zaganpolska napisał(a):W imię miłości YT zaproponowało mi poniższy film. I tak sobie pomyślałem, że wpisuje się w treść wątku. Jeśli nie to usuniecie.
http://www.youtube.com/watch?v=UGuZwV6v_zg
I żeby było jasne - przytaczam, nie zajmuję stanowiska
a ja z kolei linkuje tłumaczenie Łazariewa pt. Wojna ideologii też o miłości w aspekcie geopolitycznym
http://prawda2.info/viewtopic.php?p=242253#242253
-
aximia
- Imię: aximia
- Droga życia: 333
Bardzo rzetelny tekst, wiele trafnych spostrzezen.
. Na moje oko to jest tak: wiara powstaje z wiedzy= z prawdy, tej ktora jestesmy my. Wiara tworzy religie roznie interpretujace prawde. A z religii powstaja ideologie i cala reszta. Wiec trzeba wrocic do poczatku, inaczej nie wyplaczemy ludzi z tego co nie jest nimi.
Swoja droga- prawoslawie kontra katolicyzm. Islam przedstawiono jako monolit, choc oni takze niezgorzej walcza ze soba, nie zapominajmy o tym: sunnici kontra szyici. Irak, Syria chocby. Ja tylko pytam kogo bedzie zabijac ego gdy juz zabraknie innych? Tych samych ludzi, tozsamych sercem, roznych glowa. Samo siebie moze zezre? Zaraz pewnie Michal mnie przeswieci:p, ale zaryzykuje: nic nie wiem o swoich zydowskich korzeniach. Od zawsze zastanawiala mnie nienawisc przejawiana solidarnie przez wszystkich w stosunku do Zydow. Miedzy soba kochaja sie lub opluwaja, gdy widza Zyda- zapominaja o wszystkim, i ramie w ramie staja przeciw tym ktorzy sa...no wlasnie jacy? Tak bardzo inni? Od innych? Od nas? Jestem Polka, pochodze z Litwy. Bylabym dumna gdybym miala zydowski rodowod, ale nic mi o tym nie wiadomo. W kazdym razie jestem przekonana ze ci ktorzy czuja nienawisc do Zydow- tak naprawde nienawidza czastki siebie...kiedys szukalam czegos w Googlach, jakims cudem wyskoczylo mi Sefer Jecira, slowa- swiatlo, slowa- muzyka, nie znalam ich, nie rozumialam, ale tanczyly kolorami, brzmialy ta harmonia ktora slyszymy czasem spogladac w nocne gwiazdy...do tej pory przechodza mnie dreszcze, wowczas czulam goraczkowy nienasycony glod. Czytalam tamten tekst, bylam w nim. Najczystsze swiatlo, to ktorego przeblyski odnajdujemy w innych Ksiegach. Wielowymiarowy, wieloprzestrzeny przepis stworzenia. Nasze dziedzictwo i testament nam pozostawiony przez tych innych z ktorych jestesmy. Nie odmawiajamy sobie siebie, niezaleznie od tego jak zwiemy siebie. Wszyscy jestesmy ludzmi, tymi samymi czastkami zycia. Nasze serca bija tak samo, tym samym rytmem. Dlaczego pozwalamy by dzielil nas rozum, ktory nie rozumie milosci, wiec tworzy jej namiastki, atrapy, religie, ideologie? Wierze zyciu, wyznaje zycie, modle sie do zycia o cud milosci. O przebudzenie ludzkich serc....w nich czeka milosc na swoje dzieci, te ktore podzielily ja na swoja, nie swoja, ktore szukaja same juz nie wiedza czego, wiec lapia zachlannie to co podpowiada im zainfekowany rozum. W istocie szukajac siebie, tej zapomnianej czastki ktorej zaprzeczaja, ktorej nienawidza- nie nawidziec to znaczy nie kochac, nic wiecej. Tej czastki z ktorej powstalismy.
Przepraszam, juz nie bede smiecic w tym watku, ale musialam to powiedziec, to silniejsze ode mnie. Z woli milosci jestesmy, z jej woli powstalismy, z woli milosci zyjemy...pamietajmy o tym, nie pozwolmy by wiodla nas wola ego.
