Ciekawy ten teścik
Root: over-active (69%)
Sacral: open (31%)
Navel: under-active (0%)
Heart: open (19%)
Throat: under-active (13%)
Third Eye: open (56%)
Crown: open (31%)
Root: over-active (69%)
Navel: under-active (0%)
Throat: under-active (13%)
Crown: open (31%)
Jesteście częścią kosmosu - macie święte prawo byc tutaj 
-
Rutlawski o
Ja i Wy - Imię: Marek
- Droga życia: 37
- Typ: 4w5
- Zodiak: Byk
Root: under-active (-44%)
Sacral: open (19%)
Navel: open (31%)
Throat: open (25%)
Crown: open (19%)
Co oznaczają dokładnie psozczególne? 3x19 ;]
Sacral: open (19%)
Navel: open (31%)
Throat: open (25%)
Crown: open (19%)
Co oznaczają dokładnie psozczególne? 3x19 ;]
-
PioT
- Imię: Piotrek
- Droga życia: 11
- Zodiak: Wodnik
Z mojej marnej wiedzy
Podstawa oznacza "stąpanie po ziemi", czyli zdrowe podejście do fizyczności
Sakralna oznacza przyjemność
Splot słoneczny nie wiem
Serca odpowiada za miłość
Gardła za otwartość i wyrażanie się
Trzecie oko za intuicję i wglądy w siebie jak i widzenia niefizyczne różne
Korona za kontakt z Twoim najgłębszym JA
Ale nie wiem, czy się mylę, czy nie, dawno w tych tematch nie siedziałem.
Podstawa oznacza "stąpanie po ziemi", czyli zdrowe podejście do fizyczności
Sakralna oznacza przyjemność
Splot słoneczny nie wiem
Serca odpowiada za miłość
Gardła za otwartość i wyrażanie się
Trzecie oko za intuicję i wglądy w siebie jak i widzenia niefizyczne różne
Korona za kontakt z Twoim najgłębszym JA
Ale nie wiem, czy się mylę, czy nie, dawno w tych tematch nie siedziałem.
Jesteście częścią kosmosu - macie święte prawo byc tutaj 
-
Rutlawski o
Ja i Wy - Imię: Marek
- Droga życia: 37
- Typ: 4w5
- Zodiak: Byk
Czakra podstawy albo inaczej - korzenia, znajdująca się u podstawy kręgosłupa, jest łącznikiem,drzwiami między naszym ciałem fizycznym a naszą energią potencjalną, podtrzymującą istnienie tego ciała. Na poziomie tej czakry faktycznie będziemy odczuwać naszą fizyczność, materialność ale również rezonans z całym wszechświatem, planem materialnym, stworzonym.
Czakra "sakralna" (nie jest to chyba najtrafniejsze tłumaczenie) znajduje się mniej-więcej na szerokość dłoni poniżej pępka. Jest ona siedzibą naszej seksualności, energii witalnej, ognia - ożywiającego nasze ciało. Jest ona również połączona z punktem Tan Tien używanym do koncentrowania i przechowywania energii "chi" albo "ki" w różnych systemach sztuk walki. Ten poziom rezonuje również z naszym życiem społecznym i różnego typu relacjami z otoczeniem.
Czakra splotu słonecznego, znajdująca się u podstawy mostka jest siedzibą naszego ego, naszej indywidualności. Zarządza ona naszymi emocjami.
Czakra serca, największa w naszym ciele, znajduje się u góry klatki piersiowej, w jej środkowej części. Jest ona związana z naszym życiem uczuciowym. Siedziba miłości i naszej istoty wewnętrznej ale również ważne centrum transformacji energii niższych. To na tym poziomie zachodzi wysubtelnienie i synteza energii, by mogła ona przechodzić wyżej.
Czakra gardła, to wąski kanał używany jako pierwszy układ kontroli przez wymiary wyższe (czasami mamy uczucie "kluchy w gardle" albo "coś nas w gardle ściska" - są to objawy tego, że próbujemy przepchać ku górze coś, co się tam nie nadaje). Faktycznie, jak napisał kolega wyżej - jest odpowiedzialna za wyrażanie się i otwartość ale również jest siedzibą zmysłu jasnosłyszenia.
Czakra trzeciego oka, jak napisane powyżej - intuicja, zdolność jasnowidzenia, zdolność szybkiej analizy i syntezy faktów, postrzeganie przeszłości i przyszłości.
