Aletheia napisał(a):Falko napisał(a):Takze mnisi buddyjscy golą głowe na znak zerwania z przeszłoscia i swieckim swiatem.
Pytałam o to mnicha buddyjskiego i po cichu powiedział mi, że to twierdzenie jest jedynie wymówką, która ma za zadanie ładnie brzmieć. Ponoć prawdziwym powodem dla którego mnisi golą włosy, był powszechny problem z wszami w klasztorach;).
Tyle. Pozdrawiam

Pędząc komercyjne życie, pełne monitoringu siebie i otoczenia, zasuwa się truchtem w częstotliwości niewolnicze.
Życia kibic' przeginasz.
Życia kibic' przeginasz.
-
mIrna
- Imię: Grażyna
- Droga życia: 4
- Zodiak: kogut/bliźniak
falko napisał(a):Takze mnisi buddyjscy golą głowe na znak zerwania z przeszłoscia i swieckim swiatem.
..........
Jest możliwe takie wytłumaczenie : człowiek na wysokim poziomie duchowego rozwoju wykształca całą gamę ciał astralnych - miedzy innymi ciało umysłu ( któreś z nich - bo są dwa - jest widoczne jako znany nimb - aureola wokół głowy . Chyba to następne . zainteresowanych odsyłam do filmu :"9 ciał duchowych ") . Ciało umysłu samo w sobie może być już narzędziem łączności -są przypadki ,że człowiek żył bez mózgu nawet.. Być może włosy grają w takim wypadku mniejszą rolę . Z reszta - co człowiek to doświadczenie-ale pewne reguły działają .
p.s. Mirna - coś może być na rzeczy . Lobsang Rampa też dość krytycznie opisywał niektóre zwyczaje w klasztorach buddyjskich.
- easy russian
To tylko tyle, że kocham Was oboje, Aleth i Easy
. Pełna akceptacja, jesteście potrzebni, .... 
. Pełna akceptacja, jesteście potrzebni, .... 
Pędząc komercyjne życie, pełne monitoringu siebie i otoczenia, zasuwa się truchtem w częstotliwości niewolnicze.
Życia kibic' przeginasz.
Życia kibic' przeginasz.
-
mIrna
- Imię: Grażyna
- Droga życia: 4
- Zodiak: kogut/bliźniak
łysienie . jak uczynić by odrosły włosy http://www.youtube.com/watch?v=EmGTsE80t2E
- easy russian
witam
oglądałem ten ostatni film na temat wegeterianizmu, o co chodzi dokładnie z tym szokiem który mogą przeżyć mięsożercy?
oglądałem ten ostatni film na temat wegeterianizmu, o co chodzi dokładnie z tym szokiem który mogą przeżyć mięsożercy?
- scipio
dostałem pytanie na PW :
Będę miał sprawę na uwadze - w tej chwili ( dziś nowe są ) pojawia sie masa nowych filmów w necie . Głoba od niedawna ukazuje się w necie . Pierwszy raz widziałem go w filmie Gry Bogów. Pytania sie powtarzają - jak trafię na rozszerzenie tego tematu to zamieszczę całe wideo. Zdrowia !!
Odpisałem : niestety nic więcej nie wiem ponad to co w filmie . Tam pada jeszcze jakieś zdanie ale ja go nie rozumiem. Wysłałem już prośbę do przyjaciółki o pomoc-może ona wysłyszy .Czesc.................................................... idzie mi o to co Głoba mówi na temat mięsa, ni w ząb tego nie rozumiem o co chodzi dokładnie w tym że mięsożercy mogą doznać szoku? Jak byś mógł to napisz o tym w owym wątku a nie do mnie pw, pewnie nie tylko ja jestem tego ciekaw.
pozdrawiam ........
Będę miał sprawę na uwadze - w tej chwili ( dziś nowe są ) pojawia sie masa nowych filmów w necie . Głoba od niedawna ukazuje się w necie . Pierwszy raz widziałem go w filmie Gry Bogów. Pytania sie powtarzają - jak trafię na rozszerzenie tego tematu to zamieszczę całe wideo. Zdrowia !!
- easy russian
Easy russian napisał(a):łysienie . jak uczynić by odrosły włosy http://www.youtube.com/watch?v=EmGTsE80t2E
Na terenach, gdzie mieszkam stosuje się w tym celu krowę. Otóż, delikwent bierze stołek, siada przy krowie i skłania ją, by oblizywała mu łysinę tak długo, jak długo tą pieszczotę wytrzyma. Kurację taką powtarza się codziennie. Krowy mają diabelnie szorstkie jęzory, zaś ślina ma właściwości przeciwbakteryjne i łagodzące, więc zapewne chodzi o coś analogicznego do tego, co opowiada Pan z filmu. Szczerze mówiąc, na początku miałam wrażenie, że po nałożeniu miodu na łysinę, Pan Głob poleci przyprowadzić niedźwiedzia...
Fama głosi, że trik z krową pomaga, aczkolwiek prywatnie nie znam nikogo, kto by starał się odzyskiwać w ten sposób owłosienie, więc nie wiem czy jest skuteczny:).
-
Aletheia
- Imię: Aletheia
- Droga życia: 33
- Typ: 9w1
Wracając do sprawy jedzenia mięsa i ewentualnego szoku - rozmyślam nad kwestią i mogę przytoczyć (przypomnieć ) jeden filmik oraz własne doświadczenie .
W tym filmie http://www.youtube.com/watch?v=Xu3PP0sovRc prelegent odpowiada słusznie ,że ktoś kto sie odżywia mięsem jest prostszą zdobyczą dla energii demonicznych . Obniża swoje wibracje .
Dołączę do tego swoje własne eksperymenty - nie jem mięsa od około 20 lat jednak tak jak prelegent Głoba miałem pewien okres " upadku " / spadku wibracji około 2000 roku . Zachwiała mocno energetyką rodzinną śmierć mojego ojca . Nie wiedziałem do tego momentu jak mocno jestem przez niego ochraniany . Żyłem w bardzo toksycznym związku ( on też ) . Mimo wręcz " nadwysiłków " ( termin Uspienskiego albo samego Gurdżijewa -kiedyś przeczytałem we "fragmenty nieznanego nauczania " ) codziennych zarówno ojciec jak i ja jakoś tak pogrążaliśmy się w tej rzeczywistości . Rzeczą naturalną jest ubytek sił z wiekiem a w złych warunkach regeneracja jest mało możliwa. Skracając historię : ojciec zrezygnował z walki po tej stronie i przeniósł się po długotrwałych chorobach do "krainy wiecznych łowów" . Moja rzeczywistość zafalowała bardzo mocno , w moje "plecy " wbiła sie energetycznie oprócz niezaradnej (przynajmniej z pozoru - w rzeczywistości było to lenistwo ) żony również matka , którą dotąd ojciec wspierał energetycznie - raczej niósł na plecach . Jakoś tak się stało ,że w tym czasie "coś " mnie podkusiło by ściąć bardzo długie włosy ........hm,, chyba piszę zupełnie nie na temat . No w każdym razie opadło mnie jakieś zupełne zwątpienie co do obranej dotad drogi . To była duża lekcja - w tym czasie nawet zdarzało mi sie jadać mięsne zupy u znajomych ( dziękowałem sile wyższej,że w ogóle są - było kiepsko ) . Wpadłem nawet na pomysł by leczyć się gorzałą co mi się nigdy wcześniej nie zdarzało . Mówiąc wprost-upiłem się kilka razy . Znam te stany . Nic miłego . Kac to dodatkowy zjazd energetyczny .
Długo by pisać na temat moich odczuć z tego czasu . Różnica energetyki olbrzymia - widzę to dziś bo jak się jest " wewnątrz " ( czy też na niższych wibracjach ) to zupełnie tego nie da sie dostrzec . Ja miałem jednak mgliste wspomnienia z tego ,że kiedyś było inaczej . Powoli z pełną świadomością powróciłem do starych nawyków . Całe zdarzenie dało dodatkową siłę i świadomość swojej wewnętrznej mocy .