Aximio, dzieki za ten link:)

Swoja droga- prawoslawie kontra katolicyzm. Islam przedstawiono jako monolit, choc oni takze niezgorzej walcza ze soba, nie zapominajmy o tym: sunnici kontra szyici. Irak, Syria chocby. Ja tylko pytam kogo bedzie zabijac ego gdy juz zabraknie innych? Tych samych ludzi, tozsamych sercem, roznych glowa. Samo siebie moze zezre? Zaraz pewnie Michal mnie przeswieci:p, ale zaryzykuje: nic nie wiem o swoich zydowskich korzeniach. Od zawsze zastanawiala mnie nienawisc przejawiana solidarnie przez wszystkich w stosunku do Zydow. Miedzy soba kochaja sie lub opluwaja, gdy widza Zyda- zapominaja o wszystkim, i ramie w ramie staja przeciw tym ktorzy sa...no wlasnie jacy? Tak bardzo inni? Od innych? Od nas? Jestem Polka, pochodze z Litwy. Bylabym dumna gdybym miala zydowski rodowod, ale nic mi o tym nie wiadomo. W kazdym razie jestem przekonana ze ci ktorzy czuja nienawisc do Zydow- tak naprawde nienawidza czastki siebie...kiedys szukalam czegos w Googlach, jakims cudem wyskoczylo mi Sefer Jecira, slowa- swiatlo, slowa- muzyka, nie znalam ich, nie rozumialam, ale tanczyly kolorami, brzmialy ta harmonia ktora slyszymy czasem spogladac w nocne gwiazdy...do tej pory przechodza mnie dreszcze, wowczas czulam goraczkowy nienasycony glod. Czytalam tamten tekst, bylam w nim. Najczystsze swiatlo, to ktorego przeblyski odnajdujemy w innych Ksiegach. Wielowymiarowy, wieloprzestrzeny przepis stworzenia. Nasze dziedzictwo i testament nam pozostawiony przez tych innych z ktorych jestesmy. Nie odmawiajamy sobie siebie, niezaleznie od tego jak zwiemy siebie. Wszyscy jestesmy ludzmi, tymi samymi czastkami zycia. Nasze serca bija tak samo, tym samym rytmem. Dlaczego pozwalamy by dzielil nas rozum, ktory nie rozumie milosci, wiec tworzy jej namiastki, atrapy, religie, ideologie? Wierze zyciu, wyznaje zycie, modle sie do zycia o cud milosci. O przebudzenie ludzkich serc....w nich czeka milosc na swoje dzieci, te ktore podzielily ja na swoja, nie swoja, ktore szukaja same juz nie wiedza czego, wiec lapia zachlannie to co podpowiada im zainfekowany rozum. W istocie szukajac siebie, tej zapomnianej czastki ktorej zaprzeczaja, ktorej nienawidza- nie nawidziec to znaczy nie kochac, nic wiecej. Tej czastki z ktorej powstalismy.
Przepraszam, juz nie bede smiecic w tym watku, ale musialam to powiedziec, to silniejsze ode mnie. Z woli milosci jestesmy, z jej woli powstalismy, z woli milosci zyjemy...pamietajmy o tym, nie pozwolmy by wiodla nas wola ego.
Aximio, dzieki za ten link:)
- Ania ayalen

http://via-midgard.info/razoblacheniya/ ... li-ma.html
Tutaj to samo przez tłumacz google
http://translate.google.pl/translate?sl ... li-ma.html
Zastanawiało mnie kilka spraw od wiosny . Stali czytelnicy pamiętają być może ,że link do tego wykładu z prośbą o tłumaczenie podał @Mezamir , który obecnie wykasował tutaj konto . Dziwnie długo nie mogłem się zabrać za pracę nad tym , ale ostatnio kolega Treborok ponownie przysłał list z pytaniem i wziąłem się za pracę .
Film zostawiam - jest tam sporo wiadomości jak w każdym przekazie . Dystansuję się na dziś do niego mocno -( zaraz podam kilka powodów ). Przyznam szczerze ,że nie zabardzo pasowały mi te wszystkie " hokus -pokus " uprawiane przez Wielesława a przeplatany jest film takimi czarno-białymi wstawkami . No ale co tam - każdy robi sobie swoje zabawy . Pater Dij Aleksandr Hiniewicz też tam jakieś ogniska wyprawia .
Wszystko wskazuje na to ,że mamy rację czując odrodzenie Słowiaństwa . Czarna strona mocy jak zwykle stara się uprzedzić tworząc swoje podróby . tak jest z książką Władimira Megre na przykład jak sądzę .
Uczmy się choćby i od diabła

- easy russian
Ania alayen napisala :
Bardzo rzetelny tekst, wiele trafnych spostrzezen
Moim zdaniem pelno pustych chaselek bez zadnej argumentacji .
Np Socjalizm to prawoslawie .I co dalej nic .Marks i Engels przeciez go zapoczatkowali i co mieli wspolnego z prawoslawiem?
Dalej ;Zyd nie kradnie. No swetnie ze mamy choc jeden narod uczciwy .
Tak naprawde to kradna wszyscy w zaleznosci jak im sytuacja na to pozwoli .Chrzescijanin,muzulmanin i zyd takze.Muzulmanin powie tak ;Allach zabrania oszukiwac ,ale nie mowi nic o naciaganiu.
Prawie kazdy wie ze swiatowa finansjerka to glownie zydzi .Najwieksza wladze ma FED .wczesniej glowa byl Greenspan a teraz Bernarke .I to od szefa zarzadu rezerwy federalnej zalezy jakie tredy zapanuja na rynkach finansowych.I wystarczy jego jakis komentarz zeby odwrocic koniunktore na rynku i nawet Obama niewiele tu moze.9 millionow amerykanow dalo sie nabrac na kredydy pod zastaw .Oni stracili .A kto na tym zyskal?A jak sie drukuje puste pieniadze to tak bezkarnie? Na krzysie tez mozna zbic swietny interes.I tak jeszcze wszystko przed nami a rzeczywistosc okaze sie jeszcze bardziej brutalna.
Nie mam nic przeciwka zadnemu narodowi ,ale prawda jest taka ze prowokacja niesie za soba pewien skutek .Zydzi domagaja sie teraz od nas Polakow zadosc uczynienia za szkody wojenne ,od nas bo od Niemcow nie sa wstanie .Uwazam ze jak ktos sie z tym zgadza to niech placi ,czemu nie.Sila jest po ich stronie bo maja poparcie USA .Oni maja prawo miec bombe jadrowa ,a inne pastwa w ich sasiedztwie nie moga miec nawet elektrowni jadrowej .Czy to jest ok?Czy Palestynczycy maja prawo do wlasnego panstwa?
Antysemityzm oczywiscie istnieje i go nie popieram jednak jest przejaskrawiony i celowo naglosniony przez media .Czy jest jakis znany film ,czy dzielo sztuki obrazajacy zydow? .
Jesli cos takiego powstanie to od razu surowe konsekwencje .Inne wartosci mozna oczywiscie mieszac z blotem.Jakos bardzo szybko zapadl zwyrok za kradziez napisu z obozu Oswiecimskiego .Kara: 2 lata paki.Byli tylko posrednikami ,zrobili to nieswiadomie.
Bardzo rzetelny tekst, wiele trafnych spostrzezen
Np Socjalizm to prawoslawie .I co dalej nic .Marks i Engels przeciez go zapoczatkowali i co mieli wspolnego z prawoslawiem?
Dalej ;Zyd nie kradnie. No swetnie ze mamy choc jeden narod uczciwy .
Tak naprawde to kradna wszyscy w zaleznosci jak im sytuacja na to pozwoli .Chrzescijanin,muzulmanin i zyd takze.Muzulmanin powie tak ;Allach zabrania oszukiwac ,ale nie mowi nic o naciaganiu.
Prawie kazdy wie ze swiatowa finansjerka to glownie zydzi .Najwieksza wladze ma FED .wczesniej glowa byl Greenspan a teraz Bernarke .I to od szefa zarzadu rezerwy federalnej zalezy jakie tredy zapanuja na rynkach finansowych.I wystarczy jego jakis komentarz zeby odwrocic koniunktore na rynku i nawet Obama niewiele tu moze.9 millionow amerykanow dalo sie nabrac na kredydy pod zastaw .Oni stracili .A kto na tym zyskal?A jak sie drukuje puste pieniadze to tak bezkarnie? Na krzysie tez mozna zbic swietny interes.I tak jeszcze wszystko przed nami a rzeczywistosc okaze sie jeszcze bardziej brutalna.
Nie mam nic przeciwka zadnemu narodowi ,ale prawda jest taka ze prowokacja niesie za soba pewien skutek .Zydzi domagaja sie teraz od nas Polakow zadosc uczynienia za szkody wojenne ,od nas bo od Niemcow nie sa wstanie .Uwazam ze jak ktos sie z tym zgadza to niech placi ,czemu nie.Sila jest po ich stronie bo maja poparcie USA .Oni maja prawo miec bombe jadrowa ,a inne pastwa w ich sasiedztwie nie moga miec nawet elektrowni jadrowej .Czy to jest ok?Czy Palestynczycy maja prawo do wlasnego panstwa?
Antysemityzm oczywiscie istnieje i go nie popieram jednak jest przejaskrawiony i celowo naglosniony przez media .Czy jest jakis znany film ,czy dzielo sztuki obrazajacy zydow? .
Jesli cos takiego powstanie to od razu surowe konsekwencje .Inne wartosci mozna oczywiscie mieszac z blotem.Jakos bardzo szybko zapadl zwyrok za kradziez napisu z obozu Oswiecimskiego .Kara: 2 lata paki.Byli tylko posrednikami ,zrobili to nieswiadomie.
- mak123
- Imię: Maciek
- Typ: 9
- Zodiak: strzelec
[i][/iWięc teraz idzie z Ameryki nie tyle podbój gospodarczy a zniszczenie rosyjskiej tożsamości i jej przeobrażenie w katolicki punkt widzenia
To juz jest kompletnie bez sensu.Katolicyzm w USA to juz prawie kompletnie nie istnieje .Ostatni katolicki prezydent w USA zostal wybrany ok 50 lat temu.
No coz papier jak i internet przyjmie wszystko,byleby fajnie brzmialo ,a fakty malo istotne .
To juz jest kompletnie bez sensu.Katolicyzm w USA to juz prawie kompletnie nie istnieje .Ostatni katolicki prezydent w USA zostal wybrany ok 50 lat temu.
No coz papier jak i internet przyjmie wszystko,byleby fajnie brzmialo ,a fakty malo istotne .
- mak123
Maku, wiesz...nie bronie nikogo, tym bardziej nie atakuje:). Pietnujac zachowania, postawy, poglady- nie utozsamiajmy ich z ludzmi, nie sa tozsame.
