Chciałam zaproponować właśnie taki przycisk, kiedy ktoś napisze posta, z którym druga osoba zgadza się w 100 % to zamiast się powtarzać czy pisać, że ktoś mądrze gada, to wystarczyłoby go kliknąć. Coś na kształt fejsbukowego "lubię to". Jeśli oczywiście nie byłoby to kłopotem jakimś.
Buziaczki
Buziaczki

"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
-
morphia
biszkopt - Posty: 664
- Droga życia: 4
- Typ: 4w5
- Zodiak: baran
O, teraz by się przydał, bo, morphia, mądrze piszesz 

Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
jestem przeciwnego zdania.
są badania które pokazują że taki przycisk zmienia charakter piszących,
którzy podświadomie dostosowują się do otoczenia.
jestem trochę na różnych forach i zauważyłem że popularność nie idzie w parze ani z wibracją ani z hm prawdziwością
twierdzeń (choć to względne rzeczy)
jestem trochę na różnych forach i zauważyłem że popularność nie idzie w parze ani z wibracją ani z hm prawdziwością
twierdzeń (choć to względne rzeczy)
-
sosnowiczanin
patrzy w horyzont wydarzeń - Imię: Bartosz
- Zodiak: Ognisty Tygrys
sosnowiczanin napisał(a):podświadomie
Podświadomość - na forum duchowym ?

Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
tak. co w tym dziwnego ? 

-
sosnowiczanin
patrzy w horyzont wydarzeń - Imię: Bartosz
- Zodiak: Ognisty Tygrys
sosnowiczanin napisał(a):tak. co w tym dziwnego ?
Nic dziwnego, śmieszne

Być może przydałoby mi się dostosować do otoczenia, ale jednak wolę to robić świadomie

/ Świadomość = Wolność /
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Powodzenia.
Jakiś czas temu sugerowałam Piotrowi aby było lubię to, bo wielokrotnie czytając forum mam chęć kliknąć "LUBIĘ TO!!!!!", ale jakoś to się nie pojawiło i zostało zapomniane. Pewnie trzeba by podpiąć jakiś skrypt czy coś a wiadomo czasu brak:)
Jakiś czas temu sugerowałam Piotrowi aby było lubię to, bo wielokrotnie czytając forum mam chęć kliknąć "LUBIĘ TO!!!!!", ale jakoś to się nie pojawiło i zostało zapomniane. Pewnie trzeba by podpiąć jakiś skrypt czy coś a wiadomo czasu brak:)
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Nie wiem czy to dobry pomysł, ale jeśli już to ja bym widział dwa przyciski na zasadzie 'lubię to' i 'nie lubię tego' ;P Nie ma bezkarnego podbudowywania sobie ego kiedy można tylko na 'tak' ;P Albo w ogóle najlepiej jakiś system z większą gradacją (powrót do szkoły i oceny? ;> )
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Zodiak: tygrys
myślę, że "fajne!" i "nie fajne" / lubie to nie lubie by zupełnie wystarczyło :D.
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Lubię/nie lubię to oceny mało konkretne i osobiste.
Ktoś może napisać mądry post, dostać "nie lubię" i się załamać, podczas gdy "recenzent" dałby "nie lubię" tylko dlatego, że np. ma jakąś osobistą traumę związaną z danym tematem
Dużo bardziej jednoznaczne są opcje: "Mądrze pisze/niemądrze pisze". Myślę, że tak sformułowany wybór automatycznie włącza coś krytycznego w naszym umyśle i niweluje w jakiejś części zjawisko konformizmu. "Lubię" to takie łał, reakcja emocjonalna, klikam okejkę, bo mi się podoba, za 3 dni przestanie, ale nieważne; zaś "mądrze pisze", to już się zastanowimy bardziej, bo to stwierdzenie jakby oczekuje od nas analizy, czy faktycznie mądrze pisze, i, jeśli zostaniemy zapytani, dlaczego mądrze pisze, to powinniśmy wiedzieć i umieć uzasadnić, podczas gdy "lubię" jest zwolnione z tej odpowiedzialności, bo da się wykpić prostym: "ja tak uważam, a o gustach się nie dyskutuje".
No, ale to moja osobista dygresja.
Czy jednak taki przycisk jest aby na pewno potrzebny?
Z pewnością wiązałoby się to z zamienieniem jakiejś tam wiedzy w stan wymierny, każdy autor zbierałby "okejki i "dislajki", wiedząc wtedy, jak bardzo jest tu ceniony, z drugiej jednak strony czy trzeba się uciekać do takich płytkich, niemal teleturniejowych, metodologii? Każdy wie mniej więcej co i jak pisze. Nie trzeba mu tego tak dobitnie uświadamiać. Zamiast skupić się na klikaniu w bezmyślne ikonki, lepiej chyba porozmawiać z autorem wprost. A jak się nie ma nic do powiedzenia - to wybaczcie, ale żaden przycisk niewiele na to pomoże
Uśmiech można posłać na Privie, co więcej, jest wtedy szansa, że coś fajnego z tego się zrodzi.
Aloha!
Ktoś może napisać mądry post, dostać "nie lubię" i się załamać, podczas gdy "recenzent" dałby "nie lubię" tylko dlatego, że np. ma jakąś osobistą traumę związaną z danym tematem

