Witam. Jestem nowy na tym forum i mam problem...
Mianowicie miałem świadomy sen, w którym znajomy podszedł do mnie i złapał mnie za ramie i powiedział, żebym przygotował się na pogrzeb kogoś bliskiego.
Czy możliwe, że ostrzegał mnie przed czymś ważnym?? Czy przepowiedział pogrzeb ??
Proszę o odpowiedź
Mianowicie miałem świadomy sen, w którym znajomy podszedł do mnie i złapał mnie za ramie i powiedział, żebym przygotował się na pogrzeb kogoś bliskiego.
Czy możliwe, że ostrzegał mnie przed czymś ważnym?? Czy przepowiedział pogrzeb ??
Proszę o odpowiedź
-
Damianoherki
- Imię: Damian
Przede wszystkim spokojnie i bez paniki 
Mi ciężko coś jest konkretnego napisać w tej sprawie.
Każdy ma "swój sennik".
Edit: symbolika jest przeróżna i czasem można się zdziwić. Pogrzeb czyjejś osoby we śnie może np. oznaczać "tylko" tyle, że niedługo charakter kogoś się zmieni diametralnie, a ten stary jego sposób bycia będzie "pogrzebany".

Mi ciężko coś jest konkretnego napisać w tej sprawie.
Każdy ma "swój sennik".
Edit: symbolika jest przeróżna i czasem można się zdziwić. Pogrzeb czyjejś osoby we śnie może np. oznaczać "tylko" tyle, że niedługo charakter kogoś się zmieni diametralnie, a ten stary jego sposób bycia będzie "pogrzebany".
- Awar
Przenośnie występują w trakcie nieświadomego snu, jeżeli ten był świadomy to oznaczało to dosłowne znaczenie.
Tylko zastanów się czy to była świadoma projekcja do której ktoś się przebił i cię ostrzegł czy sam to stworzyłeś.
Tylko zastanów się czy to była świadoma projekcja do której ktoś się przebił i cię ostrzegł czy sam to stworzyłeś.
- Trzynasty
Trzynasty napisał(a):Przenośnie występują w trakcie nieświadomego snu, jeżeli ten był świadomy to oznaczało to dosłowne znaczenie.
Bzdura.
Czas pokaże czy sen był proroczy czy też była to zwykła lipa
Zawsze może to być tylko jakaś symbolika, albo przekłamanie.
Na Twoim miejscu nie przejmował bym się tym zbytnio.
I took a walk around the world to ease my troubled mind
I left my body laying somewhere in the sands of time
I watched the world float to the dark side of the moon
I feel there is nothing I can do
I left my body laying somewhere in the sands of time
I watched the world float to the dark side of the moon
I feel there is nothing I can do
-
zet
ka z www.obeforum.pl - Posty: 114
Zgadzam się z Awar, nie raz miałem sny które mogłem interpretować jako śmierć swoją lub bliskich mi osób, zwykle oznaczały one przewartościowanie, utratę/śmierć pewnej części mnie, i zmianę postrzegania rzeczywistości na zupełnie inny sposób. Innymi słowy, umierała część mnie, rodziło się coś nowego.
-
darekk
- Droga życia: 11
- Zodiak: Strzelec
Miałem dwa przypadki. Moja babcia i wujek. Oba sny zapowiadające były różne, ale miały element wspólny. Ten element nazywam "anatomią czaszki". Nazwa mniej więcej oddaje to co widziałem w tych snach. W przypadku babci zorientowałem się dopiero po pogrzebie, w przypadku wujka przed.
- Awar