- czyli MY. Przedstaw się, jeżeli jesteś nowym użytkownikiem. Nasze autobiografie, zainteresowania i wszystko inne.

Post 15 maja 2008, 13:52

Dokładnie - jeśli ktoś pozyskuje wiedzę o okultyzmie tylko ze stron katolickich, to dużo się nie dowie - katolik zawsze ci powie, że to złe, szatańskie i żadnych szczegółów, które mogłyby pomóc w zrozumieniu nas :)

Sam mówisz że "wiarą da się pokonać demony" a polecałem ci pewne źródła i ich nie ruszyłeś :)

Pozdro.
Bubeusz 18:36:27
tam gdzie jest zbiorowisko, tam ktoś musi kierować, a tam gdzie ktoś kieruje, tam nie ma Przebudzonych.

http://skxr.za.pl
http://www.lastfm.pl/user/SKX_Rapomedyk
http://odsiebie.com/pokaz/2008422---42d7.html
Avatar użytkownikaskexin Mężczyzna
SKX Rapomedyk

Imię: Michał
Droga życia: 11
Typ: 4w5, wiem że to okropne
Zodiak: Ryby

Post 16 maja 2008, 12:29

witam pana, panie Borrus :)
pókiś na Świat otwarty, Twoja droga rozswietlona :baba:
a nad wrogim nastawieniem Hellmastera ....hmm.....chyba nie ma sie co zastanawiac...
.......mniemam, że to taki styl bycia........takie wcielenie Hiszpańskiej Inkwizycji i Wujka Dobra Rada w jednym :)...........także proponujęominaći isć dalej wlasnym traktem.............(nie mylić z wojenną sciezką:))

takze drogi Borrusie-proście, a będzie wam dane; szukajcie a znajdziecie.............a prawdziwa odpowiedx i tak jest od zawsze w Tobie......a brac moze jedynie pomóc Ci serdecznym szeptem :)

P.S. nie wydaje wam sie momentami, ze "palec bozy"-Hellmaster to zamglona prowokacja?.......... bo według mojego małego rozumku, jego wypowiedzi nijak sie mają do idei chrześcijanskich...bo ani Dwa przykazania miłosci, ani Trzy cnoty Boskie, ani Cztery cnoty główne nie sa najwyraźniej godne uwagi owego wojującego z "niewiernymi" jegomoscia......a toc przeca nazywa sie Chrzescijaninem........
i'm a fountain of blood in a shape of a girl....i ide tam, gdzie ide.....;]
nikt nigdy tak jak teraz

Imię: kaa
Droga życia: 33
Typ: 4w5
Zodiak: szczur

Post 16 maja 2008, 17:23

Witam :)

Kaa napisał(a):P.S. nie wydaje wam sie momentami, ze "palec bozy"-Hellmaster to zamglona prowokacja?.

Też o tym pomyślałam...
Kaa napisał(a):]bo według mojego małego rozumku, jego wypowiedzi nijak sie mają do idei chrześcijanskich...bo ani Dwa przykazania miłosci, ani Trzy cnoty Boskie, ani Cztery cnoty główne nie sa najwyraźniej godne uwagi owego wojującego z "niewiernymi" jegomoscia......a toc przeca nazywa sie Chrzescijaninem........

...ale według mnie jest to domena większości "obrońców idei chrześcijańskich", nie tylko Hellmastera. To takie moje spostrzeżenie, ale mogę się mylić ;)
"Twoja największa siła polega na swobodzie wyboru. Dlatego wybierz szczęście, zdrowie, wszelkie dobro, piękno, mądrość prawdę i miłość." ;)
Avatar użytkownikassilvia Kobieta

Droga życia: 4
Typ: TakaJednaJędzaMała
Zodiak: Żarłacz Tygrysi

Post 16 maja 2008, 18:03

Sorry panienki, ale to jest temat przywitalny Borrusa. Obgadujcie sobie ludzi na privie albo gg. Ciągle tylko słyszę, że jestem wojującym chrześcijaninem, fanatykiem ;p bo zarzuciłem 3 tekstami, w których znalazł jakiś debil podszywał się pod profesorka. W tym miejscu fanatyk przyznał się do poważnego błędu, nie analizując sytuacji. Co do innych postów - nie tylko ja potrafię się ostro wyrazić, jest parę takich osób na forum, a w tematach pojawia się tylko "Hellmaster to, Hellmaster tamto". Co do "średniowiecznych" poglądów, zabraniacie posiadanie takowych? Słyszałem, że to tolerancyjne forum.
Zastanówcie się czy sami źle nie robicie.
"Tak! Wściekłość poza kontrolą! Dzika energia chaosu! Pożerająca wszystko na świecie!"
Avatar użytkownikaHellmaster Mężczyzna
Underworld King

