1, 2
Mam pytanie dlaczego ostatno dość często budzę siś około godziny 3:00 w nocy, lub kiedy wchodze do pokoju i zapzlam światło to widze jakiś jakby ciemny kształt (chyba czarny) ale to momentalnie znika. Kiedyś naprzykład kiedy siedziałem sobie w swoim pokoju i tak sobie myślałem to słyszałem taką upiorną muzyczkę wiec zawołałem sis i powiedziałem żeby się wsłuchiwała i powiedziała co słyszy i opisała mi dokładnie tą melodię. A najlepsze że muzyka cichła zaraz po przekroczeniu progu mojego pokoju. Ale najbardziej niepokoji mnie to budzenie w nocy czasami coś słyszę ale to nieliczne przypadki. I powiem też że to pojawiło się przed obejżeniem filmu "egzorcyzmy emilly rose" wiec nie chcę żeby mi wmawiano że poprostu kiedyś coś takiego usłyszałem i poprostu chcę się budzić w nocy żeby zobaczyć czy to prawda. Wiec nie piszcie takich rzeczy, jeśli mogę prosić.
Z góry dzięki.
Pozdrawiam:
Lukasros
Z góry dzięki.
Pozdrawiam:
Lukasros

-
lukasros
lukasros - Imię: Łukasz
- Droga życia: 1
- Zodiak: baran
Słyszałem że na nasz czas to godzina duchów nie wypada o północy tak jak wszyscy mówią tylko chyba 2 albo 3 w nocy nie pamiętam dokładnie.. jeśli to ci przeszkadza może warto poświecić mieszkanie przy okazji wizyty księdza.. 