A dochodząc wreszcie do sedna tematu : wiem doskonale , przypomniałem sobie tym " przyspieszonym kursem " jak to jest , jak bardzo stajemy sie przy takim systemie " odżywiania " podatni na przeróżne pasożyty astralne . Wiem co się wtedy dzieje . Wiem jakich ludzi przyciągałem , kto się wokół mnie zaczął pojawiać .
Przy nastaniu " dnia galaktycznego " sytuacja będzie chyba nieco inna . Organizmy nie przystosowane do " wysokich napięć " mogą nie podołać . Mogą następować " zwarcia energetyczne " . Zresztą , to już się dzieje . proces postępuje teraz , już -płynnie . Ja obserwuję masę chorób i zgonów wokół . Selekcja trwa.
- easy russian
Easy russian napisał(a):Bardzo ciekawe
. Jeśli to nie jakaś miejscowa legenda to trzeba wziąć pod uwagę .
Z ciekawości poszperałam w internecie i faktycznie jest sporo wzmianek o tym zjawisku (np. film), choć raczej funkcjonują one w ramach „znanych mitów o leczeniu łysienia", zestawianych z badaniami powołującymi się na genetyczną przyczynę tego zjawiska.
P.S. Sytuacja, którą opisałeś w związku ze śmiercią ojca, ładnie wiąże się ze specyficznymi wierzeniami Słowian, ale obiecałam trzymać jęzor za zębiskami, więc pozostanę w tym konsekwentna;).
-
Aletheia
- Imię: Aletheia
- Droga życia: 33
- Typ: 9w1
pewnie mój opis nie wniesie do waszej wiedzy wiele ale co do jedzenia mięsa czy bycia wegetarianinem, dużo zależy od tego co dany człowiek je i jak to jedzenie wpływa na jego choćby nastrój, stąd znane w medycynie chińskiej podziały na ludzkie charaktery i zmiane diety ale to również jest w podejściu wywodzącym się z kierunku Indii.
Generalnie obserwując siebie kilka lat mogę powiedzieć, że wiele dolegliwości, które kiedyś uwazałam za normalne wcale nie są i powinno ich nie być a ich brak przekłada się na np. na wiekszy spokój wewnętrzny, podatność na stres itp.
Nie mam daru widzenia aury itp, nie dotarłam do punktu, w którym byłam zdrowa wiele lat, przerwałam ten proces a teraz mi tego brakuje i powoli wracam do tego. Ale paradoksalnie było mi to cofnięcie potrzebne by się przekonać o jednym - psyche ma duży wpływ, możemy zjeść coś co inni uwazaja za szkodliwe ale może nam nie zaszkodzić bo okaże się,że np. my przestaliśmy być podatni na dotychczasowe myślenie: a to mi szkodzi!! itp. I przychodzi dzień gdy nam nie szkodzi.
W końcu w stresie nawet nie jedząć żołądek wytwarza jednak kwas solny, przez który powstają choroby podczas gdy inni ludzie ćwicząć umysł mogą przestawić się na niejedzenie i wcale szkody swojemu żołądkowi nie wyrządzą bo podobnie jak działa stres z drugiej strony można samemu wyćwiczyć działanie hormonów i organizmu i ograniczyć funkcje trawienia i wchłaniania i sterować samemu swoim ciałem. Obecnie w zachodniej nauce bada się efekt placebo bo okazuje się,że dużo możemy zrobić sami. A może dla niektórych jest tak,że jesli uzna,że mięso mu nie szkodzi energetycznie i będzie je jadł z umiarem też będzie rozwijał się duchowo. Zresztą to długa dyskusja bo trzeba by przeanalizować czy dany człowiek jedzący mięso , który uznał,że szkodziło jego energetyce jadł rózne rodzaje mięs, jadł z różnych hodowli, co jadł do takiego posiłku jeszcze w ciągu dnia itp. Z drugiej strony przejście na wegetarianizm może wyleczyć choroby uznane za niewyleczalne np. cukrzycę, ale i tak liczy się podejście indywidualne. Oglądając film o takiej metodzie było mi przykro,że jeden z mężczyzn starszych źle się czuł, nie mógł przejść na te diete bo zakładała większość warzyw surowych. Szkoda,że również lekarz pod którego kierunkiem którego leczyli cukrzyków nie potrafił spojrzeć z innej strony i tak jak w diecie 5 przemian zmodyfikować podejście i nie trzymać się kurczowo jednego tylko zacząć od diety ciut obrobionej termicznie a gdy żoładek przestawiłby się na inną dietę i uspokoił mogliby zmodyfikować dalej i zrobić w końcu dietę bardziej surową. Za bardzo czasem popadamy w skrajności.
Generalnie obserwując siebie kilka lat mogę powiedzieć, że wiele dolegliwości, które kiedyś uwazałam za normalne wcale nie są i powinno ich nie być a ich brak przekłada się na np. na wiekszy spokój wewnętrzny, podatność na stres itp.
Nie mam daru widzenia aury itp, nie dotarłam do punktu, w którym byłam zdrowa wiele lat, przerwałam ten proces a teraz mi tego brakuje i powoli wracam do tego. Ale paradoksalnie było mi to cofnięcie potrzebne by się przekonać o jednym - psyche ma duży wpływ, możemy zjeść coś co inni uwazaja za szkodliwe ale może nam nie zaszkodzić bo okaże się,że np. my przestaliśmy być podatni na dotychczasowe myślenie: a to mi szkodzi!! itp. I przychodzi dzień gdy nam nie szkodzi.
W końcu w stresie nawet nie jedząć żołądek wytwarza jednak kwas solny, przez który powstają choroby podczas gdy inni ludzie ćwicząć umysł mogą przestawić się na niejedzenie i wcale szkody swojemu żołądkowi nie wyrządzą bo podobnie jak działa stres z drugiej strony można samemu wyćwiczyć działanie hormonów i organizmu i ograniczyć funkcje trawienia i wchłaniania i sterować samemu swoim ciałem. Obecnie w zachodniej nauce bada się efekt placebo bo okazuje się,że dużo możemy zrobić sami. A może dla niektórych jest tak,że jesli uzna,że mięso mu nie szkodzi energetycznie i będzie je jadł z umiarem też będzie rozwijał się duchowo. Zresztą to długa dyskusja bo trzeba by przeanalizować czy dany człowiek jedzący mięso , który uznał,że szkodziło jego energetyce jadł rózne rodzaje mięs, jadł z różnych hodowli, co jadł do takiego posiłku jeszcze w ciągu dnia itp. Z drugiej strony przejście na wegetarianizm może wyleczyć choroby uznane za niewyleczalne np. cukrzycę, ale i tak liczy się podejście indywidualne. Oglądając film o takiej metodzie było mi przykro,że jeden z mężczyzn starszych źle się czuł, nie mógł przejść na te diete bo zakładała większość warzyw surowych. Szkoda,że również lekarz pod którego kierunkiem którego leczyli cukrzyków nie potrafił spojrzeć z innej strony i tak jak w diecie 5 przemian zmodyfikować podejście i nie trzymać się kurczowo jednego tylko zacząć od diety ciut obrobionej termicznie a gdy żoładek przestawiłby się na inną dietę i uspokoił mogliby zmodyfikować dalej i zrobić w końcu dietę bardziej surową. Za bardzo czasem popadamy w skrajności.
-
Ziarenko
- Droga życia: 5
Ziarenko napisał(a):pewnie mój opis nie wniesie do waszej wiedzy wiele ale........................................... I przychodzi dzień gdy nam nie szkodzi.
W końcu w stresie nawet nie jedząć żołądek wytwarza jednak kwas solny, przez który powstają choroby podczas gdy inni ludzie ćwicząć umysł mogą przestawić się na niejedzenie i wcale szkody swojemu żołądkowi nie wyrządzą bo podobnie jak działa stres z drugiej strony można samemu wyćwiczyć działanie hormonów i organizmu i ograniczyć funkcje trawienia i wchłaniania i sterować samemu swoim ciałem. Obecnie w zachodniej nauce bada się efekt placebo bo okazuje się,że dużo możemy zrobić sami. A może dla niektórych jest tak,że jesli uzna,że mięso mu nie szkodzi energetycznie i będzie je jadł z umiarem też będzie rozwijał się duchowo. .............
