tabi napisał(a):no ja tak msyle, ze to forum to jedna wielka sekta, prznajmnije niektorzy userzy, bo wasze wierzenia i to co gadacie to mozna porownac tylko z sekta.
Hehe tabi tak naprawde nie jestesmy sektą, nie uważamy się sektą , kiedys tylko na jakims chrzescijanskim forum ktos sobie napisal ze jestesmy sekta... no i tak sobie teraz z tego zartujemy...
:) Mi sie wydaje ze to forum prezentuje poglady ludzi interesujacych sie Rozwojem Duchowym i Ezoteryką a nie sektą zrzeszajaca ludzi...
Tyle co mysle o tym ze ludzie nazywaja nas sekciarzami 
>> !! http://www.meditationforworld.wordpress.com !! <<
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
NAZCAIN NIE USUWAJ FORUM ;):D THX ;)
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
-
Gothic
Made in Universe - Imię: Adrian
- Droga życia: 8
A KK to nie jest sekta? Przecież ma wszystkie jej cechy, za to Przebudzenie raczej ich nie posiada. 
Uwierz w siebie.
-
Redbull
- Typ: 1w2
- Zodiak: Rak
Nooo, juz nie bede mowil co mysle o twoich wypowiedziach tabi..., na poczatku myslalem ze jestes jechowym bo tak szastales cytatami z biblii w jednym topiku (w sumie lubie rozmawiac z jechowymi i nie mam nic przeciwko , kiedys mnie denerwowali tylko jak chodzili po domach) ale potem stwierdzilem co innego... A mowiac o tych wszystkich diablach, demonach to Ciebie bardziej bym przypozadkowal do czlonka jakiejs sekty... Mowiac tez ze nie katolicy (np. ateisci) i ich wierzenia we wlasne sily a nie Boga to glupota, swiadczy tylko o tobie (no ale to juz nie ma tych postow, trudno). I trzeba rozroznic wiare od slepej wiary, takie moje zdanie. Poza tym my Cie do niczego nie zmuszamy, rob co chcesz, mysl co chcesz, twoja sprawa, nikt nie naklania Cie do innego sposobu zycia tylko przedstawia swoje poglady ZAZWYCZAJ POPARTE ARGUMENTAMI!!! Tak samo nasze "wierzenia", powiedzialbym: spojzenie na swiat, jest rownie prawdopodobne jak i twoje, czy jak wolisz, ogolu spoleczenstwa, a jezeli tylko je negujesz nie popierajac niczym sensownym to juz sam powinienes sie nad tym zastanowic. Nie obraz sie ale w pewnym momencie mialem wrazenie ze przeczytales jakas ksiazke, albo wysluchales jakichs wywodow pewnej uprzedzonej osoby i wszystko negowales, "to nie, to jest zle, nie masz racji"... Na dodatek kasujesz swoje posty tak ze potem wyglada jak rozmowa z duchami, jakis monolog, nikt przeciez nie bedzie Cie pilnowal i kazde twoje slowo cytowal, ale widze ze tak trzeba bedzie robic. Zycze mimo wszystko owocnych postow, oby sie ciekawiej rozmawialo 

Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
xD
-
Meph
- Droga życia: 4
- Zodiak: Waga, Bawół
A ja proponuję tabiemu przeczytać definicję sekty a następnie opierając się na niej znaleźć podobieństwa z tym forum.
Od teraz w Strefie http://strefa51.webd.pl/forum/ .
Powód: http://forum.przebudzenie.net/viewtopic.php?t=687
Do tego moderacja zorientowana na jedyne słuszne poglądy, których broni nawet tolerując chamstwo o ile je propaguje. Pozdrawiam!
Powód: http://forum.przebudzenie.net/viewtopic.php?t=687
Do tego moderacja zorientowana na jedyne słuszne poglądy, których broni nawet tolerując chamstwo o ile je propaguje. Pozdrawiam!

-
Luke_Nuke
Kalif/Krzyżowiec/Reakcjonista - Imię: Łukasz
- Droga życia: 5
- Typ: 2w1
- Zodiak: Lew
nie pisalem w iektoych postach nic takiego co by nie bylo nie zgodne z regulaminem.
Nie jestem swiadkiem, nie cierpie ich, a tez uwazam ze niezle sie z nimi gada
Jestem protestantem, zielonoświątkowcem. Dowiedz sie kto to sa moze bardziej mnie zrozumiesz.
