A potraficie sobie wyOBRAZić Energię?
PoMYŚLcie, klikklik klik, przesył energii
w kablu
hehehe
PoMYŚLcie, klikklik klik, przesył energii

Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Sinsemilla, a zauwazylas ze nie mozna wyobrazic sobie niczego o czym sie nie wie, czego istnienia nie jest sie swiadomym? Wyobraznia jest symulacja myslowa roznych wersji tego co jest, i jak wszystko co stworzone w umysle a nie zrodzone z prawdy- jest martwym obrazem, ciagiem obrazow, nie ma glebi przestrzeni zycia. Michal, popatrz, istota energii jest wibrujacy ruch, ktory odbieramy zmyslami, przeksztalcajac w dzwieki, kolory. Z tego powstaja formy, ksztalty, nie wiem jak inni, ja to widuje jako takie male jasne punkciki skoncentrowanej energii, skupionej do punktu zero wytwarzajacego mase. I my te wibracje odbieramy calym cialem, wiec co stoi na przeszkodzie by slyszec kolory, widziec dzwieki- to jedna wibracja. Mamy zmysly rejestrujace otoczenie, wyspecjalizowane, to prawda, ale przeciez to w umysle to co rejestrujemy przeklada nam sie na wizje, fonie. A wibracje to przede wszystkim odczuwanie, a potem reszta. Czasem czuje kolory:). To naturalne zdolnosci, ktore albo rozwijamy albo drzemia w nas, czasami ujawniajac sie nieoczekiwanie.
Conan, jak widac istnieja umysly scisle i dla odroznienia - lotne. Pierwsze i drugie potrzebne, ale pierwsze maja tendencje do nadmiernego sciskania sie, drugie do odlatywania. Taka specyfika.
i watpie zeby scisly z lotnym byly w stanie sie porozumiec, idac leb w leb. Szybciej zolw zacznie latac. Ale moga sie wspomagac, uzupelniajac, lotny ogarniajac calosc a scisly analizujac drobiazgi.
Conan, jak widac istnieja umysly scisle i dla odroznienia - lotne. Pierwsze i drugie potrzebne, ale pierwsze maja tendencje do nadmiernego sciskania sie, drugie do odlatywania. Taka specyfika.

- Ania ayalen
Ania ayalen napisał(a):Sinsemilla, a zauwazylas ze nie mozna wyobrazic sobie niczego o czym sie nie wie, czego istnienia nie jest sie swiadomym? Wyobraznia jest symulacja myslowa roznych wersji tego co jest, i jak wszystko co stworzone w umysle a nie zrodzone z prawdy- jest martwym obrazem, ciagiem obrazow, nie ma glebi przestrzeni zycia.
tu możemy rozpocząć filozoficzną dysputę, nie nie chcę robić nieporządku w wątku

jak zauwazyć, coś czego nie można wyobrazić ?

stworzone w umyśle a zrodzone z prawdy ? dla mnie to to samo ...

Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Mozemy, przy ustaleniu ze filozofia jest rozmowa oparta o zycie, a nie teoria na temat. Ale nie w tym watku chyba.
To samo? A Ty jestes zrodzona czy stworzona na podstawie wyobrazenia tego co zrodzone? Czym rozni sie rzeczywisty obraz od obrazu odbitego w lustrze?
Przepraszam za zdublowane posty, juz zglosilam do usuniecia
To samo? A Ty jestes zrodzona czy stworzona na podstawie wyobrazenia tego co zrodzone? Czym rozni sie rzeczywisty obraz od obrazu odbitego w lustrze?
Przepraszam za zdublowane posty, juz zglosilam do usuniecia
- Ania ayalen
Ania ayalen napisał(a): A Ty jestes zrodzona czy stworzona na podstawie wyobrazenia tego co zrodzone?
o to spytam Mamę przy najbliższej okazji

ale MYŚL z pewnością była pierwsza.
z myśli powstałam w myśl się obrócę

Ania ayalen napisał(a): Czym rozni sie rzeczywisty obraz od obrazu odbitego w lustrze?
to chyba zależy od człowieka i od szerokości szczerości przed samym sobą .

