Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Kiedy i jaką techniką ...

Post 21 sie 2011, 10:27

Siema . moje pytanie brzmi : kiedy i jaką techniką uzyskaliście pierwszego ld'ka?
tomu977 Mężczyzna

Imię: Tomek
Droga życia: 5
Zodiak: Wodnik

Re: Kiedy i jaką techniką ...

Post 21 sie 2011, 13:22

Żadną. Usnęłam i w trakcie snu odzyskałam świadomość, że JESTEM i obserwuję co się dzieje w tym śnie :). Dlatego myślę że im bardziej i częściej człowiek jest świadomy w ciągu dnia, że JEST, tym częściej będzie się to przytrafiało również podczas śnienia.
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 22 sie 2011, 04:17

Jeszcze zanim poszłam do podstawówki. Długo śniły mi się koszmary dzień w dzień te same. W związku z tym, miałam już zakodowane, że to sny i uświadamiałam sobie to nawet we śnie i w momencie tego uświadomienia odkrywałam, że to sen. Tylko, że wykorzystywałam to uświadomienie do obudzenia się po prostu. Koszmary przeszły. :)

Potem jakoś nie praktykowałam LD ale kilka razy spontanicznie to miałam. Nie dążę do świadomych snów na razie, ale myślę, że wystarczyłoby wytresować mózg na jakiś test rzeczywistości i dałoby radę przy zaśnięciu nie będąc skrajnie wyczerpanym. :)
Lore Kobieta

Droga życia: 11
Zodiak: baran/smok

Post 22 sie 2011, 07:40

Ja ćwiczyłam LD i miałam kilka fajnych , ale postanowiłam poćwiczyć OOBE.I kiedy tak sobie wchodziłam a transy , czytałam o OOBE i takie tam zaczęłam śnić świadomie.Sny są długie i wyraźne.

Kiedy jeszcze ćwiczyłam LD używałam WILD'a i 4+1.Mi najbardziej skutkują te metody :D
Avatar użytkownikaAvataraaa Kobieta

Imię: Ala
Droga życia: 7
Typ: 7w6
Zodiak: Lew/Panna

Post 22 sie 2011, 14:55

ja dziś albo jutro spróbuje techniki mild 4+1 ;P
tomu977 Mężczyzna

Imię: Tomek
Droga życia: 5
Zodiak: Wodnik

Post 24 sie 2011, 17:37

luth napisał(a):Żadną. Usnęłam i w trakcie snu odzyskałam świadomość, że JESTEM i obserwuję co się dzieje w tym śnie :). Dlatego myślę że im bardziej i częściej człowiek jest świadomy w ciągu dnia, że JEST, tym częściej będzie się to przytrafiało również podczas śnienia.

Podpisuje się pod to , poza tym odnosnie tzw. "ld" zasypianie w stanie "podwyższonej swiadomosci"/przytomnosci ulatwia , zwieksza prawdopodobienstwa ld ale i nie tylko ... , te szufladkowanie na ld czy oobe wowczas nie ma wiekszego znaczenia , to tylko etykieta ;).

Pozdrawiam
Avatar użytkownikanagu Mężczyzna

Imię: Michał
Typ:

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”