A to ze mysle ze sekta jestescie to mysle ze nic obrazliwego, bo zachwoujeciesie tak jak niektore z sekt ktore widzialem.
Wychodząc z ciała i robiąc to co wielu ludzi uwazalo by z glupote, robicie wiele zlego, waszą dusze unosi demon (dlatego niektorzy strach odczuwaja) i wynosi was do zlego swiata duchowego, ktory zle na was wplywa. Kontrola snow to tez nic dobrego tak samo jak widzenie czyjejs aury co nie jest naturalna cecha człowieka, schodząc na rozne poziomy swiadomosci, wyobrazajac sobie jakis mistrzow ktorzy ci pomagaja i cos do ciebie gadaja.
jesli chcecie moge wam napisac o paru przypadkach ludzi ktorz tworzyli sobie mistrzow, i slyszac to co mi mowili wiem ze to byly jakies zle postacie... demony podszywajace sie pod te postacie.
Nie jestem swiadkiem, nie cierpie ich, a tez uwazam ze niezle sie z nimi gada
Jestem protestantem, zielonoświątkowcem. Dowiedz sie kto to sa moze bardziej mnie zrozumiesz.
A to ze mysle ze sekta jestescie to mysle ze nic obrazliwego, bo zachwoujeciesie tak jak niektore z sekt ktore widzialem.
Wychodząc z ciała i robiąc to co wielu ludzi uwazalo by z glupote, robicie wiele zlego, waszą dusze unosi demon (dlatego niektorzy strach odczuwaja) i wynosi was do zlego swiata duchowego, ktory zle na was wplywa. Kontrola snow to tez nic dobrego tak samo jak widzenie czyjejs aury co nie jest naturalna cecha człowieka, schodząc na rozne poziomy swiadomosci, wyobrazajac sobie jakis mistrzow ktorzy ci pomagaja i cos do ciebie gadaja.
jesli chcecie moge wam napisac o paru przypadkach ludzi ktorz tworzyli sobie mistrzow, i slyszac to co mi mowili wiem ze to byly jakies zle postacie... demony podszywajace sie pod te postacie.
tabiZ
-
tabi
- Imię: Dawid
- Zodiak: rak
Ale nikt nie mowil ze nie przestrzegasz regulaminu...
Wiem kim sa Zielonoswiatkowcy tylko nie wiem jakiego zwiazku mam szukac... chyba tylko taki widze ze fanatycznie trzymasz sie regol owej religi, a to nie jest zdrowe (szczegolnie do zasady wiary w nieomylność Pisma Świętego)
Nie bardzo wiem o co biega z tymi mistrzami... sorry, chyba nie jestem w temacie
nie pomyliles coniektorych przypadkiem z jakimis wariatami?
Czytajac o zielonoswiatkowcach natknalem sie na informacje ze wiele nieszczesc zrzucaja na jakies demony. Wszystko czego nie ma w Pismie Swietym albo sie z nim nie zgadza to neguja i odrzucaja, bo to jest zlo. Zero indywidualizmu i wlasnych mysli, sa dla mnie zamknieci w swoich schematach. Zauwazylem ze bardzo kurczowo sie tez trzymasz tych regol i nawet gdybysmy Ci podawali niezbite dowody i argumenty to Ciebie i tak nie zdolamy przekonac.
O mistrzach mnie nie interesuje bo nie wiem wogole o czym mowa... ale z checia poczytam o niebezpieczenstwach jakie wynikaja z praktyk OOBE i LD (tylko blagam, nie mow mi o demonach, powiedz mi lepiej CZYM TO SIE OBJAWIA, albo jesli juz chcesz tak po swojej religii to powiedz mi co sie ze mna dzieje jak mnie juz ten demon opeta...) A tak wogole czemu uwazacie ezoteryke za zlo, bo to sprawka diabla czy jak?
Tak naprawde podejzewam ze i tak sie z toba nie zgodze bo juz zdazylem cie troche poznac i twoje wypowiedzi do mnie nie trafiaja, no ale moze mnie jakos sprobujesz przekonac...
Nawet sobie nie wyobrazasz jak ten tekst brzmi sekciarsko w moim mniemaniu
Wiem kim sa Zielonoswiatkowcy tylko nie wiem jakiego zwiazku mam szukac... chyba tylko taki widze ze fanatycznie trzymasz sie regol owej religi, a to nie jest zdrowe (szczegolnie do zasady wiary w nieomylność Pisma Świętego)
tabi napisał(a):wyobrazajac sobie jakis mistrzow ktorzy ci pomagaja i cos do ciebie gadaja.
