Dyskusje na temat wszelakich praktyk duchowych - medytacji, pracy z energią, aurą, czakrami, itp.

Post 27 paź 2007, 11:34

MayRah napisał(a): modyfikować swoje odpowiedzi zakrzywiając tym samym prawdziwość jakąś się osiąga za pierwszym razem..

No nie wiem bo za miesiac bede mial bardziej otwarte czakry i chcialbym to sprawdzic i wtedy test bedzie nieprawdziwy? Jesli ktos odpowiada tak jak czuje a nie tak zeby byla inna odpowiedz to test ma sens zawsze.
Anonim

Post 26 sty 2008, 03:22

Ja robiłam test dwukrotnie. Kiedyś, po raz pierwszy, i dzisiaj po raz drugi. Pochwalę się, że już nie mam żadnej czakry poniżej 0 :D to już sukces :P A nawet mam 4 otwarte :))
_ _ _

Post 26 sty 2008, 13:36

Root: under-active (-44%)
Sacral: over-active (69%)
Navel: open (56%)
Heart: under-active (-6%)
Throat: over-active (81%)
Third Eye: over-active (88%)
Crown: under-active (13%)

Tylko muszę jeszcze poczytać głeboko o czakrach, żeby móc to przemyśleć... a może ktoś z was pokusi się o interpretacje? :wink:
"Tempus edax rerum - Czas... pożeracz wszystkiego" Owidiusz
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem

Imię: Kamil
Droga życia: 4
Typ: Włóczęga (4w5)
Zodiak: Panna / Tygrys Ogień

Post 26 sty 2008, 13:40

Wow... i dopiero teraz mnie olśniło, na czym może polegać moje rozstrojenie energetyczne które miałem w wizji... -44%.. +88%...

Jak sądze najważniejszym celem jest tutaj jak najlepsza równowaga, a 132 punkty róznicy to masakra :?
"Tempus edax rerum - Czas... pożeracz wszystkiego" Owidiusz
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem

Imię: Kamil
Droga życia: 4
Typ: Włóczęga (4w5)
Zodiak: Panna / Tygrys Ogień

Post 27 sty 2008, 01:07

Tylko wgląd osoby posiadającej rzeczywiste umiejętności jasnowidzenia jest w stanie opisać dokładne funkcjonowanie poszczególnych czakr.
Wszystkie inne środki to tylko przybliżenia, które niekoniecznie muszą być nawet prawdziwe.
Jaki jest sens otwierania czakr skoro człowiek nie oczyścił swojego ciała energetycznego?
Po co kreować takimi metodami (mechanicznego otwierania poszczególnych czakr) kolejną rozchwianą emocjonalnie i chaotyczną osobowość?
Chyba, że ktoś lubi popadać w depresje i "odlatywać" (uciekać od rzeczywistych wyzwań) w światy iluzji kreowane w astralu.

Ktoś pisze : "nie mogę otworzyć swojej 3-ciej czy innej czakry", albo "mam zablokowaną czakrę 3-go oka!" albo " pracuję nad czakrą 2-gą".
O co tu chodzi?
Czy ci co tak piszą naprawdę są aż takimi ekspertami w tej dziedzinie?
Czy wy wiecie jaki trzeba mieć w siebie wgląd żeby naprawdę móc obiektywnie stwierdzić jak pracują czakry?
Czy potraficie je widzieć w ich ruchu jak pochłaniają i oddają energię?
Czy poczuliście kiedykolwiek ich funkcje na własnym ciele energetycznym i eterycznym skoro tak się o nich rozpisujecie? Czy może tylko coś przeczytaliście i teraz opisujecie to co wam się wydaje?

Przecież nie chodzi o to żeby "otwierać" czakry w jakimś przypadkowym porządku i zobaczyć co się stanie! Albo mówić: "o jak bym chciał otworzyć trzecie oko itp."
Wiecie co się dzieje z człowiekiem gdy mu się otworzy jakaś czakra, a nie jest on do tego przygotowany (oczyszczony)? - Odpowiedź znajdziecie w niektórych zakładach zamkniętych gdzie trafiają się takie przypadki! Tego chcecie?
To nie jest zabawa ani rozrywka!

Tylko holistyczny rozwój człowieka bez stosowania takich mechanicznych metod prowadzi do harmonijnego i prawidłowego aktywowania się czakr i wtedy jest to proces naturalny i bezpieczny.
Czakry otwierają się we właściwej kolejności (różnej dla różnych osób) i ich otwarcie jest naturalnym procesem rozwoju duchowego, a nie odwrotnie jak chciałoby wielu z was!

Dlaczego nikt tego nie widzi?
Nawet nie trzeba wiedzieć, że istnieje coś takiego jak czakra, aby móc się rozwijać!

Cała ta sytuacja przypomina mi doping sportowy albo branie sterydów w celu nienaturalnego "poprawienia" funkcji organizmu bez liczenia się z o wiele groźniejszymi i nieprzewidywalnymi skutkami ubocznymi ich stosowania!

