1, 2
Prosze o interpretacje tego snu.
Bo istnieje coś takiego jak oko w trójkącie i wiem mniej więcej co oznacza.Otóż miałem we śnie taki moment trwający 2-3sekund w którym był trójkąt a na szczycie tego trójkąta oko i w tym czasie jak to zobaczyłem to mną trzepło i przeszedłem na zwykły sen.I właśnie nie wiem co znaczy oko na trójkącie.
http://www.nadajemy.ie/storage/photos/5 ... aac67e.jpg
Klasyczne
http://imageshack.us/photo/my-images/225/okod.png/
Moje
Bo istnieje coś takiego jak oko w trójkącie i wiem mniej więcej co oznacza.Otóż miałem we śnie taki moment trwający 2-3sekund w którym był trójkąt a na szczycie tego trójkąta oko i w tym czasie jak to zobaczyłem to mną trzepło i przeszedłem na zwykły sen.I właśnie nie wiem co znaczy oko na trójkącie.
http://www.nadajemy.ie/storage/photos/5 ... aac67e.jpg
Klasyczne
http://imageshack.us/photo/my-images/225/okod.png/
Moje
-
MysticZibit
- Zodiak: Ryby
Obserwator jest na Wolności 
Ładny obrazek

Ładny obrazek

Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
wg. mnie symbolizuje to konfigurację czakr.
-
sosnowiczanin
patrzy w horyzont wydarzeń - Imię: Bartosz
- Zodiak: Ognisty Tygrys
Dzięki za konkretną odpowiedź wniosła w moje życie wiele.. obawiam się że to jednak mnie przerosło i bede zmuszony zrobić coś ostatecznego.
A tak serio to wolałbym odpowiedzi bardziej doświadczonych w tym temacie... Ty pewnie nawet zwykłego oka nie widziałaś( to bym predzej nazwał ,,na wolności,,).Ja je widzę podczas medytacji bądź jak się skupie jak np przed oobe.Zwykłe oko bez trójkąta.
sosnowiczani to na pewno lepsza odpowiedź niż powyżej ale myślę że to nie to.
A tak serio to wolałbym odpowiedzi bardziej doświadczonych w tym temacie... Ty pewnie nawet zwykłego oka nie widziałaś( to bym predzej nazwał ,,na wolności,,).Ja je widzę podczas medytacji bądź jak się skupie jak np przed oobe.Zwykłe oko bez trójkąta.
sosnowiczani to na pewno lepsza odpowiedź niż powyżej ale myślę że to nie to.
-
MysticZibit
MysticZibit napisał(a): Ty pewnie nawet zwykłego oka nie widziałaś( to bym predzej nazwał ,,na wolności,,).Ja je widzę podczas medytacji bądź jak się skupie jak np przed oobe.Zwykłe oko bez trójkąta.

Jak to nie, codziennie conajmniej parę oczu widzę

MysticZibit napisał(a):[...] bede zmuszony zrobić coś ostatecznego.
Kto zmusza kogo ?
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
sinsemilla dziwna jesteś 

-
MysticZibit
MysticZibit napisał(a):sinsemilla dziwna jesteś
Twój sen też jest dziwny

Co znaczy "dziwna" ?

[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
w zasadzie, jaka odpowiedź by Cię zadowalała ? 
trójkąt rogiem do góry jest czasem wiązany z czakrami górnymi, oko z 3okiem.
Ty pewnie nawet zwykłego oka nie widziałaś
zastanawiam się czy to dobry pomysł domniemywać co kto widział a kto czego nie widział

trójkąt rogiem do góry jest czasem wiązany z czakrami górnymi, oko z 3okiem.
Ty pewnie nawet zwykłego oka nie widziałaś
zastanawiam się czy to dobry pomysł domniemywać co kto widział a kto czego nie widział

-
sosnowiczanin
MysticZibit, mam parę dodatkowyh pytań.
1. Co to są te kreski naokoło oka, widziałeś to jako łunę świetlną, czy była to raczej aura tęczowa ?
2. Dlaczego na tym obrazku jest piramida?

