Od kąt pamiętam, czasem w snach dzieje się tak, że śni mi się coś... ale nie mogę otworzyć oczu w śnie, np. ostatnio śniło mi się, że jadę rowerem w parku, którym wracam do domu po szkole, ale nie mogę otworzyć oczu, nie widzę nic... to się powtarzało wiele razy. Było też tak, że uciekałem przed czymś i nie mogłem otworzyć oczu. Może ktoś mi wytłumaczyć, co to może oznaczać?
Ostatnio edytowano 01 kwi 2011, 13:08 przez Rillas, łącznie edytowano 1 raz
http://www.instytutnoble.pl/ - Rozwój świadomości.
-
Rillas
- Typ: parzystokopytne
Chesz zacząć widzieć Rzeczywistość, używasz do tego środków, które nie otwierają oczu.... (cokolwiek to oznacza)
Użyj woli i je otwórz.
Mi się kiedyś śniło nurkowanie. Siłą woli otworzyłam oczy (choć z reguły mam zamknięte jak nurkuję w realu)... siłą woli udało mi sie nawet oddychać pod wodą
be free like a fish in the water...
Użyj woli i je otwórz.

Mi się kiedyś śniło nurkowanie. Siłą woli otworzyłam oczy (choć z reguły mam zamknięte jak nurkuję w realu)... siłą woli udało mi sie nawet oddychać pod wodą

be free like a fish in the water...
Intencja jest przenikającą wszystko siłą, która sprawia, że postrzegamy. Nie dlatego stajemy się świadomi , że postrzegamy - do percepcji dochodzi pod naciskiem napierającej intencji..
[C. Castaneda]
[C. Castaneda]
-
sinsemilla
Dzisiaj w nocy doświadczyłam czegoś niepokojącego. Kiedy wieczorem leżałam w łóżku, wyobrażałam sobie lekcję wfu, którą dzisiaj miałam. Miałyśmy zaliczać zagrywkę górną, nieważne. Tak czy inaczej, kiedy sobie wyobrażałam, że zagrywam to moim ciałem coś MIMOWOLNIE rzucało (takie drgawki, wstrząsy - nie wiem, jak to nazwać). Powtarzało się to mimowolnie jeszcze kilka razy. Co to było?
-
Lucid
Otwieranie oczu we śnie, też kiedyś tak miałem że śniło mi się iż robie coś z zamkniętymi oczami, próba otwarcia oczu na siłę, jeśli już się powiodła to kończyła się obudzeniem. W takim wypadku najlepiej nie robić nic, poważnie. Nie wiem co to może oznaczać, ale wydaje mi się że jesto to coś z pogranicza snu, ciało leży z zamkniętymi oczami i ty o tym wiesz, próba otwarcia oczu we śnie jest jednocześnie próbą otwarcia fizycznych oczu.
To co uznajecie za prawde stanowi wasze ograniczenie, dopiero gdy pozbędziecie się ograniczeń staniecie się wolni.
-
Plantator
człowiek z nikąd - Imię: Jarek
- Droga życia: 7
- Typ: 9w1 - "Marzyciel"
- Zodiak: strzelec, smok
Plantator napisał(a):Otwieranie oczu we śnie, też kiedyś tak miałem że śniło mi się iż robie coś z zamkniętymi oczami, próba otwarcia oczu na siłę, jeśli już się powiodła to kończyła się obudzeniem. W takim wypadku najlepiej nie robić nic, poważnie. Nie wiem co to może oznaczać, ale wydaje mi się że jesto to coś z pogranicza snu, ciało leży z zamkniętymi oczami i ty o tym wiesz, próba otwarcia oczu we śnie jest jednocześnie próbą otwarcia fizycznych oczu.
Może zamiast otwierać oczy wystarczy krzyknąć "światło!"

...i wszystko stanie się jasne.
Poważnie...

- Awar
Do tego trzeba wiedzieć, że to sen XD a z tym mam kłopoty, nawet jak śni mi się latająca krowa to nie mogę zrozumieć, że to niemożliwe, tylko przyjmuję że krowy naprawdę latają i uważam to za całkiem normalne...
@edit: tak sobie myślę... czy ta niemożność otworzenia oczu we śnie, może świadczyć o jakiś blokadach na czakramie trzeciego oka?
@edit: tak sobie myślę... czy ta niemożność otworzenia oczu we śnie, może świadczyć o jakiś blokadach na czakramie trzeciego oka?
http://www.instytutnoble.pl/ - Rozwój świadomości.
-
Rillas
- Typ: parzystokopytne
Ktoś kiedyś powiedział mi,że praktyka otwierania oczu podczas snu jest bardzo niezdrowa i staram się tego trzymać. Poza tym raczej mi się to nie zdarza,możemy zaobserwować to np u kogoś kto nagle się przebudzi i jest na wpół przytomny.
-
Tao-Universum