Zamiast liczyć punkty czy procenty skupcie się na harmonizowaniu wnętrza, rozwijaniu miłości, odczuwaniu jedności ze wszechświatem, szukaniu piękna w wyzwaniach życia i umiejętności dostrzegania boskiej iskry w drugim człowieku. To da wam odpowiednią perspektywę i rozwój duchowy! Nie żadne sztuczne testy czy tabele!

Nie istnieje coś takiego jak poprawne funkcjonowanie jednej czakry jeśli inne zawierają zanieczyszczenia spowodowane odpowiednim "prowadzeniem się".
Wszystko jest w człowieku połączone i tylko rozwój całego siebie spowoduje harmonijny wzrost ku doskonałości wszystkich ośrodków, ale mówię to jeszcze raz : otwarcie się czakr jest skutkiem a nie przyczyną rozwoju duchowego!

eh...po prostu ręce opadają...
Avatar użytkownikafreenergy11 Mężczyzna
Sovereign Integral

Imię: Rafał
Droga życia: 11
Typ: 2w1

Post 27 sty 2008, 01:35

freenergy11, to jest test, który należy brać z przymrużeniem oka, tak samo jak masę psychotestów w necie. Nie ma się co oburzać.
_ _ _

Post 28 sty 2008, 07:42

Sorry, ale ja widocznie jestem w tych tematach wyczulony i nie potrafię takich spraw traktować zabawowo.
Podobnie jak ludzie się cieszą czytając gazetowe horoskopy! Nie mogę znieść ich infantylności i powierzchowności myślenia kiedy formułują opinie na podstawie tak płytkich tekstów.
Tylko profesjonalny kosmogram zrobiony indywidualnie dla określonego człowieka i zinterpretowany przez profesjonalnego astrologa jest w znacznym stopniu wiarygodny w takich przypadkach, a nie gazetowe horoskopy pisane często przez ludzi, którzy nie mają o tym zielonego pojęcia!
Właśnie takie myślenie mnie irytuje i nic na to nie poradzę!
Sovereign Integral

Post 28 sty 2008, 09:07

Profanacja sfery sacrum ;)

Ludzie tacy są, z jednej strony nie mają ochoty zajmować się czymkolwiek poważnie, bo ich to przerasta, ale w każdym z nich drzemie jakaś potrzeba (czy to mistyki, świętości czy choćby przygody). Dlatego zajmują się takimi bzdurami jak (horoskopy gazetowe/powierzchowna religia/filmy sensacyjne i przygodowe), dzięki czemu z jednej strony ich potrzeba jest spełniona, a z drugiej nie wkładają w to ani trochę wysiłku. Co media zrobiły dziś z astrologią, wielką starożytną nauką, to się w głowie nie mieści :)

Freenergy, polecam Ci jedną zdrową zasadę: Odi profanum vulgus et arceo. Z naciskiem na et arceo (czyli nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go). Nie chodzi może o to, by faktycznie nienawidzieć, ale mieć zdrowy rozsądek i wiedzieć, że od tłumu niczego mądrego nie należy się spodziewać, w związku z czym najlepiej go unikać.
Pzdr
Per aspera ad astra
Avatar użytkownikaDrugOn Mężczyzna

Post 28 sty 2008, 15:52

DrugOn napisał(a):Freenergy, polecam Ci jedną zdrową zasadę: Odi profanum vulgus et arceo. Z naciskiem na et arceo (czyli nienawidzę nieoświeconego tłumu i unikam go). Nie chodzi może o to, by faktycznie nienawidzieć, ale mieć zdrowy rozsądek i wiedzieć, że od tłumu niczego mądrego nie należy się spodziewać, w związku z czym najlepiej go unikać.

W takim wypadku żyłbym pewnie na pustyni.
Osobiście jestem zwolennikiem wymiany i wzajemnego uczenia się od siebie na wzajem. Często inni, których na początku znajomości oceniamy jako jako "gorszych" czy widzimy ich wady - później okazują się ludźmi, którzy posiadają w swoim wnętrzu prawdziwe skarby, których my nie mamy.
Można się wtedy od kogoś nauczyć czegoś czego samemu się nie znało. Wszystko można przetransformować! Jeśli tylko jest dobra wola po obu stronach barykady!
Wspaniałą rzeczą jest kiedy ludzie się zmieniają na lepsze i to mnie zawsze cieszyło.

Oczywiście na przyjaciół wybiera się osoby, które harmonizują z naszym wnętrzem w szczególny sposób, ale przecież nie otaczamy się tylko najbliższymi przyjaciółmi! Od innych też można się uczyć (nawet na ich błędach) i w drugą stronę też to działa.

Tak więc nie odcinam się od ludzi myślących inaczej, ale nie znaczy to że zostanę bliskim przyjacielem takiej osoby, która nie chce się rozwijać i trzyma się swoich wygodnych lecz ciasnych ram!

