Witam was kochani, mam mały problem. Co zrobić aby wydłużyć świadomy sen? Ostatnio mam co drugi dzień jak staje się świadomy tego, że śnie i zamiast coś robić, skacze z czego się da by tylko zaznać tego zajebistego uczucia nie walenia w glebe. Uczę się także aby kontrolować uczucie strachu, w tym wypadku po paru próbach lęk już nawet nie nadchodził a ja skacząc robiłem różne pozycje zmieniałem je w powietrzu:D Powiedzcie mi przyjaciele czy to kwesta czasu abym wydłużał te sny? Czasem kiedy kapnę się, że śnie to od razu się budzę.
Jestem Bogiem i na kogo spojrzę, tego kocham, ponieważ jestem wszystkim, co widzę i kocham to, czym jestem.
-
BobBlunt
Żyć aby kochać, kochać aby żyć - Imię: Jestem, który jestem
hmm czy czujesz lę spadając skądś?ja zawsze czuję kiedy się huśtam we śnie(powiem ogromny lęk),udało ci się kiedyś prawie wyciągnąć coś ze snu na chwilkę do reala?mnie się jako dziecko udało,mianowicie
kropnie pragnęłam wtedy mieć wózek,taki żeby lalki w nim woźić.Przyśnił mi się ten upragniony(to było moje jedno z pierwszych doświadczeń ze świadomym śnieniem),kiedy sen się kończył postanowiłąm że wózek zabiorę sobie do rzeczywistości
Trzymałam wózek kurczowo w łapkach kiedy zaczęłam się budzić i wierzcie lub nie na chwilkę się udało(nie był to byt materialny),na moich oczach już siedząc w łóżku w pokoju wózek się powoli rozpływał:-( aż do całkowitego zniknięcia ku mojemu niezadowoleniu:-(, ale doświadczenie ciekawe..pare razy potem udało mi się być na pograniczu jawy i snu.
-
Amasunda
猿も木から落ちる - Imię: Izabela
- Droga życia: 8
- Typ: Rozjemca
- Zodiak: Byk,świnia
Tzn zawsze skacze z budynków, mostów. Z obiektów z których wyraźnie lecę i mam jeszcze trochę czasu na spadanie. Ale niczego jak mówisz nie udało mi się nigdy wyciągnąć ze snu.
Jestem Bogiem i na kogo spojrzę, tego kocham, ponieważ jestem wszystkim, co widzę i kocham to, czym jestem.
-
BobBlunt
Nie wiem to jest tak jak nałożenie się dwóch obrazów,takie dziwne bo człowiek nie wie czy jeszcze śni czy już się obudził.
-
Amasunda
Aha takie coś, cóż Iza ja nie miałem czegoś takiego, ale każdy ma inaczej 
-
BobBlunt
Masz racyje
co nie znaczy , że kiedyś tego nie doświadczysz 
co nie znaczy , że kiedyś tego nie doświadczysz -
Amasunda
Dobrze znam to uczucie. Ja może opowiem na swoim przykładzie..
Zawsze jak odzyskiwałem swiadomosc we śnie on się rozmywal i się budziłem. Znalazłem jednak na to sposób.
Kiedy odzyskujemy świadomośc we śnie to dalej udajemy że nie wiemy czy to sen czy nie. Czyli szybciutko przyjmujesz taką samą postawę jak kilka minut wczesniej. Udajemy poprostu głupka, ale cały czas mamy świadomośc że to sen.
U mnie się sprawdziło w 100%. Dzięki tej technice potrafię czasem płynnie przechodzić ze stanu jawy w sen, zmieniać kontrast, widocznosc a czasem panować nad fabułą.
Powodzenia
Zawsze jak odzyskiwałem swiadomosc we śnie on się rozmywal i się budziłem. Znalazłem jednak na to sposób.
Kiedy odzyskujemy świadomośc we śnie to dalej udajemy że nie wiemy czy to sen czy nie. Czyli szybciutko przyjmujesz taką samą postawę jak kilka minut wczesniej. Udajemy poprostu głupka, ale cały czas mamy świadomośc że to sen.
U mnie się sprawdziło w 100%. Dzięki tej technice potrafię czasem płynnie przechodzić ze stanu jawy w sen, zmieniać kontrast, widocznosc a czasem panować nad fabułą.
Powodzenia

Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
- Typ: 4w5
- Zodiak: Ryby
No właśnie jestem ciekaw czy twoja sztuczka działa. Przetestuję ją przy najbliższej okazji. Wydaje mi się to trudne utrzymać świadomy sen, ponieważ kiedy się kapnę, że on jest to po chwili już nie śpię. Dzięki wam za pomoc moi mili. Joe chyba jakąś 'afirmacje głupka' stworzę, żeby sobie wkodować co robić 
-
BobBlunt
Hehe no ja miałem bardzo podobnie,
teraz udaję że nie wiem że to sen i jakoś dalej sie trzyma a i tłumacze wszystkim dookoła że własnie jestesmy we snie i po przebudzeniu niczego nie będa pamietac
teraz udaję że nie wiem że to sen i jakoś dalej sie trzyma a i tłumacze wszystkim dookoła że własnie jestesmy we snie i po przebudzeniu niczego nie będa pamietac
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
-
wodzu91
Podoba mi się ten fragment z książki Kennetha Kelzera ,, Słońce i cień": ,,Świadome śnienie jest specjalnym rodzajem śnienia. W świadomym śnie śniący jest świadomy, że śni,kiedy śni,to znaczy podczas samego snu"

-
Amasunda
BobBlunt napisał(a):Joe chyba jakąś 'afirmacje głupka' stworzę, żeby sobie wkodować co robić
Wszak jedna z twoich osobowości to taki debil, że tylko zdjęcia robić.
Gdy mnie boli ząb.
A lubi mnie boleć od trzech miesięcy.
To odnajduje w Sobie Tego, którego on nie boli.
Proste jak drut.
Sam się zdziwiłem.
Kto ma wiedzieć co zadziała u Ciebie?
Jesteś unikatem.
Nie szukaj reguł.
Nie szukaj nic.
Nie trzymaj na siłę.
I AM -001- dla Ciebie.
ludzie/sinbard-ja-jestem-t2990.html
Baw się ładnie.
Myśl mniej.
-
Sinbard
Blackbird - Imię: Mariusz
- Zodiak: Wodny Smok
Jeżeli tzw. "fałszywe przebudzenia" oznaczają zabrnie czegoś ze snu do reala, to udało mi się cały blok i najbliższą okolice wyciągnąć.
-
Blant
Raczkujący astralny wędrowycz - Imię: Bartosz
- Droga życia: 4
- Typ: 4w5 - Włóczęga
- Zodiak: eu: Ryby Chiński: koza/owca
Bardzo ciekawie o snach pisał "spiący prorok" Edgar Cacye,
potem postaram się coś wrzucić..
potem postaram się coś wrzucić..
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
Blant napisał(a):Jeżeli tzw. "fałszywe przebudzenia" oznaczają zabrnie czegoś ze snu do reala, to udało mi się cały blok i najbliższą okolice wyciągnąć.
Hehe jak żeś to uczynił?
zdradzisz chociaż troszkę?;-) -
Amasunda