Dyskusje na temat wszelakich praktyk duchowych - medytacji, pracy z energią, aurą, czakrami, itp.

Post 25 kwi 2006, 10:02

GrzegorzL_Truth, Jasne. :) Chciałbym żeby tak było. Ale nie jest. I wampiryzm i wampiry energetyczne to realne zjawisko. Wiara bądź niewiara nie ma tu dużego znaczenia, prędzej intencje, a tych można być nieświadomym.
Ale nie ma co panikować.
"Wiosna, maj, kwiaty, słoneczko... ahhh... :)))))))))"
Avatar użytkownikaArElendil Mężczyzna
:))))))))))

Droga życia: 3
Zodiak: Bliźniak :)

Post 25 kwi 2006, 12:08

Są nawet strony poswiecone temu jak się za to zabrać: "Nowa Krew"

i dobre ściemy na niej, jak ta:
Dawcy

Atak wampira energetycznego powoduje jedynie chwilowe osłabienie dawcy. Dlaczego nie używam określenia "ofiara"? Gdyż osobą, którą pożywia się wampir energetyczny nie odczuwa tego pożyczania energii jako coś nieprzyjemnego, często w ogóle tego nie zauważa. Pobieranie energii nie jest przesycone agresją, odbywa się bez użycia przemocy i dość delikatnie.

--------------

Gdyby ci ludzie wiedzieli jak sobie na karme wplywaja, no ale to ich sprawa... :)
_ Mężczyzna

Post 25 kwi 2006, 13:43

ArElendil?? Chciałbym żeby tak było. Pośmiałbym się trochę z tych klaunów. Ale tak nie jest. Oni szukają naiwnych którzy w to wierzą. Są tylko kompleksy i brak dojrzałości które oni leczą takimi "sprawami" tzn. jeśli znajdą ofiarę która de facto w To uwierzy i "czuje się źle" to oni wtedy zaczynają się czuć dobrze i Dowartościowani! Z czasem mogą się nawet uzależnić jak pasożyty (wampiry) od psychologicznego dołowania ludzi. To Bardzo Prosty mechanizm psychologiczny ArElendil. Rzekłbym nawet że wręcz prymitywny. Ale ludzie jednak w to wierzą i nie wiem czy nie ciekawszym jest zjawisko, czemu w takie bzdury ludzie jeszcze wierzą niż to, na czym ono polega. Jego mechanizm jest banalny i trywialny. Wiem o czy mówię, naprawdę bo miałem do czynienia kiedys z taką osobą, która dopiero po fakcie mi powiedziała że się tym zajmuje a powiedziała mi to w nerwach bo się na mnie wkurw... :-) bo ..jak stwierdziła, jestem Strasznie ciężkim osobnikiem i bardzo ciężko podatnym (o co chodziło domyśl się sam ArElendil :-) ) Gdybym nie odszedł w miarę szybko od tej osoby to najprawdopodoniej poszłaby jej z nerwów Piana z pyska ;-) Miała kiedyś chłopaka którego sobie w ten sposób "omotała" ale Los tak chciał że musiał Ją później opuścić, opowiadała mi o tym jakby przeżyła Tragedię (inaczej byłby On uzależniony od niej całe życie) ..i to mu nieświadomie i paradoxalnie oddało emocjonalną i Duchową Wolność. A kto pragnie w wolności czegoś więcej niż ONA Sama, pamietaj ..zawsze jest niewolnikiem, nawet jakby nigdy w życiu nie miał do czynienia z "wampirem" To prawda :-)
Nie powiem że dużo ale orientuję się trochę w mechanizmach manipulacji ArElendil. Wampiry stosują bardzo prymitywne mechanizmy ale je "uatrakcyjniają" w otoczkę magii, czegoś niewyjaśnionego. Dlatego ludzie będący w tych klimatach szybko i grzecznie łykają te bajki dając się NAPRAWDĘ uzależniać i niszczyć.
Dużo by jeszcze o tym pisać ale niewiedzieć czemu ten temat mnie trochę nuży i nudzi przy dłuższej dyskusji. Może dlatego że poprostu nie czuję Go i jestem ciężkim oraz mało podatnym materiałem na "niego" Coś we mnie odrazu wypiera To, mówiąc:"po co gadac o czymś czego niema! To nudne!"

Zresztą ...popatrzcie na samą nazwę stronki www której Loky fragment wkleił.
Czy sama jej nazwa nie jest śmieszna?? "Nowa krew"? :-) ;-) Hahaha :-)
Może powinni zgłosić się do pkt.krwiodastwa to zaspokoiliby swoje chore ambicje i wyobraźnię :-) :-) :-)

Albo ten fragment który zacytował Loky? :-)

Loky napisał(a):Dawcy

Atak wampira energetycznego powoduje jedynie chwilowe osłabienie dawcy. Dlaczego nie używam określenia "ofiara"? Gdyż osobą, którą pożywia się wampir energetyczny nie odczuwa tego pożyczania energii jako coś nieprzyjemnego, często w ogóle tego nie zauważa. Pobieranie energii nie jest przesycone agresją, odbywa się bez użycia przemocy i dość delikatnie.