Pozdrawiam serdecznie wszystkich!
Sovereign Integral

Post 31 sty 2008, 01:29

Hmmm... Ja osobiście robiłem sobie ten test. Nie tyle w celu sprawdzenia, co potwierdzenia swoich podejrzeń. I pokazał mi to co podejrzewałem, a dodatkowo pokazał mi też coś, czego nie dostrzegałem, a co po pewnej głębszej samoanalizie rzeczywiście dostrzegłem. Żeby nie było, do testu podchodziłem raczej sceptycznie i z nieufnością, bo podzielam te poglądy względem horoskopów, testów itp. Niestety nie znam nikogo kto mógłby sprawdzić jak wyglądają moje czakry, ani sam ich nie widzę. I bynajmniej nie sprawdzałem jak działają po to, żeby zabrać się za mechaniczne otwieranie nieaktywnych czy zamykanie nadaktywnych, bo na tym się nie znam, a świetnie wiem, że takie zabawy mogą być bardzo niebezpieczne...
Niemniej dało mi to pewną informację w temacie co jest nie tak. Myślę że testy psychologiczne itp. powiedziałyby mi to samo, bo do tego ten konkretny test się sprowadza - to test psychologiczny odnoszący wyniki do tego, na co ponoć wpływa działanie (za słabe, prawidłowe, czy nadmierne) danych czakr.
Więc jeśli podchodzi się z rezerwą, można co nieco dowiedzieć się w sposób łatwiejszy niż głęboka samoanaliza, podczas której nie zawsze wszystko wychodzi...
A jeśli o 'naprawianie' czakr chodzi, nie znam się, ale zdaje mi się, że naprawianie energetyczne niewiele pomoże chyba jeśli nie naprawi się w swoim życiu i zachowaniu tego co one odzwierciedlają... Ale jeśli wie się co naprawiać, można spróbować zmienić swoje zachowanie, prawda? ;P
Więc test owszem, działa, jeśli wie się jak go wykorzystać ;)
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Zodiak: tygrys

Post 04 lut 2008, 20:17

Do tego testu podchodziłem raczej jaak do psycho-testu... Mimo to pokazał mi on co powinienem zmienić.

Root: under-active (-38%)
Sacral: open (13%)
Navel: under-active (0%)
Heart: under-active (-19%)
Throat: open (44%)
Third Eye: open (31%)
Crown: under-active (0%)

Co do czakry serca to już dawno podejrzewałem że jest zamknięta; a może to mój charakter? :P

Co do pępka to tak:
When the Navel chakra is under-active, you tend to be passive and indecisive. You're probably timid and don't get what you want.

Pasywny... No nigdy nie lubiałem wybierać i podejmować decyzji.

If you tend to be fearful or nervous, your Root chakra is probably under-active. You'd easily feel unwelcome.
]

Prawda. Jestem bardzo nerwowy.

Ale najpierw zacznijcie zmieniać swoje nastawienie do świata, a dopiero potem brać się za czakry, chociaż np. otworzenie trzeciego oczka może sporo dać :D
Bubeusz 18:36:27
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.

http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
Avatar użytkownikaskexin Mężczyzna
SKX Rapomedyk

Imię: Michał
Typ: 4w5, wiem że to okropne
Zodiak: Ryby

Post 03 lip 2008, 12:19

może ktoś to przetłumaczyć?
Powróciłem! Jestem gotowy na LD i OOBE jak nigdy : ))
mateusz812 Mężczyzna
Powrót do LD i OOBE :))

Imię: Mateusz
Droga życia: 1
Typ: 4w3
Zodiak: Panna

Post 09 sie 2008, 08:09

czytaj wyzej.. było przetłumaczone juz dawno temu.. wystarczy odezwac sie do odpowiednich osob!
MayRah Kobieta

Droga życia: 1

Post 29 paź 2008, 20:46

Root: over-active (100%)
Sacral: over-active (100%)
Navel: open (63%)
Heart: open (75%)
Throat: open (75%)
Third Eye: open (75%)
Crown: open (75%)
a po dokładniejszym przyjrzeniu się pytaniom:
Root: over-active (100%)
Sacral: over-active (100%)
Navel: open (75%)
Heart: over-active (100%)
Throat: open (75%)
Third Eye: open (75%)
Crown: open (75%)
Chyba jestem maczo... albo wiem jakie powinny być odpowiedzi :) .
Ewa BW Kobieta

Post 29 paź 2008, 23:23

A ja po trochę ponad roku pracy nad sobą, zrobiłem sobie teraz ten teścik znowu... Z tego co teraz patrzę w postach z wtedy i z tego co pamiętam, miałem wtedy taką huśtawkę, że połowa była za mocno, a druga połowa za słabo otwarta ;P
Aktualne wyniki (starałem się odpowiadać szczerze w teście)

Root: open (25%)
Sacral: under-active (6%)
Navel: open (44%)
Heart: open (44%)
Throat: open (19%)
Third Eye: open (63%)
Crown: open (44%)

Czyli w sumie udało się to wyrównać... Nadal nieco mniej aktywne te same co wcześniej, jednak jest zdecydowanie lepiej ;P
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Zodiak: tygrys

Powrót do działu „Praktyka”