Hej;d
Od kilku dni próbuje świadomie śnić.I na razie 0 efektów. Chce się upewnić czy wszystko robie dobrze...
No to tak:
-kładę się, powtarzam w myślach coś w stylu 'Zaraz będę miała świadomy sen' itp.
-Po chwili widzę te takie kreski, esyfloresy, kolorowe ciapki
-czuję paraliż senny
-cały czas jestem świadoma, wyobrażam sobie jakąś scenke
- czasami zdarza mi się po dość długiej chwili utrata świadomości ale automatycznie po kilku sekundach odzyskuje świadomość .
I DALEJ NIC !
Co mam dalej robić, czy gdzieś przeoczyłam coś niezbędnego, czy mam po prostu dalej tak trwać i czekać na ten świadomy sen
PS: wszystko słyszę w czasie tego 'stanu'
Od kilku dni próbuje świadomie śnić.I na razie 0 efektów. Chce się upewnić czy wszystko robie dobrze...
No to tak:
-kładę się, powtarzam w myślach coś w stylu 'Zaraz będę miała świadomy sen' itp.
-Po chwili widzę te takie kreski, esyfloresy, kolorowe ciapki

-czuję paraliż senny
-cały czas jestem świadoma, wyobrażam sobie jakąś scenke
- czasami zdarza mi się po dość długiej chwili utrata świadomości ale automatycznie po kilku sekundach odzyskuje świadomość .
I DALEJ NIC !
Co mam dalej robić, czy gdzieś przeoczyłam coś niezbędnego, czy mam po prostu dalej tak trwać i czekać na ten świadomy sen

PS: wszystko słyszę w czasie tego 'stanu'
-
RastaLady ;p
- Imię: Iwona
- Droga życia: 7
- Typ: eee
- Zodiak: waga,świnia
Może poprostu metoda wchodzenia w sen z ciągłą świadomością nie jest dla Ciebie?spróbuj autosugestii albo innych metod , próbujesz dopiero od ''kilku dni'' więc się nic nie bój , poza tym jeden uzyskuje LD po pierwszej próbie drugi po roku...a nagroda dla wytrwałych jest wielka
powodzenia : )

-
tryptOfan
''Dla śniącego-nic trudnego'' - Imię: Piotr
- Droga życia: 28
- Zodiak: waga
Bardziej wyluzuj
To daje rady, i jako początkujący nie próbój wchodzić w świadomy sen w pełni świadomy(to jest bardzo trudna sztuczka
).Lepiej niech se leci, i stosuj autosugestie.

-
miska1
Mam pytanie. Ja też nie wiem, czy to, co śniło mi się dwie noce z rzędu, to był świadomy sen. W obu sytuacja była podobna, lecz opiszę jedną.
Rozmawiałam z moją mamą przez telefon. Rozmowa dotyczyła prostej, logicznej rzeczy, ale i tak nie mogłyśmy się dogadać. A przecież w śnie często tak bywa! Wtedy zaczęłam coś podejrzewać. Podeszłam do tablicy wiszącej na ścianie, bo chciałam wykonać test rzeczywistości (sprawdzić, czy zmieni się tekst na kartce). Okazało się, że się co chwila zmieniał. Wtedy zrozumiałam, że śnię i zaczęłam latać.
Jednak coś mnie niepokoi. Świadomy sen to w końcu możność robienia tego, co się chce we śnie. Ja jednak robiłabym coś innego niż latanie - przykładowo poleciałabym na Księżyc. Jednak nie zrobiłam tego w tym śnie. Mogę wnioskować, że nie miałam tak naprawdę świadomości.
Kiedyś czytałam, że można śnić o świadomym śnie, ale w rzeczywistości go nie mieć. Co to było?
Rozmawiałam z moją mamą przez telefon. Rozmowa dotyczyła prostej, logicznej rzeczy, ale i tak nie mogłyśmy się dogadać. A przecież w śnie często tak bywa! Wtedy zaczęłam coś podejrzewać. Podeszłam do tablicy wiszącej na ścianie, bo chciałam wykonać test rzeczywistości (sprawdzić, czy zmieni się tekst na kartce). Okazało się, że się co chwila zmieniał. Wtedy zrozumiałam, że śnię i zaczęłam latać.
Jednak coś mnie niepokoi. Świadomy sen to w końcu możność robienia tego, co się chce we śnie. Ja jednak robiłabym coś innego niż latanie - przykładowo poleciałabym na Księżyc. Jednak nie zrobiłam tego w tym śnie. Mogę wnioskować, że nie miałam tak naprawdę świadomości.
Kiedyś czytałam, że można śnić o świadomym śnie, ale w rzeczywistości go nie mieć. Co to było?
-
Lucid
To jest właśnie to co napisałaś wyżej 

-
miska1
Czyli co? Śnienie o świadomym śnie?
-
Lucid