Wszystko inne dotyczące ezoteryki i spraw poruszanych w Przebudzeniu.
No nieźle Zawisza, tylko pogratulować samozaparcia i spostrzegawczości ;)

Osobiście w żadnym wypadku nie traktuję informacji z jakichkolwiek źródeł za prawdę. Z tą jednak różnicą, że niektóre mają bardzo praktyczne potwierdzenie - a dopóki się sprawdza w praktyce, warto z nich korzystać. Uważam, że problem wbrew pozorom nie polega na źródle informacji, ale na jej merytorycznej a przede wszystkim praktycznej zawartości.

Jednak przyznaję, że również uważam wypowiedzi Włodka - jak dotąd - za nieweryfikowalne dla mnie oraz, jak napisał, obarczone ryzykiem błędu. Teorii na temat zmian jest mnóstwo, i czasami lepiej korzystać z intuicji, żeby się nie pogubić w natłoku informacji w wieku informacji, w którym żyjemy.
“Mom always tells me to celebrate everyone's uniqueness. I like the way that sounds.”
"I've finally found the rhythm of love, the feeling of sound."
- Hilary Duff
Avatar użytkownikaEnlil Mężczyzna
Earth is my home now

Imię: Enlil
Droga życia: 7
Zodiak: Panteon
Włodek jakbyś był tak miły albo ktoryś z Twoich opiekunów skoczył w czasie do 29.09.2009 na 21:55 i wysłał mi numerki ktore wypadną w lotto byłbym wdzieczny :D skoczyc dwa dni w przyszłosc to chyba nie jest dla Ciebie duzy problem :P a 40 milionow piechota nie chodzi :D Zreszta musze sie wyszalec zanim splone żywcem, 3 lata z takimi pieniedzmi wystarcza na spelnienie wszystkich moich i nie tylko moich marzeń. No i druga sprawa przyjemniej oglada się lotto niż płonących żywcem ludzi.
yoejoe Mężczyzna

Droga życia: 4
Zodiak: tygrys/koziorozec
@Włodekg1
ja mam pytanie które mógłbyś zadać Opiekunem odnoście przyszłości po 2012; mianowicie co z ludźmi chorymi na przewlekłe choroby, które są obecnie uznawane za nieuleczalne? Czy stan takich ludzi może się poprawić lub pogorszyć? Czy zmiany w świadomości ludzkiej pomogą jakoś leczyć takie choroby?

Chciałbym się także dowiedzieć na jakim poziomie wibracji jest moja czakra korony?

Byłym bardzo wdzięczny za odpowiedzi na powyższe pytania.

/Adrian
byg Mężczyzna

Witaj Adrian.
Czakrę korony masz teraz pomiędzy błękitem a indygo to jest jakieś 80-90 jednostek.
Co ciekawe że Twoja dusza bierze udział w pracach dla dobra ludzi i ziemi i ma to jakiś związek ze zbliżającym się 2012 rokiem.
Tyle wiem że chodzi o złagodzenie energii w jaką ziemia wejdzie w grudniu 2012 roku.
Przyszła mi myśl ze pracuje nad tym kilkadziesiąt tysięcy ludzi na poziomie duszy.
Co do chorób to te przewlekłe często są karmiczne i jeśli przyspieszymy naukę jaką mają nas nauczyć te choroby, to może się zdarzyć ze choroba złagodnieje albo ustąpi.
Pozdrawiam.
Włodek.
Włodekg1 Mężczyzna

Imię: Włodek
Witam wszystkich na forum i zyczę dużo zdrowia i pogody ducha w Nowym Roku.

