to kiedy jedziemy do ameryki na ayahasce
?

-
tryptOfan
''Dla śniącego-nic trudnego'' - Imię: Piotr
- Droga życia: 28
- Zodiak: waga
Aach, to też mi się marzy 

Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
- Typ: 4w5
- Zodiak: Ryby
paliłeś ekstrakt szałwi czy lisc ?
-
tryptOfan
-
Joe Black
-
tryptOfan
-
Joe Black
-
tryptOfan
-
Joe Black
haha jaki offtop nie lepiej sie wymienic numerami ; p ..
-
nagu
- Imię: Michał
- Typ: ∞
udziel się albo nie drażnij . to już nie temat.to otwarte forum dyskusyjne 

-
tryptOfan
"zibeny"
Efekty : `wyciszenie wewnętrznego dialogu
`poprawa jakości , wyostrzenie zmysłów , wyczuwanie całym ciałem "przestrzennosci" , każde wgłębienie wyczuwane , "czucie" ścian z dalszej odległosci, oglądając bilbordy (wrażenie jakby można było w niego wejść), muzyka efekt słuchania jakby "kanionem"/bez utraty zniekształceń utworu( większa głębia) , zwielokrotniony "relaks ciała", wrażenie każdy krok to przyjemność , ciężko się chodzi a zarazem lekko ...
Efekty uboczne:
Brak kontroli nad stanami ,,nad ich przejściami "stanów świadomości"/ , w przypadku lęków są one wielokrotnie cieższe (bardziej odczuwalne/paraliż) (tzw bad trip ) ...
To tyle ....
peace
ps uważam że o wiele lepsze jest dojscie do tych stanów samemu poprzez medytacje i ich odpowiedniki jako ich efekt uboczny/ praktyki , może wolniej ale "bezpieczniej"
ps 2 jest to mocny wstrząs w energetykę , więc ryzyko jest zawsze jakieś,poza tym (podobno niektórzy w psychiatryku lądowali ;p )
Efekty : `wyciszenie wewnętrznego dialogu
`poprawa jakości , wyostrzenie zmysłów , wyczuwanie całym ciałem "przestrzennosci" , każde wgłębienie wyczuwane , "czucie" ścian z dalszej odległosci, oglądając bilbordy (wrażenie jakby można było w niego wejść), muzyka efekt słuchania jakby "kanionem"/bez utraty zniekształceń utworu( większa głębia) , zwielokrotniony "relaks ciała", wrażenie każdy krok to przyjemność , ciężko się chodzi a zarazem lekko ...
Efekty uboczne:
Brak kontroli nad stanami ,,nad ich przejściami "stanów świadomości"/ , w przypadku lęków są one wielokrotnie cieższe (bardziej odczuwalne/paraliż) (tzw bad trip ) ...
To tyle ....
peace
ps uważam że o wiele lepsze jest dojscie do tych stanów samemu poprzez medytacje i ich odpowiedniki jako ich efekt uboczny/ praktyki , może wolniej ale "bezpieczniej"
ps 2 jest to mocny wstrząs w energetykę , więc ryzyko jest zawsze jakieś,poza tym (podobno niektórzy w psychiatryku lądowali ;p )
Ostatnio edytowano 09 mar 2011, 21:59 przez nagu, łącznie edytowano 4 razy
-
nagu
Ja powiem wam tak, jestem świadom i wiem że różnego rodzaju narkotyki były (i są) używane w celu podniesienia świadomości. Ale zauważcie że wiedza na temat tych substancji prawie wszędzie i prawie zawsze była wiedzą ezoteryczną, wiedzą dla wybranych. I ja uważam że to na prawdę ma duży sens. Nie każdy może to robić, nie każdy jest gotowy na takie rzeczy. I uważam że nie powinno się na forum publicznym wymieniać takimi informacjami, tak jak ja nie piszę o pewnych rzeczach na temat energetyki, bo co z tego że mógłbym, jak tylko może 1 na 10 osób będzie w stanie to rzeczywiście zrobić, a reszta zrobi sobie poważną krzywdę? Wolę za to rozmawiać o tym prywatnie z osobami z których wypowiedzi widzę że mogą być w stanie to zrobić bez dużej szkody dla siebie, albo które od podstaw nauczę jak przez to przejść i będę miał pewność że nie przeskakują ważnych kroków żeby osiągnąć 'fajny' efekt...
Używanie takich substancji zawsze miało swoją otoczkę mistyczną i było otoczone specjalnymi rytuałami które często są bynajmniej nie bez znaczenia, a mówienie o tym jakie to czy tamto jest fajne nie przekazuje tej wiedzy, za to zachęca do spróbowania z pominięciem pewnych potrzebnych kroków które jedni zrobili we własnym zakresie _a inni nie_ I to o nich pomyślcie. Wzięlibyście odpowiedzialność za swoje czyny gdyby okazało się że chociażby jedna pojedyncza osoba zachęcona do spróbowania szałwii potem przeszła przez LSD, morfinę aż do pełnego heroinizmu?
Dodam jeszcze co chyba gdzieś tu kiedyś pisałem, postarajcie się powstrzymać przed chwaleniem się na forum publicznym używaniem substancji zabronionych przez polskie prawo, bo akurat to jest karalne, a zawsze można dotrzeć po nitce do kłębka. I warto pamiętać że jeśli coś się w sieci umieści to jest spora szansa że z niej nie zniknie, a obecnie i pracodawcy, i policja lubią szperać po sieci i znajdować różne ciekawe informacje...
Używanie takich substancji zawsze miało swoją otoczkę mistyczną i było otoczone specjalnymi rytuałami które często są bynajmniej nie bez znaczenia, a mówienie o tym jakie to czy tamto jest fajne nie przekazuje tej wiedzy, za to zachęca do spróbowania z pominięciem pewnych potrzebnych kroków które jedni zrobili we własnym zakresie _a inni nie_ I to o nich pomyślcie. Wzięlibyście odpowiedzialność za swoje czyny gdyby okazało się że chociażby jedna pojedyncza osoba zachęcona do spróbowania szałwii potem przeszła przez LSD, morfinę aż do pełnego heroinizmu?
Dodam jeszcze co chyba gdzieś tu kiedyś pisałem, postarajcie się powstrzymać przed chwaleniem się na forum publicznym używaniem substancji zabronionych przez polskie prawo, bo akurat to jest karalne, a zawsze można dotrzeć po nitce do kłębka. I warto pamiętać że jeśli coś się w sieci umieści to jest spora szansa że z niej nie zniknie, a obecnie i pracodawcy, i policja lubią szperać po sieci i znajdować różne ciekawe informacje...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
Til napisał(a):Nie każdy może to robić, nie każdy jest gotowy na takie rzeczy.
Zgadza się , poza tym kij ma 2 końce , ingerencja jakimikolwiek substancjami z zewnątrz ma wpływ na ciało , często skutki "uboczne" są widoczne w późniejszym czasie , takie zwyczajne legalne substancje jak np. cukier/słodkie ,produkty przetwarzane , pasta do zębów i szereg innych produktów ma również ciekawe skutki o których się piszę na "forach" , które np można dostrzec poprzez "zwyczajne" odpadanie zębów ; p , wysypki na skórze , przymulenie itp/itd a które to "kowalski" się nie dowie o tym w reklamie w tv