Każdy wpis z własnego doświadczenia coś wnosi -dzięki.
Przez te około 20 lat o jakich wspomniałem eksperymentowałem rozmaicie - wręcz katując się czasem głodówkami . Robiłem te głodówki tak " przez siłę" ( za długie przy mojej szczupłej budowie ciała ) . To nie było dobre . Znam dobrze te " cofanie " o którym napisałaś . Bywałem zbyt radykalny i nie było miłości do swojego własnego organizmu . Była to raczej tyrania .
Na ogólna kondycje i stan organizmu a co za tym idzie rodzaj p[aliwa jaki mu potrzebny ma wpływ BARDZO wiele czynników . To sprawa delikatna i mocno złożona -dziś to czuję , wiele ciał subtelnych , wpływ ich na siebie wzajem , zanieczyszczenia i rozmaite gęstości ( a także problemy do wyleczenia niesione w biopolu ) . One się zazębiają na wielu płaszczyznach - uzyskanie harmonii trwa. Dziś jestem zdania ,że nie przeskoczy sie pewnych progów , wszystko powinno przebiegać płynnie , etapami - tak jak rośnie drzewo z małego nasionka. Stare powiedzenie powiada :" śpieszyć sie trzeba przy łapaniu pcheł ". . Te zadania i punkty naszego rozwoju wymagają czasu . Kiedyś zafascynowało mnie nawet niejedzenie ale dziś wiem,że to etap daleki . Lepiej jest według mnie jakąś lekcję odrobić podwójnie niż coś przeoczyć a potem " rozbierać budowlę ".
- easy russian
witam! bardzo do mnie przemawia ta wiedza przedstawiana przez ciebie easy russian, może to dlatego że zawsze interesowało mnie to co słowiańskie i na dzwięk tego słowa nadstawiałem uszu, ostatnio zainetesowałem się troche sztukami typu: qi gong, ninjitsu i tym podobnymi, ciągnie mnie do tego typu ćwiczeń fizycznych ale zanim się na jakieś zdecyduje chciałbym poznać wiedze wedyjską na ten temat, w filmach trehlebova nie mogę się dopatrzeć tego co mnie interesuje.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
- skipio
jednominutowa prelekcja o HAARP i dalszych losach Rosji http://www.youtube.com/watch?v=MzDUMq7vvN4
- easy russian
Ciąg dalszy tematu włosy http://www.youtube.com/watch?v=KNJDDCW7 ... t_received
tutaj : niebezpieczeństwa związane z otwieraniem czakr http://www.youtube.com/watch?v=pr2gXe7C ... re=related
jak dbać o zęby http://www.youtube.com/watch?v=Rc3cqGxzacU
tutaj : niebezpieczeństwa związane z otwieraniem czakr http://www.youtube.com/watch?v=pr2gXe7C ... re=related
jak dbać o zęby http://www.youtube.com/watch?v=Rc3cqGxzacU
- easy russian
Pytają mnie ludzie o książki . Kilka razy wspominał Trehlebov i Głoba nazwisko Chia . Mantak Chia - są na naszym rynku nadal ( przed chwila dokupiłem coś co mi zaginęło kilka lat temu przy przeprowadzce ) przepiękne książki obojga autorów pana Mantak i pani Maneewan nazwiskiem Chia .
MIŁOSNY POTENCJAŁ KOBIETY
MIŁOSNY POTENCJAŁ MĘŻCZYZNY
dla zainteresowanych również "Taoistyczna joga " lub też " Refleksologia dla rozkoszy " .
Literatura ściśle dla tego tematu . Link allegro podam - zapewne kilka tygodni będzie aktualny . Ja kupiłem własnie jedną z ksiązek za 12 zł http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=mantak
MIŁOSNY POTENCJAŁ KOBIETY
MIŁOSNY POTENCJAŁ MĘŻCZYZNY
dla zainteresowanych również "Taoistyczna joga " lub też " Refleksologia dla rozkoszy " .
Literatura ściśle dla tego tematu . Link allegro podam - zapewne kilka tygodni będzie aktualny . Ja kupiłem własnie jedną z ksiązek za 12 zł http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=mantak
- easy russian