Siema . moje pytanie brzmi : kiedy i jaką techniką uzyskaliście pierwszego ld'ka?
-
tomu977
- Imię: Tomek
- Droga życia: 5
- Zodiak: Wodnik
Żadną. Usnęłam i w trakcie snu odzyskałam świadomość, że JESTEM i obserwuję co się dzieje w tym śnie :). Dlatego myślę że im bardziej i częściej człowiek jest świadomy w ciągu dnia, że JEST, tym częściej będzie się to przytrafiało również podczas śnienia.
Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Droga życia: 11
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Jeszcze zanim poszłam do podstawówki. Długo śniły mi się koszmary dzień w dzień te same. W związku z tym, miałam już zakodowane, że to sny i uświadamiałam sobie to nawet we śnie i w momencie tego uświadomienia odkrywałam, że to sen. Tylko, że wykorzystywałam to uświadomienie do obudzenia się po prostu. Koszmary przeszły.
Potem jakoś nie praktykowałam LD ale kilka razy spontanicznie to miałam. Nie dążę do świadomych snów na razie, ale myślę, że wystarczyłoby wytresować mózg na jakiś test rzeczywistości i dałoby radę przy zaśnięciu nie będąc skrajnie wyczerpanym.

Potem jakoś nie praktykowałam LD ale kilka razy spontanicznie to miałam. Nie dążę do świadomych snów na razie, ale myślę, że wystarczyłoby wytresować mózg na jakiś test rzeczywistości i dałoby radę przy zaśnięciu nie będąc skrajnie wyczerpanym.

-
Lore
- Droga życia: 11
- Zodiak: baran/smok
Ja ćwiczyłam LD i miałam kilka fajnych , ale postanowiłam poćwiczyć OOBE.I kiedy tak sobie wchodziłam a transy , czytałam o OOBE i takie tam zaczęłam śnić świadomie.Sny są długie i wyraźne.
Kiedy jeszcze ćwiczyłam LD używałam WILD'a i 4+1.Mi najbardziej skutkują te metody
Kiedy jeszcze ćwiczyłam LD używałam WILD'a i 4+1.Mi najbardziej skutkują te metody

-
- Imię: Ala
- Droga życia: 7
- Typ: 7w6
- Zodiak: Lew/Panna
ja dziś albo jutro spróbuje techniki mild 4+1 ;P
-
tomu977
- Imię: Tomek
- Droga życia: 5
- Zodiak: Wodnik
luth napisał(a):Żadną. Usnęłam i w trakcie snu odzyskałam świadomość, że JESTEM i obserwuję co się dzieje w tym śnie. Dlatego myślę że im bardziej i częściej człowiek jest świadomy w ciągu dnia, że JEST, tym częściej będzie się to przytrafiało również podczas śnienia.
Podpisuje się pod to , poza tym odnosnie tzw. "ld" zasypianie w stanie "podwyższonej swiadomosci"/przytomnosci ulatwia , zwieksza prawdopodobienstwa ld ale i nie tylko ... , te szufladkowanie na ld czy oobe wowczas nie ma wiekszego znaczenia , to tylko etykieta

Pozdrawiam
-
nagu
- Imię: Michał
- Typ: ∞