Dyskusje na temat wszelakich praktyk duchowych - medytacji, pracy z energią, aurą, czakrami, itp.

Skuteczność mantr

Post 27 cze 2010, 08:58

Jestem ciekawa czy medytujecie używając mantr i czy uważacie to za skuteczne?

Znalazłam na forum tutaj linka do artykułu http://rozwoj-duchowy.przebudzenie.net/ ... krami.html jest tam przyporządkowanie dźwięków do kolejnych czakr. Wszystko byłoby by ok gdyby nie to, że w mojej książce o czakrach też jest zrobione przyporządkowanie, tyle że nieco inne. Wobec tego pojawia się problem, które dźwięki naprawdę odpowiadają kolejnym czakrom.

Dodatkowo fajnie by było jakbyście napisali jakich mantr używacie, dzięki temu stworzylibyśmy coś w rodzaju "banku wypróbowanych mantr".

W mojej książce jest kilka mantr ja eksperymentowałam z :

OM AH HUM - wg książki ta mantra posiada ogromną moc oczyszczającą pomieszczenia w których ją wymawiamy. Próbowałam i wydaje mi się, że działa i jest ok, mam nadzieję, że to nie jest efekt placebo :D. Pytanie przy tym - czy za pomocą tej mantry jeśli faktycznie działa można usunąć z pomieszczenia ewentualnie pozostawione przez szaraki "przedmioty" czterowymiarowe zaburzające działanie ciała promienia zielonego?

HUM - dźwięk jednoczący nas ze wszechświatem

I AM THAT I AM - mi osobiście w ogóle nie pasuje, wg książki mantra ta jednoczy to co indywidualne z tym co uniwersalne..

+
dla kolejnych czakr następujące przyporządkowanie wg książki:
Czakra podstawy - mantra LAM, głoska O
Czakra sakralna - mantra VAM, głoska U
Czakra splotu słonecznego - mantra RAM, głoska A
Czakra serca - mantra SAM lub YAM, głoska E
Czakra gardła - mantra HAM, głoska I
Czakra trzeciego oka - mantra OM, głoska mmmmmmmm
czakra korony - cisza
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Re: Skuteczność mantr

Post 22 wrz 2010, 17:26

"I AM THAT I AM" - to jest imię po angielsku i właśnie dlatego może nie współgrać z Tobą. Ja współpracuję z polskim spolszczeniem a mianowicie: JAM JEST. Polecam Tobie to samo. Efekty (dekretów) są bardzo dobre.
ElohimMihael Kobieta
JAM JEST HEROSEM!

Powrót do działu „Praktyka”