Ludzie sa ludzmi, tylko, az. Niektorzy dziela sie tym co maja, wielu zdaje sie ze maja zbyt malo wiec za wszelka cene probuja miec wiecej...ile wiecej, czyim kosztem...no ba. Ale popatrz- slowo Francuz, Niemiec, Szwed- niesie ladunek neutralny, czasem z niewielkim przesunieciem na plus lub na minus. Slowo Zyd jest pejoratywne, dla wielu stanowiac absolutny minus. A po tym slowem kryja sie ludzie, bardzo rozni ludzie, wielu wspanialych i madrych, i zapewne wielu nedznikow. Jak w kazdym narodzie.
W omawianym tekscie- a w oparciu o co zbudowano hierarchie ustroju komunistycznego chocby? Naprawde nie widzisz analogii? Jedni obiecuja raj po smierci, drudzy przyrzekali raj na ziemii. Swoj raj, dla siebie, w sumie jednym i drugim chodzilo o to samo przeciez.
Ludzie sa ludzmi, tylko, az. Niektorzy dziela sie tym co maja, wielu zdaje sie ze maja zbyt malo wiec za wszelka cene probuja miec wiecej...ile wiecej, czyim kosztem...no ba. Ale popatrz- slowo Francuz, Niemiec, Szwed- niesie ladunek neutralny, czasem z niewielkim przesunieciem na plus lub na minus. Slowo Zyd jest pejoratywne, dla wielu stanowiac absolutny minus. A po tym slowem kryja sie ludzie, bardzo rozni ludzie, wielu wspanialych i madrych, i zapewne wielu nedznikow. Jak w kazdym narodzie.
W omawianym tekscie- a w oparciu o co zbudowano hierarchie ustroju komunistycznego chocby? Naprawde nie widzisz analogii? Jedni obiecuja raj po smierci, drudzy przyrzekali raj na ziemii. Swoj raj, dla siebie, w sumie jednym i drugim chodzilo o to samo przeciez.
- Ania ayalen
mało tego : co ma wspólnego Cerkiew ( bo to miał chyba na myśli Lazariew ) z prawdziwym Prawosławiem ? Cerkiew KATOLICKA zawłaszczyła sobie ten termin a ze Sławieniem Prawii nie ma absolutnie nic wspólnego . Sama urządzała " chrzczenie " ogniem i mieczem a palenie na stosach było o wiele bardziej brutalne niż na zachodzie Europy . Palono całe wioski w świątyniach zagnawszy tam uprzednio wszystkich mieszkańców z kobietami i dziećmi - zapierano wrota kołkami a drewniane chramy podpalano . Wszystko w imię : jedynego boga Jezusa Chrystusa" . Hipokryci .mak123 napisał(a):...........
............
Lazariew tutaj odsłonił się całkowicie i przestaję go polecać . manipulant i człowiek niebezpieczny .
każdy na swoją opinię pracuje w trudzie . Żydzi regularnie co około 100 lat byli wyrzucani z rozmaitych krajów -począwszy od Hiszpanii w ..jeśli dobrze pamiętam 11 wieku . Przypadki ?? Dodajmy ,że JEDYNY CHYBA kraj , gdzie Żydzi byli tolerowani i normalnie goszczeni jest Polska więc pisząc takie rzeczy zwyczajnie obrażasz pamięć naszychg Ojców i Matek . Ratowaliśmy ich we wszelakich wojnach ( Francuzi na przykłąd wydawali Niemcom przechowywane w piwnicach Żydowskie rodziny za paczkę papierosów )Slowo Zyd jest pejoratywne, dla wielu stanowiac absolutny minus. A po tym slowem kryja sie ludzie, bardzo rozni ludzie, wielu wspanialych i madrych, i zapewne wielu nedznikow. Jak w kazdym narodzie.
Wracając do " losu Żydów " Znasz Torę czy Talmud ? To jest idealny wzór nazizmu .Zajrzyj choćby do starego testamentu będącego kopią tych pism , Czemu się dziwisz ? Znasz ich zasady ? Tu jest ciekawa praca na ten temat http://creativitymovement.org/poland/wa ... Natury.rar . Są tam co prawda bzdury na temat ludzi białych , bo Indian obecnego USA spacyfikowali mieszańcy ale to co tyczy się analizy pism Żydowski warto znać . Tu garść przykładów
Cytaty pochodzą z najświętszej księgi judaizmu, Talmudu:
... „Wszystkie nieżydowskie dzieci są zwierzętami (Yebamoth 98a)
„Tylko Żydzi są ludźmi, goje nie są ludźmi, tylko bydłem” (Keritot 6b)
„Goje zostali stworzeni, by służyć Żydom jako niewolnicy” (Midrasz Talpioh 225)
„Goje są poza ochroną prawa i Bóg „wystawił ich pieniądze Izraelowi” (Baba Kamma 37b)
„Jest w porządku oszukać gojów” (Sanhedryn 57a)
„Żydzi mogą użyć kłamstw („wybiegów”), by oszukać goja.” (Baba Kamma 113a)
„Stworzył ich (Bóg) w kształcie ludzi na cześć Izraela, nie są bowiem stworzeni akum w innym celu, jak dla służenia im (Żydom) dniem i nocą; i nie można im dać nigdy spoczynku od tej ich niewoli. Nie przystoi bowiem synowi króla (Izraelicie), by mu służyły zwierzęta we własnej postaci, lecz zwierzęta w postaci ludzkiej” (Midrasz Talpioh 255b)
„Żyd może obrabować i zamordować goja. Za zamordowanie goja nie może być kary śmierci” (Sanhedryn 57a).
