Heh, wiasa, dobrze ze mamy takiego guru, w twojej postaci, który wszystko nam wytłumaczy :>
Myślę, że nie masz pojęcia kto co praktykuje i jakie miał doświadczenia... wiec nie osadzaj forumowiczów, zacznij od siebie.
Myślę, że nie masz pojęcia kto co praktykuje i jakie miał doświadczenia... wiec nie osadzaj forumowiczów, zacznij od siebie.
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
xD
-
Meph
- Droga życia: 4
- Zodiak: Waga, Bawół
mepha joga 3 super. A poza gadaniem jeszcze coś.
Nie dygaj już mnie to zaczyna nużyć wkrótce stąd zniknę i będziecie mieli spokój.
A co do uwagi to po prostu nie widać tych praktyk w wypowiedziach i zachowaniu chyba że masz do tego jakieś linki.
Znowu ty będziesz najmądrzejsiuni na świecie.
Ukłony dla następcy. pa

Nie dygaj już mnie to zaczyna nużyć wkrótce stąd zniknę i będziecie mieli spokój.
A co do uwagi to po prostu nie widać tych praktyk w wypowiedziach i zachowaniu chyba że masz do tego jakieś linki.
Znowu ty będziesz najmądrzejsiuni na świecie.
Ukłony dla następcy. pa
Cokolwiek piszę to tylko moje zdanie. Pozdrawiam.
-
wiasa
STRAŻNIK - Posty: 85
- Droga życia: 2
FAKT
WIELKIE przepraszam dla bubeusza za moją grafomanię.
Til
No to jeśli uczysz się obserwując kogoś, to kim on dla ciebie jest
No bo nie nauczycielem co
Czy tu nie ma czasem czegoś sprzecznego
oświeć mnie jeśli możesz.
WIELKIE przepraszam dla bubeusza za moją grafomanię.
Til
No to jeśli uczysz się obserwując kogoś, to kim on dla ciebie jest
No bo nie nauczycielem co
Czy tu nie ma czasem czegoś sprzecznego
-
wiasa
Powiedz mi Wiasa, jaki jest cel Twojej ciągłej nagonki.Wybrałeś sobie kilka osób godnych uwagi rozmowy z Tobą ? Dobrze więc może rozmawiaj tylko z nimi. Może załóż swoje forum z wstępnymi testami kwalifikacyjnymi. Nie wiem
Nie wiem co Ci poradzić, żeby Twoje wejścia na forum nie kończyły się dla Ciebie stanem przed zawałowym. Zastanawiam się tylko do której grupy Ty sam siebie zaliczasz ? Z Twoich wypowiedzi wynika, że do tych wielce przebudzonych ale Twoje zachowanie świadczy zupełnie o czymś innym. Ciekawe kiedy w końcu skończą się te przepychanki na forum. Sama kilkakrotnie dałam się sprowokować do głupich wypowiedzi. Ale do czego to prowadzi ? Moim zdaniem do niczego. Polemika, konstruktywna krytyka tak, ale nie oceniajmy siebie nawzajem tylko dlatego, że mamy inne zdanie w danym temacie. Myślę, że każdy z nas znalazł tutaj coś dla siebie. A jeżeli komuś to forum nie odpowiada, nie odpowiadają mu ludzie i ich poglądy, to może niech poszuka jakieś inne, bardziej godne jego uwagi.
Nie wiem co Ci poradzić, żeby Twoje wejścia na forum nie kończyły się dla Ciebie stanem przed zawałowym. Zastanawiam się tylko do której grupy Ty sam siebie zaliczasz ? Z Twoich wypowiedzi wynika, że do tych wielce przebudzonych ale Twoje zachowanie świadczy zupełnie o czymś innym. Ciekawe kiedy w końcu skończą się te przepychanki na forum. Sama kilkakrotnie dałam się sprowokować do głupich wypowiedzi. Ale do czego to prowadzi ? Moim zdaniem do niczego. Polemika, konstruktywna krytyka tak, ale nie oceniajmy siebie nawzajem tylko dlatego, że mamy inne zdanie w danym temacie. Myślę, że każdy z nas znalazł tutaj coś dla siebie. A jeżeli komuś to forum nie odpowiada, nie odpowiadają mu ludzie i ich poglądy, to może niech poszuka jakieś inne, bardziej godne jego uwagi."Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." 
-
ssilvia
- Typ: TakaJednaJędzaMała
- Zodiak: Żarłacz Tygrysi
ssilvia masz trochę racji ale już pisałem troszkę wyżej
A co do uwagi to po prostu nie widać tych praktyk w wypowiedziach i zachowaniu.
I mam to pisać 10000 razy
Każdemu z osobna a potem słyszę o nagonkach no bo pewnie jak wywalę że nie czytacie uważnie to znowu ja nagrzeszę a nie wy. I znów będę się wymądrzał i takie tam wasze. Jest jeszcze ktoś kto coś ma do mnie.
Walcie śmiało.

