Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Snil mi sie zmarly wujek z ukrainy,ktory zyl ,ja weszlam do niego do domu i przepraszalam go ze nie wyszlam z psem bo zapomnialam(wydaje mi sie ze nie widzialam wujka) potem wujek wyszedl ze mna na dwor i mowi czy mam moze 10 zl ,zaczal przypominac ze kiedys pozyczalam od niego 10n zl ,ja mowie ze mam i dalam mu w drobnych 10zl,a on mi dal kluczyki od mojego samochodu,ktory stal u niego przed domem.

w senniku przeczytam ze jak sny sie zmarly ,ktory odbiera pieniadze to znaczy ze umrze osoba ktorej to sie sni ,czyli ja ,albo ktos bliski.

ale on mi nie zabieral,sama mu dalam ,a moze oddalam .
wiec prosze kogos o pomoc ,kto sie zna na snach,strasznie sie boje:(
wikta85 Kobieta
koziorożec

Imię: wiktoria
Droga życia: 8
Zodiak: koziorozec
ja się zgadzam z interpretacją ,że śmierć we śnie to tylko symbol przemiany - niektórzy uważają ją nawet za bardzo pozytywne zjawisko . Lękać sie na pewno nie ma czego . Dobrze poszukaj swoje własnej symboliki . Bać się nie ma czego.
easy russian

czyli nie musze sie bac,ze cos mi sie stanie czy moim bliskim???
wikta85 Kobieta
koziorożec

Absolutnie nie masz sie czego obawiać. Senniki mają zerową wartość. Jest mała książeczka E Froma " Zapomiany język", także Jung zajmował sie symboliką senną. Warto raczej szukac info z takich żródeł.
Co do snów, to obrazy sa drugorzędną sprawą, a ich interpretacja analityczna może być myląca. Najważniejsze są emocje jakie w tych snach sie pojawiają. Obrazy jakie pamietasz to wynik emocji i odzwierciedlenie pewnych stanów(bardzo luzne). Interpretacja zewnętrzna też ma małą wartość, no chyba że ktos cie dobrze zna i jest biegły w takich kwestiach(o ile w ogóle można byc biegłym w interpretacji snów). Jesli sen wzbudził w tobie lęk, to postaraj sie zorientować o co chodzi w dialogu z sama sobą, a nie szukac suchych uniwersalnych info zewnetrznych. Po mimo badań. Pomimo checi i oswiadczen że coniektórzy potrafią interpretowac sny, jest to nadal materia bardzo tajemnicza.
2Jacks Mężczyzna

dziekuje bardzo za pomoc,bo strasznie sie przestraszylam:(
,emocje w snie byly bardzo mile,przyjazne:)
bylam szczesliwa ze weszlam do wujka do domu ,milo mi sie z nim rozmawialo,jeszcze wyszedl ze mna z domu i dal mi kluczyki od mojego auta:)
w snie niczego sie nie przestraszylam,dopiero jak sie ubudzilam doszlo do mnie ze przeciez wujek nie zyje:(
wikta85 Kobieta
koziorożec

ech,, " no to trzeba było tak zara ". Zgadzam się z przedmówcą, gdy emocje dobre to wszystko ok.
Niejasno napisałaś ,że ten wujek juz nie żyje a potem (przynajmniej ja tak zrozumiałem) przelękłaś się,że ten wujek może umrzeć . Mnie się wiele razy śni mój zmarły ojciec . zawsze w dobrym nastroju . Wielu powiada,że taki sen ( szczególnie jeśli za życia były dobre stosunki ) to oznaka opieki " z tamtej strony".
easy russian

Jak Ci się coś śniło to, to nie uwierzysz, oznacza że o tym myślałeś podczas snu. Może po prostu zapomniałeś o czy co Ci ktoś kiedyś powiedział.
gmork Mężczyzna

Znaczenie snów można interpretować naprawdę bardzo różnie,w zasadzie to na kilka sposobów. Wartość sennika także jest różnie postrzegana,więc nie należy się tym tak dosłownie przejmować i brać do siebie. Wg mnie nie masz powodu do obaw.
Tao-Universum Mężczyzna

Może wujek chce,zebys się za niego pomodliła,a przypomniał Ci w śnie o pięniądzach,że masz u niego dług,a własnie potrzebuje modlitwy i tak chce,,żebyś mu dyszke spłąciła;) To taki żarcik,tylko bez urazy,ale może po prostu w taki sposób właśnie chciał Ci to ukazać.Raz śnił mi się kumpel,niedawno po śmierci i miał smutną twarz.Modliłem się za niego przez tydzien,dzień w dzień.Może mu pomogłem...
Avatar użytkownikaDawid2908 Mężczyzna
parapsychologiczne podejście..

Imię: Dawid

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”