„Jeżeli poganin (goj) uderza Żyda, goj musi być zabity. Uderzyć Żyda to jest to samo, co uderzyć Boga.” (Sanhedryn 58b)
Z samej 2 wojny światowej opowieści świadków jest tyle ,że powinny ( bo tego nie robią) co najmniej ostrożność i rozsądek wobec Żydów . Jest tam obecnie kilku wspaniałych ludzi , których nieraz wymieniałem . Można dziś chyba dołączyć do nich tego Dawida Duke . Ciekawe rzeczy mówi Dawid Icke , Jest wspaniała osobowość prof. Finkelstein - dziecko dwojga więźniów z Auschwitz ( polecam film nakręcony przez Żyda :"Zniesławienie czyli prawda o Antysemityzmie " - masz na Y. Tube z polskimi napisami ) , jest na Ukrainie rabin Eduard Hodos , człek uczony i zamożny robiący wspaniałe rzeczy dla prawdy, jest satyryk Zadornov - pół Żyd robiący wspaniałe rzeczy dla kultury Słowian - niestety wielu ma klapki na oczach i nadal są narzędziami sił zła. Masz na forum do jakiego linkowała @Aximia wiele tematów o Żydach , są tam na przykład zdjęcia szkoły dla kadr NKWD , napisy na korytarzach , transparenty są w iwricie . Nie dziwi ?? Poczytaj książki i dokum,enty , pierwsza z brzegu mi na myśl przychodzi pani Lanckorońska opisująca ,że gdzieś tam w małej mieścinie w placówce NKWD na 36 pracowników 34 było żydami .
Mogę tak pisać długo . To nie jest list antysemicki ani wrogi . Jest to zdanie zdrowomyślącego człowieka . kto całuje się ze żmiją jest głupcem - to w skrócie treść przypowieści jaką widziałem w rozmaitych wersjach , jest na Y. Tube opowieść starego Indianina , są podobne Hinduskie .
Ostatnio edytowano 06 paź 2012, 11:22 przez easy russian, łącznie edytowano 1 raz
- easy russian
Ogien, ogien...pozar?:D
a gdyby bezstronnie przyjrzec sie zjawisku, nie utozsamiajac go z osobistym stosunkiem DO zjawiska, autora i odbiorcy? Moze daloby sie co nieco wiecej zauwazyc? Nic z niczego sie nie zrodzi, i nic z niczego nie powstanie. Na jakim podlozu wyrosly wszystkie systemy? Z czego?
Michal, to tlumaczenie ktore podales w poprzednim poscie- nie wiem, albo ja za tepa jestem albo ono niestrawne, jakims zargonem pisane, nie mozna jakos po ludzku?
a gdyby bezstronnie przyjrzec sie zjawisku, nie utozsamiajac go z osobistym stosunkiem DO zjawiska, autora i odbiorcy? Moze daloby sie co nieco wiecej zauwazyc? Nic z niczego sie nie zrodzi, i nic z niczego nie powstanie. Na jakim podlozu wyrosly wszystkie systemy? Z czego?
Michal, to tlumaczenie ktore podales w poprzednim poscie- nie wiem, albo ja za tepa jestem albo ono niestrawne, jakims zargonem pisane, nie mozna jakos po ludzku?
- Ania ayalen
Ania ayalen napisał(a):............
ogólnie wynika z niego ,że pan Wielesław Czerkasow dość dziwne praktyki uskutecznia . Wykład jaki zrobił jest w wielu punktach dość interesujący ale ujawnione fakty budzą niepokój . Ponoć we wiosce pełno jest porozwieszanych krowich czaszek mających jakoby być symbolami Boga Welesa a w rzeczywistości wskazują na zupełnie cos innego . Już samo obnoszenie się z czaszkami jest cokolwiek niepokojące bo Słowianie nigdy nie mieli takich kultów ( jakie uparcie wmawia nam KK i cerkiew katolicka - w ogóle byliśmy wegetarianami a co dopiero mówić o jakichś ofiarach ze zwierząt . To jest specjalność żydowska . To ich "Panu " miła była woń trupów " o czym jawnie piszą pisma kościelne) . czaszki Czerkasowa mają 3 horyzontalne linie z jakimi i on sam widnieje na zdjęciu z 2000 roku gdzie siedzi jakoby w medytacji . Ma na sobie wszelkie atrybuty Boga zniszczenia czyli Sziwy . Są to korale z z bardzo szczególnego drzewa rosnącego gdzieś w Indiach - tam gdzie ono się pojawia ginie wszelka inna roślinność . Nazywa się je drzewem Sziwy . Jest zdjęcie wielkiego posągu z takimi samymi koralami i symbolami węży na rękach . Czerkasow ma na zdjęciu takie same korale . Po kilku latach dość niedawne już zdjęcie - chyba 2010 gdzie widać uzupełnione świeże tatuaże węży na rękach . On się z tym nie kryje . Jakieś rytuały z czaszkami ludzkimi . Gdzieś pije napój z miski zrobionej z czaszki , we wiosce są słupy (widać foto ) wzorowane na Słowiańskie ale opatrzone wszelkimi symbolami Bogini Kali . To jest ta sama Bogini , której ludy dawnych Indii składały ofiary z ludzi zanim zapoznały się z Wedami . Szarzy lądowali na Sri Lance i stamtąd rozprzestrzenili się dwoma drogami . Klony były czynione najpierw z czarnoskórymi a potem z jednej strony z plemieniem znanym dziś jako Izraelskie a z drugiej z ludami Hinduskimi umownie pisząc . Na starych rycinach Hinduskich masz wyraźne postacie ze skórą sinego koloru .