- Anonim
A demony też mają strefy czasowe ; P?
-
Klimek
- Imię: Piotr
- Zodiak: Bliźnięta
Gdzieś od godziny trzeciej do piątej jest to czas przesilenia organizmu. Nie bez powodu ludzie chorzy na depresje budzą się o tej porze i nie mogą zasnąć, jest to też czas, gdy najczęściej ludzie umierają. Mózg wtedy różne sztuczki może wyczyniać.
-
Havva The Butterfly
- Imię: Ewa
- Droga życia: 9
- Typ: 4w5
- Zodiak: Waga
Mi się wydaje, że podawanie np. północy jako godziny duchów, czy tym podobne twierdzenia są raczej symboliczno-mityczne, bo w zasadzie cała noc dla ludzi jest siedliskiem tego co niezrozumiałe - stąd większość upiorów, wilkołaków, wampirów, i wszelkich innych złych stworzeń jest umiejscawiana w nocy... Owszem, różne zjawiska mogą się nasilać w konkretnych godzinach, szczególnie jeśli to jest związane z jakąś ważną godziną w historii danego miejsca.
A w nocy zwyczajnie mniej jest bodźców przeszkadzających - światła, hałasów, więc łatwiej coś zauważyć...
Poświęcenie domu przy jakiejś wizycie księdza, choćby po kolędzie rzeczywiście może być nie od rzeczy. Z resztą, można księdzu wspomnieć o tej sprawie - w zasadzie kościół jest jedyną instytucją która szkoli profesjonalnych egzorcystów, choć jest ich zaledwie chyba kilkunastu czy może dwudziestu kilku w kraju... Istnieją co prawda też egzorcyści samouki, tyle że trudno znaleźć tego typu wiarygodne osoby w morzu oszustów, jeśli nie zna się takiej osoby osobiście...
Poza tym istnieją najrozmaitsze rytuały oczyszczania pomieszczeń - można tego masę znaleźć w książkach, czy w internecie - rozmaite, do wyboru, w zależności kto w co wierzy... A nuż pomoże?
A w nocy zwyczajnie mniej jest bodźców przeszkadzających - światła, hałasów, więc łatwiej coś zauważyć...
Poświęcenie domu przy jakiejś wizycie księdza, choćby po kolędzie rzeczywiście może być nie od rzeczy. Z resztą, można księdzu wspomnieć o tej sprawie - w zasadzie kościół jest jedyną instytucją która szkoli profesjonalnych egzorcystów, choć jest ich zaledwie chyba kilkunastu czy może dwudziestu kilku w kraju... Istnieją co prawda też egzorcyści samouki, tyle że trudno znaleźć tego typu wiarygodne osoby w morzu oszustów, jeśli nie zna się takiej osoby osobiście...
Poza tym istnieją najrozmaitsze rytuały oczyszczania pomieszczeń - można tego masę znaleźć w książkach, czy w internecie - rozmaite, do wyboru, w zależności kto w co wierzy... A nuż pomoże?
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
Godzina Szatana (
-
Eryk Edziuu
- Imię: Eryk
- Droga życia: 9
- Typ: yyy
- Zodiak: Ryba
Po obejrzeniu tego filmu też miałam schizy, ale to było parę lat temu. Budziłam się w nocy i nie mogłam usnąć ze strachu, czekałam aż zacznie waniać spalenizną. Teraz, dla mnie podstawą jest niczego się nie bać. Nie czynisz nikomu krzywdy i pielęgnujesz w sobie dobro => jesteś poza zasięgiem złych mocy, a strach tylko obniża wibracje i tworzy "więź" z obiektem którego się lękamy. Więź, która za każdym razem gdy się boisz umacnia się.
Sprawa z tą melodią trochę straszna i podejrzana, ale i tak myślę, że podwyższając swoje wibracje i kierując całego siebie ku dobru to wszystko może być co najwyżej obiektem śmiechu.
Czarny kształt po zapaleniu światła - może być kwestią nienadążania wzroku za gwałtowną zmianą oświetlenia. Może, ale nie musi. Ja czasem czuję takie kształty jak jest ciemno, wtedy po prostu witam się z nimi w myśli lub mówię coś do nich i wysyłając pakiet ciepłych emocji. Od razu znikają
.
Godzina szatana, wilcza godzina, to takie trochę demonizowanie tego zjawiska. Wydaje mi się, że po prostu cały świat śpi i obniżają się wibracje. Zatem tworzy się dobre środowisko do harców różnych stworków. No i tak jak powiedział Til
Nadrzędna zasada: nie bać się
Sprawa z tą melodią trochę straszna i podejrzana, ale i tak myślę, że podwyższając swoje wibracje i kierując całego siebie ku dobru to wszystko może być co najwyżej obiektem śmiechu.
Czarny kształt po zapaleniu światła - może być kwestią nienadążania wzroku za gwałtowną zmianą oświetlenia. Może, ale nie musi. Ja czasem czuję takie kształty jak jest ciemno, wtedy po prostu witam się z nimi w myśli lub mówię coś do nich i wysyłając pakiet ciepłych emocji. Od razu znikają

Godzina szatana, wilcza godzina, to takie trochę demonizowanie tego zjawiska. Wydaje mi się, że po prostu cały świat śpi i obniżają się wibracje. Zatem tworzy się dobre środowisko do harców różnych stworków. No i tak jak powiedział Til
Nadrzędna zasada: nie bać się

