Zjawisko snu, świadomego i tego zwykłego. Techniki oneironautyczne, opisy Waszych snów.

LD PROSZĘ O POMOC

Post 13 gru 2010, 23:27

Witam. Jestem nowy na tym forum i mam problem...
Mianowicie miałem świadomy sen, w którym znajomy podszedł do mnie i złapał mnie za ramie i powiedział, żebym przygotował się na pogrzeb kogoś bliskiego.
Czy możliwe, że ostrzegał mnie przed czymś ważnym?? Czy przepowiedział pogrzeb ??
Proszę o odpowiedź
Damianoherki Mężczyzna

Imię: Damian

Re: LD PROSZĘ O POMOC

Post 13 gru 2010, 23:45

Przede wszystkim spokojnie i bez paniki :)
Mi ciężko coś jest konkretnego napisać w tej sprawie.
Każdy ma "swój sennik".

Edit: symbolika jest przeróżna i czasem można się zdziwić. Pogrzeb czyjejś osoby we śnie może np. oznaczać "tylko" tyle, że niedługo charakter kogoś się zmieni diametralnie, a ten stary jego sposób bycia będzie "pogrzebany".
Awar

Post 14 gru 2010, 00:24

Przenośnie występują w trakcie nieświadomego snu, jeżeli ten był świadomy to oznaczało to dosłowne znaczenie.

Tylko zastanów się czy to była świadoma projekcja do której ktoś się przebił i cię ostrzegł czy sam to stworzyłeś.
Trzynasty

Post 14 gru 2010, 14:40

Trzynasty napisał(a):Przenośnie występują w trakcie nieświadomego snu, jeżeli ten był świadomy to oznaczało to dosłowne znaczenie.

Bzdura.

Czas pokaże czy sen był proroczy czy też była to zwykła lipa :)
Zawsze może to być tylko jakaś symbolika, albo przekłamanie.
Na Twoim miejscu nie przejmował bym się tym zbytnio.
I took a walk around the world to ease my troubled mind
I left my body laying somewhere in the sands of time
I watched the world float to the dark side of the moon
I feel there is nothing I can do

Post 14 gru 2010, 19:01

Zgadzam się z Awar, nie raz miałem sny które mogłem interpretować jako śmierć swoją lub bliskich mi osób, zwykle oznaczały one przewartościowanie, utratę/śmierć pewnej części mnie, i zmianę postrzegania rzeczywistości na zupełnie inny sposób. Innymi słowy, umierała część mnie, rodziło się coś nowego.
darekk Mężczyzna

Droga życia: 11
Zodiak: Strzelec

Post 14 gru 2010, 19:34

Miałem dwa przypadki. Moja babcia i wujek. Oba sny zapowiadające były różne, ale miały element wspólny. Ten element nazywam "anatomią czaszki". Nazwa mniej więcej oddaje to co widziałem w tych snach. W przypadku babci zorientowałem się dopiero po pogrzebie, w przypadku wujka przed.
Awar

Powrót do działu „Sny i świadome śnienie”