taka kolej rzeczyBobBlunt napisał(a):trzeba przyznać, że spoko te filmiki są. ciekawe bardzo. szkoda, że to wszystko jest aż tak bardzo zapomniane, że nikt o tym nie wie.
. Ten film co teraz wklejam jest właśnie na temat. Ostatnie stulecia to był jedna wielka choroba - rodzaj szczepionki na kłamstwo. Dziś właśnie o szczepieniach - będzie też w następnej części dalsza opowieść pani wirusolog http://www.youtube.com/watch?v=Iz0VeSnz_Tk
- easy russian
Coś nie w tę stronę "grabisz" izy riaszan
nie znajacy języka rosyjskiego , mają zagwozdkę .
Napisy są nie dostępne . Informacja z Twojej Tuby .
I znaczy to , że Komuś i Czymś te filmy zagrażają . A z napisami polskimi , to baaardzo .
Uśmiechy słoneczne , przy pełni Luny . Kreacja Mocą Myśli , robi Piękno .
Wrogowie rodzaju ludzkiego , łapę trzymają na mediach .
Ich czas władania na Ziemi , finiszuje . Eto kaniec ekskursji po płanecie .
.
nie znajacy języka rosyjskiego , mają zagwozdkę . Napisy są nie dostępne . Informacja z Twojej Tuby .
I znaczy to , że Komuś i Czymś te filmy zagrażają . A z napisami polskimi , to baaardzo .
.
-
soook
Pomocnik moralny. Czas . - Imię: Różne
- Droga życia: 00
- Typ: -
- Zodiak: -
soook napisał(a):
to jest coś niesamowitego... to prawda... nie ma żadnych normalnych treści w TV... no chyba że w programach przyrodniczych i podróżniczych i geograficznych ...
-
Ewa BW
u mnie wszystko działa . Spróbuj włączyć u dołu ekranu albo zaktualizuj swoja przeglądarkę. Odwiedzin jest sporo - ludzie wstawiają "plusy" więc chyba oglądają.soook napisał(a):Coś nie w tę stronę "grabisz" izy riaszannie znajacy języka rosyjskiego , mają zagwozdkę .
...........
![]()
.
Filmy faktycznie są " solą w oku " pewnym siłom . Striżak jest w styczniu wezwany do sądu . Grożą mu zakazem publikacji. Pod koniec października w Baszkirii po spotkaniu z widzami FSB wzięło go na 2 godzinne przesłuchanie.
- easy russian
to ładny kryminalista z niego 
Jestem Bogiem i na kogo spojrzę, tego kocham, ponieważ jestem wszystkim, co widzę i kocham to, czym jestem.
-
BobBlunt
Żyć aby kochać, kochać aby żyć - Imię: Jestem, który jestem
easy russian dzięki za ten tekst z panią wirusolog, jak przetłumaczysz dalej będę czytać, 

-
Ziarenko
- Droga życia: 5
soook napisał(a):Coś nie w tę stronę "grabisz" izy riaszannie znajacy języka rosyjskiego , mają zagwozdkę .
![]()
.
jesli masz problem po wciśnięciu wykrzyknika i ikonki CC to jest jeszcze taka ikonka z obrazkiem lista, jak na niego najedziesz myszką, opis obrazka : interaktywna lista dialogowa - wciskasz i lista wyswietla się rozpisana dialogu na minuty i polskie tłumaczenie Easiego

-
Ziarenko
Ziarenko napisał(a):jesli masz problem po wciśnięciu wykrzyknika i ikonki CC to jest jeszcze taka ikonka z obrazkiem lista, jak na niego najedziesz myszką, opis obrazka : interaktywna lista dialogowa - wciskasz i lista wyswietla się rozpisana dialogu na minuty i polskie tłumaczenie Easiego
Dzieki @Ziarenko za ten wpis, trochę mnie frasowało , że być może nie wszystko działa .
Właśnie zakończyłem ostatnią część ( do wygładzenia mam jeszcze sprawę napisów końcowych , na razie ich brak ale muszę śniadanie bo padnę ) . Film w całości jest misterną sztuką , wykładem. Siergiej Striżak jest chyba głównie reżyserem teatralnym - to się czuje . Wątki się zaplatają i mają wiele poziomów przekazu. Każdy łączy się z każdym a cały spektakl trzeba obejrzeć od początku chcąc wyłapać pełne przesłanie . Ta część jest zwieńczeniem http://www.youtube.com/watch?v=Utzy91ilAFk
- easy russian
Język rosyjski jest mi znany
Tylko otrzymałem "znaki" , że nie pojawia się tłumaczenie .
Ktoś ma (miał ?) trudności . Po wyjaśnieniach , pójdzie dobrze .
Dziękuję . Pozdrawiam
.
Tylko otrzymałem "znaki" , że nie pojawia się tłumaczenie . Ktoś ma (miał ?) trudności . Po wyjaśnieniach , pójdzie dobrze .
Dziękuję . Pozdrawiam
.
-
soook
Pomocnik moralny. Czas . - Imię: Różne
- Droga życia: 00
- Typ: -
- Zodiak: -
ja też nie miałem żadnych trudności. jak widzisz u siebie szare CC to klik i co najwyżej można wybrać z kilku napisów, zwykle od razu się włącza.
