Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

Budze sie i slysze...

Post 04 wrz 2010, 19:34

Kilka lat temu obudzilam sie rano, oczy mialam jeszcze zamkniete i slysze odglosy jakis maszyn - koparek itp. Pomyslalam - zwariowali czy co? od rana halasuja! Otworzylam oczy i...cisza. Zamknelam oczy i znow slysze te odglosy, otworzylam oczy - wygladam przez okno a tam pusciutko, cisza jak makiem zasial.
Innym razem obudzilam sie w srodku nocy i slysze glosna muzyke. Mysle sobie - czy ten Pawel ( moj syn) oszalal? O tej godzinie? Wstalam i ide do jego pokoju i tak jak bylam w polowie drogi nagle zrobilo sie cicho, u syna w pokoju swiatlo zgaszone a syn spi.
Dodam, ze jeszcze pozniej kilka razy zdarzylo mi sie obudzic a w uszach brzmiala jakas nieznana mi muzyka czy nawet piosenka ze slowami. Piosenka chyba po angielsku, angielskiego nie znam, ale kiedy wstalam potrafilam jeszcze ja zanucic. Zastanawialam sie wtedy, czy taka muzyka czy piosenka istnieje naprawde czy to wytwor moich snow?
Czy ktos z Was mial podobne doswiadczenia? Bo jeszcze o niczym takim nie slyszalam.
Avatar użytkownikamegi1828 Kobieta

Imię: Gosia
Zodiak: Baran

Re: Budze sie i slysze...

Post 04 wrz 2010, 22:14

Hmmm... w zasadzie na krótko po wybudzeniu czasem mogą zostać pewne doznania ze snu w głowie... Niby umysł przebudzony, a jednak nie... Tak jak po zerwaniu się w trakcie koszmaru większość ludzi potrzebuje chwili żeby się zorientować że już są w swoim łóżku i że to był sen...
To chyba najprostsze i moim zdaniem najlogiczniejsze wyjaśnienie ;P

Można się doszukiwać tu różnych innych rzeczy, ale myślę że to byłoby szukanie na wyrost, szczególnie dopóki takie rzeczy zdarzają się tylko zaraz po zbudzeniu ;)
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Droga życia: 11
Zodiak: tygrys

Re: Budze sie i slysze...

Post 04 wrz 2010, 22:50

Til ja sobie to tez tak tlumaczylam, ze obudzilam sie i obraz snu zniknal a zostal tylko glos po przebudzeniu. Zastanawia mnie tylko to, ze nie pamietam zadnego snu z muzyka, zadnej muzyki we snie nie kojarze, a snie czesto i rano powtarzam w mysli kilka razy ich scenariusz zeby je zapamietac.
Avatar użytkownikamegi1828 Kobieta

Imię: Gosia
Zodiak: Baran

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”