TRZY DOWODY PROSZE.
A co o krzyzowkach ludzi z jaszczurami ? TRZY DOWOWODY PROSZE.
Nawet JEDNEGO nie znajdziecie .Uwierzyliscie mu TYLKO NA SLOWE
Ja tez se moge wymyslic ze na ksiezycu zyja sobie slonie .I nie zdziwil bym sie ze znalazl bym zwolenikow ,bo ludzka GLUPOTA niezna granic.A najlepiej jakbym sobie wymyslil ze na sloncu zyja sobie slonie nieorganiczne
-
Conan Barbarzynca
- Imię: Grzegorz
- Droga życia: 8
- Zodiak: Lew
niewiele brakowało .Conan Barbarzynca napisał(a):................... ja w takiej sytuacji miał bym trupa na koncie, .............
Rozumiem,że Ty bijesz każde dziecko na ulicy , które ci "faka" pokaże ?switezian napisał(a):....................Mam wrazenie jakbys zatracila wiedze co to jest zlosc.
Mam prawo bronic naszej slowianskiej kultury ,zlosliwe to nie bylo.
jak o Tobie mowia niestworzone rzeczy to co ? dobrze jest Ci z tym?
Nie masz wtedy ochoty zeby cos wyjasnic ,sprostowac?
chopie , wpadasz do cudzego pokoju i zamiast " dzień dobry " zaczynasz drzeć mordę ( zobacz ile dałeś wykrzykników i tekstów na shifcie ) ,że wiesz lepiej na czym polega Słowiaństwo . Potem ośmielasz się jeszcze pouczać mnie ,że nie mam kultury . Dobrze się czujesz ? walnij sobie baranka w ścianę może się mózg ustawi.
- easy russian
Ania ayalen napisał(a):Filmiku i tak nie obejrze, a Biblia...kiedys gdy patrzylam na slowa, walnelam nia o sciane. A potem nauczylam sie widziec to co zawiera sie pomiedzy slowami:)
Mniej więcej wiem o co chodzi Aniu ale mnie to nie rajcuje.
-
Conan Barbarzynca
Conan, a zdradz co Cie rajcuje?
Borys, jesli ktos wygaduje o mnie niestworzone rzeczy powiadasz- to zastanow sie : nie-stworzone= nie-istniejace. To po co mam sie zajmowac tym co nie istnieje? Jak zaczniesz je wyjasniac dopiero zaistnieje, a tak....proponuje olac to czego nie ma i zajac sie tym co jest, nie sensowniej?
W kwestii wiary slowianskiej, juz pytalam skad przywedrowala. Ciebie pytalam a nie link. I w dalszym ciagu czekam na jasna odpowiedz
Borys, jesli ktos wygaduje o mnie niestworzone rzeczy powiadasz- to zastanow sie : nie-stworzone= nie-istniejace. To po co mam sie zajmowac tym co nie istnieje? Jak zaczniesz je wyjasniac dopiero zaistnieje, a tak....proponuje olac to czego nie ma i zajac sie tym co jest, nie sensowniej?
W kwestii wiary slowianskiej, juz pytalam skad przywedrowala. Ciebie pytalam a nie link. I w dalszym ciagu czekam na jasna odpowiedz
- Ania ayalen
easy russian napisał(a):Ania ayalen napisał(a):Siemargul. Siemargul, ten link, tekst. Obrzydliwie, tendencyjnie niestrawny. Nawet juz nie kwestionujac ze jakas czastka prawdy w tym jest, to forma absolutnie nie do przyjecia. Nie wiem co chciales przekazac tym linkiem, powiem tylko tyle: wstyd. Wstyd mi za autora tego tekstu i w jego imieniu przepraszam wszystkich LUDZI ktorzy mieli nieszczescie to czytac . Einstein mial racje mowiac o nieskonczonosci ludzkiej glupoty= zaslepienia. Amen.
Przestań Kobieto jęczeć i powoływać się na oszusta Einsteina . Jaka niby forma by Ciebie satysfakcjonowała ? Podane są fakty kawa na ławę . Pewnie powinny być cedzone przez bibułkę w jakiejś polit-poprawnej formie jak homopropaganda ? Łukasz podał tam tekst spisany z tego filmiku . Białe jest białym a czarne jest czarnym . " zimy so zimne a lata goronce " jak mówił synowi Stasiuk w Konopielce.
Łukasz spisał tekst z tego filmu http://youtu.be/6FIxJqpXcL4
O widze ze miszczuniu pouczyl.I SLUSZNIE.Owce bowiem wymagaja reprymendy.
Leza slepo tam gdzie niepowinny.Lowca to nawet kolorow nierozroznia i wszystko jej sie zlewa.Tak trzymac z owcami to na krotko
- switezian
Aha .... no to chyba skończyliśmy rozmowę . Miło ,że wpadłeś się przedstawić tymi kilkoma wpisami . Wszędzie widzisz reprymendy i połajania i sam w ten sposób postępujesz .
Odpowiedz jeszcze koledze @Zaganpolska na pytanie jak to tam u was z hierarchią w tym kółku wędkarskim. Macie kapłanów ?
Odpowiedz jeszcze koledze @Zaganpolska na pytanie jak to tam u was z hierarchią w tym kółku wędkarskim. Macie kapłanów ?
- easy russian
Początek tego wątku - 21 sty 2011, 20:10
z radością ...
Lepiej sie zainteresować życiem w ciele , w którym się jest
zadbać o szaty ...
a Słoneczko się uśmiechnie, tak myślę...wszak życie Jedno i to samo...
Prosta sprawa.
Miłość zawsze wygrywa, więc nie walczy
z radością ...
siemargul napisał(a):Jeżeli kogoś interesuje, czy na słońcu jest życie, to niech szuka, droga wolna, ciekawi mnie tylko, czy to w dzisiejszych czasach jest najważniejsze; - Myślę, że NIE - a niech tam sobie będzie to życie [...]
Lepiej sie zainteresować życiem w ciele , w którym się jest

