Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Sen na temat zmiany płci

Post 08 lis 2011, 09:50

Witam,
juz od jakiegoś czasu co jakis czas mam sen o tym, iż staje sie dziewczyna. Nie bylo by w tym nic interesującego ale w kazdym jednym snie, bedac ta dziewczyna mam w tym sni penisa. Podczas snu jest to bardzo przykre uczucie i nie za bardzo rozumiem sens takiego snu. Może wy mieliście cos podobnego i wiecie o co z tym chodzi.
Leouch

Imię: Jacek
Droga życia: 5

Re: Sen na temat zmiany płci

Post 08 lis 2011, 15:05

Z tego co kiedyś czytałem na ten temat, sny w których jest się osobą drugiej płci, tudzież o różnych innych tego typu wariantach zdarzają się praktycznie każdemu, więc jest to norma i nie ma się czym przejmować... Normalne przerabianie przez nasz mózg najrozmaitszych bodźców...
A jeśli dopatrywać się sensu metafizycznego i ewentualnego przekazu podświadomości - jakie znaczenie tak na prawdę ma nasza płeć poza tymi znaczeniami które nadaje jej kultura nas otaczająca? W zasadzie żadne.
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Droga życia: 11
Zodiak: tygrys

Post 08 lis 2011, 15:30

a co w związku z przyrodzeniem które będąc osoba drugiej płci zawsze posiadam i wywołuje to u mnie smutek?
Leouch

Imię: Jacek
Droga życia: 5

Post 08 lis 2011, 16:49

Twoja wrażliwa strona ma niechęć do samodzielności, odwagi, stanowczości.
Avatar użytkownikasosnowiczanin Mężczyzna
patrzy w horyzont wydarzeń

Imię: Bartosz
Zodiak: Ognisty Tygrys

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”