Dużo bardziej jednoznaczne są opcje: "Mądrze pisze/niemądrze pisze". Myślę, że tak sformułowany wybór automatycznie włącza coś krytycznego w naszym umyśle i niweluje w jakiejś części zjawisko konformizmu. "Lubię" to takie łał, reakcja emocjonalna, klikam okejkę, bo mi się podoba, za 3 dni przestanie, ale nieważne; zaś "mądrze pisze", to już się zastanowimy bardziej, bo to stwierdzenie jakby oczekuje od nas analizy, czy faktycznie mądrze pisze, i, jeśli zostaniemy zapytani, dlaczego mądrze pisze, to powinniśmy wiedzieć i umieć uzasadnić, podczas gdy "lubię" jest zwolnione z tej odpowiedzialności, bo da się wykpić prostym: "ja tak uważam, a o gustach się nie dyskutuje".
No, ale to moja osobista dygresja.
Czy jednak taki przycisk jest aby na pewno potrzebny?
Z pewnością wiązałoby się to z zamienieniem jakiejś tam wiedzy w stan wymierny, każdy autor zbierałby "okejki i "dislajki", wiedząc wtedy, jak bardzo jest tu ceniony, z drugiej jednak strony czy trzeba się uciekać do takich płytkich, niemal teleturniejowych, metodologii? Każdy wie mniej więcej co i jak pisze. Nie trzeba mu tego tak dobitnie uświadamiać. Zamiast skupić się na klikaniu w bezmyślne ikonki, lepiej chyba porozmawiać z autorem wprost. A jak się nie ma nic do powiedzenia - to wybaczcie, ale żaden przycisk niewiele na to pomoże