Nie bardzo wiem o co biega z tymi mistrzami... sorry, chyba nie jestem w temacie
Czytajac o zielonoswiatkowcach natknalem sie na informacje ze wiele nieszczesc zrzucaja na jakies demony. Wszystko czego nie ma w Pismie Swietym albo sie z nim nie zgadza to neguja i odrzucaja, bo to jest zlo. Zero indywidualizmu i wlasnych mysli, sa dla mnie zamknieci w swoich schematach. Zauwazylem ze bardzo kurczowo sie tez trzymasz tych regol i nawet gdybysmy Ci podawali niezbite dowody i argumenty to Ciebie i tak nie zdolamy przekonac.
O mistrzach mnie nie interesuje bo nie wiem wogole o czym mowa... ale z checia poczytam o niebezpieczenstwach jakie wynikaja z praktyk OOBE i LD (tylko blagam, nie mow mi o demonach, powiedz mi lepiej CZYM TO SIE OBJAWIA, albo jesli juz chcesz tak po swojej religii to powiedz mi co sie ze mna dzieje jak mnie juz ten demon opeta...) A tak wogole czemu uwazacie ezoteryke za zlo, bo to sprawka diabla czy jak?
Tak naprawde podejzewam ze i tak sie z toba nie zgodze bo juz zdazylem cie troche poznac i twoje wypowiedzi do mnie nie trafiaja, no ale moze mnie jakos sprobujesz przekonac...
tabi napisał(a):Wychodząc z ciała i robiąc to co wielu ludzi uwazalo by z glupote, robicie wiele zlego, waszą dusze unosi demon (dlatego niektorzy strach odczuwaja) i wynosi was do zlego swiata duchowego, ktory zle na was wplywa. Kontrola snow to tez nic dobrego tak samo jak widzenie czyjejs aury co nie jest naturalna cecha człowieka, schodząc na rozne poziomy swiadomosci, wyobrazajac sobie jakis mistrzow ktorzy ci pomagaja i cos do ciebie gadaja.
Nawet sobie nie wyobrazasz jak ten tekst brzmi sekciarsko w moim mniemaniu
xD
xD
-
Meph
tabi i Redbull, zapoznajcie się z tym co to jest sekta. KK sektą nie jest. Forum elementem sekty tez nie jest. Oba te stwierdzenia nie stosują się do ważnej cechy sekty - hermetyczności - do KK jak i na forum ma dostęp każdy.
Sektą można natomiast nazwać wg. mnie niektore chrześcijańskie organizacje np. jezuitów czy Opus Dei.
Sektą można natomiast nazwać wg. mnie niektore chrześcijańskie organizacje np. jezuitów czy Opus Dei.
PRAWDA ZAWSZE SIĘ OBRONI, JEŚLI NIKT TEGO NIE ZABRONI ANI NIE OGRANICZY
-
Nightwalker
Racjonalista - Posty: 537
NW KK jest sekta. hermetyczność? o czym ty mowisz, sekty ida do ludzi... jedyne co, to trudno sie z nich wyrwac...to raczej jakas higroskopijnosc
(pochlanianie)
wiele osob za glupote uwaza paleni machow, picie alkoholu, jedzienie fast foodow, machanie wlosami n koncertach... to znaczy ze nie moge tego robic? bo jest to zle, bo ktos stwierdzi, ze jemu to nie odpowiada. Twoja religia "zabrania" LD/OOBE itp., inne też coś krytykuja... nie ma religii, ktora by czegos nie zabraniała. Ale to, co robimy to nasze zycie. mozemy sobie wybrac wiare, sposob zycia i myslenia. tego nam nikt nie zabroni. pewnie wszyscy szanuja twoj sposob bycia, spojrzenie na swiat, wiec i ty uszanuj nasze. chocbys najglebiej byl przekonany, ze je sobie marnujemy. \mozesz sie pomodlic za nas
moze nam wroca rozumki
PS: cierpie chyba na bezsennosc
wiele osob za glupote uwaza paleni machow, picie alkoholu, jedzienie fast foodow, machanie wlosami n koncertach... to znaczy ze nie moge tego robic? bo jest to zle, bo ktos stwierdzi, ze jemu to nie odpowiada. Twoja religia "zabrania" LD/OOBE itp., inne też coś krytykuja... nie ma religii, ktora by czegos nie zabraniała. Ale to, co robimy to nasze zycie. mozemy sobie wybrac wiare, sposob zycia i myslenia. tego nam nikt nie zabroni. pewnie wszyscy szanuja twoj sposob bycia, spojrzenie na swiat, wiec i ty uszanuj nasze. chocbys najglebiej byl przekonany, ze je sobie marnujemy. \mozesz sie pomodlic za nas
PS: cierpie chyba na bezsennosc
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
-
morphia
biszkopt - Posty: 664
- Typ: 4w5
- Zodiak: baran
morphia napisał(a):nadzieja matka głupich jak to mowia
... a głupi ma zawsze szczęście !
