Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

dziwny ,koszmarny sen

Post 17 cze 2010, 12:15

Hej jestem tu pierwszy raz , i chcę opowiedzieć wam o mim koszmarnym oraz dziwnym śnie

Może opowiem wam o moim wczorajszym śnie .
mój sen powtarza mi się tak około co dwa tygodnie , Więc tak jak już prawie co zasypiam ciało mi się troszkę trzęsie ( nie wiem czemu)potem śniło mi się ze śpię koło koleżanki (aa tak naprawę spałam koło koleżanki ) w tym śnie "coś" nagle we mnie weszło czułam takie przygniecenie do łóżka nie mogłam nic powiedzieć chciałam , ale nie mogłam , nie mogłam się poruszać w tym śnie chciałam wydrapać oczy koleżance ale to było tak jakby ktoś kierował mną i ja wewnątrz siebie próbowałam zatrzymać moje dłonie i udało się i nagle się obudziłam z lękiem ,
Bardzo często powtarzają mi się takie sny że ktoś , coś we mnie wchodzi i nie moge nic powiedzieć nic zrobić (ale miałam czasem tak że wiedziałam że to sen )...

Co ja mogę zrobić z tymi snami , nie chcę mieć tych snów one są straszne ..!
Marta95 Kobieta
dziwny, koszmarny sen .

Imię: Marta
Droga życia: 33
Zodiak: skorpion

Re: dziwny ,koszmarny sen

Post 17 cze 2010, 12:58

Faktycznie straszne. o.O

Może jakieś niskowibracyjne istoty (demony) znajdują sobie w Tobie miłe miejsce do 'żartów'. Ja na Twoim miejscu bym pielęgnowała w sobie dobro i pozytywne emocje. Takich ludzi nie tykają - chyba nawet nie mają jak. No i pracowała nad siłą woli.

Ale nie wiem, może ktoś mądrzejszy coś mądrzejszego powie :)
Słońce gorące

Imię: Alicja
Droga życia: 11
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 17 cze 2010, 13:51

luth napisał(a):Ja na Twoim miejscu bym pielęgnowała w sobie dobro i pozytywne emocje.

Z tym się jak najbardziej zgodzę.

luth napisał(a):Takich ludzi nie tykają - chyba nawet nie mają jak.

Z tym się całkowicie nie zgodzę. Przesąd. Tykają. Po prostu te słabsze, najczęstsze boją się jeśli odpowiednio mocno się świeci. To co mocniejsze nie przestraszy się żadnej ilości miłości i pozytywnych wibracji.
Odświeżaczem powietrza w sprayu da się zabić muszkę owocówkę i będzie dodatkowo ładnie pachniało, ale spróbuj nim spryskać szerszenia ;P
Podstawowa zasada: zawsze w stawie znajdzie się większa ryba...

luth napisał(a):No i pracowała nad siłą woli.

A ty znowu jak najbardziej się zgodzę. Skąd by pochodził ten problem - z zewnątrz czy z wewnątrz, praca nad sobą i rozwój na pewno nie przeszkodzi, a zazwyczaj pomoże...
Ja polecam też medytację, żeby zajrzeć w swoje wnętrze i dowiedzieć się co powoduje to co się dzieje i dowiedzieć się jak sobie z tym poradzić...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Zodiak: tygrys

Post 17 cze 2010, 22:02

Ja właśnie o to chodzi jestem dobra i mam w sobie ,duzo pozytywnej emocji!! jestem osobą pobożną , uśmiechniętą , a i silną wole to ja tez mam !! a miłości na pewno mi nie brakuje;))) , po prostu cos we mnie wchodzi nie mogę się poruszać ani nic powiedzieć .!
Marta95 Kobieta
dziwny, koszmarny sen .

Imię: Marta
Droga życia: 33
Zodiak: skorpion

Post 18 cze 2010, 02:04

Kwestia tego że nie możesz się ruszyć ani nic powiedzieć to najpewniej zwykły paraliż przysenny (wygoogluj albo wpisz w wikipedię) - nic niezwykłego, ani nic czym trzebaby się martwić... Czasem te wrażenia przenoszą się też do wnętrza snu.
Trzęsienie się, drżenia, różne nagłe tiki czy podobne skurcze, podobnie jak słyszenie dziwnych dźwięków, czasem słów albo zdań, widzenie barw, światła etc. - tak wyglądają zazwyczaj hipnagogi - to jest też normalne zjawisko które zachodzi kiedy mózg powoli przechodzi ze stanu czuwania w stan snu (tylko zazwyczaj większość ludzi nie pamięta tego stanu, ale obserwując jak ktoś zasypia można zauważyć różne drgnięcia, mimowolne ruchy itp.). Podobnie te wrażenia także mogą częściowo (czasem w zmienionej formie) przenikać do snu.

A co do samego snu - który może być zwykłym snem a nie wynikiem jakiejkolwiek ingerencji z zewnątrz - spróbuj siebie spytać, sama sobie wytłumaczyć co ewentualnie twoja podświadomość może próbować przekazać, zasygnalizować? Spróbuj porozmawiać sama ze sobą i dowiedzieć się tego...
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Zodiak: tygrys

Post 18 cze 2010, 07:59

Na następny raz, jeśli coś takiego w Ciebie "wejdzie" lub wejdzie użyj całej swojej woli aby to wygonić, po prostu nie zgadzaj się na to ale postaraj się nie walczyć z tym. Spokojnie na ile to będzie możliwe skupić sie na tym by wypędzić ohydztwo.

Mówię nie walczyć, bo mózg który próbuje walczyć z czymś co jest w środku zachowuje się desperacko, miota sie i jest to strasznie nisko efektywne. W miarę możliwości spokojna wiązka siły woli najlepiej jeszcze pozytywnej jest znacznie silniejsza i skuteczniejsza. Skoro mówisz, że jesteś pobożna możesz jeszcze przywołać obraz Chrystusa w głowie i skupić się na nim z całą pozytywną mocą :). Mam nadzieję, że pomoże.
Słońce gorące

Imię: Alicja
Typ: 7w8
Zodiak: Byk, Koza

Post 20 sie 2010, 16:51

witam, ostatnio jestem w podobnej sytuacji. Od jakiegoś czasu gnębią mnie koszmary. Śnią mi się śmiertelne wypadki, w których giną moi bliscy oraz znajomi.. co to może znaczyć?
olabezparasola Kobieta
my life is sucks

Imię: Olga
Droga życia: 7
Typ: 7
Zodiak: byk

Post 03 wrz 2010, 14:28

Trudno powiedzieć,ale mam nadzieję ze nie jest to sen proroczy. Czy ostatnio stało się coś niepokojacego lub ktoś z bliskich miał jakiś wypadek? Sny często są odzwierciedleniem realnego życia lub stanu naszego umysłu.
Tao-Universum Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”