Aloha!
-
Bubeusz
Czy forum Przebudzenie...
Powinno dawać sposobność wyjść ponad słowa i zmysły, etykietki, koncepcje, opisy i przymiotniki, czy dążyć do swego rodzaju "Pojednania", poszerzenia Świadomości poza to co już znamy, a co jest podstawą warunkowania i ocen.
Czy wybieramy ciasne pokoje koncepcji czy Przestrzeń, w której każdy jest mile widziany?
Dla mnie odpowiedź jest prosta.
Bo wszelkie głosy za "pogłębieniem" uwarunkowania są absurdem.
Co paranoidalnie może zostać pięknie uargumentowany.
Sęk w tym, gdy artysta tworzy dla sztuki...
Tak naprawdę jest on spełniony sam w sobie...
Nie potrzebuje oklasków.
Tworzy i jest to znakomita, syta radość.
Tak postrzegam ludzi.
Tak postrzegam wszystkich ludzi.
Każda ekspresja to sztuka sama w sobie.
Więc skoro jesteśmy zbiorem artystów różnych dziedzin i okresów...
Świadomie czy nie akceptujemy swój przejaw.
Nie potrzebujemy więc narzędzia ekspresji siły naszego osądu.
Bo całe Życie jest sposobnością do tworzenia.
Człowiek umiera gdy staje się starcem w pozłacanej loży...
I zamiast tworzyć - ocenia...
Namaszcza się możliwością wydawania wyroków.
Swoją nieudolność do zachwytu aktem tworzenia przypisuje innym...
DLATEGO TAK MAŁO TU ŚWIADOMYCH ARTYSTÓW.
Uwarunkowanie zabija rozwój.
A Ocena jest nadaniem stałej wartości.
Co mentalnie uniemożliwia rozwój danej rzeczy.
Sęk w tym, że "młody" artysta może w to uwierzyć.
Ale oceniający "posiada Prawo" oceniania.
Sęk w Tym, że korzysta z niego tak lekko, że nie ma w nim za grosz Odpowiedzialności.
Powinno dawać sposobność wyjść ponad słowa i zmysły, etykietki, koncepcje, opisy i przymiotniki, czy dążyć do swego rodzaju "Pojednania", poszerzenia Świadomości poza to co już znamy, a co jest podstawą warunkowania i ocen.
Czy wybieramy ciasne pokoje koncepcji czy Przestrzeń, w której każdy jest mile widziany?
Dla mnie odpowiedź jest prosta.
Bo wszelkie głosy za "pogłębieniem" uwarunkowania są absurdem.
Co paranoidalnie może zostać pięknie uargumentowany.
Sęk w tym, gdy artysta tworzy dla sztuki...
Tak naprawdę jest on spełniony sam w sobie...
Nie potrzebuje oklasków.
Tworzy i jest to znakomita, syta radość.
Tak postrzegam ludzi.
Tak postrzegam wszystkich ludzi.
Każda ekspresja to sztuka sama w sobie.
Więc skoro jesteśmy zbiorem artystów różnych dziedzin i okresów...
Świadomie czy nie akceptujemy swój przejaw.
Nie potrzebujemy więc narzędzia ekspresji siły naszego osądu.
Bo całe Życie jest sposobnością do tworzenia.
Człowiek umiera gdy staje się starcem w pozłacanej loży...
I zamiast tworzyć - ocenia...
Namaszcza się możliwością wydawania wyroków.
Swoją nieudolność do zachwytu aktem tworzenia przypisuje innym...
DLATEGO TAK MAŁO TU ŚWIADOMYCH ARTYSTÓW.
Uwarunkowanie zabija rozwój.
A Ocena jest nadaniem stałej wartości.
Co mentalnie uniemożliwia rozwój danej rzeczy.
Sęk w tym, że "młody" artysta może w to uwierzyć.
Ale oceniający "posiada Prawo" oceniania.
Sęk w Tym, że korzysta z niego tak lekko, że nie ma w nim za grosz Odpowiedzialności.
-
Sinbard
Blackbird - Imię: Mariusz
- Zodiak: Wodny Smok
Generalnie nie wydaje mi się żeby najważniejszy był w tym element poprawiania lub pogarszania nastroju w związku z 'ocenami'. Myślę że o wiele ważniejszym aspektem jest to, że na forum o takiej tematyce bywa dość ważne czy dana osoba pisze o różnych kwestiach w sposób jakkolwiek związany z szeroko pojętą 'wiedzą ezoteryczną', czy też produkuje jakiś bełkot pochodzący być może z halucynacji, czy innej schizofrenii. Taka ocena przy postach razem z wypowiedziami poniżej może dość jednoznacznie mówić już w trakcie czytania wypowiedzi czy jest ona wg. innych użytkowników forum w jakiś sposób warta uwagi, czy nie... "mądrze pisze"/"niemądrze pisze" rzeczywiście mogłyby być w tej kwestii lepszym sformułowaniem niż "lubię to"/"nie lubię tego"...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Zodiak: tygrys