1, 2
Witam , szukam książek związanych z teorią reinkarnacji , najlepiej z wedyjską teorią .
" Nikt nie jest zniewolony bardziej niż ci
którzy błędnie wierzą w swoją wolność "
-
SzukamPrawdy
- Imię: Jacek
- Droga życia: 6
- Zodiak: rak
zajrzyj do działu :"Słowiańskie przebudzenie "- albo na kanał http://www.youtube.com/user/michalxl600?feature=mhee
Wedy trafiły na teren Indii w okrojonej już formie a źródłem ich jest nasza kultura Słowiańska . Istnieją zapisy runiczne " Słowiano-Aryjskich Wed" oraz dużo starsze od nich "Prawedy" . Zapisy te mają dziesiątki tysięcy lat (wiek Prawed liczy się w setkach tysięcy ) . Są obecnie dostępne w necie niestety w języku rosyjskim ( najbardziej obecnie zbliżonym poprzez piśmiennictwo do run starosłowiańskich ) .
Wedy trafiły na teren Indii w okrojonej już formie a źródłem ich jest nasza kultura Słowiańska . Istnieją zapisy runiczne " Słowiano-Aryjskich Wed" oraz dużo starsze od nich "Prawedy" . Zapisy te mają dziesiątki tysięcy lat (wiek Prawed liczy się w setkach tysięcy ) . Są obecnie dostępne w necie niestety w języku rosyjskim ( najbardziej obecnie zbliżonym poprzez piśmiennictwo do run starosłowiańskich ) .
- easy russian
to mówisz, że "rozwój duchowy" słowian trwa dłużej niźli hindusów?
Jestem Bogiem i na kogo spojrzę, tego kocham, ponieważ jestem wszystkim, co widzę i kocham to, czym jestem.
-
BobBlunt
Żyć aby kochać, kochać aby żyć - Imię: Jestem, który jestem
tak mówię . Już chyba wklejałem te fragmenty Wed przetłumaczone na nasze ( dział jak wyżej mistrzowie-nauka/gry-bogow-slowianskie-przebudzenie-t2712-105.html ) . Jest tam mowa o tym,że pewne plemiona Hindusów zaczęły bawić się w czczenie bogini śmierci - Kali Ma. zaczęli składać ofiary z ludzi . Posłano do nich mędrców ze wschodu ( jest o tym mowa w Hinduskiej Mahabharacie ) i Wedy trafiły w obecnej formie do Indii. Hindusi zrobili pożytek z przekazanej wiedzy ,że degradują się duchowo przez takie jak dotąd uczynki . Obecnie mamy w Indiach masę kultów i rozpad na rozmaite szkoły ale ogólnie Hindusi zrobili duży postęp . Ludzie o białym kolorze skóry pierwsi wylądowali na planecie zwanej Midgard Ziemią . Żółto , czerwono i czarnoskórzy zamieszkali tu dużo później zawierając z białymi umowę . Zresztą czerwonoskórzy ( o skórze koloru " zachodzącego słońca " i żółtoskórzy -"koloru wschodzącego słońca " ) byli zawsze sprzymierzeńcami "Rasy " . Rasa oznacza biały - do dziś na przykład w łacinie mamy pojęcie " tabula rasa" . Dziś pomylono pojęcia - dawniej słowo "rasa" miało bardzo konkretne znaczenie -inne ludy określano mianem " nacji ".BobBlunt napisał(a):to mówisz, że "rozwój duchowy" słowian trwa dłużej niźli hindusów?
- easy russian
Sanskryt , jest pochodnym slav . Język , Polski jest bogaty w uczucia i treści . To Indie zapodają ze Slav ian .
Tak przykładowo , Hebrajczycy mają od września ,rok pięć tysięcy i .... wtedy został ten rodzaj ludzki ,
przywieziony na Ziemię . Początek Ich stworzenia .
Stworzenie człowieka ciągle jest realizowane . Teraz "tworzenie " ziemskiego człowieka realizuje się poprzez
indoktrynację medialną , poprzez pokarmy fizyczne . Z tym że , to wszystko ma na celu opóźnienie tempa .