Ciekawi mnie, bo zastanawiałam się jakoś ostatnio, czy ktoś próbował kiedyś odkopać piramidy, tj. czy jest jeszcze jakaś ich część pod ziemią, czy nie
Parę cytatów o piramidach z książek Castanedy.
Powiada się, że przyswojenie sobie przez ucznia abstrakcyjnego wątku jest jak położenie kamienia wieńczącego piramidę - "Potęga milczenia" (w tym cytacie widzę odpowiedź na Twoje pytanie MisticZibit - oko jako kamień wieńczący piramidę)
– Piramidy są szkodliwe – ciągnął Pablito. – Szczególnie dla czarowników pozbawionych ochrony, takich jak my. Jeszcze gorszy wpływ mają na wojowników bez kształtu, takich jak la Gorda. Nagual mówił, że nie ma nic bardziej niebezpiecznego niż negatywne skupienie drugiej uwagi. Gdy wojownicy nauczą się skupiać na słabej stronie swojej drugiej uwagi, nic nie może im stanąć na przeszkodzie. Stają się łowcami ludzi, upiorami. Nawet po śmierci mogą sięgać po swoją ofiarę poprzez czas, jakby byli obecni tu i teraz, a wchodząc do którejś z piramid, stajemy się ofiarami. Nagual nazwał piramidy pułapkami drugiej uwagi.
[...]
Podkreślał, że wszystkie starożytne ruiny w Meksyku, a szczególnie piramidy, mają szkodliwy wpływ na współczesnego człowieka. Twierdził, że są to obce sposoby wyrażania myśli i działań. Każda ich część, każdy wzór był świadomą próbą zapisania aspektów uwagi, które dla nas są zupełnie obce. Zdaniem don Juana niebezpieczeństwo kryło się nie tylko w ruinach minionych kultur – wszystko, co kiedykolwiek było przedmiotem czyjegoś obsesyjnego zainteresowania, kryło w sobie niebezpieczny potencjał. - "Dar orła"
Jeszcze to znalazłam, przy okazji, słyszeliście o tym ?
piramida telepatyczna

1. Co to są te kreski naokoło oka, widziałeś to jako łunę świetlną, czy była to raczej aura tęczowa ?
2. Dlaczego na tym obrazku jest piramida?

Ciekawi mnie, bo zastanawiałam się jakoś ostatnio, czy ktoś próbował kiedyś odkopać piramidy, tj. czy jest jeszcze jakaś ich część pod ziemią, czy nie

Parę cytatów o piramidach z książek Castanedy.
Powiada się, że przyswojenie sobie przez ucznia abstrakcyjnego wątku jest jak położenie kamienia wieńczącego piramidę - "Potęga milczenia" (w tym cytacie widzę odpowiedź na Twoje pytanie MisticZibit - oko jako kamień wieńczący piramidę)
– Piramidy są szkodliwe – ciągnął Pablito. – Szczególnie dla czarowników pozbawionych ochrony, takich jak my. Jeszcze gorszy wpływ mają na wojowników bez kształtu, takich jak la Gorda. Nagual mówił, że nie ma nic bardziej niebezpiecznego niż negatywne skupienie drugiej uwagi. Gdy wojownicy nauczą się skupiać na słabej stronie swojej drugiej uwagi, nic nie może im stanąć na przeszkodzie. Stają się łowcami ludzi, upiorami. Nawet po śmierci mogą sięgać po swoją ofiarę poprzez czas, jakby byli obecni tu i teraz, a wchodząc do którejś z piramid, stajemy się ofiarami. Nagual nazwał piramidy pułapkami drugiej uwagi.
[...]
Podkreślał, że wszystkie starożytne ruiny w Meksyku, a szczególnie piramidy, mają szkodliwy wpływ na współczesnego człowieka. Twierdził, że są to obce sposoby wyrażania myśli i działań. Każda ich część, każdy wzór był świadomą próbą zapisania aspektów uwagi, które dla nas są zupełnie obce. Zdaniem don Juana niebezpieczeństwo kryło się nie tylko w ruinach minionych kultur – wszystko, co kiedykolwiek było przedmiotem czyjegoś obsesyjnego zainteresowania, kryło w sobie niebezpieczny potencjał. - "Dar orła"
Jeszcze to znalazłam, przy okazji, słyszeliście o tym ?
piramida telepatyczna

