- czyli MY. Przedstaw się, jeżeli jesteś nowym użytkownikiem. Nasze autobiografie, zainteresowania i wszystko inne.

Post 12 maja 2008, 01:18

Witaj :)
Meph napisał(a):No i wyobrazmy sobie nicosc potem... Straszne, no nie?

Straszne !!! Nawet nie dopuszczam takiej myśli. I cieszę się, że jednak większość ludzi wierzy w życie pośmiertne, tudzież Boga i zadośćuczynienie za nasze obecne postępki. Bo jeżeli świat i postępowanie ludzi mimo wiary wygląda tak jak wygląda to aż boje się myśleć co by było gdybyśmy byli absolutnie pewni że to nasza jedyna egzystencja. Prawo dżungli ?

Meph napisał(a):No ale jak sa ciezko chorzy ktorzy leza ciagle w szpitalu, nie maja kontaktu z bliskimi, niewiele im zostalo, powiedz im zeby sie cieszyli z zycia...

Myślę że oni wcale tego od nas nie oczekują a często wykazują większa radość życia niż nie jeden zdrowy. Wykazują wiele determinacji w walce o życie, potrafią cieszyć się każdą chwilą która im została. My ludzie zdrowi często odkładamy dużo spraw na później, no bo jeszcze mamy czas i tak życie może przelecieć nam na niczym. Denerwują nas często sprawy nie istotne a nie widzimy tego co jest na prawdę ważne. Smutne jest to, że często dopiero ból i cierpienie nas zmieniają, ze doceniamy rzeczy jak je stracimy. Wiem że moja paplanina nie pocieszy chorego ale myślę, że wiele możemy się od takich osób nauczyć. I jeżeli nawet czyjeś życie było krótkie to na pewno nie bezsensowne.

I tak jeszcze krótko odnośnie pozostawiania czegoś po sobie. Nie koniecznie musimy zrobić od razu coś dla całej ludzkości. Wynalezienie lekarstwa na wszelkie śmiertelne choroby zostawmy Tilowi jeżeli ma taką możliwość ;) A my róbmy to co potrafimy najlepiej. Myślę że jeżeli nawet chociaż raz w życiu sprawimy, że ktoś się uśmiechnie to już nasze życie miało sens i nie było bezcelowe.
"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." ;)
Avatar użytkownikassilvia Kobieta

Droga życia: 4
Typ: TakaJednaJędzaMała
Zodiak: Żarłacz Tygrysi

Post 12 maja 2008, 08:13

Chyba każdy z nas chciałby zrobić coś dla świata :P tylko nie zawsze mówi o tym innym, żeby nie uznano go za czubka :P
Bubeusz 18:36:27
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.

http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
Avatar użytkownikaskexin Mężczyzna
SKX Rapomedyk

Imię: Michał
Droga życia: 11
Typ: 4w5, wiem że to okropne
Zodiak: Ryby

Post 12 maja 2008, 13:02

Czemu inni nie mają mnie uznawać za czubka, skoro ja sam siebie za niego uznaję? ;P
A co do lekarstwa na wszystkie choroby... Chciałbym, żeby coś takiego udało się, komukolwiek osiągnąć... Ale lekarz choćby nie dokonał niczego nadzwyczajnego może zmienić życie wielu osób, a tym bardziej jeśli jest dobry w swojej własnej dziedzinie - może dokonywać rzeczy, których gorsi lekarze nie są w stanie zrobić...
Ja osobiście uważam, że urodziłem się w złych czasach, bo ze swoją mentalnością o wiele bardziej nadawałbym się na jakiegoś rycerza czy wojownika... Ale skoro jestem kiedy i gdzie jestem, wybrałem drogę, na której też można walczyć, choć w inny sposób, ale nierzadko też ostrą stalą ;P
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Zodiak: tygrys

Post 13 maja 2008, 10:24

Taaa :) Na pewno znacie "Podręcznik Wojownika Światła" Paulo Coelho, właśnie dla takich, którzy walczą, "choć w inny sposób".

A co do tego lekarstwa na wszystko.. A nie zdaje się Wam, że ono jest już dawno (od początków swiata) wynalezione i stosował je na przykład Jezus Chrystus? Lekarstwo o nazwie wiara. Tylko w naszym obecnym stanie bardzo trudno o to lekarstwo, a niekiedy niestety trzeba zażywać bardzo duże dawki (albo bardzo długo), żeby były efekty.

Mechezz napisał(a):Chyba każdy z nas chciałby zrobić coś dla świata Razz

I chyba każdy coś dla siata zrobił :) Chociażby się na nim narodził ;)
A jeśli chodzi o coś większego, o coś, co inni by zapamiętali i wpisali w historyczne księgi... Tak, duża pokusa. Ale ja generalnie sądzę, że jeżeli będziemy się skupiać na "chcę zostać zapamiętany", to nic nie osiągniemy. Zgodnie z nową "zasadą" Szukajcie, a nie znajdziecie - trzeba zapomnieć o tym, żeby ludzie nas pamiętali, zająć się tym, czym chcemy, tym, do czego zostaliśmy powołani, znajdować w tym radość i szczęście, starać się to wykonywać jak najlepiej. I "pomnik trwalszy od spiżu" sam przyjdzie, nawet nie wiedzieć kiedy. A wtedy powiecie: "Eee, jaki tam zaraz sławny, ja tylko robię to, co do mnie należy" ;] Prawda żę piękne? :)
Bubeusz Mężczyzna

Post 13 maja 2008, 21:36

Bubeusz, pięknie gadasz :) Za dużo pragnień, celów i marzeń w życiu mieć nie można, trzeba "robić swoje", no a na początku odnaleźć to "swoje" :P bo mówisz

tym, do czego zostaliśmy powołani,

a nie każdy to wie od dziecka :D Trzeba to odkryć w sobie :D
Bubeusz 18:36:27
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.

http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
Avatar użytkownikaskexin Mężczyzna
SKX Rapomedyk

Imię: Michał
Typ: 4w5, wiem że to okropne
Zodiak: Ryby

Post 14 maja 2008, 13:53

Oj trzeba. Dlatego trzeba próbować jak najwięcej w życiu, wszystkiego.

A najgorzej.. Jak człowiekowi się podoba dosłownie wszystko, czego się nie dotknie xD
Bubeusz Mężczyzna

Powrót do działu „Ludzie”