Imię: Phibrizzo
Droga życia: 999

Post 16 maja 2008, 19:22

ohoho....witam jegomościa :)
pomijając "Sorry panienki"(..kimkolwiek jest ta Sorra.........;] ), przejde do rzeczy: moje post scriptuum pojawilo sie w tym poscie jako czyste skojarzenie właśnie z powodu Twojej, Hellmaster, krytykancko-karcącej wypowiedzi "powitalnej"............kierowanej do Borrusa..................zabawne zatem, że czujac sie dotknietym moimi słowami, zasłaniasz sie rzekomą troską o ciągłość i ksztalt tematu głównego.........;)......zabawne, no......

facet prosi o wsparcie, a Ty traktujesz go z wyższością wszechwiedzącego i wytykasz mu niedoskonałość "na dzien dobry"............nie dziw sie zatem, ze nie znajdujesz słow pochwały, jesli od samego początku wlasnego na forum istnienia, kreujesz sie na czarna owcę...."wy źli i nietolerancyjni-ja świetlisty dozorca prawdy".........i jedziesz po, skądinąd, pokojowo nastawionych ludziach...........i tak:to jest tolerancyjne forum, ale nie jest to forum zawodowych łykaczy bredni.............i nie: nie jest to forum sfanatyzowanych obronców ustalonej wyższosci i ogólnoprzyjetych dogmatów i tak: kto żyw, zareaguje .......i nie:nie tak, jak ktokolwiek inny sobie to zaplanuje, a tak, jak sam zapragnie............i mimo, że otwarcie stwierdzam, ze bawi mnie Twoje bicie piany i "średniowieczne poglądy", nie zamierzam Cie zwalczac i pewnie nie tylko ja jedyna.......................szkoda tylko, ze tolerancją i empatia nie grzeszysz i w zamian za to próbujesz nas dobrodusznie uswiadamiac,że szatan nam siedzi za skora.........i ze wszyscy jesteśmy w błędzie.........jakby to cokolwiek zmieniało.........i mam nadzieję, ze negatywność Ci przejdzie.......i przestaniesz bezwzględnie zwalczac inność.......bo jesli kogokolwiek w jakikolwiek sposób razi czyjes zachowanie, nie musi w pierwszych słowach mieszac go z blotem..........a każdy fanatyzm prędzej czy poźniej prowadzi do nadcisnienia tętniczego.........i po co to komu....?

WIARA, NADZIEJA, MIŁOŚĆ

a to mowilam ja.....kaa :)
i'm a fountain of blood in a shape of a girl....i ide tam, gdzie ide.....;]
nikt nigdy tak jak teraz

Imię: kaa
Droga życia: 33
Typ: 4w5
Zodiak: szczur

Post 16 maja 2008, 19:35

Każdy potrafi się ostro wyrazic, jeśli tylko jest ku temu powód. Tolerancyjnośc tego forum niekoniecznie sprowadza się do tego, że można tu powiedziec cokolwiek i w jakikolwiek sposób. Wydaje mi się, że należy brac odpowiedzialnośc za rzeczy, które się wypowiada lub wypisuje. Nikt nikomu nie zabrania posiadania takich, czy innych przekonań ale też nikt nikomu nie zabrania reagowania na wypowiedzi innych i komentowanie ich. Na tym zresztą chyba zasadza się sama istota forum. Jak sam widzisz, Hellmaster, Twoje poglądy i wypowiedzi są postrzegane w pewien określony sposób przez większośc użytkowników. Czy daje Ci to coś do myślenia, czy może jedynym wnioskiem, jaki wyciągasz, to że jesteśmy wszyscy "opętani" i "źle czynimy"?
Już w swoim pierwszym poście dosyc jasno określiłeś powody i motywacje Twojego przyłączenia się do społeczności tego forum. Jednocześnie spodziewałeś się jakiejś określonej reakcji i - w sumie - wywołałeś ją, by teraz miec o nią pretensje.
Postaraj się może trochę lepiej argumentowac swoje tezy i przytaczac wiarygodne źródła. Wtedy, Twoje poglądy - nawet średniowieczne - będą brane pod uwagę i traktowane poważnie. Do tej pory nic takiego nie miało miejsca, więc nie dziw się reakcjom "panienek" i innych osób.
Jesteś młodym człowiekiem i rozumiem pewną pozę "luzaka", którą możesz przyjmowac ale tolerancja tego forum wyrosła również z zasady pewnego szacunku, który okazujemy innym. Można krytykowac czyjeś poglądy i poddawac w wątpliwośc informacje przez niego przekazywane ale nie należy atakowac samej osoby za pomocą różnych epitetów typu debil, oszołom itd. Zresztą, to wszystko jest napisane w regulaminie forum, z którym warto się zapoznac ZANIM zacznie się tworzyc posty.
Przepraszam, że piszę to wszystko w tym temacie ale nie wydaje mi się, że koniecznym jest tworzenie nowego.
...all these words I don't just say...
Avatar użytkownikaleaozinho Mężczyzna