Mam prośbę do Włodka,czy mógłbyś sprawdzić moją czakrę korony a także moją drogę życiową?
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
Ela
ela76

Imię: ela
Droga życia: 8
Zodiak: wodnik
Zastanawiam się Ela czy ja Ci odpowiedziałem i coś mi się zdaje ze popełniłem gafę i chyba tego nie zrobiłem.
Na wszelki wypadek przepraszam.
Czakra podstawy na czerwonym , to by znaczyło ze fizyczne zdrowie jest choć coś Cie czasem zastanawia, może jakiś dyskomfort.
Korona na błękicie , no ładnie, idziesz w stronę światełka.
Ale masz jakiś hamulec,zaraz to sprawdzę.
No tak, do aury Ci się wkręciły 3 duszyczki ludzkie, kilka zwierzęcych.
Jest też kilka podłączy od nie przyjaznych Ci ludzi ,ale się czasem nie przestrasz bo wielu tak ma tylko nie bardzo w to wierzy i nie szuka pomocy, bo po co jak duchów rzekomo nie ma a Ci co w to wierzą to jacyś nie bardzo...
Zaraz poproszę do współpracy Twojego Opiekuna-Anioła Stróża i jak dostane zezwolenie to się posprząta szybciutko.
Twoja Dusza się zgodziła to mam zielone światło.
Przybyło więcej Twoich przyjaciół z poziomu duszy aby Ci pomóc, choć może o nich nie wiesz że ich masz. Tylko ich w myśli poprosiłem.
Tak się ochoczo wzięli do pracy że mnie pozostało tylko pozatykać otwory w astralu którymi przybyli Twoi " goście" aby następni nie przeszli .
Serdecznie pozdrawiam.
Włodek.
Włodekg1 Mężczyzna

Witam
Panie Włodku, ja od jakiegos czasu czytam takie tematy jak to forum i na wielu inych stronach .
Przeczytałem z ciekawoscia ten temat o 2012 i o tym co pan pisze i w zasadzie sie specjalnie zarejestrowalem na tym forum zeby sie pana zapytac jaka ja mam aure i czy moglby Pan (wierze że to jest mozliwe)zapytał mojego opiekuna żeby ze mna porozmawial , lub jakos staral sie ze mna skomunikowac żebym mogl ja sie go wypytac o kilka rzeczy, bo jak na razie nie moge sie z nim dogadac (lub aniola stroza )tak mi kiedys podswiadome przyszło do głowy że ma on na imię KLEOFAS ale nie wiem czy to prawda)-
Chciałbym poprostu umiec nawiazac z nim kontakt , probowalem co nieco z trzecim okiem podczas słuchania roznych MP3 z ta muzyka ale mi nie wychodzi , moze on na to cos poradzi , wiem mniej wiecej co sie wydarzy do 2013 r i chcialbym to jakos przezyc razem z moja rodzina ale chcialbym rowniez podniesc moje wibracje tylko nie bardzo wiem ak sie do tegozabrac
prosze o odpowiedź
grove1 Mężczyzna
jak w Nicku

Imię: Krzysztof
Zodiak: Ryba
Aby słyszeć Opiekuna trzeba mieć otwarte 3 oko.
Lepiej tego za bardzo nie przyspieszać bo jeśli człowiek nie jest gotowy, to słyszy wcześniej nisko wibracyjne istoty które potrafią nieźle narozrabiać.
Pomagam ludziom u których się za wcześnie otworzyło i nie dają sobie rady ze strachem jaki ich opanowuje.
Dobrze jest gdy otwarcie następuje wraz z podnoszeniem wibracji i zwiększaniem swej mocy energetycznej.
Wtedy mamy możliwość trzymać straszących na dystans i uniknąć przykrych niespodzianek.
Pod tym adresem umieściłem medytacje które pomagają w rozwoju duchowym , przyciągają miłość , światło i oczyszczają

mistrzowie-nauka/dekret-fioletowego-plomienia-medytacja-2-serc-t1947.html

Jeśli chodzi o kontakt z Opiekunem to on zawsze słyszy gdy się do niego zwracamy.
Aby mógł pomagać potrzebna jest nasza prośba i wysłanie energii do niego , on wtedy podnosi wibracje , jasność energii, zmienia ją na taką jaka jest nam w danym momencie najbardziej potrzebna oraz dokłada do 9 razy więcej.
Opiekun szanuje naszą wolną wolę i pomaga gdy tego chcemy, wyraźnie o to prosimy i staramy się współpracować.
Przy pomaganiu innym,ten przelicznik wynosi nawet 200razy.
Dlatego np medytacja - błogosławieństwo 2 serc ma taką wielką moc, bo pozwala Opiekunowi na zastosowanie dużego przelicznika pomocy.
Włodekg1 Mężczyzna

ok- dzieki
spróbuję
Włodekg1- jeszcze jedno z tego co piszesz to masz mozliwosc przenosic sie do konkretnego roku- czy mozesz tez zobaczyc co bedzie sie dzialo w danym roku z konkretna osoba na Ziemi?, chodzi mi o odpowiedzi na 3- 4 pytania
pozdrawiam
grove1 Mężczyzna
jak w Nicku