Słońce gorące
-
luth
- Imię: Alicja
- Typ: 7w8
- Zodiak: Byk, Koza
Godzina 3 nad ranem to godzina szatana. Jezus umarł ok godziny 15 czyli 3 po południu. Jak zwykle szatan zmienia porzadek i robi wszystko odwrotnie.
Co do cienia: widuję takowe, ale maja to do siebie że zawsze szybko znikaja, dlatego tak trudno je dostrzec. Nie bój sie, nie mogą ci wyrządziz fizycznej krzywdy.
Co do muzyki: ważne czy była miła dla ucha czy tez nie?
Co do cienia: widuję takowe, ale maja to do siebie że zawsze szybko znikaja, dlatego tak trudno je dostrzec. Nie bój sie, nie mogą ci wyrządziz fizycznej krzywdy.
Co do muzyki: ważne czy była miła dla ucha czy tez nie?
-
Doll
Dla mnie to była demonstracja jakiejś duszy. Nie bawiłeś się w wywoływanie duchów na imprezie? Albo myślałeś intensywnie o kimś niedawno zmarłym?
A godzina...Nie wiem, czy symbolizm tej 3 nad ranem ma jakieś znaczenie. Ja też się często budzę równo o trzeciej, kilka razy miałam o tej porze kontakty mediumiczne, ale myślę że nie miała znaczenia pora tylko to, że się przebudziłam. A dodam, że jednak budzę się o tej 3 tylko wtedy gdy jestem U SIEBIE W DOMU, gdy nocuję gdzieś indziej, nie mam tego problemu. I budzę się niezależnie od tego, czy poszłam spać o 22, czy też godzinę wcześniej...coś w tym jest.
A godzina...Nie wiem, czy symbolizm tej 3 nad ranem ma jakieś znaczenie. Ja też się często budzę równo o trzeciej, kilka razy miałam o tej porze kontakty mediumiczne, ale myślę że nie miała znaczenia pora tylko to, że się przebudziłam. A dodam, że jednak budzę się o tej 3 tylko wtedy gdy jestem U SIEBIE W DOMU, gdy nocuję gdzieś indziej, nie mam tego problemu. I budzę się niezależnie od tego, czy poszłam spać o 22, czy też godzinę wcześniej...coś w tym jest.
-
lapicaroda
- Droga życia: 4
- Typ: 7w6
- Zodiak: Rak
To co czytam tutaj to mnie przeraża!Ludzie tak mało wiecie o wierze katolickiej że wypisujecie zmyślone bzdury!
[u]GODZINA 3:00 W NOCY TO GODZINA MIŁOSIERDZIA (CZYLI CZAS GDY PAN JEZUS ODDAŁ ZA NAS ŻYCIE NA KRZYŻU)[/u]Ludzie którzy budzą się w nocy o godzinie 3:00 mają wyjątkowe szczęście ponieważ mogą prosić Boga o to czego bardzo pragną (I JEST NAPRAWDĘ DUŻE PODOBIEŃSTWO ŻE ZOSTANIE IM TO DANE).Jednak najpierw należy odmówić "KORONKĘ DO MIŁOSIERDZIA BOŻEGO".
Sam P.Jezus prosi nas o to abyśmy się modlili o tej godzinie i prosili go o łaskI.Potwierdzaja to jego własne słowa (Dz.s.439,nr1320).O trzeciej godzinie błagaj Mojego miłosierdzia,szczególnie dla grzeszników,i choć przez krótki moment zgłębiaj się w Mojej Męce.Ile razy usłyszysz,jak zegar bije trzecią godzinę,zanurzaj się w miłosierdziu Moim.W godzinie tej uprosisz wszystko dla siebie i dla innych,w tej godzinie stała się łaska dla całego świata.
Czy to wam wystarczy?Czy wątpliwości już nie ma?
Muszę wam powiedzieć że mnie to też zastanawiało dlaczego się budzę o godzinie 3:00,ale odpowiedź znalazłam w książce.
MAM NADZIEJĘ ŻE TĄ GODZINĘ TRZECIĄ WYKORZYSTACIE DOBRZE
[u]GODZINA 3:00 W NOCY TO GODZINA MIŁOSIERDZIA (CZYLI CZAS GDY PAN JEZUS ODDAŁ ZA NAS ŻYCIE NA KRZYŻU)[/u]Ludzie którzy budzą się w nocy o godzinie 3:00 mają wyjątkowe szczęście ponieważ mogą prosić Boga o to czego bardzo pragną (I JEST NAPRAWDĘ DUŻE PODOBIEŃSTWO ŻE ZOSTANIE IM TO DANE).Jednak najpierw należy odmówić "KORONKĘ DO MIŁOSIERDZIA BOŻEGO".
Sam P.Jezus prosi nas o to abyśmy się modlili o tej godzinie i prosili go o łaskI.Potwierdzaja to jego własne słowa (Dz.s.439,nr1320).O trzeciej godzinie błagaj Mojego miłosierdzia,szczególnie dla grzeszników,i choć przez krótki moment zgłębiaj się w Mojej Męce.Ile razy usłyszysz,jak zegar bije trzecią godzinę,zanurzaj się w miłosierdziu Moim.W godzinie tej uprosisz wszystko dla siebie i dla innych,w tej godzinie stała się łaska dla całego świata.
Czy to wam wystarczy?Czy wątpliwości już nie ma?
Muszę wam powiedzieć że mnie to też zastanawiało dlaczego się budzę o godzinie 3:00,ale odpowiedź znalazłam w książce.
MAM NADZIEJĘ ŻE TĄ GODZINĘ TRZECIĄ WYKORZYSTACIE DOBRZE