Puk , puk ...do nieba wrót . Ba , nieba . Blokowana jest droga do planet raju . Raj utracony , przez aktualnych
dzierżawców tej ziemi .
Nie ma śmierci . Tutaj jest , ograniczona możliwość - wyboru
.
Tak przykładowo , Hebrajczycy mają od września ,rok pięć tysięcy i .... wtedy został ten rodzaj ludzki ,
przywieziony na Ziemię . Początek Ich stworzenia .
Stworzenie człowieka ciągle jest realizowane . Teraz "tworzenie " ziemskiego człowieka realizuje się poprzez
indoktrynację medialną , poprzez pokarmy fizyczne . Z tym że , to wszystko ma na celu opóźnienie tempa .
Puk , puk ...do nieba wrót . Ba , nieba . Blokowana jest droga do planet raju . Raj utracony , przez aktualnych
dzierżawców tej ziemi .
Nie ma śmierci . Tutaj jest , ograniczona możliwość - wyboru
.
-
soook Pomocnik moralny. Czas .
- Imię: Różne
- Droga życia: 00
- Typ: -
- Zodiak: -
szanuję Wasze opinie (tj. te fantazje o Słowianach).
w moim jednak przekonaniu mają one za podstawę toksyczne lęki i poglądy.
(sory, ktoś to musiał powiedzieć)
-
sosnowiczanin
patrzy w horyzont wydarzeń - Imię: Bartosz
- Zodiak: Ognisty Tygrys
chodziło mi bardziej o książkę , napisaną przez jakiegoś mnicha .
-
SzukamPrawdy
sosnowiczanin co przedstawia twój avatar ?
-
SzukamPrawdy
nietrwałość i wyzwolenie z negatywnych emocji.
W przepołowionej zdecydowanym cięciem czaszce ofiarowuje się potrzebującym wszystkie iluzoryczne tworzywa "ja"
(odsyłam do symboliki praktyki "czod"
http://en.wikipedia.org/wiki/Ch%C3%B6d
choć wg. mnie ryt ten jest znacznie starszy i niekoniecznie pochodzi z Indii)
Obrazek pochodzi z karty inicjacyjnej praktyk Bon.
W przepołowionej zdecydowanym cięciem czaszce ofiarowuje się potrzebującym wszystkie iluzoryczne tworzywa "ja"
(odsyłam do symboliki praktyki "czod"
http://en.wikipedia.org/wiki/Ch%C3%B6d
choć wg. mnie ryt ten jest znacznie starszy i niekoniecznie pochodzi z Indii)
Obrazek pochodzi z karty inicjacyjnej praktyk Bon.
-
sosnowiczanin
patrzy w horyzont wydarzeń - Imię: Bartosz
- Zodiak: Ognisty Tygrys
sosnowiczanin napisał(a):szanuję Wasze opinie (tj. te fantazje o Słowianach).
no taką "diagnozę " mogę i ja Tobie postawić na podstawie na przykład awatara .
Powiedziałeś "a" to powiedz i "b" . Jakieś szczegóły tychże wniosków . Skąd mowa o lękach bo nic nie kumam. Jakież to " toksyczne poglądy" zauważyłeś Bracie z Sosnowca ?
Zazwyczaj przypisujemy innym to z czym sami mamy problem zatem ja uważam,że wyrażony przeze mnie pogląd wzbudził w Tobie jakiś lęk . prawdopodobnie ugodził w fundamenty Twoich praktyk . Był tu już niejaki Grunz -pseudonim " mistyk" ... no ale może niepotrzebnie się rozpędzam. Chętnie usłyszę Twoją odpowiedź. Pozdrawiam.
a filmy z mądrym mnichem być nie mogą ? Książkę też napisał - "Koshuny Finista " czyli "Opowieści Feniksa" nazywane są w Rosji współczesnymi Wedami . Praca niestety dostępna obecnie wyłącznie w oryginale - czyli po rosyjsku . Wiele jednak z treści jest w wykładach , które tłumaczyłem .SzukamPrawdy napisał(a):chodziło mi bardziej o książkę , napisaną przez jakiegoś mnicha .