Imię: Krzysztof
Zodiak: Ryba
Witam.

Muszę przyznać że jestem pod wielkim wrażeniem Twoich zdolności Włodekg1 i podobnie jak grove1, zarejestrowałem się w zasadzie tylko po to aby zadać kilka pytań. :oops:
Ostatnio, w pewnym miejscu zrobiłem pomiar czakr i aury pewną aparaturą, nie wiem na ile moge uznać jej wynik za wiarygodny, ale w sumie wyszło tak jak się spodziewałem. Przeładowanie górnych czakr, podczas gdy pierwsza i druga były mało aktywne. Postanowiłem nad tym popracować i juz po pierwszej sesji z nimi poczułem wielki przypływ energii nad którym cięzko jest zapanować. Nie zaobserwowałem żadnych zdolnosci pozazmysłowych związanych z trzecim okiem, aczkolwiek przez cały czas czuje zwiększoną temperature ciała, skłonnośc do irytacji i kołowrotek myśli.Chciałbym się dowiedzieć, jak spozytkować tę energie. Od pewnego czasu nie daje mi również spokoju pewna myśl, czy kundalini może się przebudzić samoistnie przy pracy z pierwszą czakrą, czy jest to jednak proces świadomy? Jak dotąd byłem zdany na samą teorie, a wiadomo że dopiero w praktyce wszystko wyłazi :roll:
Włodekg1 byłbym bardzo wdzięczny gdybys sprawdził jak to wygląda u mnie.
Pozdrawiam.
Too weird to live,
too rare to die.
Avatar użytkownikaJoe Black Mężczyzna

Typ: 4w5
Zodiak: Ryby
Nie są pokazywana przyszłości pojedynczych ludzi , bo do puki ona nie zaistnieje , możliwa jest jej zmiana.
Gdybym komuś powiedział jedną z wersji takowej to mógłby w nią uwierzyć i ją realizować , a z kąt wiadomo że przez to nie ominęła by go jakaś inna może lepsza dla niego rzeczywistość ,że ta jest tą właściwą.
Joe po pierwsze to w Twojej aurze jest kilka duszyczek do odprowadzenia.
Czakra podstawy pomiędzy szarym a brązem-20 jednostek.
Można by ją rozświetlić do jasnej czerwieni.
Korona po między pomarańczem a żółtym koło 60 jednostek.
Widać ze bardziej cię interesuje droga w stronę światła i starasz się nią podążać.
Możesz spokojnie pracować z 1 czakrą.
Kundalini co prawda jest w okolicy czakry 1 ale jest to osobny pojemnik i ma inne właściwości.
Jak podnosisz wibracje to Twoi lokatorzy się irytują i myślę że trochę Ci się udziela ich nastrój.
Starają się Cię zaburzać bo im nie smakuje Twoja energia gdy zaczyna być "ciepła"
Zresztą właśnie są odprowadzane do światła i będziesz miał spokój.
O i koniec odprowadzania, czyściutko masz i bez lokatorów.
To taki prezent świąteczny dla Ciebie.
Włodekg1 Mężczyzna

Bardzo interesujące jest to co piszesz Włodek, jednak temat odbiegł po prześmiewczym poście mistrza cynizmu od 2012 roku i nastał klimat nieco wróżbicki

Trudno jest mi uwierzyć, że bez znajomości osoby na taką odległość można dokładnie opisać jej aurę.