siemargul napisał(a):Nie podejmować walki może tylko ten, kto wie, że może wygrać, czyli jeżeli ktoś na sto procent jest pewien, że wygra ze swoim przeciwnikiem, wtedy z czystym sumieniem może nie podejmować walki, jeżeli będzie miał oczywiście taką wolę.
Prosta sprawa.

Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Zegnam was nic tu po mnie ,mam nadzieje ze wiekszosc ludzi ktorzy wchodza na te strone zapragnie poznac prawdziwego rodzimowierstwa i prawdziwych Slowian.
Nic konkretnie niepotraficie wyjasnic skad Treheblov wzial trzy zrodla na zycie nieorganiczne na sloncu i na teorie o Twarach i jaszczurach,ewentualnie sprostuj zaganpolska,to nie dla mnie glownie ,ale dla tych co to czytaja,bo skad mamy wiedziec czy Trecheblow nie nazarl sie jakis grzybkow?.Sorry nie teorie bo przeciez to FAKT.Treheblow prawde ci powie Z Toba to easy russian rozmawia sie jak ze Stiopa
i chyba sie wiele od niego nie roznisz: http://www.youtube.com/watch?v=kC55U3rJC1w
Nic konkretnie niepotraficie wyjasnic skad Treheblov wzial trzy zrodla na zycie nieorganiczne na sloncu i na teorie o Twarach i jaszczurach,ewentualnie sprostuj zaganpolska,to nie dla mnie glownie ,ale dla tych co to czytaja,bo skad mamy wiedziec czy Trecheblow nie nazarl sie jakis grzybkow?.Sorry nie teorie bo przeciez to FAKT.Treheblow prawde ci powie Z Toba to easy russian rozmawia sie jak ze Stiopa
i chyba sie wiele od niego nie roznisz: http://www.youtube.com/watch?v=kC55U3rJC1w
- switezian
switezian napisał(a):Zegnam was nic tu po mnie ,
cześć, miło było poznać

czuwaj!
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Ania ayalen napisał(a):Conan, a zdradz co Cie rajcuje?
Oj wiele rzeczy, łatwiej by było napisać co nie rajcuje

Co prawda to prawda, ale moze zorganizować turniej rycerskisinsemilla napisał(a):Prosta sprawa.

-
Conan Barbarzynca