Nauki, pisma, przekazy Mistrzów, wiedza tajemna i drogi odkrywania Świadomości.
Nie wiem co to za nomenklatura - jeśli żydowska to wyjaśnienie jest proste . Oni kopiowali nasze pisma zmieniając je po swojemu i wpisując siebie jako "naród wybrany" . Wszystkie Re-Ligie (ponowne połączenie) to ponowne spisanie starych prawd. Wykorzystanie starożytnej wiedzy dla stworzenia narzędzia politycznego .

p.s. podział świata na 4 obszary symbolizuje ponoć sławny krzyż celtycki . Obszar zakreślony kołem ogranicza tę sferę . Wszystko przenika się wzajemnie
easy russian

A w okrag wpisany jest trojkat:)
Michal, a dlaczego ,, skopiowali"? Uwazasz ze niemozliwym jest dojscie do tego samego, nawet wychodzac z roznych punktow? Mozna mowic o tym samym uzywajac innych slow, czyzby slonce przestalo byc sloncem jesli nazwiesz je inaczej? A prawda jest jak slonce, po coz ktos mialby kopiowac jego widzenie,kazdy widzi to samo. Podstawy zycia sa jedne i niezmienne dla wszystkich: swiadomosc- energia- materia. Jakby tego nie obracac, dzielic i kombinowac, jedno bez drugiego nie istnieje. Czytalam te rozprawke o krwi, na koncu jezyka mialam pytanie o ksztalt nosa. Wiesz- rodzi sie czlowiek. Obdarzony pewnymi charakterystycznymi cechami. Te cechy acz nie rozlozone rownomiernie- sa wzajemnym uzupelnianiem sie a nie holdowaniem tym ktorych nosicielem jest gatunek z ktorym identyfikujemy sie. W ogrodzie Pana Boga wszystkie jablonie sa tak samo cenne i tak samo drogie Jego sercu. Nawet gdy antonowce wydaje sie ze jest w czyms lepsza niz kosztela. Cholera jasna.
Ania ayalen

No i znowu zaczyna się międlenie tematu dla samego międlenia . Napisałem Tobie już kiedyś,że wysysasz energię , a ja nie jestem twoim mężem . Wszystko to już było x razy , Żydzi to klony stworzone 5 minut temu (jeśli wziąć proporcje życia na Ziemi ) . Ich " Pan" dał im pisemko , które poskładał ze zwyczajów jakie na naszej planecie panowały od tysięcy lat . Bajka musiała być podobna do bajek miejscowych aby miejscowi dali się na tę podróbę nabrać.
easy russian

Moj drogi, o tym ze nie jestes moim mezem informowac mnie nie musisz. Wysysania energii nawet nie skomentuje, moim zdaniem jest to swiadectwo kompletnej nieswiadomosci praw natury, ktore ego postrzega jako dawanie- branie, w skrajnych przypadkach sprowadzajac to do wrazenia zabierania, kradziezy. Ukradnij powietrze mi pogadamy.
A Twoje slowa odnosnie Sefer- skoro tego nie znasz, na jakiej podstawie stwierdzasz ze sa wtorne? Po ksztalcie nosa jednak?
Ania ayalen

Co do Sefer Jacira to według oficjalnie dostępnej wiedzy powstał on w III w n.e i był on mocno natchniony wpływami Grecko-Rzymskimi (zwłaszcza Greckimi), zresztą jest to podobno jeden z pierwszych tekstów Zydowskiego mistycyzmu, czyli dość pużno te pierwsze teksty, a Grecy choć ogólnie nam się kojarzą z taką typową klasyką starozytną, to jednak mieli bardzo rozbudowane te kwestie, a wcale ich cywilizacja starsza od Zydowskiej nie jest, Grecja to nie tylko mitologia Paradowskiego jak się wielu ludziom wydaje :wink: Oni mieli bardzo rozbudowaną kosmologię, zresztą choćby taki Solon podrózował po świecie w VI wieku p.n.e. , był tez Heraklit i paru innych, a to wszystko w czasach kiedy podobni im wiekiem(a moze nawet nieco starsi) cywilizacyjnie Zydzi ograniczali się do prorokowania nad zgubą własnych ziomków i złorzeczenia Asyryjczykom czy tam Babilończykom od których regularnie dostawali łomot :? Druga sprawa to ze Zydzi byli najblirzszymi sąsiadami Fenicjan, któzy obok Greków byli największymi zeglarzami starozytności, oni sporo wiedzieli o świecie i innych kulturach i byli chyba jedynymi z kturymi starozytny Izrael się przyjażnił.
Conan Barbarzynca Mężczyzna

Imię: Grzegorz
Droga życia: 8
Zodiak: Lew
Grecy to nasi . Dawniej nie było żadnych Greków . To kultura Słowiańska . Nawet i mity jakie przetrwały są zadziwiająco zbieżne , Pierun= Zeus itp.
easy russian

Eureka! Zakrzyknal Pierun i zczerzl ze smiechu:D. A Hera?
A przepraszam, Atlantydzi to tez nasi?
Ania ayalen

A naszych to mozna rozpoznac:
http://www.youtube.com/watch?v=YuHhli4oxbc
mak123

Imię: Maciek
Typ: 9
Zodiak: strzelec
Właśnie przetłumaczyłem taki materiał na temat zadziwiającej archeologii . Napisy trzeba włączyć http://www.youtube.com/watch?v=0X6y5BkBmC8
easy russian

Troszkę eot, ale to w nawiazaniu dowcześniejszych tu rozkminek :

mak123 napisał(a):A naszych to mozna rozpoznac:http://www.youtube.com/watch?v=YuHhli4oxbc

Ciekawe czemu nie zrobili kontynuacji ,tj. II części, gdzie byłby to świat mężczyzn,hahaha, mogłoby być ciekawe, jak sobie wyobrażam, to śmiech :lol: :lol:
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]

Ja tam mysle ze pewnie cos tam wymyla ze poradzimy sobie bez kobiet :D
A swiat bedzie wtedy......
mak123

Ten czas jest blisko:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... iecka.html
Trzeba rozwiazac jeszcze kilka problemow
mak123

Hehehe :D
film ..

natury się nie oszuka. natura to prawda, która zawsze na powierzchnię wypłynie :)
Na tura :idea: :sleepy5:
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]

Jednak czlowiek wiele juz potrafi i nature tez powoli zaczyna oszukiwac.
Wiec rzucam haslo :
Spieszmy sie kochac kobiety bo moze byc roznie.
mak123

mak123 napisał(a): moze byc roznie.

nikt temu nie zaprzeczy, ale będzie i tak jak chcemy :)
[C. Castaneda]

Powrót do działu „Mistrzowie, Nauka”