Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

dziwny sen o Swiadomym snie

Post 17 lis 2010, 18:28

witam niegdy nie miałem ld ale dzis przyśnił mi sie sen gdzie robiłem TR i o dziwo mogłem oddychac przez zamknięty nos.niby wszystko pięknie ładnie,ale niemiałem kontroli nad tym snem wszystko sie działo tak jak juz w napisanym scenariuszu.Może wie koś jak to wyjaśni,to był ld czy tylko sen o nim??
piter1231 Mężczyzna

Re: dziwny sen o Swiadomym snie

Post 17 lis 2010, 19:35

W systemie cyfrowym istnieje tylko prawda-1 oraz fałsz-0
W systemie analogowym między 1 a 0 istnieje nieskończona ilość stanów pośrednich.

W systemie cyfrowym sen może być świadomy lub nie i nic więcej. Życie jednak jest bardziej analogowe niż cyfrowe ;)

To co doświadczyłeś jest stanem gdzieś pomiędzy "prawdziwym" snem świadomym a "zwykłym" snem.

Jeśli miałbym zgadywać czemu nie przejąłeś pełnej kontroli nad snem to bym obstawiał kolejno: brak wprawy, za płytki sen, zbyt głęboki sen, za duże zmęczenie w świecie fizycznym, za mało siły woli.

Jeśli jednak doświadczyłeś już czegoś takiego to jeśli sobie nie odpuścisz pełne LD powinno być jedynie kwestią czasu.
I took a walk around the world to ease my troubled mind
I left my body laying somewhere in the sands of time
I watched the world float to the dark side of the moon
I feel there is nothing I can do

Re: dziwny sen o Swiadomym snie

Post 17 lis 2010, 23:16

zet napisał(a):W systemie cyfrowym istnieje tylko prawda-1 oraz fałsz-0
W systemie analogowym między 1 a 0 istnieje nieskończona ilość stanów pośrednich.

W systemie cyfrowym sen może być świadomy lub nie i nic więcej. Życie jednak jest bardziej analogowe niż cyfrowe ;)

To co napisałeś jest niemal słowo w słowo tym na co ostatnio wpadłem sam i sprecyzowałem w umyśle - to "zabrzmiało" tak jakbym przeczytał własną myśl :P

piter1231 napisał(a):witam niegdy nie miałem ld ale dzis przyśnił mi sie sen gdzie robiłem TR (...)

To dobry początek - ćwicz dalej i zobacz co się będzie działo. Umiejętności nie przychodzą nagle (bo co to by była za zabawa gdybyśmy wszystko od razu umieli :P ) więc ciesz się każdym doświadczeniem i ćwicz dalej a efekty na pewno się pojawią. Trzeba też uważać żeby nie wpaść w schemat umniejszania swoich doświadczeń - "to nie było LD więc ten sen nie był nic warty". Wydaje mi się że gdybyś przestał określać swoje doświadczenia jako "LD lub zwykły(nic nie warty)sen" to znalazłoby się parę ciekawych sennych doświadczeń w Twojej pamięci :)
Raven Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”