Droga życia: 1

Post 16 maja 2008, 19:36

facet prosi o wsparcie, a Ty traktujesz go z wyższością wszechwiedzącego i wytykasz mu niedoskonałość

Pytam tylko czy jest pewien, że zacznie iść do przodu ^^'
zabawne zatem, że czujac sie dotknietym moimi słowami, zasłaniasz sie rzekomą troską o ciągłość i ksztalt tematu głównego

Te słowa mnie nie tyle dotykają co bawią ^^

A brutalna prawda jest taka, że jeszcze do nikogo nie powiedziałem, że "ma diabła za skórą", nie wiem czy wiecie ;]
"Tak! Wściekłość poza kontrolą! Dzika energia chaosu! Pożerająca wszystko na świecie!"
Avatar użytkownikaHellmaster Mężczyzna
Underworld King

Imię: Phibrizzo
Droga życia: 999

Post 17 maja 2008, 09:24

Hellmaster napisał(a):
facet prosi o wsparcie, a Ty traktujesz go z wyższością wszechwiedzącego i wytykasz mu niedoskonałość

Pytam tylko czy jest pewien, że zacznie iść do przodu ^^'

Wydaje mi się więc, że bardziej pozytywną reakcją z twojej strony byłoby mu zaprezentowanie możliwości rozwoju duchowego zgodnego z tym w co wierzysz ty - czyli z drogą chrześcijańską. My wierzymy w to w co wierzymy, więc pokazujemy drogę choćby przez medytację, czy pracę nad własnym umysłem. Jeśli ty uważasz, że najlepszą drogą jest modlitwa, możesz jak najbardziej to napisać, szczególnie jeśli wiesz z własnego doświadczenia. Czy masz własne doświadczenie mówiące że to o czym my piszemy jest złe? Bo ja mam, ale takie, które mi mówi, że to jest dobre i pomaga. Jeśli masz jakieś własne doświadczenia, dziel się nimi śmiało. Natomiast bądź ostrożny z kategorycznym powoływaniem się na to że ktoś coś napisał, bo ludzie czasem (nie zawsze) potrafią pisać co im ślina, zaślepienie, diabeł, zawiść, oraz cała masa innych rzeczy na myśl przyniesie. Niestety, w dzisiejszych czasach nie należy zbyt mocno ufać słowu pisanemu, bo łatwo nim manipulować do swoich potrzeb. I o ile wypowiedzi na forum są w miarę bezpieczne - bo to osobowa wypowiedź kogoś kogo można lepiej poznać, to tekst napisany przez jakiegoś dziennikarza, profesora, czy księdza, jest raczej nieweryfikowalny, a przy okazji osoby tej nie można poznać lepiej osobiście, żeby wyciągnąć wnioski jakie ogólnie ma nastawienie do świata i do ludzi...

Czyli innymi słowy - pokaż jak iść do przodu, zamiast pokazywać tylko jak się nie cofać. I pamiętaj, że nigdzie nie jest napisane, że do przodu prowadzi tylko jedna ścieżka.
"Zgodnie z zasadami aerodynamiki trzmiel nie powinien latać,
ale trzmiel o tym nie wie, więc i tak lata."
"Cats are known to see within the dark. Yet, if you had sight like a cat, even for one day, would you really want to see what's in the dark?"
Poszukujący

Droga życia: 11
Zodiak: tygrys

Post 18 maja 2008, 16:38

Til, święte słowa. :)

Hellmaster, jeśli nie będziesz w stanie dostosować się się do zasad ułatwiających naszą bytność tutaj, a które zostały Ci tu już wcześniej opisane, uznam, że nie jest dobrym pomysłem, abyś tu pisał i nałożę Ci kolejne ostrzeżenie, dzięki czemu nasza znajomość zostanie zakończona. Skupiłeś na sobie wystarczająco wiele uwagi, zwłaszcza w tym temacie, który poświęcony jest przecież swojemu założycielowi.
Avatar użytkownikaNazcain Mężczyzna

Imię: Piotr
Droga życia: 7
Typ: 5w4
Zodiak: Lew, bawół

Powrót do działu „Ludzie”