Ps zrobiłem mały edit

-
nagu
Til nikt nikogo tu nie zachęca, wymieniamy się tylko doświadczeniami a z tego co wiem - nie jest to karalne.
Widać że oprócz teoretyzowania, nie masz większego pojęcia o większości tych substancji, także takie przekomarzanie się za i przeciw jest bezcelowe. Ty masz swoje racje, my mamy swojsze. Rozum też każdy ma.
A i jeśli policja lubi "rozne ciekawe" rzeczy, to jakim cudem forum hajp'a jeszcze istnieje?
Nagu zibeny to grzybki łysiczki ?

Widać że oprócz teoretyzowania, nie masz większego pojęcia o większości tych substancji, także takie przekomarzanie się za i przeciw jest bezcelowe. Ty masz swoje racje, my mamy swojsze. Rozum też każdy ma.
A i jeśli policja lubi "rozne ciekawe" rzeczy, to jakim cudem forum hajp'a jeszcze istnieje?
Nagu zibeny to grzybki łysiczki ?
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
Joe Black napisał(a):Nagu zibeny to grzybki łysiczki ?

Nie znam ich dokładnej nazwy , możliwe .
Co do prawa :
Art. 62. 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki odurzające lub substancje psychotropowe,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
2. Jeżeli przedmiotem czynu, o którym mowa w ust. 1, jest znaczna ilość środków odurzających lub substancji psychotropowych, sprawca
podlega grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5.
3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Ostatnio edytowano 09 mar 2011, 22:01 przez nagu, łącznie edytowano 2 razy
-
nagu