- czyli MY. Przedstaw się, jeżeli jesteś nowym użytkownikiem. Nasze autobiografie, zainteresowania i wszystko inne.

Re: Witam serdecznie

Post 10 sty 2011, 14:33

Cześć Macieju!
Chyba na początek dałeś sobie wyzwanie - jak pokonać lęk przed nieznanym?
Ten lęk istnieje tylko w Twojej głowie, stworzony przez Ciebie i tylko Ty masz moc, by go przekształcić w neutralna energię.
To co w Twoim umyśle stworzyłeś materializuje się w postaci takich właśnie filmów i informacji jak przytoczyłeś, by Ci dać dowód na istnienie. Jesteś twórcą, Macieju i stworzyłeś doskonałe dzieło - strach. Zobacz jak doskonałe - zdołałeś sam uwierzyć, że naprawdę istnieje i jest potężniejszy od Ciebie.
Może medytacja pomogła wielu milionom ludzi, może medytacja zaszkodziła wielu milionom ludzi. Może tak się rzeczywiście zdarzyło. Ale to nie ma nic wspólnego z Tobą. Bo Tobie medytacja pomoże albo zaszkodzi albo nie zostawi w Tobie żadnego śladu. Będzie tak, jak zdecydujesz w głębi swojego serca.
Macieju, najlepszym nauczycielem jest osobiste doświadczanie. Jeśli do czegoś Cię ciągnie, to rób to i obserwuj co z tego wynika. Nie słuchaj za wiele za i przeciw, bo to tylko ogranicza. Słuchaj siebie. Masz wewnętrzną potrzebę coś zrobić - rób to jak najszybciej możesz i obserwuj w tym siebie. Co czujesz, kim w tym jesteś. Im wcześniej zwrócisz się do siebie i swoich odczuć, tym mniej czasu stracisz.
Bardzo mnie cieszy niezmiennie, kiedy mam wyjątkową przyjemność mieć kontakt z młodymi, poszukującymi ludźmi.
Masz tak niewiele lat i pozwoliłeś takiej pięknej tęsknocie się w Tobie obudzić. Wzrusza mnie to.
Całym sercem Cię wspieram. =D>
Antenka Kobieta
Jedyna pewna rzecz to zmiana

Imię: Aneta
Droga życia: 11
Zodiak: baran/pies

Post 10 sty 2011, 21:26

Cześć Aneta (Antenka)!

Bardzo podoba mi się w Tobie twoje podejście na forum ale nie tylko dlatego że piszesz o mnie pozytywnie ,piszesz pięknie,zdania są piękne,lecz co jest najpiękniejsze to te puste pole między wyrazami które są tak szczere,że mam ogromną wdzięczność do Ciebie i do użytkowników którzy chętnie dzielą się, poprostu dzielą się, szcerym sercem jest to bardzo pomocne i piękne.

coś wspaniałego... :)
Maciej Mężczyzna

Imię: Maciej
Droga życia: 35
Zodiak: rak

Post 10 sty 2011, 21:29

Macku polecam "Rozmowy z Bogiem"N.D.Walscha,mi pomogły. Nie poddaj się strachom,strach zabija wszelkie nadzieje,nie pozwól sobie odebrać tego co już wypracowałeś.powodzenia pozdrawiam
Milosc jest wszystkim

Imię: Dorota
Droga życia: 33
Typ: nie znam
Zodiak: skorpion-kogut

Post 10 sty 2011, 21:42

Tojka dziękuję ci za propozycję bardzo miło z twojej strony czytałem już nieco opisy tych książek muszę przyznać ze mnie zaciekawiły,jak będe po lekturze dam Ci znać :) ,jeszcze raz dziękuję nie znam książek tego autora i chętnie spróbuję się z nimi zapoznać.

Pozdrawiam
Maciej Mężczyzna

Imię: Maciej
Droga życia: 35
Zodiak: rak

Post 11 sty 2011, 14:44

Macieju,
Dzięki za te słodziaki od Ciebie. :wink:

To prawda, nic nie daje mi takiej przyjemności jak bezwarunkowe dzielenie się.
Trochę czasu upłynęło, i odpłynęło w nieznane wieeele mojej energii, zanim poczułam prawdziwą istotę dzielenia się, obdarowywania innych, ale warto było. O:)
Antenka Kobieta
Jedyna pewna rzecz to zmiana

Imię: Aneta
Droga życia: 11
Zodiak: baran/pies

Post 13 sty 2011, 00:08

Maciej mogę przesłać mailem te książki.:)Mam na kompie.
Milosc jest wszystkim

Imię: Dorota
Droga życia: 33
Typ: nie znam
Zodiak: skorpion-kogut

Powrót do działu „Ludzie”