Czakra koronowa albo ciemieniowa - to łącznik z naszą wyższą świadomością, antena i drzwi dla układów wyższych. Odpowiada za łączność z wyższymi hierarchiami i wymiarem boskim.
Czakra "sakralna" (nie jest to chyba najtrafniejsze tłumaczenie) znajduje się mniej-więcej na szerokość dłoni poniżej pępka. Jest ona siedzibą naszej seksualności, energii witalnej, ognia - ożywiającego nasze ciało. Jest ona również połączona z punktem Tan Tien używanym do koncentrowania i przechowywania energii "chi" albo "ki" w różnych systemach sztuk walki. Ten poziom rezonuje również z naszym życiem społecznym i różnego typu relacjami z otoczeniem.
Czakra splotu słonecznego, znajdująca się u podstawy mostka jest siedzibą naszego ego, naszej indywidualności. Zarządza ona naszymi emocjami.
Czakra serca, największa w naszym ciele, znajduje się u góry klatki piersiowej, w jej środkowej części. Jest ona związana z naszym życiem uczuciowym. Siedziba miłości i naszej istoty wewnętrznej ale również ważne centrum transformacji energii niższych. To na tym poziomie zachodzi wysubtelnienie i synteza energii, by mogła ona przechodzić wyżej.
Czakra gardła, to wąski kanał używany jako pierwszy układ kontroli przez wymiary wyższe (czasami mamy uczucie "kluchy w gardle" albo "coś nas w gardle ściska" - są to objawy tego, że próbujemy przepchać ku górze coś, co się tam nie nadaje). Faktycznie, jak napisał kolega wyżej - jest odpowiedzialna za wyrażanie się i otwartość ale również jest siedzibą zmysłu jasnosłyszenia.
Czakra trzeciego oka, jak napisane powyżej - intuicja, zdolność jasnowidzenia, zdolność szybkiej analizy i syntezy faktów, postrzeganie przeszłości i przyszłości.
Czakra koronowa albo ciemieniowa - to łącznik z naszą wyższą świadomością, antena i drzwi dla układów wyższych. Odpowiada za łączność z wyższymi hierarchiami i wymiarem boskim.
...all these words I don't just say...
-
leaozinho
- Droga życia: 1
leaozinho napisał(a):Czakra "sakralna" (nie jest to chyba najtrafniejsze tłumaczenie)
Chyba najtrafniej by było po prostu 'krzyżowa' od kości krzyżowej (łac. os sacralis, ang. sacral bone) od której nazwa pochodzi ;P
Ja do opisu dodam tylko to, co może wydawać się oczywiste, a może nie...
Zbyt niska aktywność którejś czakry wiąże się z problemami w dziedzinach z którymi wiąże się ta czakra. Jednak, czego nie wszyscy są świadomi, nadaktywność czakry też nie jest dobra - oznacza zbyt silne skoncentrowanie na jakichś aspektach...
Najlepszym stanem jest wyrównanie wszystkich czakr.
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Zodiak: tygrys
-
leaozinho
Root: open (6%)
Sacral: under-active (-69%)
Navel: under-active (-38%)
Heart: under-active (-56%)
Throat: under-active (-38%)
Third Eye: open (0%)
Crown: open (25%)
Trudno mi uwierzyć, że taki słaby wynik jest w ogole możliwy, ale z drugiej strony jest chyba prawdziwy jakby tak spojrzeć na mnie i moje życie.
Sacral: under-active (-69%)
Navel: under-active (-38%)
Heart: under-active (-56%)
Throat: under-active (-38%)
Third Eye: open (0%)
Crown: open (25%)
Trudno mi uwierzyć, że taki słaby wynik jest w ogole możliwy, ale z drugiej strony jest chyba prawdziwy jakby tak spojrzeć na mnie i moje życie.
