Jestescie za legalizacja eutanazji czy przeciw?
Osobiscie jestem za legalizacja, skoro taka jest wola chorego.
Osobiscie jestem za legalizacja, skoro taka jest wola chorego.
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
xD
-
Meph
- Droga życia: 4
- Zodiak: Waga, Bawół
Jestem za legalizacją, tyle że prawdnie wszystko musiałoby być ściśle i rygorystycznie uregulowane, by nie dochodziło do nadużyć.
PRAWDA ZAWSZE SIĘ OBRONI, JEŚLI NIKT TEGO NIE ZABRONI ANI NIE OGRANICZY
-
Nightwalker
Racjonalista - Posty: 537
Nightwalker napisał(a):Jestem za legalizacją, tyle że prawdnie wszystko musiałoby być ściśle i rygorystycznie uregulowane, by nie dochodziło do nadużyć.
Również się pod tym podpisuję. Osobiście nigdy nie chciałbym wegetować w łóżku będąc sparaliżowanym i patrząc się ciągle w sufit, wiedząc że nie ma dla Mnie szansy... Uważam, że takie życie to katorga, dlatego eutanazji TAK, ale pod rygorystycznymi warunkami. By nie stało się to swoistym rodzajem "legalnego samobójstwa".
- Drax
Drax napisał(a):By nie stało się to swoistym rodzajem "legalnego samobójstwa".
A to samobojstwo jest nielegalne?
Hehe troche to dziwnie brzmi, bo ktoz wyciagnie ode mnie konsekwencje jesli popelnie takie "przestepstwo" Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
xD
xD
-
Meph
- Zodiak: Waga, Bawół
W pewnym sensie jest nielegalne, np. po nieudanej próbie samobójczej zostajesz zamknięty w zakładzie zamkniętym...żeby Ci to wybili z głowy. Z drugiej strony samobójstwo jest bolesne (jak by nie patrzyć...oczywiście pewnie są specjalne metody, ale nie chcę szukać i wymieniać
), a taka pigułka=rach ciach i po sprawie...
- Drax
Również jestem za eutanazją, oczywiście w niektórych wypadkach. Żeby nie było, że każdy może iść i oddać swoje życie.
Samobójstwo nie jest nielegalne, ale jest nieodpowiednie. Wystarczy spojrzeć gdzie pochowani są samobójcy - pod murami cmentarzy, albo nawet poza murami...
Samobójstwo nie jest nielegalne, ale jest nieodpowiednie. Wystarczy spojrzeć gdzie pochowani są samobójcy - pod murami cmentarzy, albo nawet poza murami...
"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
And I hope you like jamming too"
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
-
morphia
biszkopt - Posty: 664
- Typ: 4w5
- Zodiak: baran
morphia napisał(a):Wystarczy spojrzeć gdzie pochowani są samobójcy - pod murami cmentarzy, albo nawet poza murami...
To akurat wina religi
morphia napisał(a):Żeby nie było, że każdy może iść i oddać swoje życie
dla mnie moze oddawac, tylko lepiej niech to najpierw 100 razy przemysli
'Cokolwiek pomiedzy ludzmi konczy sie, znaczy nigdy sie nie zaczelo, gdyby prawdziwie sie zaczelo - nie skonczylo by sie, skonczylo sie bo sie nie zaczelo... cokolwiek prawdziwie sie zaczyna, nigdy sie nie konczy'
-
pepex
Zip - Posty: 393
- Droga życia: 7
- Typ: 7w8
- Zodiak: Rak
pepex napisał(a):dla mnie moze oddawac, tylko lepiej niech to najpierw 100 razy przemysli
To Ty będziesz im tłumaczył, żeby się tyle razy zastanawiać, ok

pepex napisał(a):morphia napisał/a:
Wystarczy spojrzeć gdzie pochowani są samobójcy - pod murami cmentarzy, albo nawet poza murami...
To akurat wina religi Smile
to taka gorzka ironia miała być

"We're jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
I wanna jam it with you,
We're jamming, jamming
-
morphia
biszkopt - Posty: 664
- Typ: 4w5
- Zodiak: baran
morphia napisał(a):Wystarczy spojrzeć gdzie pochowani są samobójcy - pod murami cmentarzy, albo nawet poza murami...
Gdzie tak jest? Samobójcy nie pochowają na katolickim cmentarzu, ale na komunalnym mają obowiązek. Chowanie kogoś poza terenem cmentarza byłoby niezbyt zdrowe i bezcześciłoby zwłoki w wypadku wykupu potencjalnie niepublicznego terenu.
Takiej postawie przeciwko eutanazji winna jest religia - bo nie chce tracić klientów, władza - bo nie chce tracić podatników i społeczeństwo które chce pokazywać swoją etyczność będąc przy tym pseudoetycznym.
PRAWDA ZAWSZE SIĘ OBRONI, JEŚLI NIKT TEGO NIE ZABRONI ANI NIE OGRANICZY
-
Nightwalker
Racjonalista - Posty: 537