Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Wczoraj w nocy kolo godziny 23 chciałem sprawdzić jak działa pewna technika. Wywołanie świadomego snu kiedy jest się bardzo zmęczonym. W skrócie chodzi o to że kiedy jesteśmy bardzo zmęczeni zamykamy oczy i liczymy w myśli do 30 ja liczyłem w tempie swojego tętna czyli nieco szybciej niż 30s potem otwieramy oczy na 2s i zamykamy i tak w kółko. Po pewnym czasie coś zaczęło się dziać. Zacząłem widzieć na zamkniętych oczach jakieś takie dziwne kolorowe zmieniające się obrazy. Czułem na ciele delikatne wibracie i przez chwilę takie dziwne uczucie nie do opisania. Potem dołączył jakiś taki pisk w lewym uchu. Ale ostatecznie zasnąłem bo nie chciało mi się tego dalej kontynuować.
Czy to było to ?

Aha czasami tak mam że jak jestem na pograniczu snu i już praktycznie zasypiam to w pokoju słyszę jakieś takie stuknięcie (meble , biurko czy coś nie wiem od czego to :D) i to mnie w tej ostatniej chwili wybudza.... Nie zawsze tak mam ale czasami.
chcebycszczesliwy

Raczej to miałeś wstęp do oobe :) Ja również zauważyłem że długi okres bez snu sprzyja LD i oobe i innym doświadczeniom. Baaa nawet jest taka metoda szamańska - nie spać 72h zbliżając się do śmierci i później zasnąć ;)

Swoją drogą ciekawa metoda jeszcze nie słyszałem, jak będę miał czas wypróbuje :)
Anonim

Skąd miałeś informacje o tej metodzie? Ja też jeszcze o tym nie słyszałam, a chętnie spróbuje :)
Cień Czarownicy

Imię: Roksana
Zodiak: Strzelec
Tak zwany WILD o ile się nie mylę . Widziałeś najprawdopodobniej hipnagogi , obrazy, które podświadomość Ci "podrzuca" (Popraw ktoś jeśli się mylę ; P) Pisk to też naturalna rzecz w takim przypadku .
Jak byś to kontynuuował to byś pewnie zaliczył swoje pierwsze Wyjście, spróbuj przetrzymać proces trochę dłużej ;)
Ja równierz mam tak, że zawsze przy granicy coś mnie wybudza, a to w monitorze coś stuknie, w krześle pyknie i tak dalej. Może ktoś niefizyczny robi sobie ze mnie jaja , albo poprostu monitor stygnie :P
Powodzenia.
Klimek Mężczyzna

Imię: Piotr
Droga życia: 1
Zodiak: Bliźnięta

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”