Nauki, pisma, przekazy Mistrzów, wiedza tajemna i drogi odkrywania Świadomości.
mak123 napisał(a):..............................1. Pytanie jest dlaczego tak jest?Dlaczego to poludniowcy byli bardziej agresywni?Nad morzem srodziemnym istnialy bardzo dogodne warunki do zycia a teren o wiele bardziej ograniczony .latwiej bylo wiec o rozwoj a takze latwiej o konflikty.wojny sprzyjaly rozwojowi ,dlatego tez poludniowcy zdominowali slowian.Jak nie ma bodzca to nie ma rozwoju .jak sa plemiona odizolowane i funkcjonuja na duzej przestreni ktora utrudnia rywalizacje to sa na stalym poziomie .W sumie tez i dobrze bo oni tez wiele wnosza prawdy o czlowieku i my mozemy sie tez od nich czegos nauczyc.ale niestety losy indian sa przesadzone.srodowisko ma wiec bardzo duzy wplyw na ludzi i to ono wplynelo na to ze slowianie nie byli tak agresywni.Jednak podboj slowian przeniosl agresje z poludnia.Poza tym kazdy czlowiek ma w sobie jakies negatyne cechy w mniejszym lub wiekszym stopniu,w spokojnym czlowieku rowniez drzemie agresja .Na poziom zlych agresji w nas wplyw mialo srodowisko.
................................................

Od końca zacznę . W ogóle ciężko mi z wami rozmawiać gdyż nie znacie materiału jaki publikuję. Po raz kolejny powiadam,że to zniechęca .tak jakby 3 lata moich tłumaczeń nie istniały a ten dział jest od dyskusji na tematy publikowane w filmach . Ta rozmowa polega na tym,że opowiadam coś , a Wy swoje coś .....ja nie mam się do czego odnieść . kręcimy się w kółko . To chyba będzie ostatni list w tej rozmowie bo wolę poświęcić minuty na kolejne tłumaczenia niż opowiadać co tłumaczyłem rok temu bo Wy chcecie sobie popaplać jak małe dzieci wyrażając " swoje zdanie " i nie znając efektów mojej pracy tylko jakąś onetową papkę tu serwując . gdybym chciał poczytać onet to bym sobie poczytał a szukam gdzie indziej . .....uffff

Dobra : wyrywkowo do w/w postu
w spokojnym czlowieku rowniez drzemie agresja
mylisz agresje z działaniem obronnym . Znów wyprany mózg Żydowską propagandą . Podniesiony miecz jest dobrem gdy bronię swoich dzieci.

Południowcy są agresywni za sprawą zmieszanej z szarymi ( klonowanie - Adam i ewa ) - za sprawą genetyki . Jest sporo w filmach i w pięknych opracowaniach dla leniuchów jakie robi Łukasz . Aniu - jeśli wariat strzela do dzieci i kobiet to nie zaczynam od słów "Przepraszam pana " ale obezwładniam wariata . To dlaczego on zwariował nie za bardzo mnie obchodzi bo to jego sprawa . Ja usuwam skutki i zagrożenie . W sercu mam oczywiście miłość . Co chwila cytuję ten filmik CZY KTOŚ GO WIDZIAŁ ??? A jeśli widział to zrozumiał ????? Załamany jestem . Pewnie też zobaczycie tu tylko " agresję " , która jest w Was tak naprawdę i skaża Wasze filtry postrzegania .Można - gdy nie ma innego wyjścia - zabić z miłością . http://www.youtube.com/watch?v=w8GzH3WhD4w .

Południowcy jeszcze Słowian nie zdominowali - tak im się tylko wydaje . Nie kopie się w dupę śpiącego niedźwiedzia . Niedźwiedź właśnie się budzi .

