Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.
Od kąt pamiętam, czasem w snach dzieje się tak, że śni mi się coś... ale nie mogę otworzyć oczu w śnie, np. ostatnio śniło mi się, że jadę rowerem w parku, którym wracam do domu po szkole, ale nie mogę otworzyć oczu, nie widzę nic... to się powtarzało wiele razy. Było też tak, że uciekałem przed czymś i nie mogłem otworzyć oczu. Może ktoś mi wytłumaczyć, co to może oznaczać?
Ostatnio edytowano 01 kwi 2011, 13:08 przez Rillas, łącznie edytowano 1 raz
http://www.instytutnoble.pl/ - Rozwój świadomości.
Rillas Mężczyzna

Typ: parzystokopytne
Chesz zacząć widzieć Rzeczywistość, używasz do tego środków, które nie otwierają oczu.... (cokolwiek to oznacza)
Użyj woli i je otwórz. :D
Mi się kiedyś śniło nurkowanie. Siłą woli otworzyłam oczy (choć z reguły mam zamknięte jak nurkuję w realu)... siłą woli udało mi sie nawet oddychać pod wodą :)

be free like a fish in the water...
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]

Dzisiaj w nocy doświadczyłam czegoś niepokojącego. Kiedy wieczorem leżałam w łóżku, wyobrażałam sobie lekcję wfu, którą dzisiaj miałam. Miałyśmy zaliczać zagrywkę górną, nieważne. Tak czy inaczej, kiedy sobie wyobrażałam, że zagrywam to moim ciałem coś MIMOWOLNIE rzucało (takie drgawki, wstrząsy - nie wiem, jak to nazwać). Powtarzało się to mimowolnie jeszcze kilka razy. Co to było?

Otwieranie oczu we śnie, też kiedyś tak miałem że śniło mi się iż robie coś z zamkniętymi oczami, próba otwarcia oczu na siłę, jeśli już się powiodła to kończyła się obudzeniem. W takim wypadku najlepiej nie robić nic, poważnie. Nie wiem co to może oznaczać, ale wydaje mi się że jesto to coś z pogranicza snu, ciało leży z zamkniętymi oczami i ty o tym wiesz, próba otwarcia oczu we śnie jest jednocześnie próbą otwarcia fizycznych oczu.
To co uznajecie za prawde stanowi wasze ograniczenie, dopiero gdy pozbędziecie się ograniczeń staniecie się wolni.
Avatar użytkownikaPlantator Mężczyzna
człowiek z nikąd

Imię: Jarek
Droga życia: 7
Typ: 9w1 - "Marzyciel"
Zodiak: strzelec, smok
Plantator napisał(a):Otwieranie oczu we śnie, też kiedyś tak miałem że śniło mi się iż robie coś z zamkniętymi oczami, próba otwarcia oczu na siłę, jeśli już się powiodła to kończyła się obudzeniem. W takim wypadku najlepiej nie robić nic, poważnie. Nie wiem co to może oznaczać, ale wydaje mi się że jesto to coś z pogranicza snu, ciało leży z zamkniętymi oczami i ty o tym wiesz, próba otwarcia oczu we śnie jest jednocześnie próbą otwarcia fizycznych oczu.

Może zamiast otwierać oczy wystarczy krzyknąć "światło!"
:D
...i wszystko stanie się jasne.

Poważnie... :)
Awar

Do tego trzeba wiedzieć, że to sen XD a z tym mam kłopoty, nawet jak śni mi się latająca krowa to nie mogę zrozumieć, że to niemożliwe, tylko przyjmuję że krowy naprawdę latają i uważam to za całkiem normalne...

@edit: tak sobie myślę... czy ta niemożność otworzenia oczu we śnie, może świadczyć o jakiś blokadach na czakramie trzeciego oka?
http://www.instytutnoble.pl/ - Rozwój świadomości.
Rillas Mężczyzna

Typ: parzystokopytne
Ktoś kiedyś powiedział mi,że praktyka otwierania oczu podczas snu jest bardzo niezdrowa i staram się tego trzymać. Poza tym raczej mi się to nie zdarza,możemy zaobserwować to np u kogoś kto nagle się przebudzi i jest na wpół przytomny.
Tao-Universum Mężczyzna

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”