- easy russian
easy russian wolałbym literature , Filmy nie mają takiego przekazu , jak książka , którą z chęcią bym przeczytał
Zainteresowałem sie literaturą Arthur E.Powell '' CIAŁO ASTRALNE" i "Ciało Eteryczne "
czytaliście ? ja planuje zamówić dwie te książki i z chęcią przeczytałbym waszą opinie ,
Zainteresowałem sie literaturą Arthur E.Powell '' CIAŁO ASTRALNE" i "Ciało Eteryczne "
czytaliście ? ja planuje zamówić dwie te książki i z chęcią przeczytałbym waszą opinie ,
-
SzukamPrawdy
easy russian Kim jest ten człowiek na filmach youtube ? Zauważyłem że dobrze prawi .
Dlaczego nie ma literatury w polskim przekładzie o Wedyjskiej Teorii reinkarnacji !?
Dlaczego nie ma literatury w polskim przekładzie o Wedyjskiej Teorii reinkarnacji !?
-
SzukamPrawdy
easy russian napisał(a):tak mówię . Już chyba wklejałem te fragmenty Wed przetłumaczone na nasze ( dział jak wyżej mistrzowie-nauka/gry-bogow-slowianskie-przebudzenie-t2712-105.html ) . Jest tam mowa o tym,że pewne plemiona Hindusów zaczęły bawić się w czczenie bogini śmierci - Kali Ma. zaczęli składać ofiary z ludzi . Posłano do nich mędrców ze wschodu ( jest o tym mowa w Hinduskiej Mahabharacie ) i Wedy trafiły w obecnej formie do Indii. Hindusi zrobili pożytek z przekazanej wiedzy ,że degradują się duchowo przez takie jak dotąd uczynki . Obecnie mamy w Indiach masę kultów i rozpad na rozmaite szkoły ale ogólnie Hindusi zrobili duży postęp . Ludzie o białym kolorze skóry pierwsi wylądowali na planecie zwanej Midgard Ziemią . Żółto , czerwono i czarnoskórzy zamieszkali tu dużo później zawierając z białymi umowę . Zresztą czerwonoskórzy ( o skórze koloru " zachodzącego słońca " i żółtoskórzy -"koloru wschodzącego słońca " ) byli zawsze sprzymierzeńcami "Rasy " . Rasa oznacza biały - do dziś na przykład w łacinie mamy pojęcie " tabula rasa" . Dziś pomylono pojęcia - dawniej słowo "rasa" miało bardzo konkretne znaczenie -inne ludy określano mianem " nacji ".BobBlunt napisał(a):to mówisz, że "rozwój duchowy" słowian trwa dłużej niźli hindusów?
kiedyś czytałem przekazy Samuela, nie wiem co kto lub czy o nim czytał. przypomniało mi się, że wspomniał, że pierwszą "rasą", która była sprowadzona jako pierwsza byli cyganie. nie wiem ile w tym prawdy. nigdy nie chciałem tego potwierdzić. wiesz coś na ten temat Easy?
Jestem Bogiem i na kogo spojrzę, tego kocham, ponieważ jestem wszystkim, co widzę i kocham to, czym jestem.
-
BobBlunt
Żyć aby kochać, kochać aby żyć - Imię: Jestem, który jestem
easy russian napisał(a):Książkę też napisał - "Koshuny Finista " czyli "Opowieści Feniksa" nazywane są w Rosji współczesnymi Wedami . Praca niestety dostępna obecnie wyłącznie w oryginale - czyli po rosyjsku . Wiele jednak z treści jest w wykładach , które tłumaczyłem .
A może by tak , założyć nowy temat z propozycją zebrania odpowiedniej sumy , na przetłumaczenie tej książki .
Znaleść odpowiednią osobą która to przetłumaczy , co o tym myślicie ?