No właśnie , co dla Ciebie jest rozwojem ? Produkja klamotów z blachy na 4 kółkach ? Wyprodukowanie z plastiku protezy telepatii z której w tym momencie korzystam ? Ta cała technika jest żałosna . Wiem co mówię bo pasjonowałem się mechaniką całe moje życie . Dobra , nie chce mi się więcej .......

zastanowię się jakie kroki przedsięwziąć by wątek nie zmienił się w bicie piany i klepanie o niczym .
easy russian

Ech, w porzadku. Jesli nie interesuje Cie to w jaki sposob odbierane sa materialy tu prezentowane, w porzadku, Ty jestes gospodarzem, bede przezuwac po cichu. To raz. Dwa...skoro o agresji, przedziwnie, ani wspomnialam o niej, w przeciwienstwie do...no, co komu w duszy gra widac golym okiem. :D
do reszty juz sie nie odniose bo obiecalam ze zacichne. Ale u licha wez odbierz dwa pw.
Ania ayalen

Ania ayalen napisał(a):Ech, w porzadku. Jesli nie interesuje Cie to w jaki sposob odbierane sa materialy tu prezentowane, w porzadku, ...........

rzecz w tym,że w ogóle nie są odbierane .
easy russian

O Slonce, a skad taki wniosek? Rzecz w tym ze filmow nie obejrze, a teksty mam wrazenie- zyczysz sobie by byly odbierane w jeden sluszny sposob? Watek jest obszerny, interesujacy, niektore rzeczy wymagaja innego ujecia by dopelnic ich widzenie. Wiesz, drzewa rosna wszedzie, w kazdym zakatku Ziemii. Sa inne ale to wciaz te same drzewa. No to cichne, slowo i juz tylko Cie slucham:)
Ania ayalen

Aniu Ayalen, stwierdziłaś, że może paść zarzut, że zaciemniasz obraz. No to Jestem tu i teraz, uważam, że twoje i innych dam posty, doprowadziły do rozpłynięcia się tematu. Teraz gdy ktoś wchodzi z zewnątrz, musi przebrać trochę stron w tył, żeby znaleźć coś sensownego, jakąś wiedę. Zdrowia wszystkim życzę, wyważenia się emocjonalnie. Do 2013 dotrwajcie, pokój ducha trzymajcie ! :D
Sława Bogom Sławii!
wojnar Mężczyzna
Sława rodu !

Imię: Jaroslaw
Droga życia: 100
Typ: tak ma
Zodiak: rak
A. Panowie Bogowie kobiety do garow probuja odstawic. Jak Cie zdziele chochla przez ten boski leb. Ja rozjasniam a nie sciemniam. I czytam ten watek od 1 strony, to popatrz ile on ma tych stron i co na nich jest. Bogowie, phi...daleko byscie bez nas zaszli, z drzewa na drzewo. No:) . Jakby co mam glupawke, czego i wszystkim bogom zycze. Z serca:p
aha, zapomnialam: glupawka rownowazy irytacje. A teraz juz oddaje glos Michalowi uznajac Jego madrosc:).
Ania ayalen

Trebora też wstrząsnęło odkrycie dot. Wielesława Czerkasowa . Już pięknie przetłumaczył podawaną stronkę na polski . Niezła nauka zdrowomyślenia . Typowy podstęp ciemnej strony mocy - wkręcić się podstępnie i rozwalić od środka .
http://treborok.wordpress.com/slowiansz ... gini-kali/
easy russian

easy russian napisał(a):
mak123 napisał(a):..............................1. Pytanie jest dlaczego tak jest?Dlaczego to poludniowcy byli bardziej agresywni?Nad morzem srodziemnym istnialy bardzo dogodne warunki do zycia a teren o wiele bardziej ograniczony .latwiej bylo wiec o rozwoj a takze latwiej o konflikty.wojny sprzyjaly rozwojowi ,dlatego tez poludniowcy zdominowali slowian.Jak nie ma bodzca to nie ma rozwoju .jak sa plemiona odizolowane i funkcjonuja na duzej przestreni ktora utrudnia rywalizacje to sa na stalym poziomie .W sumie tez i dobrze bo oni tez wiele wnosza prawdy o czlowieku i my mozemy sie tez od nich czegos nauczyc.ale niestety losy indian sa przesadzone.srodowisko ma wiec bardzo duzy wplyw na ludzi i to ono wplynelo na to ze slowianie nie byli tak agresywni.Jednak podboj slowian przeniosl agresje z poludnia.Poza tym kazdy czlowiek ma w sobie jakies negatyne cechy w mniejszym lub wiekszym stopniu,w spokojnym czlowieku rowniez drzemie agresja .Na poziom zlych agresji w nas wplyw mialo srodowisko.
................................................