Natomiast jeśli chodzi o 2012, nie będę komentować tego wielkiego postu mistrza cynizmu bo w tym poście też było kilka błędów logicznych i szkoda słów. To są kwestie wiary i intuicji i nie ma na to żadnych dowodów. W to, że ziemia krąży w okół słońca ludzie też nie chcieli wierzyć, bo taka jest natura ludzka i tyle.

Pisałeś Włodek że 24 czerwca 2009 roku nastąpią wielkie wyładowania na słońcu i więcej energii dotrze do ziemi. Jak jednorazowa zwiększona dawka energii możę wpływać na ludzi w dzisiejszych czasach? Pytam w skali mikro i makro - zarówno na jednostki jak i na wydarzenia w zbiorowym wymiarze i czy w ogóle wpływa jakoś na wydarzenia w większym niż jednostkowy wymiarze?
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza
Było kilka takich większych wyładowań które nawet uszkodziły satelity i jakieś urządzenia na Ziemi.
W sumie dla ludzi istotne będzie przebicie się ziemi przez membranę jaka się tworzy na styku dwóch środowisk o różnych częstotliwościach.
Od tzw centralnego słońca rozchodzi się promieniowanie wysoko wibracyjne koncentrycznie we wszystkich kierunkach.
Kiedy jego czoło doleci do Ziemi ta przebije membranę oddzielającą te środowiska i nagle znajdziemy się w wyższych wibracjach.
To czeka wszystkie słońca i ich planety na drodze fali.
Opiekunowie potwierdzają datę grudzień 2012r jako nadejście fali do naszego układu słonecznego.
Jest wiele przepowiedni które zostały napisane przed wielu laty i podam kilka.
Ponieważ były pisane w przeszłości toteż częściowo ich treść stała się nie aktualna.
Ale główny wątek wydaje się być rzeczywisty.

Ojciec Czesław Klimuszko

Polski zakonnik, zasłynął jako ten, który wskazał Karola Wojtyłłę jako osobę, która zasiądzie na Grodzie Piotrowym. W swoim życiu pomógł tysiącom osób, które zwracały sie do niego z prośbą o podanie faktów dotyczących ich życia lub przyszłości Polski.

Ojciec Klimuszko wielokrotnie mówił o tym, że Polskę czeka przebiegunowanie i totalna zmiana klimatu. Radził, żeby nie wyjeżdżać z naszego kraju. Uważał, że Polska ma wspaniałe położenie i jest jednym z nielicznych miejsc, w których ludzie podczas zbliżających się zmian klimatycznych i wojen ucierpią najmniej.

- Przyjdzie taki czas, że w Polsce będzie ciepło jak na równiku, a za waszymi oknami będą rosły owoce południowe.

Ojciec Klimuszko wskazywał także Polskę jako kraj, od którego wyjdzie sygnał, który zmieni cały świat. Nie precyzował tego, ale wspominał, że Polska to wyjątkowo ważny kraj, z którego będą pochodzili ludzie, którzy zmienią świat. Mówił także o tym, że myśl z Polski będzie promieniowała na cały glob ziemski. Radził, żeby być optymistą i w ogóle nie brać pod uwagę, że będzie koniec świata.

Stefan Ossowiecki

Najwybitniejszy polski jasnowidz, bliski przyjaciel marszałka Józefa Pilsudskiego. W latach międzywojennych uchodził za najwybitniejszego jasnowidza na świecie. Organizowano specjalne pokazy, na których demonstrował swoje unikalne umiejętności. W młodości potrafił lewitować. Kładł się wtedy na plechach, po czym na oczach świadków unosił się nad ziemią. Potem doprowadził do perfekcji umiejętność jasnowidzenia, czyli precyzyjnego odczytywania informacji dotyczących ludzi lub przedmiotów. Pod koniec życia obudziły się w nim zdolności, które można porównać tylko do tych, które posiadał Nostradamus. Ossowiecki widział przyszłość Polski. W 1938 roku podał dokładnie datę wybuchu drugiej wojny światowej, a także powiedział, że dokona się rozbiór Polski między Niemcami a Rosją. Najciekawszy fragment dotyczył tego, co mówił o dalszej przyszłości naszego kraju. Jego zdaniem Polska odegra niesłychanie ważną rolę w procesie duchowego odrodzenia świata. To właśnie nasz kraj wskazywał jako ten, który będzie wzorem dla innych