-
SzukamPrawdy
BobBlunt napisał(a):..........
kiedyś czytałem przekazy Samuela, nie wiem co kto lub czy o nim czytał. przypomniało mi się, że wspomniał, że pierwszą "rasą", która była sprowadzona jako pierwsza byli cyganie. nie wiem ile w tym prawdy. nigdy nie chciałem tego potwierdzić. wiesz coś na ten temat Easy?
Samuela - pewnie dotyczy to już czasów ostatnich 5000 lat . Były wtedy kombinacje konstrukcji " awatarów ( bardzo ładnie obrazuje to film o tymże tytule ) . Najeźdźcy jacy w tym czasie wylądowali na ziemi ( im eksploatują ją po dziś dzień - ale ich czas się właśnie kończy ) zaczynają krzyżować swoje klony z mieszkańcami Ziemi . Ten schemat od tysiącleci wykorzystują w kosmosie . Biblia właśnie mówi o konstrukcji " awataru" ( i wziął pan i odział go [ pokrył skórą ] i tak dalej ... . Nie ma tam słowa o Bogu natomiast wszędzie występuje jakiś srogi " pan ".
Pokrzyżowawszy się już najeźdźcy najpierw przyglądają się bacznie tutejszym zwyczajom i praktykom duchowym po czym następuje wojna informacyjna . Wydają " święte" księgi w swojej własnej interpretacji , ogłaszają się wybrańcami Boga ( a raczej " Pana " ) .
Słyszałem żart o cyganach ,że są " nieślubnymi dziećmi żydów ". Nie wiem skąd wzięło się to plemię ale zwyczaje mają bardzo podobne - takie pasożytnicze. Nie słyszałem by była mowa o jakichś cyganach w pismach Słowiańskich - raczej na pewno nie ma o nich wzmianki . Obok wymienianych już czerwono, żółto i czarnoskórych -pisma Słowiańskie wspominają o ludziach -amfibiach . Są tacy - koloru zielonego . Bawili się kiedyś w krzyżówki ze zwierzętami . Mogą żyć pod wodą . Słynne tybetańskie szkice twarzy z półprzymkniętą powieką są ponoć charakterystycznymi twarzami tychże . Ta powieka jest jakoś specjalnie ukształtowana- ma taki szpic, chodzi o ochronę oka w wodzie.
Wspominają oczywiście pisma o szaroskórych - to właśnie wymieniani na wstępie najeźdźcy będący przed krzyżówką z ludźmi obupłciowymi istotami ( patrzcie na szkice przedstawiające Bahometa http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... g&dur=3172 , ma cechy obu płci ).
Poczatkowo krzyżowali się z czarnoskórymi -powoli stając się jednopłciowi . Jednak chwiejność cech płci po dziś dzień bardzo mocno występuje właśnie u żydów ( Biedroń jest żydem ) . Razem z zachwianiem seksualności zazwyczaj idzie w parze niepohamowana agresja - również cecha charakterystyczna dla szarych .
O cyganach mowy w Słowiańskich pismach nie ma.
Ciekawostka : w połowie tej stronki macie fotkę hermafrodyty - takie zachwiania właśnie wśród czarnych bywają . http://zhuck1.narod.ru/myz_zen.htm
SzukamPrawdy napisał(a):.........
A może by tak , założyć nowy temat z propozycją zebrania odpowiedniej sumy , na przetłumaczenie tej książki .
Znaleść odpowiednią osobą która to przetłumaczy , co o tym myślicie ?
są już małe fragmenty w sieci . Książka jest takim kondensatem wiedzy,że nie sposób tego przetłumaczyć ot tak z marszu . Są na przykład na forum DI ważne fragmenty tłumaczące znaczenie rycin z pewnego lusterka znajdującego się w ermitażu . Same studium tego obrazu zmienia spojrzenie na płciowość człowieka . Obecnie zachowujemy się gorzej od zwierząt robiąc sobie krzywdę duchową ( karmiąc nieustannie demony poprzez niewłaściwe praktyki ) . Tu jest ten opis , są linki do szkiców http://davidicke.pl/forum/trehlebov-nie ... 6-270.html
Ostatnio edytowano 03 paź 2011, 19:31 przez easy russian, łącznie edytowano 1 raz
- easy russian
1, 2