jak chcesz mieć psychodele bez psychodelika ?? :> ciekawe
-
tryptOfan
''Dla śniącego-nic trudnego'' - Imię: Piotr
- Droga życia: 28
- Zodiak: waga
tryptOfan napisał(a):jak chcesz mieć psychodele bez psychodelika ?? :> ciekawe
Mhmmm... Zawsze żal mi było na przykład ludzi którzy żeby dobrze się bawić potrzebują na przykład alkoholu, bo ja ze znajomymi bawię się równie dobrze, a nawet lepiej - bo w pełni świadomie, bez obrazu zmąconego sztucznym stłumieniem, wyłączeniem części mózgu środkami chemicznymi...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
alkochol to nie psychodelik . nie pijam alkocholu i niechodziło mi o niego. tylko o inne środki i ludzie którzy lubią poeksperymentować a nie żyć w monotonii do usranej śmierci i nieboją się wszystkiego wiedzą o co chodzi.
-
tryptOfan
tryptOfan napisał(a):jak chcesz mieć psychodele bez psychodelika ?? :> ciekawe
Nie szukam psychodeli tylko prawdziwych przeżyć duchowych

Co do dopalaczy ... hm, raz spróbować może przejdzie, na zasadzie ze nic co ludzkie nie jest mi obce, ale nie żeby regularnie stosować. Osobiście bałabym się zburzyć tym moja równowagę energetyczna.
Ostatnio edytowano 08 mar 2011, 20:54 przez Jeżynna, łącznie edytowano 2 razy
-
Jeżynna
polska jezyna lesna - Posty: 421
- Typ: 4w5
po psychodeliku tez masz prawdziwe doświadczenie duchowe : P
-
tryptOfan
tryptOfan napisał(a):alkochol to nie psychodelik . nie pijam alkocholu i niechodziło mi o niego. tylko o inne środki i ludzie którzy lubią poeksperymentować a nie żyć w monotonii do usranej śmierci i nieboją się wszystkiego wiedzą o co chodzi.
Wiem o tym, alkohol dokładniej jest depresantem - jak napisałem tłumi i wyłącza część mózgu.
A jako że to forum jest ezoteryczne, nie wszystko trzeba czytać dosłownie, to co pisałem akurat nie miało za zadanie mówić że pijesz alkohol ;) W monotonii można nie żyć i bez tego.
po psychodeliku tez masz prawdziwe doświadczenie duchowe : P
Skąd wiesz? Przecież nie odbierasz wszystkiego tak jak normalnie - to się dzieje na prawdę? Czy może to efekt substancji które wziąłeś, a nie twojego własnego rozwoju duchowego skoro nie możesz tego osiągnąć sam?
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
Hm, polecam film DMT: Molekuła Duchowości,
mówi sam za siebie
Więc chyba jednak dzieje się naprawdę.
http://www.youtube.com/watch?v=xPQXg2vT ... ideo_title
Ten filmik również wiele wyjaśnia na temat dobrych kwaskowych.
Ja jestem zdania że niektóre halucynogeny przyspieszają rózwój duchowy, powołuję się tu między innymi na książkę 'Anatomia Duszy', zapiski Alberta Hofmann'a, oraz własne skromne eksperymenty z Szałwią Wieszcza. Szkoda tylko że wyżej wymienione specyfiki nie mają szans wejśc w ścisle strzeżony obieg faramceutyczny. Uważam że mógłby to być prawdziwy przełom w psychoterapii.
mówi sam za siebie