Siema
A co do sekty to moim zdaniem sekta to coś co zniewala... zmusza do czegoś, czego nie chcemy, narusza w jakiś sposób naszą wolną wolę. Czy Przebudzenie to robi? ;> (dla mnie prędzej religie każące czczić Boga/ów jako warunek zbawienia to sekty, tym bardziej te które uznają niedanie na tace za grzech
-
Jera
- Droga życia: 33
- Typ: 7w8
- Zodiak: koziorożec
A dodatkowo odlam zielonoswiatkowcow zmusza do niepodwazalnej wiarygodnosci Pisma Swietego.
P.S. "Dusza" czlowieka (kwestia nazwy, powiedzmy cialo niefizyczne) ponoc wazy kilka gramow (no jakas tam wage ma) i podczas smierci cialo fizyczne tracie te kilka gramow na wadze, to samo podczas exterioryzacji. Czytalem ze co noc kazdy czlowiek traci na tej wadze gdyz przechodzi przez OOBE tylko ze nic rano nie pamieta gdyz tak jak i cialo tak i swiadomosc jest bardzo uspiona (podobnie jest ze zwyklymi snami, czesto ich nie pamietamy a srednio co noc mamy ich minimum 5). Czy w takim wypadku kazdy czlowiek jest zly? Mysle ze podalem dobry argument, dowiedziony nawet naukowo wiec jest dosyc wiarygodny.
P.S. "Dusza" czlowieka (kwestia nazwy, powiedzmy cialo niefizyczne) ponoc wazy kilka gramow (no jakas tam wage ma) i podczas smierci cialo fizyczne tracie te kilka gramow na wadze, to samo podczas exterioryzacji. Czytalem ze co noc kazdy czlowiek traci na tej wadze gdyz przechodzi przez OOBE tylko ze nic rano nie pamieta gdyz tak jak i cialo tak i swiadomosc jest bardzo uspiona (podobnie jest ze zwyklymi snami, czesto ich nie pamietamy a srednio co noc mamy ich minimum 5). Czy w takim wypadku kazdy czlowiek jest zly? Mysle ze podalem dobry argument, dowiedziony nawet naukowo wiec jest dosyc wiarygodny.
xD
xD
-
Meph
Meph napisał(a):Czytalem ze co noc kazdy czlowiek traci na tej wadze gdyz przechodzi przez OOBE
Hmm mozna tez dac inne wytlumaczenie, jak wiadomo w wydychaym powietrzu tracimy wode( w postaci kropelek), to czasami oslinimy poduszke..
Nie musi to byc wcale OOBE, chociaz moze byc i to i to .. nie zaprzeczam niczemu:)>> !! http://www.meditationforworld.wordpress.com !! <<
-
Gothic
Made in Universe - Imię: Adrian
morphia napisał(a):NW KK jest sekta. hermetyczność? o czym ty mowisz, sekty ida do ludzi... jedyne co, to trudno sie z nich wyrwac
Wg. tego każda religia jest sektą. Sekty są elitarne - nawet jeżeli chłoną ludzi, to w kontrolowany sposób. Do sekty nie wejdzie nieodpowiednia osoba. Sekty - głownie te złe - chcą mieć też kontrolę nad członkami, osoba z zewnątrz mogłaby jedynie narobić bałaganu.
Jera napisał(a):A co do sekty to moim zdaniem sekta to coś co zniewala... zmusza do czegoś, czego nie chcemy, narusza w jakiś sposób naszą wolną wolę.