Leszek Szuman

Najwybitniejszy polski astrolog. Mieszkał w Szczecinie. Znany jest z tego, że każda osoba która zgłaszała się do niego po horoskop, trafiała do jego specjalnego archiwum. Tam w zalakowanej kopercie Szuman zapisywał datę śmierci takiego człowieka. Potem po śmierci tej osoby do Szumana zgłaszała się rodzina zmarłego, która otwierała kopertę. Na kartce była zapisana precyzyjnie data śmierci takiego człowieka.

. Szuman ku zdumieniu swoich przyjaciół opisywał moment, kiedy na świecie stanie się powszechna wiedza starożytnych kultur. Wtedy nastąpi złoty wiek ludzkości, odrodzenie się człowieka. Radził, aby nie opuszczać Polski, lecz skoncentrować się na umacnianiu swej wiary.

Madame Sylwia (1948)

Ta kobieta była z pochodzenia Angielką. W latach czterdziestych tuż przed śmiercią wygłosiła zdumiewającą przepowiednię, w której przewidziała, że zjednoczy się Europa. Widzę jedną flagę, europejską flagę - mówiła. Narody zaczną żyć ze sobą jak bracia. Najciekawszy fragment jej przepowiedni dotyczy tego, że kraj leżący w środku Europy odegra najważniejsza rolę w przemianach, które czekają ludzkość. Nie wymieniła Polski, ale z opisów można wnioskować, że to właśnie o Polskę chodzi. Z małego kraju w środku Europy wyjdzie iskra, która ogranie płomieniem zmian cały świat i zmieni go na lepsze. W tym kraju po zmianach powstanie wysoka wieża, którą mają zbudować mieszkańcy. Będzie to centrum duchowe świata. Jej zdaniem w Europie już nigdy nie będzie przelewu krwi.

Islrmayer

Szwedzki pracownik budowlany. Tuż po wojnie został przysypany ziemią i przeżył śmierć kliniczną. Od tego czasu zaczął miewać niezwykłe wizje dotyczące przyszłości świata.
przewidywał okres wspaniały, gdyż ma zmienić się klimat w Europie na cieplejszy. Mówił, że w małym kraju w środku Europy powstanie centrum duchowe, które będzie swoim zasięgiem promieniowało na caly świat.

Andrzej Gwiazda

Polski stygmatyk, mieszkający w małej miejscowości koło Lublina. Nad jego domem często widziano cudowne światła, zaś w obecności wielu świadków pokazała się figura przypominająca Matkę Boską. W miejscu objawienia powstał kościół. Andrzej Gwiazda mówił, że nasz kraj odegra najważniejszą rolę w zbliżających się przemianach na Ziemi. W Polsce bowiem znajdą się dzielni ludzie, którzy odważą się przekazać wiedzę duchową dla reszty ludzkości. Wspominał, że w naszym kraju powstanie centrum, coś w rodzaju ośrodka, który obejmie zasięgiem cały świat. Mówił także o człowieku, który pojawi się w Polsce i który będzie znany na całym świecie. To on będzie tym, który zapali latarnie wiedzy. Nie podawał jednak szczegółów,

Z tego co wiem to jest wysoce prawdopodobne że nie będzie większych wojen typy totalnego.
Jeszcze wszystko się się może zdarzyć ale z nadzieją na ten pozytywniejszy scenariusz.

Jest też proroctwo pani Lobos o faraonie i otwarciu piramid które inspiruje jeden przedsiębiorczy duch , nawet kilku ale to jest ich sposób na zainteresowanie i pozyskiwanie energii od naiwnych.
Włodekg1 Mężczyzna

Bardzo ciekawe rzeczy, może z tym duchowym przewodnictwem światu chodzi o byłego papieża? A może coś nowego..
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza
To nie papież.ani żaden potentat religijny.
Wiemy o nim tyle ile sam chce żebyśmy wiedzieli ,ale swoje robi i to sprawnie.
Włodekg1 Mężczyzna

Powrót do działu „Inne”