1, 2
-
aztekium
To się nazywa avatar.. wziołem go z neta, mieszkam na podkarpaciu, to tylko taki avatarek a nie inny :]
Ale wrócmy do tematu plz
Ale wrócmy do tematu plz

o_{ predator
-
Kyniu
fck at>! - Imię: Krzysiek
- Droga życia: 5
- Typ: 1w9
- Zodiak: Lew/Koń/Metal
Ja co prawda osobiście z LD doczynienia nie miewam, bo jakoś tak brak mi zapału i wytrwałości do tego, natomiast z rozmów z osobami które to robią, wiem że często pomagają afirmacje... Przed zaśnięciem, kiedy już wygodnie się ułożysz, zacznij powtarzać sobie w myślach (lub jeśli wolisz na głos, ale w myślach powinno wystarczać) 'zapamiętam wszystkie sny które przyśnią mi się tej nocy'... albo nawet 'zapamiętałem wszystkie sny które przyśniły mi się tej nocy' (jednocześnie musisz wyraźnie zdawać sobie sprawę z tego że chodzi o noc która właśnie się zaczęła... podświadomość często reaguje lepiej na coś co już się jak dla niej wydarzyło więc nie może się zmienić, stąd czas przeszły afirmacji dotyczącej przyszłego wydarzenia...). Powinieneś afirmować to sobie praktycznie aż do momentu zaśnięcia i powinieneś być głęboko przekonany że to co afirmujesz jest prawdą.
A poza tym powinieneś pamiętać, że najważniejsza jest cierpliwość. Tak zresztą jest w każdej dziedzinie tego co nazywam Magią, nie tylko w LD. Niektórzy mają wrodzony talent do osiągania LD i przychodzi im to samoistnie, natomiast są osoby które zaczynają osiągać LD dopiero np. po roku ćwiczenia i prób... Najważniejsze to mieć cierpliwość i wytrwałość.
Pozatym ja gdybym zaczynał z LD, najpierw bym pracował właśnie nad zapamiętywaniem snów, a dopiero kiedy to osiągnę nad samym LD... Wiem że to LD jest najbardziej pociągające, ale co ci z niego przyjdzie jak i tak nie będziesz nic z nich pamiętał? A skoro sam napisałeś że zaczynaszz zapamiętywać jakieś urywki i fragmenty snów, to znaczy że posuwasz się w tym do przodu. Przecież pan Pudzianowski nie osiągnął swojego imponującego wyglądu ani w tydzień ani w miesiąc... Dlaczego więc spodziewać się że ludzki mózg może szybciej się czegoś nauczyć, rozwinąć się? Jeśli nie zaniechasz treningu będziesz zapamiętywał coraz więcej i więcej, aż w końcu będziesz pamiętał całe sny, nawet bez konieczności zapisywania. Ale to przyjdzie dopiero z czasem...
A poza tym powinieneś pamiętać, że najważniejsza jest cierpliwość. Tak zresztą jest w każdej dziedzinie tego co nazywam Magią, nie tylko w LD. Niektórzy mają wrodzony talent do osiągania LD i przychodzi im to samoistnie, natomiast są osoby które zaczynają osiągać LD dopiero np. po roku ćwiczenia i prób... Najważniejsze to mieć cierpliwość i wytrwałość.
Pozatym ja gdybym zaczynał z LD, najpierw bym pracował właśnie nad zapamiętywaniem snów, a dopiero kiedy to osiągnę nad samym LD... Wiem że to LD jest najbardziej pociągające, ale co ci z niego przyjdzie jak i tak nie będziesz nic z nich pamiętał? A skoro sam napisałeś że zaczynaszz zapamiętywać jakieś urywki i fragmenty snów, to znaczy że posuwasz się w tym do przodu. Przecież pan Pudzianowski nie osiągnął swojego imponującego wyglądu ani w tydzień ani w miesiąc... Dlaczego więc spodziewać się że ludzki mózg może szybciej się czegoś nauczyć, rozwinąć się? Jeśli nie zaniechasz treningu będziesz zapamiętywał coraz więcej i więcej, aż w końcu będziesz pamiętał całe sny, nawet bez konieczności zapisywania. Ale to przyjdzie dopiero z czasem...
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
mi sie od 4 misesięcy śni sen o kwadracie który zaczyna się kręcić i zmienia się w trójkąt a następnie w kółko a potem takie kolory wyskakują! a w niedziele to wyskakuje po kółku taki krokodyl w gaciach w krate i sie ze mnie śmieje. co to znaczy czy ja moze mam dwa wcielenia ?? kwadratwe i zwierzęce ?? nie wiem co mam o tym mysleć
-
Siem