Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Czy wyszłam z ciała?

Post 08 lut 2010, 11:58

Witam :D

Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu nieco dziwnego doświadczenia jakie mnie dzisiaj w nocy spotkało.

Poczytałam wczoraj troszeczke o oobe i snach astralnych, zapoznałam się z metodami wprowadzania się w stan świadomego śnienia. Napisano tam, że od razu nie uzyskam tego stanu, że muszę dużo ćwiczyć... w takich okolicznościach postanowiłam od razu :twisted: . I tak leże w łóżku i koncentruje się w myślach na jednym przedmiocie (było to cholernie trudne :x ). No i oczywiście nie wychwyciłam odpowiedniego momentu i zasnęłam...na jakieś kilka sekun, minut - nie wiem, góra na pół godziny... i.... spadłam. Tzn. obudził mnie dżwięk sprężyn jak przy spadaniu (pzy obracaniu sprężyny nie wydają takiego dźwięku, bo od razu to sprawdziłam), mój łokieć odstrzelił do góry, a potem opadł. Serce waliło mi jak młotem i jedyne co pomyslalam zaraz po przebudzeniu to liczba 160. Nie wiem o co chodzi, bo nic nie pamiętam. Dzisiaj rano stanęłam na boku łóżka i upadłam na bok. To był ten sam dźwięk sprężyn jak w nocy i ten sam odrzut łokcia. Nie lunatykowałam, bo w momencie obudzenia byłam przykryta kołdrą.

Czy ktoś jest tak mądry, żeby mi wytłumaczyć co się stało dzisiaj w nocy??
:-k :idea:

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
dreamer_21 Kobieta
veni vidi vici

Imię: Savage
Droga życia: 1
Zodiak: lew

Re: Czy wyszłam z ciała?

Post 08 lut 2010, 18:32

Twoje ciało astralne wracało do ciała fizycznego, tak mi się wydaje :)
Często tak miewam, po pewnym czasie jest to nawet zabawne. Jak byłem mały to bałem się o tym komu kolwiek powiedzieć
:P Ja mam tak dziwnie,że podbija mi tyłek do góry , musi to komicznie wyglądać,jakbym poparzył sobie zadek ; p
Klimek Mężczyzna

Imię: Piotr
Droga życia: 1
Zodiak: Bliźnięta

Post 08 lut 2010, 23:47

Tak naprawdę, trudno stwierdzić co to było po jednym doświadczeniu. Można tylko spekulować.
I będziesz częściej tego doświadczać, tym samo się wyklaruje co jest co i po co…
"Wiedza racionalna o Bógu i duchowości nie ma sama w sobie żadnej wartości. Jedyna wartość każdej prawdy spoczywa w stopniu jej realizacji."
Avatar użytkownikaFreeGhost Mężczyzna

Imię: FreeGhost
Droga życia: 5
Zodiak: Waga

Post 26 mar 2010, 04:15

to mogły być równie dobrze silne wstrząsy ciała wywołane napieciem i stresem ;]
moja dziewczyna kiedyś w trakcie snu tak podskakiwała na łuzku
Avatar użytkownikauziel Mężczyzna

Imię: piotr
Droga życia: 7
Zodiak: ryba

Post 03 kwi 2010, 09:13

Tak, myślę, że kiedy już byłaś bliska przebudzenia, twoje ciało astralne postanowiło wrócić do świadomości. Co nie wytłumacza, skąd w twoim umyśle pojawiła się liczba 160. Być może śniłaś o czymś związanym z tą liczbą.
nocą, kiedy wszyscy śpią, ja nie śpię, tylko czekam, aż pokażesz mi niebo i wreszcie polecę do niego.
no more lies. no more lears.

Imię: Ola
Droga życia: 3
Zodiak: Rak

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”