Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Problem z "Logicznym Myśleniem"

Post 15 paź 2010, 17:17

Witam, miewam świadome sny ale ciągle niepotrafie myśleć logicznie....... poprostu mój umysł tak jakby był wyłączony wiem że mam świadomy sen bo nawet w moim niedawnym śnie pod koniec bawiłem się testami rzeczywistości (patrzyłem na zegarek itp) ale ciągle mój świadomy sen ciągnie sie jak zwykły sen (czyli jak film) ale wiem że to sen.......... Być może to z czasem przejdzie czy to tak mają wyglądać te świadome sny ??? Bo mam je często ale co mi z tego jak nic niepotrafie w nim nic zmienić i zrobić..... Prosze o jakieś rady...

PS : Jeśli temat był to przepraszam i prosze o usunięcie......
Soniak Mężczyzna
Podróżnik

Imię: Krystian
Droga życia: 11
Zodiak: Baran
To co opisujesz nazywam "jasnym snem" , ale jest to moja własna nazwa inni nazwali by to snem świadomym ;p
Świadomym snem osobiście nazywam tylko sen w którym jestem we śnie swoją fizyczną osobowością.

Jeśli faktycznie masz 13 lat to spokojnie, nie śpiesz się ze świadomym śnieniem, bo potem trudno jest wytrzymać w świecie fizycznym.

Zanim pójdziesz spać wymyśl sobie co chciałbyś w świadomym śnie zrobić, lub zobaczyć i co wieczór gdy idziesz spać sobie to powtarzaj wtedy powinno się udać :)
I took a walk around the world to ease my troubled mind
I left my body laying somewhere in the sands of time
I watched the world float to the dark side of the moon
I feel there is nothing I can do

Ok, Postaram się :) wszystko mi ładnie pięknie wychodzi mam długie świadome sny i ciekawe ale troszke jest to denerwujące że chociaż mam świadomość to sen leci jak film :)

Może jeszcze jakieś rady ???
Soniak Mężczyzna
Podróżnik

Imię: Krystian
Zodiak: Baran
Jeśli chcesz radę to.. jeśli naprawdę masz 13 lat i jesteś szczęśliwy tutaj fizycznie to baw się snami, ale nie zajmuj się zbytnio nimi, olej to, bądź sobie dzieckiem.
Śniąc bardzo szybko wydoroślejesz a to nie jest aż takie fajne jak mówią w reklamach ;)

Ja zawsze się denerwowałam jak ktoś mnie w wieku 13 lat traktował jak dziecko i nadal się denerwuję jak widzę, że ktoś kogoś tak traktuje.

Można w wieku 13stu mieć umysł 20stolatka i odwrotnie, ciągłość czasowa pobytu w aktualnej inkarnacji nie ma najmneijszego znaczenia. Skoro koleś czuje potrzebe rozwijania się, więc niech się rozwija, niech śni i odkrywa :)
Słońce gorące

Imię: Alicja
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza
Btw. dowiedziałem się ostatnio, że dusze „kosmitów”, przyzwyczajone do bardzo długoletnich inkarnacji w innych światach, jako osoby dorosłe na Ziemi są często w ichniejszej lokalnej mentalności - dziećmi : )
III

Według mojej wiedzy świadomość nieskończoności - my wszyscy w nieskończonej swej zabawie z sobą samą/samym, jest wiecznym dzieckiem doznającym wrażeń poprzez wymiary, które kreuje w spektrum nieskończonych bąbli, stanowiących wszechświaty. Dziecko to - my wszyscy posiada energię niemożliwą do zmierzenia nawet przez swe manifestacje w wymiarach najwyższych, w polach których istnieją cywilizacje niekorzystające już z żadnej "technologii". Dziecko to jest centralnie "usytuowane" w redzeniu, który to rdzeń stanowi centrum nieskończoności. Rdzeń ten nie jest formą stacjonarną, a "ruchomą", raczej przenikającą poszczególne rzeczywistości. Rdzeń ten jest "miejscem", które jest zródłem wszystkiego. Proszę szczególnie uważać na nieudolne próby opisywania tego w księdze Urantii.
Uzuli
Jesteśmy jednością

Imię: Robert
Ok:D trzeba rozróżnić kosmicznego bobasa którym jest każdy z nas i który jest absolutnie fantastyczny i ze swoją transwcieleniową pieluchą, a "dziecko" pojmowanie na tym planie kuli świadomej Ziemia jako istotę nierozwiniętą, nie mogącą samostanowić o sobie i tak dalszie i tak dalszie... :D

Uzuli napisał(a):Dziecko to jest centralnie "usytuowane" w redzeniu, który to rdzeń stanowi centrum nieskończoności. Rdzeń ten nie jest formą stacjonarną, a "ruchomą", raczej przenikającą poszczególne rzeczywistości. Rdzeń ten jest "miejscem", które jest zródłem wszystkiego.

hmmmm..... :):)
Słońce gorące

Imię: Alicja
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza
Istoty dzieci od wczesnych swych chwil manifestowania się w tym wymiarze trzecim programowane są przez rozmaite bodzce. Istoty dzieci niepoddawane takiemu programowaniu mają niezwykle wyostrzone zmysły oraz posiadają nawet mimo ingerencji w genotyp ciał żółtego pęku wyraziste przebłyski pamięci swych istnień w innych wymiarach, co interpretowane jest zazwyczaj jako "dziecięce fantazje". Dziecko o czystej świadomości w warunkach tego wymiaru trzeciego i innych jest ostatnim typem istoty, którą możnaby określić jako "nierozwiniętą". Takie dziecko posiada więcej tego co zwane jest mądrością niż wiele poddanych manipulacji istot - autorytetów z tym, że to dziecko jest tego nieświadome. Proszę spojrzeć w oczy dziecka, które często wpatruje się w oczy innych istot w milczeniu i dotknąć jego energii.
Uzuli
Jesteśmy jednością

Nie wiem Uzuli co ty gadasz czasami mam wrażenie że ty współpracujesz z Lucyferem(Jaszczurkami) takich jak ty jest bardzo dużo a będzie wiele fałszywych proroków.Jeszcze na dodatek mówicie że śmierci nie ma więc po co umieramy ??Tak wielu powie reinkarnacja, czasami dla mnie i reinkarnacja jest bez sensu choć mogę sie mylić.Sorry że nie na temat ale to co Uzulii mówi jest trochę podejrzane nawet nie wiadomo czy mówisz prawdę.Jest wielu takich Bashar, Ptaah,czy tam Ra itp.Pamiętajcie że nawet Demony(inne cywilizacje rozwinięte duchowo czy DNA jak kto woli) zwodziły ludzi i nawet nie wiadomo czy typu Plejadianie,Kasjopejanie,Veganie też tacy mogą być omamić ludzi swoimi teoriami wy ludzie znajdzcie prawde u siebie i uważajcie na innych bo jest ich wielu i nie każdy mówi prawde.Doświadczenia czyny mówią za siebie nie tylko słowa bo ja sam mogę napisać wiele książek na ten temat i wmówić ludziom kłamstwa.To jest moje logiczne myślenie POZDRAWIAM
Avatar użytkownikaExiodus Mężczyzna
poznanie miłości duchowej

Imię: Damian
Droga życia: 33
Typ: 4 - Indywidualista
Zodiak: rak
Wiadomo, że z prawdą jest jak z dupą - każdy ma swoją : )
Moim zdaniem pod garniturem logicznego myślenia zapodziałeś gdzieś intuicję i ufność w czyste intencje u innych istot. Myślę, że Uzuli nie flirtuje na Gadu-Gadu z Lucyferem, zważywszy że niejednokrotnie konstatował jak odnosi się do szeroko pojętych, pełnych sprzeczności źródeł zewnętrznych – jeśli chcesz, przeprowadź odpowiedni research : )

Hajda na Wiedeń!
Pozdrawiam : D

Ps.
takich jak ty jest bardzo dużo a będzie wiele fałszywych proroków

A jaka jest logiczna receptura na prawdziwego proroka?
III

A jaka jest logiczna receptura na prawdziwego proroka?

