kilka dni temu obudziłem sie ok 3 w nocy, wiec uznalem ze to zbyt wczesnie by jeszcze wstac dlatego probowalem wrocic do snu, jednak kolo 5 cos wyrwało mnie ze snu...tzn przebudziłem sie i po chwili złapał mnie jakiś skurcz, nie mogłem sie ruszyć ani złapać oddechu, probowalem zawolac kogos ale nie bylem w stanie wypowiedziec słowa..sen ktory mialem tej nocy nie byl drastyczny ani traumatyczny dla mnie, wiec nie wydaje mi sie by byl bezposrednia przyczyna tego co sie stało..
gdy to wszystko ustało nie moglem juz zasnac, chyba ze strachu..
gdy to wszystko ustało nie moglem juz zasnac, chyba ze strachu..
-
mixall
- Imię: Michał
- Droga życia: 33
- Typ: lojalista w entuzjasta
- Zodiak: bliźnięta
Wygląda to jak zwykłe paraliż przysenny - czasem może się zdarzyć jeśli człowiek zbudzi się w nieodpowiednim momencie snu (albo coś go wybudzi).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Parali%C5%BC_przysenny
Raczej nie jest to nic złego - zdarza się jak najbardziej zdrowym ludziom i nie ma w tym nic nadnaturalnego (choć niektórzy uważają, że w tym czasie dusza, czy nasze astralne ja wraca do ciała po 'wycieczce' w ciągu nocy - stąd podobieństwo do stanu OoBE)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Parali%C5%BC_przysenny
Raczej nie jest to nic złego - zdarza się jak najbardziej zdrowym ludziom i nie ma w tym nic nadnaturalnego (choć niektórzy uważają, że w tym czasie dusza, czy nasze astralne ja wraca do ciała po 'wycieczce' w ciągu nocy - stąd podobieństwo do stanu OoBE)
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
-
Til
Poszukujący - Posty: 1614
- Droga życia: 11
- Zodiak: tygrys
dzieki, uspokoiło mnie to bo balem sie ze juz cos ze mna nie tak..
-
mixall
- Imię: Michał
- Droga życia: 33
- Typ: lojalista w entuzjasta
- Zodiak: bliźnięta