A co do uwagi to po prostu nie widać tych praktyk w wypowiedziach i zachowaniu.
I mam to pisać 10000 razy

-
wiasa
Wiasa napisał(a):no bo pewnie jak wywalę że nie czytacie uważnie to znowu ja nagrzeszę a nie wy.
Nasz język nie jest doskonały, czasami piszemy skrótami myślowymi i na 10 osób czytających każda inaczej może zrozumieć sens i intencje autora. I nie ma tu winy ani po stronie piszącego ani czytającego. Więc jeżeli wywalisz, że ktoś nie czyta uważnie to... sam już sobie dopowiedz resztę
Wiasa napisał(a):Nie dygaj już mnie to zaczyna nużyć wkrótce stąd zniknę i będziecie mieli spokój.
Spokój ? Nie wiem jak innych ale mój spokój nie jest uzależniony od Twojego bycia, czy nie bycia na forum. I wedle życzenia, ja już dygać więcej nie zamierzam.
"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." 
-
ssilvia
- Typ: TakaJednaJędzaMała
- Zodiak: Żarłacz Tygrysi
Chodziło mi o to, że właśnie takie osoby od których można się czegoś nauczyć w kwestii rozwoju duchowego (i nie tylko) nawet wyłącznie obserwując ich zachowanie, są jak najbardziej godne tego żeby nazywać je nauczycielami czy mistrzami. Bo jeśli ktoś potrafi żyć według mądrych słów jest tysiące razy lepszy od kogoś kto potrafi wyłącznie te mądre słowa wypowiedzieć czy przytoczyć. A jeśli ktoś ma dar obserwacji o wiele więcej nauczy się właśnie od osoby która nie mówi ale robi niż od osoby która mówi a nie robi.
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
wiasa napisał(a):mepha joga 3 super. A poza gadaniem jeszcze coś.
Co Cie zaczyna nużyc? To że mi się nie podoba twoja postawa na forum? Poza krytykowaniem każdego, nic nie napisałeś, albo bełkoczemy, albo próbujemy kogoś okaleczyć swoimi pseudoporadami, albo nie pomagamy tylko się spieramy, albo nazywasz nas lekceważąco jakimiś mądralami, nic więcej nie ujrzałem w twoich postach.
Rob co chcesz, to nie sekta żebym cie tu trzymał (lub ktokolwiek inny), jak chcesz odejść to odejdź, nie musisz się żalić i afiszować tym.
wiasa napisał(a):A co do uwagi to po prostu nie widać tych praktyk w wypowiedziach i zachowaniu chyba że masz do tego jakieś linki.
Albo jesteś wyjątkowo leniwy i ci się nie chce przejrzeć forum, wysuwasz swoje oskarżenia nie wiedząc co ludzie wcześniej pisali albo ci paluszki urwało i nie umiesz korzystać z wyszukiwarki.
Wszedłem w dział "exterioryzacja" i wybrałem temat, który wygląda, że będzie tam coś o doświadczeniach oobe "Wasze doświadczenia" i proszę, jest!!
eksterioryzacja/wasze-doswiadczenia-t75.html
Pierwszy link jaki kliknąłem...
Ale wiem, że w różnych tematach ludzie wpisywali różne swoje doświadczenia (nie tylko przy dziale "exterioryzacja"), nie koniecznie opis tego co robili (bo to nie nasz interes co robili) ale towarzyszące objawy. Skorzystaj sobie w końcu z wyszukiwarki albo przejrzyj ręcznie, wyszukiwarka na nowym forum działa, sprawdzałem. A ja nie będę dla ciebie marnował więcej czasu niż ten, który teraz wykorzystuje na pisanie tego postu.
wiasa napisał(a):Znowu ty będziesz najmądrzejsiuni na świecie.
Ukłony dla następcy. pa![]()
![]()
Heh, "najmądrzejsiuni", widzę że już trochę się podszkoliłeś w "blogaśnym języczku"
Nigdy nie bylem najmądrzejszy, nie uznawałem się za takiego, pisze tylko tam gdzie coś mam do powiedzenia. Jeśli mi się coś na forum nie podoba to o tym piszę bo nie toleruję pewnych zachowań i to wszystko.
PS. Niech zgadnę, twoja odpowiedzią będzie "mepha joga 4" Stać cie na coś więcej? To też ma być kolejna twoja forma obrażania czy po prostu ci się spodobałem?
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
xD
xD
-
Meph
- Zodiak: Waga, Bawół
Na życzenie MEPHAJOGA 5 . 4 to za mało dla takiego geniusza
-
wiasa
Drodzy forumowicze,Wiasa ma widoczne jedno zdanie pod spodem:Cokolwiek pisze,to jest to tylko jego zdanie
-
nadzieja84
Wygrałam życie:) - Imię: nadzieja84
- Droga życia: 1
- Typ: 2w1(idealistka)
- Zodiak: byk
1) odpowiadania zarzutami na zarzuty to nie rozmowa Przebudzonych,ale rozmowa z własnym ego-aczkolwiek to jest konstruktywne
2) jeżeli słowa Wiasy poruszyły konkretne osoby-znaczy że poruszyły delikatne płaszczyzny w nich samych-przecież w swoich zdaniach nie wymienia nikogo z waszych imion:)-może warto spojrzeć na siebie nie tylko subiektywnie ale i obiektywnie.Każdego coś w duchu boli,mnie,Ciebie,ją,jego..to naturalne,ale lepiej wyjść temu na przeciw by to w sobie zwalczyć zamiast zakopywać głębiej i sie obruszać-szkoda na to życia
3) tylko pozytywny+ negatywy gwarantują własny rozwój-w życiu też,żeby się rozwinąć trzeba doświadczyć zła i dobra,cierpienia i szczęścia,krytyki i pochlebstw=równowaga=rozwój a krytykę trzeba przyjąć na klatę jak pochlebstwo;)
Kochani;nikt tu nie chce nikogo krzywdzić,każdy w nas tutaj obecnych jest dobrym i pięknym człowiekiem i w dany sposób idzie wytyczoną mu ścieżką,każdy ma swoje problemy,cierpienia,podobne do innych,nikomu łatwo nie jest.
Ale mimo wszystko wiem także,że umiecie wybaczać,akceptować nieidelanych ludzi i kochać siebie i ich tacy,jacy są,bo czymże byłby rozwój duchowy bez miłości do siebie i innych
Pozdrowienia dla wszystkich wspaniałych forumowiczów Przebudzenia