Od końca zacznę . W ogóle ciężko mi z wami rozmawiać gdyż nie znacie materiału jaki publikuję. Po raz kolejny powiadam,że to zniechęca .tak jakby 3 lata moich tłumaczeń nie istniały a ten dział jest od dyskusji na tematy publikowane w filmach . Ta rozmowa polega na tym,że opowiadam coś , a Wy swoje coś .....ja nie mam się do czego odnieść . kręcimy się w kółko . To chyba będzie ostatni list w tej rozmowie bo wolę poświęcić minuty na kolejne tłumaczenia niż opowiadać co tłumaczyłem rok temu bo Wy chcecie sobie popaplać jak małe dzieci wyrażając " swoje zdanie " i nie znając efektów mojej pracy tylko jakąś onetową papkę tu serwując . gdybym chciał poczytać onet to bym sobie poczytał a szukam gdzie indziej . .....uffff

Dobra : wyrywkowo do w/w postu
w spokojnym czlowieku rowniez drzemie agresja
mylisz agresje z działaniem obronnym . Znów wyprany mózg Żydowską propagandą . Podniesiony miecz jest dobrem gdy bronię swoich dzieci.

Południowcy są agresywni za sprawą zmieszanej z szarymi ( klonowanie - Adam i ewa ) - za sprawą genetyki . Jest sporo w filmach i w pięknych opracowaniach dla leniuchów jakie robi Łukasz . Aniu - jeśli wariat strzela do dzieci i kobiet to nie zaczynam od słów "Przepraszam pana " ale obezwładniam wariata . To dlaczego on zwariował nie za bardzo mnie obchodzi bo to jego sprawa . Ja usuwam skutki i zagrożenie . W sercu mam oczywiście miłość . Co chwila cytuję ten filmik CZY KTOŚ GO WIDZIAŁ ??? A jeśli widział to zrozumiał ????? Załamany jestem . Pewnie też zobaczycie tu tylko " agresję " , która jest w Was tak naprawdę i skaża Wasze filtry postrzegania .Można - gdy nie ma innego wyjścia - zabić z miłością . http://www.youtube.com/watch?v=w8GzH3WhD4w .

Południowcy jeszcze Słowian nie zdominowali - tak im się tylko wydaje . Nie kopie się w dupę śpiącego niedźwiedzia . Niedźwiedź właśnie się budzi .

No właśnie , co dla Ciebie jest rozwojem ? Produkja klamotów z blachy na 4 kółkach ? Wyprodukowanie z plastiku protezy telepatii z której w tym momencie korzystam ? Ta cała technika jest żałosna . Wiem co mówię bo pasjonowałem się mechaniką całe moje życie . Dobra , nie chce mi się więcej .......

zastanowię się jakie kroki przedsięwziąć by wątek nie zmienił się w bicie piany i klepanie o niczym .

to ze w kazdym czlowieku drzemia zle emocje rowniez agresja(w mniej lub wiekszym stopniu) to doszedl do tego Carl Gustaw Jung. Nic mi nie wiadomo czy on byl zydem ,a jesli nawet to co ? Zyd nie ma prawa miec racji ?Einstein byl Zydem i co z tego?
Poludniowcy jednak troche slowianom zaszczepili. z ich kultury troche przejeli.a obecnie slowianie sa zdominowani przez kulture zachodu.Niedzwiedz cos tam sie ocknie i pojdzie wkoncu spac.Obudzil sie wsrod malej grupki i to wszystko.Co do rozwoju to gdyby jego nie bylo w takim stopniu to pewnie na swiecie by Cie nie bylo .rozwoj sprzyja prokreacji.Pewnie byloby ze sto razy mniej ludzi i fajnie ze zyli by sobie gdzies w lasach i nie niszczyli przyrody ,ale nas by nie bylo ,a jesli jakims cudem zaistnialbys to niewiedzialbys co to jest zarowka a co dopiero komputer.Skoro tu jestes na forum to jednak chetnie korzystasz z zdobyczy tej przebrzydlej cywilizacji.Jestes pewny ze nie ulegles procesowi prania mozgu? Innym to zarzucasz ,twoja wiedza ,poglady oczywiscie jedynie sluszne.
Mam wrazenie ze ty tocka w tocke wszysto bezkrytycznie przyjmujesz to co Treheblow wyglosi czy potrafisz miec wlasne zdanie nawet z nim sprzeczne ?Czy moze to sa prawdy niepodwazalne .mozliwe tez ze Ty bierzesz to wszystko na czuja .Masz prwawo uwazac ze ja nie jestem czlowiekiem przeciez to Trehlebov powiedzial ze wsrod nas sa osoby ktore nie sa ludzmi. Czy masz tez jakies tez potwierdzenia z innych zrodel?niezwiazanych z Wedami?
mak123