A już to zdjęcie z czaszką i tymi charakterystycznymi oczami ( widziałem kilka razy ł życiu takie spojrzenie - znam je ) dopełnia wszystkiego . Strona wygląda na poważną zdjęcia nie wydają się być manipulacją . Wiele faktów- za wiele .Nie wszystko mogę odczytać bo po zejściu w dół strony włącza się u mnie jakiś baner reklamowy - w każdym razie strona się wyłącza.
- easy russian
Mhmm, dziekuje, sprobuje wlezc na orginal. W kazdym razie, fakt faktem- Hinusi maja popielaty odcien skory, przebijajacy przez braz. Poza tym ludzie jak ludzie, wierza, modla sie, a potem jak im trzeba- klamia, kradna, chleja. Normalna nienormalnosc.
Michal, doedytowales, wiec posluchaj: zawsze stane pomiedzy atakowanym i tym ktory atakuje, zaslaniajac soba czlowieka. Przed czlowiekiem. Wiec teraz spojrz mi w oczy i powiedz co widzisz- to jacy jestesmy inni, to co nas rozni, czy to co laczy? To ze ktos zapomnial o tym co znaczy czlowiek ma usprawiedliwiac tego ktory wie, pamieta i pomimo to zachowuje sie jak ten ktory nie wie? Nie mozna i nie trzeba walczyc z ludzmi, warto zrozumiec skad plyna ich poglady, ich czyny. Walczyc o ludzi, niezaleznie od odcienia ich skory czy cienia ktory rzucaja ich czyny. Nie win nieswiadomosci, jest slepcem. Wyprowadz go z ciemnosci, po prostu podajac reke zamiast odtracac, zamykajac sie wlasnym kregu swiatla.
Michal, doedytowales, wiec posluchaj: zawsze stane pomiedzy atakowanym i tym ktory atakuje, zaslaniajac soba czlowieka. Przed czlowiekiem. Wiec teraz spojrz mi w oczy i powiedz co widzisz- to jacy jestesmy inni, to co nas rozni, czy to co laczy? To ze ktos zapomnial o tym co znaczy czlowiek ma usprawiedliwiac tego ktory wie, pamieta i pomimo to zachowuje sie jak ten ktory nie wie? Nie mozna i nie trzeba walczyc z ludzmi, warto zrozumiec skad plyna ich poglady, ich czyny. Walczyc o ludzi, niezaleznie od odcienia ich skory czy cienia ktory rzucaja ich czyny. Nie win nieswiadomosci, jest slepcem. Wyprowadz go z ciemnosci, po prostu podajac reke zamiast odtracac, zamykajac sie wlasnym kregu swiatla.
- Ania ayalen
Ania ayalen napisał(a):...........
Michal, doedytowales, wiec posluchaj: zawsze stane pomiedzy atakowanym i tym ktory atakuje,..............
Zobacz jak masz spraną głowę . JA NIKOGO NIE ATAKUJĘ ! .
zachowanie Żydów jako żywo przypomina zachowanie homosiów robiących parady ( osobna rzecz i dająca się wyjaśnić , Biedroń i wielu inni są żydami , masa feministek też ) . Oni muszą na siebie zwrócić uwagę ....a ja mam po prostu swoje sprawy . Co mnie obchodzi współżycie gejów ? Niech sobie robią co tam chcą ale niech nie łażą mi pod oknem i nie każą nauczać mojego dziecka ,że jest to alternatywna droga życia .
fakt,że mnie niewiele obchodzą poczynania Żydów ( do momentu aż ktoś przekroczy moje osobiste strefy wolności ) od razu odbierasz jako atak. To co napisałem powyżej jest zwykłym BEZ-EMOCJONALNYM stwierdzeniem faktów . Zwykła asertywność . Do gorącej wody ręki się nie wkłada bo są z tego określone konsekwencje , Na cienki lód się nie wchodzi itd. Zwykły rozsądek i przewidywanie . Jeśli ktoś kradnie to się trzymam od niego z daleka i do domu nie wpuszczę . Dla Ciebie jest to atak . Żyd tak krzyczy kopiąc w drzwi mojego mieszkania ,że czuje się dyskryminowany . A co mnie to obchodzi ? Homoś staje nago za drzwiami mojego mieszkania i żąda abym otworzył drzwi i się zachwycał jak całuje kolegę . Powtarzam znów : co mnie to obchodzi ? Dlaczego mam temu poświęcać uwagę ?