2) jeżeli słowa Wiasy poruszyły konkretne osoby-znaczy że poruszyły delikatne płaszczyzny w nich samych-przecież w swoich zdaniach nie wymienia nikogo z waszych imion:)-może warto spojrzeć na siebie nie tylko subiektywnie ale i obiektywnie.Każdego coś w duchu boli,mnie,Ciebie,ją,jego..to naturalne,ale lepiej wyjść temu na przeciw by to w sobie zwalczyć zamiast zakopywać głębiej i sie obruszać-szkoda na to życia
3) tylko pozytywny+ negatywy gwarantują własny rozwój-w życiu też,żeby się rozwinąć trzeba doświadczyć zła i dobra,cierpienia i szczęścia,krytyki i pochlebstw=równowaga=rozwój a krytykę trzeba przyjąć na klatę jak pochlebstwo;)
Kochani;nikt tu nie chce nikogo krzywdzić,każdy w nas tutaj obecnych jest dobrym i pięknym człowiekiem i w dany sposób idzie wytyczoną mu ścieżką,każdy ma swoje problemy,cierpienia,podobne do innych,nikomu łatwo nie jest.
Ale mimo wszystko wiem także,że umiecie wybaczać,akceptować nieidelanych ludzi i kochać siebie i ich tacy,jacy są,bo czymże byłby rozwój duchowy bez miłości do siebie i innych

Pozdrowienia dla wszystkich wspaniałych forumowiczów Przebudzenia

-
nadzieja84
Tracimy czasem czas błądząc wśród przekazów "wielkich mistrzów" bez zastanowienia, czym w tymn czasie moglibyśmy się stać. Wystarczy zapomnieć kim byliśmy i odrzucic stare przesądy, które są niczym liny. Gdy się odkryje kim sie jest, mozna dostrzec kim mozna się stać i po prostu stać się.
Mistrzowie.... mistrzowie.... Moim mistrzem jest jest ptak przemierzający ocean w ttrakcie burzy, starzec siedzący na progu i ze spokojem oczekujący na to co ma się stać, dziecko w kołysce smiejące się do słońca i wiasa też jesteś moim mistrzem.
(Oczywiście zacytowałam w tym poście kilku wielkich mistrzów
)
Mistrzowie.... mistrzowie.... Moim mistrzem jest jest ptak przemierzający ocean w ttrakcie burzy, starzec siedzący na progu i ze spokojem oczekujący na to co ma się stać, dziecko w kołysce smiejące się do słońca i wiasa też jesteś moim mistrzem.
(Oczywiście zacytowałam w tym poście kilku wielkich mistrzów
-
Radunia
- Droga życia: 5
- Zodiak: Strzelec/Bawół
Nie znam sie na tych rzeczach,ale wiem jedno:
często ludzie ślizgaja sie powierzchownie zamiast wejśc w istote sprawy.
często ludzie ślizgaja sie powierzchownie zamiast wejśc w istote sprawy.
-
stancom
- Imię: Jan
- Droga życia: 3
- Typ: 8w7
- Zodiak: Lew/koń
Ci, co się ślizgają nazywają siebie mistrzami, tych co wgłębiają się - zwą mistrzami 
-
Radunia
- Droga życia: 5
- Zodiak: Strzelec/Bawół
Radunia napisał(a):Tracimy czasem czas błądząc wśród przekazów "wielkich mistrzów" bez zastanowienia, czym w tymn czasie moglibyśmy się stać. Wystarczy zapomnieć kim byliśmy i odrzucic stare przesądy, które są niczym liny. Gdy się odkryje kim sie jest, mozna dostrzec kim mozna się stać i po prostu stać się.
Bardzo rozsądnie to ujęłaś.
-
nadzieja84