-
ania921515 ...
- Imię: Anioł
- Zodiak: Wodnik
he ? 
to za 16 minut, yes ;P
A na serio ... ja tam mysle ze pora nie ma znaczenia dla Boga.

to za 16 minut, yes ;P
-
Jeżynna
polska jezyna lesna - Posty: 421
- Typ: 4w5
ania921515 napisał(a):PODOBIEŃSTWO
Raczej "prawdopodobieństwo" ;)
Cóż, jakby wziąć pod uwagę wszystkie wybudzenia się z całego życia to chyba nie ma godziny, o której bym nie wstał, więc dla mnie godziny nie mają znaczenia :P Po prostu niektóre osoby na pewne godziny zwracają większą uwagę ;) Jest też możliwość, że organizm takiej osoby ustawił sobie biologiczny budzik na taką właśnie godzinę ;) Osobiście potrafię z mniejszą bądź większą skutecznością nastawić odpowiednio swój biologiczny budzik poprzez wizualizację godziny, o której mam wstać, przed snem i około minutę przed tą godziną rzeczywiście się budzę ;) Oczywiście działa to (przynajmniej u mnie), gdy mamy więcej niż 6 godzin do przespania, bo inaczej są duże szanse, że najzwyczajniej w świecie prześpimy tę godzinę, o ile nie nastawiliśmy sobie jakiegoś zwykłego głośnego budzika :P Ale to taka ciekawostka lekko powiązana z tematem :P
Proponowałbym nie zwracać uwagi na godzinę, o jakiej się wstaje (pod względem znaczenia tej godziny) ;)
A jeśli ktoś wierzy, że godzina 3:00 ma jakieś dobroczynne znaczenie, a teraz w jakiś sposób ją "przeoczył", to niech szybko pędzi na Wyspy Zielonego Przylądka, bo tam ona będzie za niecałe 40 minut :D
-
Ray88
- Imię: Łukasz
- Zodiak: Koziorożec
DzikaJezyna napisał(a):he ?
to za 16 minut, yes ;P
NIEKTÓRE MODLITWY SĄ WYJĄTKOWE,BO MAJĄ OGROMNE ZNACZENIE DLATEGO ODMAWIA SIĘ JE W ODPOWIEDNICH PORACH.Przecież napisałam słowa P.J więc chyba ma znaczenie skoro prosi nas by odmawiano o 3 godzinie.

-
ania921515 ...
- Imię: Anioł
- Zodiak: Wodnik
Bóg wysłucha każdej modlitwy,nie tylko tych o godzinie 2 czy 3 w nocy. Może to że się budzisz to kwestia Twojej psychiki po obejrzeniu flmu? Też tak miałem po kilku horrorach.. Ale na pewno nikt nie zrobi Ci fizycznej krzywdy,wszystko rozgrywa się w Twoim umyśle. Spróbuj sie wtedy zrelaksować i odpreżyć.
-
Tao-Universum
http://www.youtube.com/watch?v=mIU8l_qPzAQ
Jak się obudzicie o 3:00 to sobie puście tą muzę to wam się chumorek poprawi!!
Jak się obudzicie o 3:00 to sobie puście tą muzę to wam się chumorek poprawi!!
-
EnvyConceited Lubię Anime
- Imię: Anna
- Droga życia: 36
- Zodiak: Baran
1, 2