Czy to nie ujmujące? Jak czemuś takiemu nie wierzyć?? :-) Aż chce się w to wierzyć :-) "Pobieranie energii nie jest przesycone agresją, odbywa się bez użycia przemocy i dość delikatnie." Aż chce się dać "wyssać" :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Pozdrawiam Wszystkich Gorąco :-) Życzę Wszystkim jak również sobie, Dużo Umiejętności Rozpoznawania Prawdy :-)

GrześL_Truth
Prawdą jest Miłość. Wyrazem Miłości, Bycie Sobą.
GrzegorzL_Truth Mężczyzna
Light_Truth

Droga życia: 7
Zodiak: strzelec

Post 25 kwi 2006, 14:30

GrzegorzL_Truth, nie rozumiem tego co napisałeś za bardzo. :) Widze, że mam odmienny punkt widzenia niż ty nt. wampiryzmu i być może odmienny poglad na to czym on jest.
Napisze tylko, że mamy wampiry PSI, emocjonalne, seksualne, SANG, pewnie jeszcze jakieś rodzaje by się znalazły.
Nie zawsze muszą być świadome tego, że nimi są (no może SANG muszą, trudno byłoby nieświadomie pić krew:P), a jednak nimi są.
Przyczyny wampiryzmu mogą być różne. Niedorozwój(uszkodzenie) pola energetycznego, jakieś inicjacje z przeszłości, czy zwyczajnie praktykowanie czarnej magii (a co?działania naruszające wolną wolę kogoś to już czarna magia) + ew. przekonanie, że jest się wampirem nabyte w ten czy inny sposób.
"Wiosna, maj, kwiaty, słoneczko... ahhh... :)))))))))"
Avatar użytkownikaArElendil Mężczyzna
:))))))))))

Droga życia: 3
Zodiak: Bliźniak :)

Post 25 kwi 2006, 22:01

Poprostu ArElendil nie wierzę w tzw."wampiryzm" jako niezależne zjawisko od Naszego umysłu. Uważam że jeśli się rozumie na pewnym poziomie jak działa i funkcjonuje ludzki umysł "wampiryzm" jest pewną sprytną manipulacją żerującą na ludzkiej naiwności i wierze.
To że wymieniasz rodzaje "wampirów" uważam że tak jest i jest to oczywiste. Poprostu każdy "wampir" skupia się na innej dziedzinie wykorzystując ten sam mechanizm do różnych celów.
Uważam że jeśli się w to nie wierzy, "wampiryzm" poprostu nie istnieje. I o to właśnie chodzi "wampirom" Abyśmy uwierzyli. Wtedy masz Rację ArElendil, to Działa. Ale wg.mnie TYLKO wtedy. Nie sądzę abyśmy mieli różne pkt.widzenia. Możliwe że mówimy o tym samym ale każdy z Nas "po swojemu" :-)

Dziękuję ArElendil za wyrażenie własnej opinii.

Jeśli moge coś jeszcze dodać. Jak pisałem miałem kiedyś do czynienia z osobą która się Tym zajmowała. Moim nieodpartym wrażeniem było i Jest Nadal TO, że Osoby TE są bardzo nieszczęśliwe, szukające chorej "przyjemności" która żeruje jakby nie patrzeć na czyichś uczuciach. Te osoby karmią się Naszą Bezsilnością. Starajmy się zwiększać własne mozliwości a wydaje mi się że zjawisko to będziemy traktować jako pewne zaburzenie psychiczne.

Życzę Wszystkim Dużo Nadziei w życiu oraz Siły :-)

Pozdrawiam.

GrześL_Truth
Prawdą jest Miłość. Wyrazem Miłości, Bycie Sobą.
GrzegorzL_Truth Mężczyzna
Light_Truth

Zodiak: strzelec

Post 26 kwi 2006, 11:59

Hmm a propo wampiryzmu :) Zgadzam sie po czesci z tym co napisal GLT wczesniej troszke... ze jezeli sie w to wierzy to to sie dzieje. Sadze ze takie wampirki sobie istnieja i niech istnieja(mam je w d***). Ale jezeli sie jeszcze wierzy ze takie wampiry sa i sciagaja duzo energii no to poteguje nasza wiara tyo jeszcze. Hmm mozna by tez nazwac wampirami osobniki ktore zywia sie negatywna energia ludzi, tych co sie boja, sa agresywni, no to takie wampiry ich jeszcze podpuszczaja i sa happy:)
PS.. jak bylem w poniedzialek (wielki poniedzialek) w kosciele to tak sobie patrze a wiekszosc ludzi naoobkolo mnie ma nogi skrzyzowane i niektorzy rece zalozone tez tak na krzyz. Heh... troche to smiesznie wygladalo, ale wiecie nawet sam mi tata mowil ze jak sie slabo czuje to powinienem skrzyzowac nogi albo rece :) Lol Moje stanowisko w tej sprawie jest neutralne(fifty fifty(z flegma angielska)).

