Na pewno było ale pogubiłam się już w tych archiwach.
Czy macie jakąś muzykę wspomagającą osiągnięcie świadomego snu? Chciałam dzisiaj spróbować. Proszę o odpowiedź. Właściwie.. to już przysypiam więc nie wiem, czy zdąrzę odczytać:P

Czy macie jakąś muzykę wspomagającą osiągnięcie świadomego snu? Chciałam dzisiaj spróbować. Proszę o odpowiedź. Właściwie.. to już przysypiam więc nie wiem, czy zdąrzę odczytać:P

-
olla
- Zodiak: Skorpion
Tak na szybko tu znajdziesz:
http://www.adambytof.pl/free
http://www.adambytof.pl/free
- Awar
Serdecznie Ci dziękuję.
Zainteresowało mnie to nagranie Hipnagogia - wieloryby 2004. Czy te sny ( mówię o snach, nie o wrażeniach), o których piszą pojawiają sie podczas odsłuchu, czy po odsluchaniu i położeniu się spać?
Zainteresowało mnie to nagranie Hipnagogia - wieloryby 2004. Czy te sny ( mówię o snach, nie o wrażeniach), o których piszą pojawiają sie podczas odsłuchu, czy po odsluchaniu i położeniu się spać?
-
olla
Hipnagogia dobrze działają w czasie snu, reszta to programowanie podświadomości.
-
V.D.Costa
- Imię: Konrad
- Droga życia: 5
- Zodiak: Lew
Witam!Nie moge wyjsc ze skory podczas snu.Mam uczucie,ze zobacze szatana i poza tym czuje jak bym wyrywal sie z wlasnego ciala lecz cos mnie hamuje i ogarnia mnie wtedy to dziwne uczucie jak by ktos ze mnie zdzieral skore.Kiedys raz udalo mi sie wyjsc i przejsc po pokoju i tyle mojego obe.Dodam,ze moge w kazdej chwili<niekoniecznie w czasie snu,nawet teraz> probowac wyjsc lecz cos mnie hamuje a jak usypiam i probuje,to mam wrazenie,ze zaraz zobacze szatana i budze sie natychmiast prawie jak po koszmarze..Jakies rady???
-
smierc
smierc jest blisko.. - Imię: smierc
- Zodiak: bliznieta
Przede wszystkim nie mogę zrozumieć, jak osoba interesująca sie rozwojem duchowym, wiedząca jak ważne są nasze myśli, słowa może sobie wybrać taki nick. Po drugie w ogóle nie rozumiem czegoś takiego jak programowanie się na wychodzenie z ciała. V.D.Costa. podpisuję się pod wszystkimi Twoimi wypowiedziami, przynajmniej tymi które czytałam. W tym wypadku mam inne podejście. Uważam że takie zdolności jak wychodzenie z ciała, i inne, to "dary ducha", przychodzą samoistnie bez żadnego wymuszania, wtedy kiedy "duch już jest obudzony." Wtedy spontanicznie zaczynają się manifestować różne zdolności, nawet niekoniecznie takie których się spodziewamy. Dlatego praktyki ogólnorozwojowe owszem, ale nie na siłę wymuszanie jakiś stanów i programowanie sie na to. Myślę że jesteś jeszcze nie przygotowana i skoro czujesz strach i zło, to pewnie nie bez powodu. Ja jak zaczęłam doświadczać obee, nigdy nie czułam strachu, ani też nigdy nie miałam w obee żadnych lęków czy powodu do lęku. Zawsze oglądam wyższe światy, piękne, a nie jakieś koszmary. W najgorszym układzie światy podobne do naszego lub nasz. Jeśli poczytać nauki oświeconych mistrzów to nie wydaje mi się żeby oni przykladali wagę i zajmowali się światami niższymi. Moje zdanie jest takie. Osoba która jest dostatecznie oczyszczona nie będzie doświadczać poziomow niższych i nie będzie odczuwać lęku.
Moim planem wobec Ciebie, jest przejawiać się przez Ciebie-Bóg
-
Zuu
- Droga życia: 9
- Zodiak: Bliźnięta
Osobiście , jeśli o mnie chodzi, chciałam coś lekkiego, ot tak, dla doświadczenia. Nigdy czegoś takiego nie słuchałam, poprostu byłam ciekawa jak to wygląda. Również uważam i dążę do tego, aby wszystko przyszło naturalnie w miarę progresu. Uważam, że ostatecznie to jedyne rozsądne działanie.
PS: Miałam na myśli ld, nie wychodzenie z ciała. Dlatego odsłuchałam "Pamięć snu "ale nie miałam efektów.
PS: Miałam na myśli ld, nie wychodzenie z ciała. Dlatego odsłuchałam "Pamięć snu "ale nie miałam efektów.
-
olla
Jeden z niewielu sposobów żeby zostać niejako skrzywdzonym w OoBE jest właśnie wychodzenie kiedy się czegoś boi, tym bardziej jeśli to jest silny lęk. Bo jeśli masz takie przemożne wrażenie, boisz się tego, to możesz się spodziewać, być prawie pewien że pojawi ci się coś co przybierze postać taką jak sobie wyobrażasz Szatana...
Najpierw trzeba pozbyć się lęków i problemów z wewnątrz, a dopiero potem wychodzić na zewnątrz.
Bo inaczej potem ludzie piszą na forach katolickich że OoBE jest sztuczką szatana, bo jak wyszli to ich zaatakowały diabły - a były to w pewnym sensie zmaterializowane ich własne, wewnętrzne problemy... Bo nie byli przygotowani i starali się to zrobić na siłę...
Najpierw trzeba pozbyć się lęków i problemów z wewnątrz, a dopiero potem wychodzić na zewnątrz.
Bo inaczej potem ludzie piszą na forach katolickich że OoBE jest sztuczką szatana, bo jak wyszli to ich zaatakowały diabły - a były to w pewnym sensie zmaterializowane ich własne, wewnętrzne problemy... Bo nie byli przygotowani i starali się to zrobić na siłę...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
To też tak jak mówi Zuu, warto nie być pochopnym. Jakież to będzie wspaniałe doświadczenie w obliczu w pełni zrelaksowanego ciała i opanowanego umysłu, w obliczu równowagi energetycznej. Domyślam się, bo mam w sobie ten potencjał, jak każdy:) Choć jeszcze z niego nie skorzystałam.
-
olla
powiem tak;od kad pamietam zawsze mialem klopot z wyjsciem,zawsze towazyszylo temu to niemile uczucie<szatanek> Piszecie,zebym nie robil tego na sile,ze to przyjdzie samo a juz przeciez raz mi sie udalo,tez czulem to wyrwanie sie ze skory ale nie bylo obawy przed tym,ze zobacze szatana i przeszedlem sie po pokoju i z powrotem i koniec.jak wchodzilem,to w ten sposob,ze polozylem sie tak jak by na siebie plecami i sie obudzilem. nikt tak nigdy nie mial? jestem wyjatkiem<wyjatkowy>?jak to wytlumaczyc?
-
smierc
smierc jest blisko.. - Imię: smierc
- Zodiak: bliznieta