To samo robi szkoła, wojsko, rząd. Sekta zniewala w podobnym stopniu, poza złymi sektami, które zniewalają całkowicie. Nie znaczy to jednak, że przez te złe sekty mamy zmienić jej definicje.
Dziwi mnie tabi twoja krytyka KK, skoro opierasz się na zredagowanej przez niego książce.
tabi napisał(a):Wychodząc z ciała i robiąc to co wielu ludzi uwazalo by z glupote, robicie wiele zlego, waszą dusze unosi demon
Mogę powiedzieć o tobie coś podobnego. Wierząc ślepo Biblii robisz wiele złego, twój umysł jest zaślepiany, zmuszany do subordynacji. Twój umysł opanowuje kłamstwo.
-
Nightwalker
Czytajac o zielonoswiatkowcach natknalem sie na informacje ze wiele nieszczesc zrzucaja na jakies demony. Wszystko czego nie ma w Pismie Swietym albo sie z nim nie zgadza to neguja i odrzucaja, bo to jest zlo. Zero indywidualizmu i wlasnych mysli, sa dla mnie zamknieci w swoich schematach. Zauwazylem ze bardzo kurczowo sie tez trzymasz tych regol i nawet gdybysmy Ci podawali niezbite dowody i argumenty to Ciebie i tak nie zdolamy przekonac
Bo teg czego nie ma w pismie, wymyslili ludzie i jest to klamstwem, wiec powinno byc odrzucone.
A jesli masz jakies niezbite dowody to prosze podaj je.
Mogę powiedzieć o tobie coś podobnego. Wierząc ślepo Biblii robisz wiele złego, twój umysł jest zaślepiany, zmuszany do subordynacji. Twój umysł opanowuje kłamstwo
Jestes Nightwalker totalnie dziwny i pozbawiony wiary, i wciąz nie wiem na jakich podstwach myslisz ze biblia klamie, wirzysz wogole w istnienie Boga?
A co do tych mistrzow, to chodzi mi o te postacie kiedy chodzicie na inne poziomy swiadomosci i wyobrazacie sobie Jezsua, czy inna postac. To tez jest oklutyzm i tez jest złe, podac dowody?
tabiZ
-
tabi
- Imię: Dawid
- Zodiak: rak
tabi napisał(a):Bo teg czego nie ma w pismie, wymyslili ludzie i jest to klamstwem, wiec powinno byc odrzucone.
A jesli masz jakies niezbite dowody to prosze podaj je.
Na jjakiej podstawie uznajesz prawdomówność Biblii?
tabi napisał(a):Jestes Nightwalker totalnie dziwny i pozbawiony wiary, i wciąz nie wiem na jakich podstwach myslisz ze biblia klamie, wirzysz wogole w istnienie Boga?
Na jakiej podstawię uważam, że kłamie? Bo nie widze podstaw, by uważać że mówi prawdę. Uważam że Biblia kłamie z racji sprzeczności zawartej w niej, sprzeczności z pewnymi uznanymi faktami, ludzi i czasu w jakim została pisana itd.
W boga nie wierzę, nikt nie podał na jego istnienie dowodów i arumentów. Co się tyczy boga, i prawd pisanych (Biblii) - trzeba udowodnić istnienie czegoś, a nie nieistnienie, gdyż od tego zwykle wychodzimy.
-
Nightwalker
tabi napisał(a):A co do tych mistrzow, to chodzi mi o te postacie kiedy chodzicie na inne poziomy swiadomosci i wyobrazacie sobie Jezsua, czy inna postac. To tez jest oklutyzm i tez jest złe, podac dowody?
To z tymi mistrzami to wyczytales na tym forum? Bo ja pierwsze slysze. A jesli twoim jedynym dowodem bedzie zawierzenie sie demonom to lepiej odpusc sobie... (najlepiej zawsze dawac dowody a nie puste slowa, tak na przyszlosc...)
Na jakiej zasadzie twierdzisz ze biblia jest "nieomylna i prawdomowna" a cala reszta jest zla i nieprawdziwa.
tabi napisał(a):Bo teg czego nie ma w pismie, wymyslili ludzie i jest to klamstwem, wiec powinno byc odrzucone.
Juz tak ironicznie sie zapytam... czy czytales cos o dinozaurach w biblii, czy to znaczy ze ich nie bylo i sa mitem? Czy jesli by teraz odkryli ze istnialy dinozaury to bys powiedzial ze to nieprawda?
xD
xD
-
Meph