Więc chyba jednak dzieje się naprawdę.
http://www.youtube.com/watch?v=xPQXg2vT ... ideo_title
Ten filmik również wiele wyjaśnia na temat dobrych kwaskowych.
Ja jestem zdania że niektóre halucynogeny przyspieszają rózwój duchowy, powołuję się tu między innymi na książkę 'Anatomia Duszy', zapiski Alberta Hofmann'a, oraz własne skromne eksperymenty z Szałwią Wieszcza. Szkoda tylko że wyżej wymienione specyfiki nie mają szans wejśc w ścisle strzeżony obieg faramceutyczny. Uważam że mógłby to być prawdziwy przełom w psychoterapii.
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
- Zodiak: Ryby
tryptOfan napisał(a):po psychodeliku tez masz prawdziwe doświadczenie duchowe : P
Okej, fakt ze nie próbowałam się nigdy wspomagać żadnymi środkami, nie mam wiec porównania. Ty tez zresztą nie, jeśli nie spróbowałeś metod naturalnych ; ). To jednak co wydaje mi się najwartościowsze w tej naturalnej drodze, to to, ze czujesz nie jednorazowe speedy, ale ogólnie powolna i stalą zmianę (z ciekawszymi momentami od czasu do czasu). Rożne doznania które pojawiają ci się codziennie, nawet jeśli nie są to od razu jakieś wielkie fajerwerki.
Niemniej, z ciekawości zapodam sobie 'Anatomie Duszy'.
-
Jeżynna
polska jezyna lesna - Posty: 421
nie przejmuj się jeżynko. tak to jest tu u nas ze najbardziej obrażają i wypowiadają się na temat tzw.narkotyków Ci którzy ich nie widzieli
.kto powiedział ze nie rozwijam się duchowo bez wspomagaczy?

-
tryptOfan
W Dłonie Pełne Światła, również były o tym wspominki, nawet sam przewodnik duchowy autorki potwierdził, że niekiedy owe substancje moga być pomocne.
A i no gorąco polecam tą książkę, chyba najlepsza pozycja z jaką się zetknąłem.
KosmicznaJeżyno po doświadczeniu z silnym halucynogenem, poszerza Ci się percepcja i ona w zasadzie już taka zostaje, stajesz się świadoma wielu rzeczy których wczesniej nie zauważałaś, więc po co ciągle iśc pod górkę? Zauwazcie że wśród osób które zażyły choć raz jakieś halucynogeny, dzięki przezyciom mistycznym, ludzie ci często nawracają się, zmieniają swój styl, zaczynają słuchać innej muzyki, uświadamiają sobie że materia to jednak nie wszystko. Znam od groma takich przypadków, sam w sumie jestem jednym z nich..
Pewnie gdyby nie praktykowano swiadomego snienia na tak dużą skalę, ludzie mówili by że to zuo, zuo, zuo!
A i no gorąco polecam tą książkę, chyba najlepsza pozycja z jaką się zetknąłem.
KosmicznaJeżyno po doświadczeniu z silnym halucynogenem, poszerza Ci się percepcja i ona w zasadzie już taka zostaje, stajesz się świadoma wielu rzeczy których wczesniej nie zauważałaś, więc po co ciągle iśc pod górkę? Zauwazcie że wśród osób które zażyły choć raz jakieś halucynogeny, dzięki przezyciom mistycznym, ludzie ci często nawracają się, zmieniają swój styl, zaczynają słuchać innej muzyki, uświadamiają sobie że materia to jednak nie wszystko. Znam od groma takich przypadków, sam w sumie jestem jednym z nich..
Pewnie gdyby nie praktykowano swiadomego snienia na tak dużą skalę, ludzie mówili by że to zuo, zuo, zuo!

Ostatnio edytowano 09 mar 2011, 12:44 przez Joe Black, łącznie edytowano 3 razy
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black
til gdyby ktoś nieodkrył świadomego śnienia i nie zaczął go trenować rozwijać wykorzystywać nigdy byś go niedoświadczył
to tez nienaturalny stan świadomości doświadczenie duchowe indukowane przez Ciebie - a jednak prawdziwe . jak coś co dzieję się w twojej głowie może niebyć prawdziwe skoro to czujesz ,widzisz , słyszysz ?? jeśli tak jest to to istnieje , niewazne ze na krótko zobaczysz ''coś więcej'' to było jest i czeka na Ciebie .
to tez nienaturalny stan świadomości doświadczenie duchowe indukowane przez Ciebie - a jednak prawdziwe . jak coś co dzieję się w twojej głowie może niebyć prawdziwe skoro to czujesz ,widzisz , słyszysz ?? jeśli tak jest to to istnieje , niewazne ze na krótko zobaczysz ''coś więcej'' to było jest i czeka na Ciebie .
-
tryptOfan
joe znalazłeś jakieś fajne legalne psychodeliki po fali delegalizacji ?
-
tryptOfan
Too weird to live,
too rare to die.
too rare to die.
-
Joe Black