Jestem Bogiem i na kogo spojrzę, tego kocham, ponieważ jestem wszystkim, co widzę i kocham to, czym jestem.
-
BobBlunt
Razem z Sinsemillką dziękujemy za wspaniałą robotę przy tłumaczeniach.
Myślę, że każdy kto jeszcze się nie zaznajomił z ufnością może to zrobić, bo na pewno nie będzie to czas stracony.
Inspirujący, wspaniały materiał.
Powrót do Korzeni, do poczucia silnej zwartej Jedności, przynależności i odpowiedzialności.
Powrót do zdrowych ludzkich relacji, postrzegania świata, który nas otacza i Życia.
Dziękujemy. : )
Myślę, że każdy kto jeszcze się nie zaznajomił z ufnością może to zrobić, bo na pewno nie będzie to czas stracony.
Inspirujący, wspaniały materiał.
Powrót do Korzeni, do poczucia silnej zwartej Jedności, przynależności i odpowiedzialności.
Powrót do zdrowych ludzkich relacji, postrzegania świata, który nas otacza i Życia.
Dziękujemy. : )
-
Sinbard
Blackbird - Imię: Mariusz
- Zodiak: Wodny Smok
Easy czy miałbyś kiedyś np. po nowym roku bez spieszenia się czas by spróbować coś przetłumaczyć? I czy byś to zrobił w wolnym czasie, jeśli tekst będzie za trudny bo za bardzo nie w twojej znajomości języka rosyjskiego bo mogą tam być zwroty z pewnej specjalizacji to po prostu byś mi odpowiedział,że nie możesz i zrozumiem. Chciałabym założyć ze względu na bliskość naszą do wschodu pewne info w języku rosyjskim a nie znam osób znających ten język, które by się podjęły tłumaczenia takiego tekstu bo nawet na angielski jak był tłumaczony to starałam się konsultować z osobą znającą temat a w języku rosyjskim to chyba raczej nie wyjdzie choć nie wiem? Aha, bo Ja nie wiem czy można rosyjskie litery bez problemu przez Ciebie napisać wtedy w tekście na komputerze czy mógłbyś to zrobić tylko na literach jakich my używamy czyli z alfabetu łacińskiego i nie wiem na ile wtedy dla Rosyjskojęzycznych byłby zrozumiały?
chodzi mi o to, że są strony z alfabetem rosyjskim jak u Łazariewa:
http://www.lazarev.ru/
a słyszałam kiedyś,że stosuje się zapis też alfabetem łacińskim ale nie jestem pewna bo akurat nie wiem czy jest to rozpowszechnione bo widzę,że wszystkie rosyjskie strony raczej używają swojego alfabetu.
chodzi mi o to, że są strony z alfabetem rosyjskim jak u Łazariewa:
http://www.lazarev.ru/
a słyszałam kiedyś,że stosuje się zapis też alfabetem łacińskim ale nie jestem pewna bo akurat nie wiem czy jest to rozpowszechnione bo widzę,że wszystkie rosyjskie strony raczej używają swojego alfabetu.
-
Ziarenko
Ktoś już polecał na forum. Ja w tej chwili obejrzałem ostatnie sceny .
Mr. NOBODY
Wszystko co zawierają ( poza spamem Sindbarda
) poprzednie strony jest zawarte w tym filmie . Kolejny film pięknie wyjaśniający,że żyjemy równolegle . Wszystkie alternatywy wyborów mają miejsce . Zbieramy doświadczenie . Polecam gorąco ten film poszukiwaczom.
p.s. film ściągnąłem z chomikuj.pl z polskimi napisami . Cudowna gra aktorska - najwyższy kunszt . Brylant w kinematografii,, cudowna muzyka . Kino najwyższych lotów.
Mr. NOBODY
Wszystko co zawierają ( poza spamem Sindbarda
p.s. film ściągnąłem z chomikuj.pl z polskimi napisami . Cudowna gra aktorska - najwyższy kunszt . Brylant w kinematografii,, cudowna muzyka . Kino najwyższych lotów.
- easy russian
Easy masz któryś z e-booków? " Słowiańscy bogowie i narodziny Rusi" Wecze, Moskawa 1999; "Słowiańska astrologia" Fair-Press, Moskawa 2000; "Atlantyda i dawna Ruś" Aif Print Moskwa 2002; "Atlantowie, Arjowie, Słowianie. Historia i wiara" Fair-Press Moskwa 2000, "Księga Welesowa" , "Słowiańską Wedę", "Hymn Bojana", "Studia Mythologica Slavica",
-
BobBlunt
easy russian napisał(a):( poza spamem Sindbarda)
Ha ha ha ha. xD
Czemu widzę jak spoglądasz na mnie z góry ojcowskim spoglądaniem? xD
Stałość osądów i opinii może zaszkodzić.
Bycie twardym w swoich założeniach wychodzi czasem bokiem. xD
Chcesz żebym był u Twego boku, czy żebym wyszedł Ci bokiem? xDDD
-
Sinbard
Blackbird - Imię: Mariusz
- Zodiak: Wodny Smok