-
picalm
Moje wyniki wyglądają tak:
Root: under-active (6%)
Sacral: open (56%)
Navel: open (56%)
Heart: open (44%)
Throat: over-active (94%)
Third Eye:open (63%)
Crown: open (44%)
już wcześniej robiłam sobie ten teścik <jakoś w wakacje> i obserwuje wzorst stopnia otwartośći w wielu czakrach, ale czy ten test jest wiarygodny? ZAjmował się ktoś możę analizą czakr i porównał to z wynikami jakie wychodziły w teście? Pozdrawiam;)
Root: under-active (6%)
Sacral: open (56%)
Navel: open (56%)
Heart: open (44%)
Throat: over-active (94%)
Third Eye:open (63%)
Crown: open (44%)
już wcześniej robiłam sobie ten teścik <jakoś w wakacje> i obserwuje wzorst stopnia otwartośći w wielu czakrach, ale czy ten test jest wiarygodny? ZAjmował się ktoś możę analizą czakr i porównał to z wynikami jakie wychodziły w teście? Pozdrawiam;)
-
Aileen
- Droga życia: 8
- Zodiak: Koziorożec
Bo uważam na prakład, że troche powinnam popracować nad 3 okiem , bo łśabo intuicje mam rozwiniętą, a tu pojawia się wynik 63 to całkiem dużo...albo nie czuję, że mam nadaktywną czakrę gardła...Umiałby ktoś rozwiązać moje wątpliwości? Zależy mi na faktycznym poznaniu obecnego stanu moich czakr;)) Pozdrawiam ciepło;)
-
Aileen
Takie testy są na tyle dokładne jak ocena samego siebie, po za tym ten test nie jest wcale dobry, bo test który znalazłem w książce o aurze i energiach [jak chcesz to znajdę tytuł] był tak dokładny że na 90 % pytań nie byłem w stanie odpowiedzieć bez specjalisty plus szczegółowych badań na poszczególne choroby 

- Anonim
WITAM PONOWNIE!!!
DO WSZYSTKICH PRZYSŁAJACYCH DO MNIE PROSBE O PRZESLANIE TLUMACZENIA TEKSTU: NIE PRZESYLAM JUZ NIKOMU TEGO MATERIALU.
PROSZE ZWROCICIE SIE DO INNYCH OSOB KTORE JUZ ODE MNIE OTRZYMALY TEN TEST WCZESNIEJ...
W TYM WATKU JEST WIELE OSOB, KTORE O NIEGO PROSILY...
DZIEKI I POZDRAWIAM
DO WSZYSTKICH PRZYSŁAJACYCH DO MNIE PROSBE O PRZESLANIE TLUMACZENIA TEKSTU: NIE PRZESYLAM JUZ NIKOMU TEGO MATERIALU.
PROSZE ZWROCICIE SIE DO INNYCH OSOB KTORE JUZ ODE MNIE OTRZYMALY TEN TEST WCZESNIEJ...
W TYM WATKU JEST WIELE OSOB, KTORE O NIEGO PROSILY...
DZIEKI I POZDRAWIAM
-
MayRah
wyszło mi tak:
Root: under-active (0%)
Navel: open (50%)
Heart: open (31%)
Throat: open (31%)
Third Eye: open (38%)
Crown: open (50%)
to chyba dobrze nie?
Pytania przepuszczone przez translator więc mogłem je troche źle zrozumieć. Może mi ktoś wyjaśnić co to jest to Root: under-active (0%) i czy to źle że mam tam 0%?
Root: under-active (0%)
Navel: open (50%)
Heart: open (31%)
Throat: open (31%)
Third Eye: open (38%)
Crown: open (50%)
to chyba dobrze nie?
Pytania przepuszczone przez translator więc mogłem je troche źle zrozumieć. Może mi ktoś wyjaśnić co to jest to Root: under-active (0%) i czy to źle że mam tam 0%?
-
Mazi131
M@zi - Imię: Mateusz
- Zodiak: wodnik
Root - czakra podstawy, under-active=nieaktywna, 0 oznacza,że mocno przyblokowana, ale też i ujemne wartości i dodatnie do pewnej wartości ...ja np mialam 6 i też mam nieaktywną, ale ja to odczytuje bardziej jak że mało aktywna i trzeba nad nia mocno pracowcać;))
-
Aileen
Zrobilem test tylko dla rozrywki, bo przeciez to tylko program komputerowy. Ale wyniki zrobily na mnie wrazenie. Postanowilem popracowac nad czakrami 
"Życie to tylko przejażdżka. Ale my zawsze zabijamy tych dobrych, którzy próbują nam to powiedzieć..." Bill Hicks
-
grengis12
- Zodiak: Skorpion
Wg mnie to nie tylko funkcja rozrywkowa - ten program ma duży potencjał bo przecież zadaje pytania z zakresu psychologii, a nasze humory, zaburzenia nastroju i reszty psychiki są przecież odbiciem stanu czakr - można energetycznie wpływać na czakrę podstawy albo popracować nad swoim zachowaniem i wyjdzie to samo.
Bubeusz 18:36:27
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.
http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.
http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
-
skexin
SKX Rapomedyk - Imię: Michał
- Typ: 4w5, wiem że to okropne
- Zodiak: Ryby