POZDRo.
>> !! http://www.meditationforworld.wordpress.com !! <<

"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."

NAZCAIN NIE USUWAJ FORUM ;):D THX ;)
Avatar użytkownikaGothic Mężczyzna
Made in Universe

Imię: Adrian
Droga życia: 8

Post 19 cze 2006, 20:38

A czy nie mądrym jest samemu zostać trakim wampirem energetycznym :p ?
Przyznaje, że zjawisko to jest odczuwalne, ale dla silnego nie ma rzeczy niemożliwych !
To miejsce czekam na Twoją reklame.
Robercik Mężczyzna

Imię: Robert
Droga życia: 6
Zodiak: panna

Post 20 cze 2006, 12:18

A czy nie mądrym jest samemu zostać trakim wampirem energetycznym :p ?
Przyznaje, że zjawisko to jest odczuwalne, ale dla silnego nie ma rzeczy niemożliwych !

Jak najbardziej nie ma rzeczy niemozliwych. Lecz nie lepiej podwyższać swoją energię ?:P I stawać się coraz mocniejszym, pewniejszym siebie. Bycie wampirem to nie taka prosta sprawa.. jezeli wierzysz w reinkarnacje(ja tak) to to sie pozniej troche bedzie ciagnac zanim wyjdziesz z wampiryzmu albo wogole nie wyjdziesz. Potem mozna nawet krew zaczac pic. No ale jak chcesz zostac wampirem to droga wolna, wkoncu kazdy ma prawo wyboru :) I tym optymistycznym akcentem koncze ten post (lol).
>> !! http://www.meditationforworld.wordpress.com !! <<

"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."

NAZCAIN NIE USUWAJ FORUM ;):D THX ;)
Avatar użytkownikaGothic Mężczyzna
Made in Universe

Imię: Adrian
Droga życia: 8

Post 20 cze 2006, 13:18

Robercik napisał(a):A czy nie mądrym jest samemu zostać trakim wampirem energetycznym :p ?

1. Czemu to ma służyć?
2. Jakie to przyniesie konsekwencje?

Robercik napisał(a):Przyznaje, że zjawisko to jest odczuwalne, ale dla silnego nie ma rzeczy niemożliwych !

Człowiek silny nie ucieka się do wykorzystywania innych. Kradną raczej ci, którzy sami sobie nie mogą poradzić. :P
Avatar użytkownikaNazcain Mężczyzna

Imię: Piotr
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół

Post 21 cze 2006, 00:38

czemu to ma sluzyc chyab wszyscy wiemy :P, z kolei jakie to przyniesie konsekwencje - moze zapomnienie o swoim rozwoju na rzecz energi for free?

natomist czy to jest dobre czy zle nie wiem - jesli tego pragniemy z czystej ochody naglego "skoku" to powiem ze cos jest z nami w d. rozwoju nie tak (dla porownania chcemy jechac 50km/h na 1 biegu w samochodzie). Cierpliwosc to cnota jej brak jest zla oznaka. Sprobowac mozna dla samej wiedzy i poznej decyzji czy tego pragne? czy raczej nie? A moze czuje ze tak jest nie wlasciwie badz niesprawiedliwie dla swych ofiar?
GD Mężczyzna

Post 25 cze 2006, 11:06

Pewien rodzaj "wampiryzmu" jest czymś powszechnym... Zawsze kiedy mamy dwie osoby o róznym poziomie energii dochopdzi między nimy do jej wymiany. Niekiedy ku obopólnemu zadowoleniu i pożytkowi... Dlatego właśnie dziadkowie i wnuki tak się lubią... Bardzo często jest tak własnie w związkach. Osoba mająca więcej energii "karmi" drugą. Niekiedy ku obopólnje okrzyści a niekiedy okazuje się to zabójcze (wiem bo często byłem w takich związkach). Oczywiście czym innym jest świadomy wampiryzm. Nie tylko energetyczny. "Wampiryzm" jest bardzo mocno związany z władzą nad donorem.
Natomiast uważa,że nie zawsze jest to coś złego. Jeżeli na ulicy jest bardzo agresywny facet i podłaczysz się do niego to on się uspokoi i przestanie zagrażać i straszyć innych. Oczywiście,żeby to mialo sens powinieneś umieć w tantryczny sposób transformować energię bo inaczej się strasznie zasyfisz. Tak zresztą często mają wampiry-zayfiają się i ich energetyka jest coraz gorsza, przez co muszą coraz bardziej pobierać z zewnątrz. W ogóle wampiry to często osby ze skopaną maksymalnie energetyką.
Jak się bronić...
Mój nauczyciek medycyny chińskiej mówił zawsze, że skoro ktoś potrzebuje energii to on muja oddaje..Ale on był bodhisatvą....
Rytualy ochronne takie jak np. Mniejszy Pentagram. Ogólne wzmocnienie i shcarmonizowanie energii. Na innym poziomie-medytacja siunjaty.
hanif Mężczyzna