Słowa,czyny i dowody??:D
Sam mogę się mylić na jego temat ja tylko mówię żeby każdy uważał kogo słucha bo ktoś może wprowadzać w błąd.Uzuli ma fotke którą łatwo przerobić na Photoshopie :) i druga sprawa jeśli chodzi o bogów Egipskich są posągi co przedstawiają przykładowo faraonów z wielkimi głowami podobne kształtom takich jak jest na fotce u Uzuliego dlatego wolę być ostrożny bo to jeszcze się okaże że to jest nasz wróg która jego rasa omamiała nas przez wieki.Kto wie czy oni nie są sprzymierzeńcami
rasy Lucyfera na takich trzeba uważać.Jedno jest pewne tutaj trzeba ufać istotom po owocach jakie nam dają słowa słowami takie jest moje zdanie.Uzuli jak by na prawde chciał nam pomóc podał by przykłady by nam uświadomić o co mu dokładnie chodzi a nie podaję.A co by powiedział na temat dnia sądu ??? Albo na temat proroków takich jak Jezus Chrystus??? Nawet sam Bill Meyer mówił że wielu ludzi którzy mają niby kontakt z Plejadianami kłamią np. Alex Collier bo jeszcze bierze za to pieniądze.Bill Meyer przynajmniej miał dowód z fotkami i kręceniem filmów ze spodkami nawet nie brał pieniędzy.Dlatego trzeba brać to pod uwagę że to musi być jakiś dowód a on nie ma żadnego ??Ja tylko chcę wam uświadomić że jest wielu takich jak on i nie zawsze jego droga się sprawdza.

Jeden na tysiąc użytkowników jacy się rejestrują na tym forum, jest kimś kto cokolwiek robi, nad czymś pracuje i gdy już ktoś taki się zjawił i zadał konkretne pytanie to zjawiła się banda troli i zasypała temat lucyferami, jaszczurkami i czym tam jeszcze.

Czy w ogóle przeczytaliście o czym był ten temat? Kto go założył?
Czy to co tutaj piszecie miało chociaż w planach komuś coś pomóc?

Moje drogie Exiodi, "moje zdjęcie" przedstawia "chłopca z Andromedy", bohatera jednej z dosyć cennych produkcji nowozelandzkich obok "Dzieci Syriusza". Po coż miałbym/abym zniekształcać to zdjęcie :shock: Moje drogie Exiodi, proszę odstawić wszystkie dotychczas żmudnie studiowane księgi, gdyż spowodowały one u Ciebie niepotrzebny chaos energetyczny. Proszę jak najczęściej przebywać w lesie. Proszę cierpliwie poczekać aż wyślę moją odpowiedz na Twoją wysłaną do mnie wiadomość w dziale prywatnym.

zecie, w niektórych sytuacjach przydałaby się interwencja Vegety :shock:
Uzuli
Jesteśmy jednością

"moje zdjęcie" przedstawia "chłopca z Andromedy"

O kurde mój błąd nie oglądałem tego filmiku xD każdemu może się pomylić więc sorry Uzuli co do tej pomyłki :).
proszę odstawić wszystkie dotychczas żmudnie studiowane księgi

Więc uważasz że biblia jest żmudną księgą ?? Nie wydaje mi się każdy wybiera sobie taką drogę jaką chcę a biblia dla mnie jest jedną z najciekawszych ksiąg która przedstawia obraz ludzkość aż do dzisiaj ale to jest twoje zdanie więc uszanuje to :).
gdyż spowodowały one u Ciebie niepotrzebny chaos energetyczny

Bez komentarza chaos chaosem nie każdy jest doskonały chyba tylko sam Bóg.
Proszę jak najczęściej przebywać w lesie

A po co miałbym przebywać w lesie ??nie dość że mieszkam w mieście to na dodatek ciężka zima się zapowiada :).
Proszę cierpliwie poczekać aż wyślę moją odpowiedz na Twoją wysłaną do mnie wiadomość w dziale prywatnym.

To się nie moge doczekać :) bo już trochę czekam jestem ciekaw będziesz wiedział na ten temat.
banda troli i zasypała temat lucyferami, jaszczurkami i czym tam jeszcze.

Czy przypadkiem nie napisałem wcześniej sorry nie na temat??A czy przepadkiem tematem nie było logiczne myślenie??Więc trochę na temat bo mówię innym użytkownikom żeby troche uważali na to co czytają komu wieżom łącznie ze mną bo się nie uważam za jakiegoś mędrca.Po prostu wyraziłem swoją opinię i to wszystko :).

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”