- easy russian
przez Ania ayalen » dzisiaj, 11:17
a gdyby bezstronnie przyjrzec sie zjawisku, nie utozsamiajac go z osobistym stosunkiem DO zjawiska, autora i odbiorcy? Moze daloby sie co nieco wiecej zauwazyc? Nic z niczego sie nie zrodzi, i nic z niczego nie powstanie. Na jakim podlozu wyrosly wszystkie systemy? Z czego? Tak dokladnie Aniu.Taka jest natura ludzka ,brutalna rzeczywistosc ,ale prawdziwa.wiele wynieslismy ze swiata zwierzat (instynkty(tylko zwierz jak sie nazre to mu starczy na jakis czas a czlowiekowi zawsze malo).Najwazniejsze sa rozwoj i prokreacja.Jestesmy ze skaza i to jest taki grzech pierworodny. ciezko mi sobie wyobrazic rozwoj bez przemocy.Wszystko powstalo na krwi tak naprawde.Niewyobrazam sobie sytuacji gdy przy tworzeniu plemion ludzie pokojowo sie dogaduja ,biorac jeszcze pod uwage poziom na jakim tamci ludzie funkcjonowali.Wiec silniejszy zwyciezal jednoczyl .Wojna byla motorem napedowym rozwoju ludzkosci.Musialy byc wojny zeby tworzyly sie panstwa.Do tego dochodzi jeszcze religia ktora ulatwiala wladze ja umacniala i latwiej bylo ujarzmic ludek.Latwiej bylo zbudowac tez piramidy .Cesarz August zeby wzmocnic swoja wladze oglosil sie Bogiem ,wtedy bylo to bardzo potrzebne gdyz istniala pilna potrzeba wzmocnienia panstwa,a takze wzmocnienia rodziny i wartosci moralnych.Przez religie latwiej zaprowadzic porzadek bylo i robic podboje .Bez religii jednak rowniez bylaby krew,podboje.Teraz mamy troche inne czasy i inne metody zeby ludzi czy nawet panstwa zniewolic . Dlatego niewierze w zadna nowa ere,jaks przemiane ldzkosci .Ludzkosc sie zmienia ,ale przez rozwoj i jest to proces ,ale dazenie do panowania zniewolenia pozostalo.
a gdyby bezstronnie przyjrzec sie zjawisku, nie utozsamiajac go z osobistym stosunkiem DO zjawiska, autora i odbiorcy? Moze daloby sie co nieco wiecej zauwazyc? Nic z niczego sie nie zrodzi, i nic z niczego nie powstanie. Na jakim podlozu wyrosly wszystkie systemy? Z czego? Tak dokladnie Aniu.Taka jest natura ludzka ,brutalna rzeczywistosc ,ale prawdziwa.wiele wynieslismy ze swiata zwierzat (instynkty(tylko zwierz jak sie nazre to mu starczy na jakis czas a czlowiekowi zawsze malo).Najwazniejsze sa rozwoj i prokreacja.Jestesmy ze skaza i to jest taki grzech pierworodny. ciezko mi sobie wyobrazic rozwoj bez przemocy.Wszystko powstalo na krwi tak naprawde.Niewyobrazam sobie sytuacji gdy przy tworzeniu plemion ludzie pokojowo sie dogaduja ,biorac jeszcze pod uwage poziom na jakim tamci ludzie funkcjonowali.Wiec silniejszy zwyciezal jednoczyl .Wojna byla motorem napedowym rozwoju ludzkosci.Musialy byc wojny zeby tworzyly sie panstwa.Do tego dochodzi jeszcze religia ktora ulatwiala wladze ja umacniala i latwiej bylo ujarzmic ludek.Latwiej bylo zbudowac tez piramidy .Cesarz August zeby wzmocnic swoja wladze oglosil sie Bogiem ,wtedy bylo to bardzo potrzebne gdyz istniala pilna potrzeba wzmocnienia panstwa,a takze wzmocnienia rodziny i wartosci moralnych.Przez religie latwiej zaprowadzic porzadek bylo i robic podboje .Bez religii jednak rowniez bylaby krew,podboje.Teraz mamy troche inne czasy i inne metody zeby ludzi czy nawet panstwa zniewolic . Dlatego niewierze w zadna nowa ere,jaks przemiane ldzkosci .Ludzkosc sie zmienia ,ale przez rozwoj i jest to proces ,ale dazenie do panowania zniewolenia pozostalo.
- mak123
mak123 napisał(a):[............Latwiej bylo zbudowac tez piramidy ........................
A wiesz jak zbudowano te piramidy i KTO to zrobił ? Przy okazji : Wiesz ,że na terenie współczesnych Chin istnieje masa piramid o wiele większych od Egipskich ?