[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
A Kochanie, tu juz nadmiernie uciekasz w filozofie. A tak realnie, stan przed lustrem i sprawdz ktora z Was jest prawdziwa i czym sie roznicie? Zwykly wglad, bez filozofii.
Mowisz ze mysl byla pierwsza...hmm. Mysle ze jednak pragnienie:)?
Mysl jest zawsze wtorna wzgledem uczucia, tak jak umysl wzgledem serca, nie sadzisz? A prawda pochodzi z serca, umysl odbija, tworzy jej rozumowe wyobrazenia.
Mowisz ze mysl byla pierwsza...hmm. Mysle ze jednak pragnienie:)?
Mysl jest zawsze wtorna wzgledem uczucia, tak jak umysl wzgledem serca, nie sadzisz? A prawda pochodzi z serca, umysl odbija, tworzy jej rozumowe wyobrazenia.
- Ania ayalen
http://www.youtube.com/watch?v=HdCDRsWNRvg
pragnienie, to myśl.
można tak odbijać piłeczkę
\\\\\\
filozofia- właśnie tak, nadmierne hobby.
jeszcze raz..
no dobrze.
różni się tym, że jedno jest rzeczywistym obrazem, a drugie odbiciem obrazu .
rzeczywisty obraz (przykładowo zdjęcie w formacie RAW), to nie rzeczywistość, fakt.
ale zdjecie jest też prawdziwe (stworzone, coś co istnieje - istnienie zdjęcia, obrazu)
Ogólnie
tu i teraz - that`s Right!
Prawda. proszę Twoją definicję.
wg mnie istnienie jest prawdą.
zrodzone z istnienia.myśl - kółko się zatacza.
mam nadzieję, że ktoś to czai wgl
pragnienie, to myśl.
można tak odbijać piłeczkę

\\\\\\
filozofia- właśnie tak, nadmierne hobby.
jeszcze raz..
Ania ayalen napisał(a): Czym rozni sie rzeczywisty obraz od obrazu odbitego w lustrze?
no dobrze.
różni się tym, że jedno jest rzeczywistym obrazem, a drugie odbiciem obrazu .
rzeczywisty obraz (przykładowo zdjęcie w formacie RAW), to nie rzeczywistość, fakt.
ale zdjecie jest też prawdziwe (stworzone, coś co istnieje - istnienie zdjęcia, obrazu)
Ogólnie
tu i teraz - that`s Right!
Ania ayalen napisał(a):co stworzone w umysle a nie zrodzone z prawdy- jest martwym obrazem, ciagiem obrazow, nie ma glebi przestrzeni życia
Prawda. proszę Twoją definicję.
wg mnie istnienie jest prawdą.
sinsemilla napisał(a):stworzone w umyśle a zrodzone z prawdy ? dla mnie to to samo ...
zrodzone z istnienia.myśl - kółko się zatacza.
mam nadzieję, że ktoś to czai wgl

[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Sinsemilla, doprawdy pragnienie to mysl? To znaczy ze jak chce Ci sie pic to myslisz o pragnieniu nie czujac ze chce Ci sie pic? Trzymajmy sie konkretow, dobrze? Nie bawi mnie sztuka tworzenia czegos z niczego, bo z niczego cos nie powstanie, chyba ze w glowie, w naturze to niemozliwe.
Obraz- Ty odbita w lustrze. Ciekawe, Ty jestes rzeczywistym obrazem Ciebie? Skad o tym wiesz, kto widzi ten rzeczywisty obraz ktory odbija lustro? Skad wiesz ze jestes? Ty, ta rzeczywista, co Cie od niej odroznia?
Definicja prawdy.
. Nie mam Sinsemilla, bo nie czuje potrzeby definiowania wszystkiego, ujmowania w ramki znaczen. To robi umysl, zamykajac nieograniczona przestrzen zycia w zbior znakow, punktow orientacyjnych, zeby sie nie pogubic. Dla mnie prawda jest to co czuje. To podstawowa cecha zycia, a nie myslenie o tym co sie czuje- to idzie po czuciu, tworzac obraz. Ale prawda jest taka ze jak nie czujesz to pozostanie myslenie o czuciu. A niektorym w dodatku to sie myli niestety.
Obraz- Ty odbita w lustrze. Ciekawe, Ty jestes rzeczywistym obrazem Ciebie? Skad o tym wiesz, kto widzi ten rzeczywisty obraz ktory odbija lustro? Skad wiesz ze jestes? Ty, ta rzeczywista, co Cie od niej odroznia?
Definicja prawdy.

