Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Czy coś zrobiłem źle?

Post 19 sie 2008, 10:49

Ostatniej nocy stosowalem cztery metody a mianowicie: Autosugestia, Techniki relaksacyjne (WILD), Zapamiętywanie snów i afirmacji. Po powenym czasie skupiłem się jednak tylko na WILD. Długo leżałem i liczyłem oddechy po pewnym czasie ciało tak jak by zdrętwiało zaczołem wolniej oddychać serce wolniej biło i w tym momęcie zaczeła mnie boleć ręka wiec się przekręciłem i wtedy znowu czułem się jak wcześniej. Czy tym, że się przekręciłem przerwałem jakiś proces a mianowicie 1 LD?
Mazi131 Mężczyzna
M@zi

Imię: Mateusz
Droga życia: 8
Zodiak: wodnik

Post 19 sie 2008, 11:23

Na pewno przerwales bo w WILD oto chodzi zeby cialo zasnelo a umysl pozostal swiadomy.
Anonim

Post 19 sie 2008, 11:41

Po prostu zdekoncentrowałeś się.

Proponuję położyć się na plecach, żeby nie było problemu z bolącymi rękami. Jak nie umiesz tak spać, to się nauczysz, wcale nie jest tak trudne jak się wydaje :D
Avatar użytkownikaViconia Kobieta
J'ai une ame solitaire...

Imię: podaję przyjaciołom
Droga życia: 11
Typ: 4w5
Zodiak: skorpion

Post 19 sie 2008, 12:57

thx za odpowiedzi :P. Właśnie po tym jak ruszyłem ręką położyłem się na plecach ale szybko zasnołem :D
Mazi131 Mężczyzna
M@zi

Post 19 sie 2008, 13:13

No i masz Ci los... Następnym razem połóż się tak, żeby nie ruszać :)
Avatar użytkownikaViconia Kobieta
J'ai une ame solitaire...

Imię: podaję przyjaciołom
Zodiak: skorpion

Post 19 sie 2008, 13:31

No próbuje ale to nie jest takie latwe :P, mimo wszystko wieże, że wkońcu się uda :D
Mazi131 Mężczyzna
M@zi

Post 19 wrz 2008, 17:46

Żeby nie zakładać nowego tematu piszę tutaj już 36 dni ćwiczę LD jednak bez rezultatów nie wiem co robię źlę. Codziennie próbuję wejśćw LD techniką WILD dodatkowo słucham różnych nagrań ale i to nie pomaga. Prawie za karzdym razem odruchowo ruszam nogą, ręką a czasem nawet głową. Czy takie odruchy, że tak powiem "wybudzają" mnie z LD?
Jak mogę im zaradzić i co zrobić żeby wkońcu się udało wywołać pierwszy świadomy sen?
Mazi131 Mężczyzna
M@zi

Post 19 wrz 2008, 19:31

Sprecyzuj tylko co to są za odruchy? Samoistne, krótko trwające skurcze mięśni czy Twoje poruszanie jakąś częścią ciała?
Little Dreamer Mężczyzna

Imię: Rafał
Droga życia: 4
Zodiak: Skorpion

Post 19 wrz 2008, 19:46

nei wiem jak to nazwać poprostu leże i nagle napinam nogę i nią poruszam a później wszystko wraca spowrotem do normy
Mazi131 Mężczyzna
M@zi

Post 19 wrz 2008, 19:50

No o to chodzi zeby sie nie ruszac :P 36dni huu masz zawziecie [to dobrze ;)] Nie lepiej sprobowac innych metod? skoro ta nie daje efektow?
Anonim

Post 19 wrz 2008, 20:07

sproboje jakis innych no ale ta wg mnie nie wymaga duzo zainteresowania :D
Mazi131 Mężczyzna
M@zi

Post 19 wrz 2008, 20:22

To zalezy z jakiej strony patrzysz bo dla mnie to bardziej klopotliwa bylaby ta metoda :P Na sama mysl ze znow bym se lezal z 1h bez zasniecia ziewam :D
Anonim

Post 19 wrz 2008, 20:55

Nie wiem jakiej metody używać... No niby fakt ciężko się zebraćdo tego ale jak sie już położysz to już leci ;P. Myślisz że jeśli przed sen zrobie kilka przysiadów to uniknę tych odruchów :D ?
Mazi131 Mężczyzna
M@zi

Post 19 wrz 2008, 21:52

Mi osobiście wydaje się, że to co piszesz to mimowolne skurcze mięśni, które następują tuż przed lub w trakcie zasypiania. Więc proponowałbym po prostu ignorować je, bo skoro pojawiają się, to znaczy, że twoje ciało zasypia, a skoro ty nadal jesteś świadomy, to jesteś chyba na dobrej drodze? No, chyba że one cię wybudzają z 'drzemki'...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Zodiak: tygrys

Re: Czy coś zrobiłem źle?

Post 09 maja 2009, 17:52

Wy to macie fajnie... . Ja o swiadomym snie wiem juz jakieś 4 miesiące, wżywam metod: WILD, MILD, w dzien wyrabiam sobie nawyk robienia testów rzeczywistości, przeczytałem już trochę literatury na te tematy więc powinieniem mieć te LD'ki, ale jak to ja i mam pecha bo owy swiadomy sen miałem tylko 2 razy w życiu. Pierwszy raz mialem go w dzieciństwie a drugi raz jakies 3 tygodnie temu. Nie wiem co robię źle, wogóle czemu nie wychodzi mi to w 99.9%, a i dodam, że ten drugi sen trwał jakieś 30 sekund (Troche za mało zeby sie ucieszyc). Ostatnio słucham nagrań "Lucid Dream with Wolves" przy kładzeniu się spac, ale i to nie pomaga za wiele, mi to pomaga się jedynie zrelaksować. Jakiś czas temu myślałem, że wejdę bezpośrednio w sen po przez WILD, ale sie nie udało. Miałem wtedy paraliż senny, hipnagogi, wydawało mi się, że kołysze sie na łóżku i coś jak dla mnie bardzo dziwnego a mianowicie w moja lewą stopę weszedł mi jakiś chyba odmienny paraliż- noga była gorąca i ruszała sie bez mojej woli uginając sie w stronę mojej głowy. Ostatnio słuchałem wspomnianych wczesniej nagrań i też sie troche wystraszyłem bo byłem pewien na 100%, że moje kończyny sie wydłużały. Wie ktoś może co źle robię? Dodam ze robiłem tygodniową przerwę od LD i tez nic to nie pomogło, jak ktoś wie co to było to wydłużanie kończyń i mimowolne poruszanie sie mojej stopy to proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Michał.
mkanicki Mężczyzna
MICHAŁ

Imię: Michał
Droga życia: 9
Zodiak: Baran

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”