Wszystko co piszesz co doświadczenie ZALEDWIE ostatniego tysiąca lat . Już niedługo wyjdą na jaw ( już wychodzą ) odkrycia archeologiczne udowadniające ponad wszelką wątpliwość ,ze ludzie żyją na Ziemi setki tysięcy lat. W Arkaim masz sprzęt do kucia wyrobów z metalu z przed tysięcy lat .
Ostatnie 1000 lat to czasy wojny . Są przecież HISTORYCZNE a więc uznane przez oficjalną naukę przekazy o tak zwanym " złotym wieku " .
Dlaczego nie jesteś obiektywny i nie zauważasz ,że są narody agresywne i są obok nich narody pokojowe . Pokaż mi JEDEN przykład na to aby Słowianie kiedykolwiek wpadli na pomysł posiadania niewolników ? Przypominam,że jesteśmy w dziale dot. tej właśnie kultury . Pokaż mi przykłady rzezi uczynionych przez Słowian , jakichś wynaturzonych walk gladiatorów czy obyczajów zbliżonych choćby do corridy . Nie znajdziesz . Patrzeć na okrucieństwo lubią południowcy . Być może rację ma Sidorow tłumacząc ten fenomen genetyką - jak to on ogólnie ujmuje archantropiczną .
- easy russian
Michal, nie mam spranej glowy, a bezemocjonalnemu bezstronnemu stosunkowi przeczy ton Twojego glosu.
. Oceniasz nie fakty, zjawiska a ludzi, utozsamiajac jedno z drugim. Sadowi podlega czlowiek za czyn, ale zeby ocenic czyn- trzeba wiedziec z czego wyrasta, nie sadzisz? Wiesz, ja uwazam homofilie za odstepstwo od natury, ale homofil to czlowiek. Chory czlowiek. Czy zastanawiales sie kiedykolwiek dlaczego Zydzi sa tacy...bo ja wiem- materialni? Co zatrzymalo naturalny proces wzrastania?

- Ania ayalen
Ja tylko tak ogolnie sie wypowiedzialem i wcale nie uwazam ze nie ma pokojowo nastawionych plemion.w amazonii znajdziesz plemiona ktore sa bardzo pokojowo nastawione i nieprowadza zadnych wojen.Pytanie jest dlaczego tak jest?Dlaczego to poludniowcy byli bardziej agresywni?Nad morzem srodziemnym istnialy bardzo dogodne warunki do zycia a teren o wiele bardziej ograniczony .latwiej bylo wiec o rozwoj a takze latwiej o konflikty.wojny sprzyjaly rozwojowi ,dlatego tez poludniowcy zdominowali slowian.Jak nie ma bodzca to nie ma rozwoju .jak sa plemiona odizolowane i funkcjonuja na duzej przestreni ktora utrudnia rywalizacje to sa na stalym poziomie .W sumie tez i dobrze bo oni tez wiele wnosza prawdy o czlowieku i my mozemy sie tez od nich czegos nauczyc.ale niestety losy indian sa przesadzone.srodowisko ma wiec bardzo duzy wplyw na ludzi i to ono wplynelo na to ze slowianie nie byli tak agresywni.Jednak podboj slowian przeniosl agresje z poludnia.Poza tym kazdy czlowiek ma w sobie jakies negatyne cechy w mniejszym lub wiekszym stopniu,w spokojnym czlowieku rowniez drzemie agresja .Na poziom zlych agresji w nas wplyw mialo srodowisko.
Co do piramid to troche jednak wiemy jak je budowano z materialow ikonograficznych .
wiele rzeczy jest niewyjasnionych to prawda i wiele krazy mitow .Czaszka przeznaczenia to np doskonala podrobka.Daniken dokonal wiele przeklaman ,wykorzystal sytuacje i zarobil sporo kasy.Jest pozycja naukowcow UW pt Z Powrotem na ziemie" ona obala wiele mitow.
Sa tez rzeczy trudne do wyjasninia i sa one opisane w archeologii zakazanej ,tylko
czy to nie jest jakies oszustwo? Jak to sprawdzisz masz jakis pomysl ? wziasc mozna to na wiare tylko.Ja rozne rzeczy dopuszczam tylko naprawde wiele juz udowodniono.Jest tez duzo do odkrycia .
Co do piramid to troche jednak wiemy jak je budowano z materialow ikonograficznych .
wiele rzeczy jest niewyjasnionych to prawda i wiele krazy mitow .Czaszka przeznaczenia to np doskonala podrobka.Daniken dokonal wiele przeklaman ,wykorzystal sytuacje i zarobil sporo kasy.Jest pozycja naukowcow UW pt Z Powrotem na ziemie" ona obala wiele mitow.
Sa tez rzeczy trudne do wyjasninia i sa one opisane w archeologii zakazanej ,tylko
czy to nie jest jakies oszustwo? Jak to sprawdzisz masz jakis pomysl ? wziasc mozna to na wiare tylko.Ja rozne rzeczy dopuszczam tylko naprawde wiele juz udowodniono.Jest tez duzo do odkrycia .
- mak123