a co złe i nie czuje potrzeby rozglądania się za osobą, która jest taka, jaka ja bym chciała
być.
2). Mistrz to osoba, która jest taka jaka chciałabym być.
3). Nauczyciel to Mistrz, tyle że jeszcze uczy
4). ---
.
.- Musisz się rozwijać, bo nie ma innego wyjścia kochanie. Tutaj tylko ludzie rozwinięci mogą żyć. No przecież nie chcesz być taki, jak ten chłopczyk. A zobacz, ta dziewczynka, czy ona Ci sie podooba?
- Tak mamo!
No coś ty, przecież od razu widać z jakiej rodziny pochodzi, tam na pewno nikt się nie rozwija. Teraz pójdziesz z mamusią na zajęcia. Kochanie, wspaniałe zajęcia mamusia dla ciebie znalazła. Disiaj pan Mistrz da ci pierwszy stopień, ale musisz być grzeczny i słuchać wszystkiego , co ten pan będzie do ciebie mówił. Nie wolno o nic pytać. Masz być cichutko, bo to jest Wielki Mistrz.
Tak zaczyna się droga małej Kasi i małego Jasia na drodze rozwoju. Teraz tę galaretkę trzeba zjeść, a teraz ten soczek wypić, a najlepiej jak pochodzi z markowej fabryki, ponieważ to jest Wielki Mistrz.
- Oczywiście ubranko też mamusia Ci kupi u Wielkiego Mistrza. Kochanie ten Mistrz nie szyje ubranek dla wszystkich dzieci. Jesteś wyjątkowy, bo mamusia ma pieniążki aby Ci kupić to ubranko. Ale musisz być grzeczny i we wszystkim słuchać mamusi.
- Mamo, ale ja chcę iść grać w piłkę!
- Nie, to takie nierozwojowe zajęcie. Teraz kochaniebędziemy ćwiczyć pozycje. Pamiętasz jak pokazywał Wielki Mistrz.
Dzieciństwo Jasia lub Kasi upływa na dobrym wychowniu i przestrzeganiu zasad, które wpoił im Wielki Mistrz: Mama i Tata. Duża Kasia i duży Jaś szukają z zacięciem ogłoszeń gdzie jest nasz Wielki MIstrz i znajdują. Zabawa zaczyna się od nowa i od nowa.
A kiedy Ty będziesz Wielkim Mistrzem dla siebie? A może już jesteś?
Jera napisał(a):1). Nie jest mi potrzebny i chyba nigdy nie był. Zawsze wystarczało mi wiedzieć, co jest dobre
a co złe i nie czuje potrzeby rozglądania się za osobą, która jest taka, jaka ja bym chciała
być.
Jedynym Najlepszym Mistrzem może tutaj być Jezus Chrystus
to imo lekka przesada.
Iluminare napisał(a):Mam do Was pytania związane własnie z potrzebą mistrzów i nauczycieli.
1) Czy uważacie że jest Wam potrzebny mistrz?
2) Kim dla Was jest mistrz?
3) Jaka jest róznica między mistrzem a nauczycielem?
4) I jesli macie jakich mistrzów do których zwracacie sie z róznych chwilach zycia prosił bym o wypisanie ich, i moze danie jakiegoś link'a do poczytania o nim jezeli to jakaś nie za bardzo znana postać.
iluminare napisał(a):Mam do Was pytania związane własnie z potrzebą mistrzów i nauczycieli.
1) Czy uważacie że jest Wam potrzebny mistrz?
2) Kim dla Was jest mistrz?
3) Jaka jest róznica między mistrzem a nauczycielem?
4) I jesli macie jakich mistrzów do których zwracacie sie z róznych chwilach zycia prosił bym o wypisanie ich, i moze danie jakiegoś link'a do poczytania o nim jezeli to jakaś nie za bardzo znana postać.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości