Noże o klindze powyżej 12 cm noszone przy sobie są nielegalne. Młotka rzadko się używa do bicia, jest więc legalne jego posiadanie. Co do wypadków - prędkość jest ograniczona, wymagana jest trzeźwość, przepisowy samochód. Nie widzę tu sprzeczności.
Jest różnica pomiędzy duża krzywdą (śmierć, kalectwo, uraz psychiczny) a krzywdą typu "on mi podłożył pinezjkę na krzesło".
Jest różnica pomiędzy duża krzywdą (śmierć, kalectwo, uraz psychiczny) a krzywdą typu "on mi podłożył pinezjkę na krzesło".
Ostatnio edytowano 18 mar 2006, 15:15 przez Nightwalker, łącznie edytowano 1 raz
PRAWDA ZAWSZE SIĘ OBRONI, JEŚLI NIKT TEGO NIE ZABRONI ANI NIE OGRANICZY
-
Nightwalker
Racjonalista - Posty: 537
Hmm widze tutaj ciekawe posty. Narkotyki, alkchol, antybiotyki.. itd. W duzych ilosciach wyniszczaja organizm a przede wszystkim otępiają. Moze nie odrazu surowo karac ale robic kampanie reklamowe ze to szkodzi itd. Pokazac to tak aby ludzie nie czuli ze to jest zakazywane tylko ze to wyniszcza nas.
>> !! http://www.meditationforworld.wordpress.com !! <<
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
NAZCAIN NIE USUWAJ FORUM ;):D THX ;)
"MAMY TENDENCJĘ DO ULEGANIA PRZEŚWIADCZENIU, ŻE "NASZ" MODEL RZECZYWISTOŚCI SAM W SOBIE JEST RZECZYWISTOŚCIĄ, ZAPOMINAJĄC, ŻE OGRANICZONE SĄ WSZYSTKIE MODELE."
-
Gothic
Made in Universe - Imię: Adrian
- Droga życia: 8
Większości nic nie obchodzi to, że coś ich wyniszcza, nawet jak odnoszą tego skutki.
-
Nightwalker
Nightwalker napisał(a):Większości nic nie obchodzi to, że coś ich wyniszcza, nawet jak odnoszą tego skutki.
Hmm bo nie mają silnej woli do pokonania tego, maja slaba psychikę ? Bo niczym innym chyba nie da sie tego wyjasnic..
>> !! http://www.meditationforworld.wordpress.com !! <<
-
Gothic
Made in Universe - Imię: Adrian
- Droga życia: 8
Też, ale można na to spojrzeć z drugiej strony - mają na tyle silną wolę, że nic ich nie przekona, żeby nie brać. :p
-
Nightwalker
A'propo mojej wypowiedzi na temat marihuany, komentarz Meph: "Wiesz co, tak naprawde jak np. policja przy Tobie znajdzie jakiekolwiek narkotyki, czy twarde czy miekie, albo zorientuje sie ze jestes po spozyciu, to i tak pociagna Cie do odpowiedzialnosci, dla nich to bez roznicy czy twarde czy miekie."
Możesz być pewny Meph że policja przy mnie Nigdy nie znajdzie jakichkolwiek narkotyków, czy twardych czy miekich albo tymbardziej Zorientuje się w jakikolwiek sposób że jestem po ich spożyciu. Tego jestem pewien i się wogóle nie obawiam. Nadal podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię. Nie musisz się z nią zgadzać. Takie jest moje zdanie. I mam cichą nadzieję, że i również w coraz większym stopniu polskiego Prawa.
Pozdrawiam Wszystkich Ciepło
Możesz być pewny Meph że policja przy mnie Nigdy nie znajdzie jakichkolwiek narkotyków, czy twardych czy miekich albo tymbardziej Zorientuje się w jakikolwiek sposób że jestem po ich spożyciu. Tego jestem pewien i się wogóle nie obawiam. Nadal podtrzymuję swoją wcześniejszą opinię. Nie musisz się z nią zgadzać. Takie jest moje zdanie. I mam cichą nadzieję, że i również w coraz większym stopniu polskiego Prawa.
Pozdrawiam Wszystkich Ciepło

Prawdą jest Miłość. Wyrazem Miłości, Bycie Sobą.
-
GrzegorzL_Truth
Light_Truth - Posty: 211
- Droga życia: 7
- Zodiak: strzelec
GrzegorzL_Truth napisał(a):Takie jest moje zdanie. I mam cichą nadzieję, że i również w coraz większym stopniu polskiego Prawa.
A co tobie szkodzą takie używki. Skoro nie tolerujesz ich, to wiadome, że nie będziesz ich używał, kupował itd. Nie znaczy to jednak, że ktoś inny tak myśli.
To tak jakbym chciał aby wszędzie panował zakaz palenia, tylko dlatego, że ja nie palę.
Prawo w Polsce wymaga ważniejszych zmian niż tworzenie sztucznych problemów.
Zły obraz marichuany nie bierze się z jej istoty, ale z metod jej dystrybucji.
-
Nightwalker
Zacytowałeś mnie NW:
GrzegorzL_Truth napisał/a:
Takie jest moje zdanie. I mam cichą nadzieję, że i również w coraz większym stopniu polskiego Prawa.
Moja wypowiedź brzmiała z jednym zdaniem wcześniej ( które pominąłeś ):
Dlaczego to piszę? Ano dlatego że na bazie tego mało sprytnego pominięcia "zbudowałeś" swój zarzut, cytuję:
Dokładnie ten fragment:
Przypomnę jeszcze raz swoją wypowiedź którą niestety zacytowałeś niepełną:
Resztę pominę
Pozdrówka.
GrzegorzL_Truth napisał/a:
Takie jest moje zdanie. I mam cichą nadzieję, że i również w coraz większym stopniu polskiego Prawa.
Moja wypowiedź brzmiała z jednym zdaniem wcześniej ( które pominąłeś ):
Nie musisz się z nią zgadzać. Takie jest moje zdanie. I mam cichą nadzieję, że i również w coraz większym stopniu polskiego Prawa.
Dlaczego to piszę? Ano dlatego że na bazie tego mało sprytnego pominięcia "zbudowałeś" swój zarzut, cytuję:
Skoro nie tolerujesz ich, to wiadome, że nie będziesz ich używał, kupował itd. Nie znaczy to jednak, że ktoś inny tak myśli.
Dokładnie ten fragment:
Nie znaczy to jednak, że ktoś inny tak myśli.
Przypomnę jeszcze raz swoją wypowiedź którą niestety zacytowałeś niepełną:
Nie musisz się z nią zgadzać. Takie jest moje zdanie. I mam cichą nadzieję, że i również w coraz większym stopniu polskiego Prawa.
Nie musisz się z nią zgadzać.
Resztę pominę
Pozdrówka.
-
GrzegorzL_Truth
Jeżeli jest wolność światopoglądowa to musimy tolerować nawet najbardziej absurdalne w swoim odczuciu opinie
. Grzegorz - jesteś pewny, że nie dałbyś się przekonać do naszego zdania? 
. Grzegorz - jesteś pewny, że nie dałbyś się przekonać do naszego zdania? Od teraz w Strefie http://strefa51.webd.pl/forum/ .
Powód: http://forum.przebudzenie.net/viewtopic.php?t=687
Do tego moderacja zorientowana na jedyne słuszne poglądy, których broni nawet tolerując chamstwo o ile je propaguje. Pozdrawiam!
Powód: http://forum.przebudzenie.net/viewtopic.php?t=687
Do tego moderacja zorientowana na jedyne słuszne poglądy, których broni nawet tolerując chamstwo o ile je propaguje. Pozdrawiam!

-
Luke_Nuke
Kalif/Krzyżowiec/Reakcjonista - Imię: Łukasz
- Droga życia: 5
- Typ: 2w1
- Zodiak: Lew
GrzegorzL_Truth, pominięcie czegokolwiek nic tutaj nie zmienia. Nie nakazujesz aby ktoś myślał jak ty (bo to niemożliwe), ale chciałbyś, żeby ta osoba nie mogła sobie spokojnie popalić ze względu na legalność.
Nie musisz sięzgadzać z KK, wystarczy że bedziesz chodził do kościoła, rzucał na tacę, spowiadał się itd.
Nie musisz się zgadzać z Kaczyńskim, wystarczy ze na niego zagłosujesz.
Nie musisz zgadzać się ze mną, wystarczy, że przyznasz mi rację.
To coś podobnego.
Nie musisz sięzgadzać z KK, wystarczy że bedziesz chodził do kościoła, rzucał na tacę, spowiadał się itd.
Nie musisz się zgadzać z Kaczyńskim, wystarczy ze na niego zagłosujesz.
Nie musisz zgadzać się ze mną, wystarczy, że przyznasz mi rację.
To coś podobnego.
-
Nightwalker
Oczywiście że NW zmienia, bo jeśli To Pominięcie by nic nie zmieniało, byłbyś solidniejszy w swoich wypowiedziach. To jest Naturalne. Nastawienie jako takie rzutuje na całość argumentacji którą przedstawiasz. Mówiąc inaczej: część oddziałuje na całość skoro ta część miała miejsce. Jeśli by nie miała miejsca, nie pisałbys tego i nie argumentował w ten sposób. Argumentując jednak stwarzasz "wrażenie" że ma "to wpływ" a teraz piszesz że Nie. Cóż...
Co do Twojej wypowiedzi NW:
Dokładnie. Masz 100% rację. Tak dokładnie Chcę i takie jest moje zdanie. Ty masz prawo sądzić inaczej, czyli "nie chcieć" tego. Na tym polega m.in: wolna wola człowieka i tzw. demokracja ( przynajmniej w założeniu )
Luke? Jestem pewien że do marichuany sie Nigdy nie Przekonam ale jak juz Sam nie raz zapewne Zauważyłeś, jest więcej między Nami tematów Wspólnych niż dzielących Nas
A tak na marginesie dodam że ( wiem że nie uwierzycie
) nie piję wogóle alkoholu. Jak to mówią, jestem taki twardogłowy
Mój wybór, moja Wola
Pozdrawiam Was Wszystkich Bardzo Ciepło
Co do Twojej wypowiedzi NW:
...ale chciałbyś, żeby ta osoba nie mogła sobie spokojnie popalić ze względu na legalność.
Dokładnie. Masz 100% rację. Tak dokładnie Chcę i takie jest moje zdanie. Ty masz prawo sądzić inaczej, czyli "nie chcieć" tego. Na tym polega m.in: wolna wola człowieka i tzw. demokracja ( przynajmniej w założeniu )
Luke? Jestem pewien że do marichuany sie Nigdy nie Przekonam ale jak juz Sam nie raz zapewne Zauważyłeś, jest więcej między Nami tematów Wspólnych niż dzielących Nas
A tak na marginesie dodam że ( wiem że nie uwierzycie
) nie piję wogóle alkoholu. Jak to mówią, jestem taki twardogłowy
Pozdrawiam Was Wszystkich Bardzo Ciepło

-
GrzegorzL_Truth
GrzegorzL_Truth napisał(a):Możesz być pewny Meph że policja przy mnie Nigdy nie znajdzie jakichkolwiek narkotyków, czy twardych czy miekich albo tymbardziej Zorientuje się w jakikolwiek sposób że jestem po ich spożyciu.
Grzegorz, to ze ja uzylem zwrotu "...policja przy Tobie znajdzie jakiekolwiek narkotyki..." to nie oznacza ze bierzesz tylko tak sie mowi...jako ogol, taki tylko zwrot, o nic Cie nie oskarzam czy podejzewam...
GrzegorzL_Truth napisał(a):Cytat:
...ale chciałbyś, żeby ta osoba nie mogła sobie spokojnie popalić ze względu na legalność.
Dokładnie. Masz 100% rację. Tak dokładnie Chcę i takie jest moje zdanie. Ty masz prawo sądzić inaczej, czyli "nie chcieć" tego. Na tym polega m.in: wolna wola człowieka i tzw. demokracja ( przynajmniej w założeniu ) Smile
Na tym polega wolna wola!?!?! Naprawde masz dziwne podejscie...
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
On: Tak, Ciebie TEZ.
xD
xD
-
Meph
- Droga życia: 4
- Zodiak: Waga, Bawół
Tak na tym właśnie polega wolna wola że mam własne zdanie, niezależne od Twojego Meph. Wcale to nie wyklucza że nie szanuję Twojego. Szanuję. Czy wierzysz w to, czy nie ..Twoja Wola.
Jeśli uważasz to za dziwne podejście, cóż ..masz pełne prawo tak sądzić, pozostań szczęśliwa z tym przekonaniem. Jest Twoje. Również je Szanuje.
Dziękuje za wyrażenie własnego poglądu Meph. Z pełnym Szacunkiem.
Pozdrawiam Cię Ciepło
Jeśli uważasz to za dziwne podejście, cóż ..masz pełne prawo tak sądzić, pozostań szczęśliwa z tym przekonaniem. Jest Twoje. Również je Szanuje.
Dziękuje za wyrażenie własnego poglądu Meph. Z pełnym Szacunkiem.
Pozdrawiam Cię Ciepło

-
GrzegorzL_Truth
Chodzi mi tylko o to ze wtedy ograniczasz wolna wole tego ktory chce sobie zapalic jakiegos jointa czy cos takiego, a nie wolna wole w wyrazaniu swojej opini... czytaj dokladniej, nie bez powodu podalem rowniez cytat Nightwalkera. Skoro ktos moze sie upic, to czemu nie zapalic... O skutkach pisalismy wczesniej.
Ona: Kocham Cie!!! A Ty mnie tez?
xD
xD
-
Meph
- Droga życia: 4
- Zodiak: Waga, Bawół
( pominę fakt że nigdzie nie zaznaczyłaś że chodzi ci o zapalenie jointa ) ..to jest naprawdę szczegół przy Twoim dwuznacznym podejsciu do sprawy.
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie co napisałem i zobacz, czy zarzucając mi chęć ograniczania palenia marihuany nie próbujesz zarazem sama Ograniczyć jeszcze ważniejszego Prawa do wyrażania przez ludzi własnej opinii. W tym wypadku mojej. To jest ze sobą powiązane. I o to mi chodziło. Taka jest moja opinia. Nie musisz się z nią zgadzac wogóle. Ja mimo Wszystko Szanuje Twoją opinię Meph, co już wcześniej zaznaczyłem mimo iż się Wogóle z nią nie zgadzam ale Ty zdaje sie mojej nie szanujesz. Cóż..masz prawo. Życzę Ci Dużo Szczęścia
Pozdrówka
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie co napisałem i zobacz, czy zarzucając mi chęć ograniczania palenia marihuany nie próbujesz zarazem sama Ograniczyć jeszcze ważniejszego Prawa do wyrażania przez ludzi własnej opinii. W tym wypadku mojej. To jest ze sobą powiązane. I o to mi chodziło. Taka jest moja opinia. Nie musisz się z nią zgadzac wogóle. Ja mimo Wszystko Szanuje Twoją opinię Meph, co już wcześniej zaznaczyłem mimo iż się Wogóle z nią nie zgadzam ale Ty zdaje sie mojej nie szanujesz. Cóż..masz prawo. Życzę Ci Dużo Szczęścia
Pozdrówka

-
GrzegorzL_Truth