- Ania ayalen
A już myślałam nad tym.Ania ayalen napisał(a):Skad o tym wiesz, kto widzi ten rzeczywisty obraz ktory odbija lustro? Skad wiesz ze jestes?

A skąd wiesz, że Ty nie jesteś myślą, moją albo ruska na przykład?

Taki wiersz kiedyś napisałam zatytułowany "Pragnienie" .
Ania ayalen napisał(a):nie czuje potrzeby
ja też

[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Skad wiem ze jestem? Najkrocej: bo czuje. Bo czujemy, to jest ta najcudowniejsza cecha potwierdzajaca nasze istnienie.
A swoja droga, mysle ze to zrozumiesz- kiedys widzialam swoje cialo materialne. I w dodatku nad nim zawisla moja dusza, tez ja widzialam. Bylam obydwoma formami nie bedac w zadnej, a tak jakos wszedzie, choc wcale mnie nie bylo. A potem zdaje sie komar uzarl mnie w szyje, poczulam swedzenie. I wrocilam po kolei- dusza do ciala zjednoczone jedna swiadomoscia. Ale udalo mi sie roz troic:)
A swoja droga, mysle ze to zrozumiesz- kiedys widzialam swoje cialo materialne. I w dodatku nad nim zawisla moja dusza, tez ja widzialam. Bylam obydwoma formami nie bedac w zadnej, a tak jakos wszedzie, choc wcale mnie nie bylo. A potem zdaje sie komar uzarl mnie w szyje, poczulam swedzenie. I wrocilam po kolei- dusza do ciala zjednoczone jedna swiadomoscia. Ale udalo mi sie roz troic:)
- Ania ayalen
Dobra myśl jest dobra
Wrzucanie wszystkich myśli i uczuć do jednego worka chyba niewiele tłumaczy, uczucie jest zawsze uczuciem i jest podstawą zycia, ale myśl nie jest bez znaczenia, niektóre myśli tez są zywe, właściwie to od człowieka zalerzy czy jego myśli są zywe czy martwe, myśli mogą tez być jak zapalniki.

-
Conan Barbarzynca
- Imię: Grzegorz
- Droga życia: 8
- Zodiak: Lew
Conan, nie da sie zyc bezmyslnie. Ale niektorym myli sie kolejnosc, albo zapominaja o tej podstawie, fundamencie, i cala konstrukcja chwieje sie. Co rozni wedlug Ciebie dobre mysli, powiedzmy- zdrowe, od tych robaczywych?
- Ania ayalen
no nie,,, robaczywe właśnie znaczy zdrowe ! bez chemi, że nawet robaki chcą zjeść 
a jak nas robaki zezrą to zostaniemy .... ich kupą (
)
i co wtedy będzie życie czy nie ? jak z tym lustrem Aniu. gdzie prawda wtedy ?
czy prawdą będzie wtedy kupa?
tego posta napisałam po wypiciu dziurawca. podziurawiło mi mózg jak widać haha

a jak nas robaki zezrą to zostaniemy .... ich kupą (

i co wtedy będzie życie czy nie ? jak z tym lustrem Aniu. gdzie prawda wtedy ?
czy prawdą będzie wtedy kupa?
tego posta napisałam po wypiciu dziurawca. podziurawiło mi mózg jak widać haha

[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Ania ayalen napisał(a):Conan, nie da sie zyc bezmyslnie. Ale niektorym myli sie kolejnosc, albo zapominaja o tej podstawie, fundamencie, i cala konstrukcja chwieje sie. Co rozni wedlug Ciebie dobre mysli, powiedzmy- zdrowe, od tych robaczywych?
Właściwie to jest podobnie jak z uczuciem, dla człowieka coś jest przyjemne a coś nie, i to jest ta róznica

-
Conan Barbarzynca
- Imię: Grzegorz
- Droga życia: 8
- Zodiak: Lew
Podawałem kiedyś ciekawostkę o Słowiańskim dekoderze mowy ( pies , sobaka , hund, dog ) . Jest to 28 minuta tego filmu.
GRY BOGÓW AKT 5 CZ. 1 Prawidłowe obrazowanie http://youtu.be/u3CgEimzStA
GRY BOGÓW AKT 5 CZ. 1 Prawidłowe obrazowanie http://youtu.be/u3CgEimzStA
- easy russian