Imię: Maciek
Typ: 9
Zodiak: strzelec
poza tym jaki onet przeciez mozna pewne rzeczy wziasc na logike .
mak123

Maciek, dwie rzeczy sa bezsprzeczne: Michal ma duza wiedze w tym temacie i ma swoja wizje, czy tez ugruntowane poglady. I kazdy ma jakas swoja wizje, widzenie. Mysle ze sensowniej jest prezentowac swoja, szukajac wspolnych punktow niz odgornie negowac to co inne. Wydaje sie byc inne. Wiesz: Ty powiedz swoje i ja powiem swoje a potem poszukamy naszego- to tworzy plaszczyzne poroztmienia.
Ania ayalen

mak123 napisał(a):Pytanie jest dlaczego tak jest?Dlaczego to poludniowcy byli bardziej agresywni?Nad morzem srodziemnym istnialy bardzo dogodne warunki do zycia a teren o wiele bardziej ograniczony .latwiej bylo wiec o rozwoj a takze latwiej o konflikty.wojny sprzyjaly rozwojowi ,dlatego tez poludniowcy zdominowali slowian.Jak nie ma bodzca to nie ma rozwoju .jak sa plemiona odizolowane i funkcjonuja na duzej przestreni ktora utrudnia rywalizacje to sa na stalym poziomie .

To raczej ludzie z północy przewaznie napadali południowców, w duzym uproszczeniu schemat wygłąda następująco- ci z południa zakładają osady nad jakimś ciepłym morzem albo rzeką i przez jakiś czas się rozwijaja a po pewnym czasie kisną we własnym sosie i stają się słabymi intrygantami, wtedy przychodzą jakieś dzikusy i ich rozwalają, przynosząc ze sobą świerzą krew i wigor, a potem schemat się powtarza az przyjdą jakieś nowe dzikusy :) Tacy Ariowie próbowali się przed tym zabezpieczyć wymyślając system kastowy, ale to nic niepomogło, zycie w tym systemie jest degenerujące i z Ariów i tak nic nie zostało poza mocno zmodyfikowaną "religia" i tradycją nie majcą chyba z nimi juz wiele wspólnego, podobnie Mongołowie prubowali jakoś się temu oprzeć ale udawało im się tylko przez pierwsze 100 lat :wink: Wniosek jest moim zdaniem taki ze trzeba się trzymać swojego a nie ulegać urokom obcych systemów, Słowianie akurat są w tym nieżli a napewno Polacy, wchłaniali mnóstwo obcych wpływów a mimo to wszystko przerobili na swoją modłę, dlatego ci od "kultu terroru" nie przepadają za tym narodem, nawet patologię mamy dość unikatową :D
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
Michal, ten link. Tekst, zdjecia, jak Boga kocham- poza tym ze kazdy orze jak moze i ze niektorym wali na leb, co tam jest do komentowania? Wiedzmowato tylko- ten czlowiek nie ma jasnych oczu, wiec i sieje ciemnosc, jakies to takie odpychajace energetycznie. No, a jak ktos szuka ciemnosci(albo choc ciemnoty) to zawsze ja znajdzie. I jedno tylko pytanie bym zadala: co on z tego ma?
Swoja droga, zadziwiajace jak ludzie niepewni siebie, podpinaja sie do nieswoich tozsamosci, budujac poczucie wartosci na tym co wydaje sie im byc egzotyczne, a dziwne, przegapiajac siebie....ech. No cichne juz, cichne:p
Ania ayalen

mak123 napisał(a):...................................