Post 25 cze 2006, 19:26

A co tej dziwnej aury w kosciele...
Dawno temu po przeczytaniu czegos o wampirach postanowilem to wyprobowac...

Siedzialem sobie spokojnie w ławce i koncentrowalem sie na połączeniu rdzenia kręgowego z mózgiem u kogoś przedemną. Tak bardzo mnie to wciagneło, ze nawet nie zauwazylem jak sie msza skonczyla.

W drodze do domu czulem jakbym mial 2kg kamieni w brzuchu albo w splocie slonecznym (tam gdzies jest glowna czakra, tak?). Nic dobrego mi to nie przynioslo, ale doznanie bylo ciekawe...

Ciekawi mnie jak sie czuly te osoby z których wysysalem "energie".

A co postow na poczatku, wampirem nie mozna byc "przypadkiem". To ze wykladowca przynudza to nie znaczy ze od razu jest wampirem... ludzie troche powagi...

[pisalem to na szybko i nie zdazylem przeczytac calego tematu tak ze jak sie z czymś sypnąlem prosze o wyrozumialosc]
Szukałem spokoju w ciszy,znalazłem burze w myślach
Avatar użytkownikaSzary Diabeł Mężczyzna
poszukiwacz

Droga życia: 5
Typ: 8w7
Zodiak: Ryby

Post 27 cze 2006, 23:22

"Wampirem" jest sie chyba do wtedy, dopóki nie chce się siebie zmienić ;>
(na lepsze oczywiście ;))

Droga życia: 33
Typ: 7w8
Zodiak: koziorożec

Post 28 cze 2006, 23:58

Co do wampirów, znam tylko jedna osobe, która jest wampirem, chyba że ulegam jakiemus złudzeniu. Czyli poprostu chciałem powiedziec że jest to bardzo żadkie zjawisko (wbrew temu co sie czesto pisze), warto tez zauwarzyc kiedy sie pojawia ten ów wampir... ? dlaczego dopiero po wydaniu w 1897 roku Brama Stokera o tytule "Dracula"... Trzeba tez dodać ze do poznych lat dwudziestego wieku nadal nie zostało naduzywany termin wampir (jako wampir energetyczny-psychiczny) dopiero ów termin zostaje naduzywany w czasie gdy "młodzi" ludzie zaczynają sie interesować i zajmować czymś co można by nazwać czymś z pogranicza magi.
Tyle z mojej strony, pozdrowienia i całusy dla samomianowanych wampirów :).
Avatar użytkownikaSławek Mężczyzna

Imię: Sławomir

Re: wamiryzm

Post 29 sty 2010, 23:47

GrzegorzL_Truth napisał(a):
Morgana napisał(a):Czym jest wampiryam energetyczny - jak go rozpoznać i jak się przed nim bronić ?

Nie ma czegoś takiego wogóle. To bujda. Fatamorgana ludzkiej frustracji.

"Coś" takiego istnieje tylko w "wierzących w to" umysłach. Dlatego te "wampiry" nie żerują na jakiejś energii która tak naprawdę jest niezniszczalna ale na ludzkiej naiwności i wierze w "coś" w co czasem dzieci nawet już nie wierzą :-)

Zgadzam się. To jest wyimaginowany żer.
Seria programów.
Po co się bronić przed czymkolwiek?..
Trzeba zacząć od autonomii własnej.
Kiedy jednostka staje się niezależna i oddziela się od potrzeby współistnienia z innymi istotami (czyli zależności wzajemnej), wówczas staje się absolutnie wolna i bezpieczna.
Zapadajac w sen zanurz się we własnej jaźni i poczuj, czym naprawdę jesteś. Nie potrzebujesz się niczego i niczego obawiać.
Avatar użytkownikaBialy_Latający_Smok Kobieta
Szukaj pola punktu zerowego;)

Imię: Paulina
Droga życia: 33
Typ: 8w7
Zodiak: byk/bawół

Powrót do działu „Praktyka”