[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
kolega MZ nie dał tego obrazka piramidy bo mu się śniła, tylko ponieważ jest podobna graficznie do wizji,
przynajmniej ja tak zrozumiałem. można więc tego Castanedę zostawić na kiedy indziej.
przynajmniej ja tak zrozumiałem. można więc tego Castanedę zostawić na kiedy indziej.

-
sosnowiczanin
Ja słyszałem, ale nadal, tak jak pierwszy raz kiedy zetknąłem się z tymi projektami nie mam pojęcia czemu to miałoby służyć. Posługiwać się telepatią może nauczyć się każdy, nie trzeba do tego żadnych dziwnych konstrukcji, wystarczy trochę dobrej woli i trochę regularnych ćwiczeń (pierwsze efekty osoba która nie ma wrodzonego talentu i kompletnie nie trenowała do tej pory może zauważyć już na samym początku, a faktyczną, w pełni sterowaną telepatię po kilku tygodniach - miesiącach treningu).
Jedyne co mi przychodzi do głowy co takie urządzenie mogłoby robić to działać jako 'wzmacniacz sygnału', tyle że to też można samemu zrobić w bardzo prosty sposób sięgając do kogoś i łącząc się z nim przed próbą telepatii...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
sinsemila
1.Chodzi o silę.. kolorów raczej sobie nie przypominam.
2.Wiesz piramida to taki symbol ważności..
1.Chodzi o silę.. kolorów raczej sobie nie przypominam.
2.Wiesz piramida to taki symbol ważności..
-
MysticZibit
ja myślę, że to może mieć jakiś związek z Masonami, jeżeli Cie to zainteresuje możesz sięgnąć po książkę " Zaginiony symbol" Dana Browna, powodzenia;)
-
hubabuba
jak to?
- Imię: Zosia Andrzejewicz
- Droga życia: 3
- Zodiak: baran
Til napisał(a):
Ja słyszałem, ale nadal, tak jak pierwszy raz kiedy zetknąłem się z tymi projektami nie mam pojęcia czemu to miałoby służyć. Posługiwać się telepatią może nauczyć się każdy, nie trzeba do tego żadnych dziwnych konstrukcji, wystarczy trochę dobrej woli i trochę regularnych ćwiczeń (pierwsze efekty osoba która nie ma wrodzonego talentu i kompletnie nie trenowała do tej pory może zauważyć już na samym początku, a faktyczną, w pełni sterowaną telepatię po kilku tygodniach - miesiącach treningu).
Jedyne co mi przychodzi do głowy co takie urządzenie mogłoby robić to działać jako 'wzmacniacz sygnału', tyle że to też można samemu zrobić w bardzo prosty sposób sięgając do kogoś i łącząc się z nim przed próbą telepatii...
Jaki to miałyby być ćwiczenia na zdolność telepatii?
-
Lucid
Lucid napisał(a):Jaki to miałyby być ćwiczenia na zdolność telepatii?
Najprościej byłoby poszukać stron internetowych o psionice, jeśli dobrze czytasz po angielsku, tym lepiej, bo po polsku co prawda można znaleźć co nieco, ale niezbyt dużo, za to po angielsku jest cała masa stron i for tematycznych ;) Nie napiszę tutaj konkretniej, bo to by był co najmniej offtopic (już jest ;P ), bo to raczej poza lakonicznym stwierdzeniem 'nauczyć się widzieć i słyszeć' jest kwestia na temat której ludzie piszą całe artykuły. Może pokuszę się w niedługiej przyszłości o parę artykułów na nasz portal ogólnie na temat psioniki, ale nie wiem kiedy będę miał tyle wolnego czasu żeby coś sensownie napisać ;P
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
1, 2