to ze w kazdym czlowieku drzemia zle emocje rowniez agresja(w mniej lub wiekszym stopniu) to doszedl do tego Carl Gustaw Jung. Nic mi nie wiadomo czy on byl zydem ,a jesli nawet to co ? Zyd nie ma prawa miec racji ?Einstein byl Zydem i co z tego?
Poludniowcy jednak troche slowianom zaszczepili. z ich kultury troche przejeli.a obecnie slowianie sa zdominowani przez kulture zachodu.Niedzwiedz cos tam sie ocknie i pojdzie wkoncu spac.Obudzil sie wsrod malej grupki i to wszystko.Co do rozwoju to gdyby jego nie bylo w takim stopniu to pewnie na swiecie by Cie nie bylo .rozwoj sprzyja prokreacji.Pewnie byloby ze sto razy mniej ludzi i fajnie ze zyli by sobie gdzies w lasach i nie niszczyli przyrody ,ale nas by nie bylo ,a jesli jakims cudem zaistnialbys to niewiedzialbys co to jest zarowka a co dopiero komputer.Skoro tu jestes na forum to jednak chetnie korzystasz z zdobyczy tej przebrzydlej cywilizacji.Jestes pewny ze nie ulegles procesowi prania mozgu? Innym to zarzucasz ,twoja wiedza ,poglady oczywiscie jedynie sluszne.
Mam wrazenie ze ty tocka w tocke wszysto bezkrytycznie przyjmujesz to co Treheblow wyglosi czy potrafisz miec wlasne zdanie nawet z nim sprzeczne ?Czy moze to sa prawdy niepodwazalne .mozliwe tez ze Ty bierzesz to wszystko na czuja .Masz prwawo uwazac ze ja nie jestem czlowiekiem przeciez to Trehlebov powiedzial ze wsrod nas sa osoby ktore nie sa ludzmi. Czy masz tez jakies tez potwierdzenia z innych zrodel?niezwiazanych z Wedami?

Wyrywkowo , choć Twoja logika nie nastraja do dyskusji- pisałem już wcześniej o dobrych żydach więc dlaczego znów pytanie z trzeciego wersu ? Czy nie mają prawa mi opaść ręce ? Zapomniałem dołaczyć nazwiska Nacht. Roman Nacht - książeczka nieduża nosi tytuł "Podwójna Spirala " . Trafiłem na nią gdzieś w 2005 . Polecam . To syn żydowskiego lekarza z Katowic. w 1968 wyjechał do Izraela , wiele podróżował i mieszkał na całym świecie - teraz z tego co wiem znów w Warszawie .
Co do Einsteina - powielany schemat i strzał kulą w płot . Geniuszem był Nikola Tesla a nie Einstein . Einstein to cwaniak i miernota , zwykły kombinator a pracę nad obaloną dziś teorią względności wykonała za niego żona Słowianka z którą się rozwiódł gdy była mu niepotrzebna. Podstawy do prac Einstein ukradł Lorenzowi , Poincare i paru innym . Był urzędnikiem patentowym .
http://www.youtube.com/watch?v=v8xIlWjuBIY
Tu masz wyniki z google dla hasła :"Einstein plagiator"
http://www.google.pl/#hl=pl&sclient=psy ... 78&bih=576
Co do zła w człowieku : znów mówimy o czymś o czym przetłumaczyłem kilka filmów - wykładów ale Ty ich nie widziałeś więc o czym mam z Tobą rozmawiać.
Szukaj haseł " nasienie diabła" , "cząstka OR" . Chyba nie wpisałem ich jako tagi więc pozostaje tylko przeglądanie filmów.

Korzystam ze zdobyczy nie KULTURY lecz cywilizacji . To ogromna różnica wyjaśniona w filmach Striżaka , których oczywiście nie widziałeś. Kultura jest jedna i wieczna - natura tylko zasypia na zimę i budzi się wiosną ( przypominam,że galaktyczna wiosna właśnie nadchodzi i jest nieuchronna ).Jak myślisz ? Dlaczego różne Einsteiny rozpylają te chemitrials ? Boją się słońca. Jeden błysk na słońcu spowoduje ,że wszystkie trafostacje się przepalą i komputer będziesz sobie mógł postawić na półce jako pamiątkę. Korzystam z tego gówna z taką radością jak więzień korzysta z kranu w celi na ścianie zamiast napić się ze źródła z Ziemi.
Cywilizacji było już na Ziemi bardzo wiele - wszystkie one po osiągnięciu punktu szczytowego rozwoju umierają . To cecha społeczności pasożytniczych- żerują zabijając w końcu żywiciela . Te wszystkie plastiki i wydobywanie ropy to rabunek Matki Ziemi . Gryzienie jej piersi matczynej zamiast ssania . Lada dzień przygotuję film na ten temat ale Ty zapewne i tak go nie obejrzysz bo przecież wszystko już wiesz.
Filmy kinowe takie jak "Pojutrze" czy " 2012" są prawdą . To niedługo nastąpi , zwykłe cykle przyrody - Matka Ziemia odetchnie i rozkwitnie KULTURA
easy russian

To prawda, tylko dlaczego umieraja, te cywilizacje, jak myslisz? ,, szczytowy punkt rozwoju"...czego, boz nie sfery ducha, powiazanej z nim sfery uczuc- serca? One pozeraja same siebie, ja nie wiem gdzie jest szczyt rozwoju, ale rozwijajac tylko jedna sfere- rozumowa, dochodzi sie do sciany, nie szczytu. Pozostaje krecenie sie w kolko. To los wszystkich ktorzy odchodza od natury, swojej, Ziemii, Wszechswiata. Nasza doszla do tej sciany i wlasnie zaczyna unicestwiac sama siebie, niszczac bez opamietania wszystko. A wszystko odpowiada tym samym, jak zawsze. Przydalby sie zimny prysznic na zgoraczkowane glowy i nieco ciepla by roztopic zlodowaciale serca.
Ania ayalen

Jest mnowstwo falszywych tresci wpajanych nam do glowy przez media ,ale to tez nieznaczy ze wszystko jest nieprawda.Moim zdaniem wieksze spustoszenie w umyslach sieja roznego rodzaju sensacyjki wziete glownie z youtuba.Dopuszczam rozne rzeczy jednakze uwazam ze trzeba zachowac jakis umiar i rozsadek.Wpisalem w googlach chaslo:Einstein plagiator i znlazlem to :http://www.wykop.pl/link/38020/albert-einstein-plagiator/
I co mam teraz wierzyc jakiemus magistrowi Richardowi Moody ? Co do Tesli to pelen szacunek mu sie nalezy i uwazam ze byl on bardzo malo doceniony .calkiem mozliwe ze celowo.
Na youtube to znajdziesz nawet wypowiedzi osob ktorzy mieli okazje doswiadczyc piekla uwierzysz im? A nawet sa tacy co sie tam dowiercili:http://www.youtube.com/watch?v=2fuDE0qNQEM . Pewnie wierzmy tak bezkrytycznie we wszystko co ktos nam wladuje na youtube.Wierzmy ze ksiezyc to statek kosmiczny i w srodku jest pusty i obserwuja nas z niego kosmici,ktorzy zreszta sa wsrod nas i wygladaja jak ludzie.Wierzmy tez w projekt cheops i nawet wspomozmy ich datkami o ktore sie dopominaja .wyklad patryka Geryla to koszt ok 200zl pewnie warto bo to on rozprzestrzenil ten cyrk z rokiem 2012.Mowisz ze 2012 jest prawda ano zobaczymy juz niedlugo .Natomiast prawdopodobienstwo upadku cywilizacji przez zniszczenie transformatorow jest dosc duze ,i to jest akurat logiczne.nasza cywilizacja staje sie coraz bardziej krucha.Jesli to nastapi to wymrze prawie cala ludzkosc .Co do wed to jestem otwarty i ciekawy swiata wiec troche pooogladam.Jednak skorzystam tez z innych zrodel i dopiero wtedy wyrobie sobie jakis poglad.To jest tak ze zeby miec swiadomosc bialego koloru to trzeba znac tez czarny kolor.Takze jesli rozkwitnie kultura to juz nas niebedzie wymrzemy z glodu.
nic nie mowie ze wszystko wiem ,a do wiedzy staram sie podchodzic poprostu ostroznie,i tylko dopuszczajac pewne mozliwosci .bardzo czesto posluguje sie sformulowaniami typu :mozliwe ,wydaje mi sie .Ty jednak poslugujesz sie pewnikami.
Doceniam natomiast Twoja prace i na pewno masz spora wiedze w swoim temacie.
mak123

Powrót do działu „Mistrzowie, Nauka”